Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Chihayafuru


  • Please log in to reply
237 replies to this topic

#1 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 July 2011 - 12:41

~Chihayafuru~

Posted Image

~AniDB~


Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους fans αυτού του αρκετά δημοφιλούς και βραβευμένου slice of life, sports, josei manga της Suetsugu Yuki, όταν ανακοινώθηκαν τα anime που θα προβληθούν το Φθινόπωρο του 2011. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες για τους συντελεστές αλλά η μεταφορά του Chihayafuru σε anime τον Οκτώβριο του 2011 είναι πλέον γεγονός...


Την σειρά ανέλαβε η πολυαγαπημένη μας MADHOUSE (tatami galaxy, aoi bungaku, black lagoon, kaiba, mouryou no hako,Nana, dennou coil, kemonozume and many many more). Σκηνοθέτης θα είναι ο Morio Asaka (aoi bungaku, card captor sakura, chobbits, Nana) ενώ το σενάριο θα επιμεληθεί ο Naoya Takayama (Supernatural the animation). Στο character design η Kunihiko Hamada (Nana, Mouryou no Hako). Κοινώς όλοι οι συντελεστές του Nana XD

Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το manga (μεταξύ αυτών και εγώ) η υπόθεση που ξεφεύγει κατά πολύ από οσα έχουμε να συνηθίσει να βλέπουμε τον τελευταίο καιρό αποτέλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη...

Η πρωταγωνίστρια μας, Ayase Chihaya, είχε όνειρο όλη της τη ζωή να δει την αδερφή της να γίνεται το καλύτερο μοντέλο της Ιαπωνίας. Μέχρι που γνωρίζει τον Arata, έναν ήρεμο και μετριόφρωνα καινούριο μαθητή που της εξηγεί ότι τα όνειρα της πρέπει να βασίζονται στην ίδια και όχι στους άλλους...Το όνειρο της πρέπει να δουλέψει αυτή για να το κατακτήσει.

Ο Arata παίζει μια ανταγωνιστική εκδοχή ενός ιαπωνικού, παραδοσιακού παιχνιδιού με κάρτες, γνωστό ως
Hyakunin Isshu, με ένα τρόπο που η Chihaya δεν έχει ξαναδεί ποτέ. Αφού παίρνει τη θέση του Arata σε ένα παιχνίδι, η Chihaya ανακαλύπτει το πάθος της για αυτό και τώρα θέλει να γίνει το νούμερο ένα στον κόσμο...The Queen of Karuta!

Posted Image


To manga έχει πραγματικά πολύ όμορφο σχέδιο το οποίο ελπίζω να διατηρήσουν και στο anime ενώ ο συνδυασμός josei coming of age με card games είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπος... Βάλτε κάπου εκεί μέσα και το romance και είμαστε κομπλέ :3

Εκδίδεται από την BE LOVE στο site της οποίας υπάρχει και ένα μικρό pv για το anime. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 13 volumes με το τελευταίο να φημολογείται ότι βγήκε σε πάνω από 4 εκατομύρια αντίτυπα... Βραβεύτηκε στο 2nd Manga Taisho Award καθώς και στο 35th annual Kodansha Manga Award for Best Shoujo.


Προσωπικά είναι από τα anime που περιμένω περισσότερο το Φθινόπωρο λόγω θεματολογίας, σχεδίου και φυσικά των απίστευτα καλών σχολίων που έχω διαβάσει στα ιντερνετς. Στο manga έριξα μια ματιά στα κλεφτά μόνο καθώς προτιμώ να περιμένω να δω το anime :3


Αναμονή λοιπόν μέχρι τον Οκτώβριο :joyful:


xbJ3b2w.jpeg


#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 July 2011 - 12:50

Άτιμη γυναίκα το σούφρωσες το thread. XD

Anw είναι από τις σειρές που περιμένω πώς και πώς αυτό το φθινόπωρο. Φαίνεται πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Αγαπάμε josei. Και από ότι φαίνεται το cards game theme δένει πολύ καλά. Περιμένω Abrigded series πάνω σε αυτό ΧD.

Tώρα από συντελεστές δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αλλά ποντάρω σε Production I.G για κάποιο λόγο. Ή Brains Base που είχε κάνει και το Kuragehime. Η SHAFT και η BONES νομίζω αποκλείονται. Μόνο μην δω κανά J,C Staff γιατί θα ξενερώσω την ζωή μου.

#3 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 July 2011 - 12:58

Της το σούφρωσα λέει...Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες :oo:


Excuse me κιόλας αλλά το JC Staff έχει κάνει και ένα honey and clover... :P

xbJ3b2w.jpeg


#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 July 2011 - 13:06

Eσένα να σε excuse το studio δυσκολεύομαι να συγχωρήσω για τα τελευταία του κατορθώματα. Ok it could be worse (hint hint Studio Deen hint) still για ένα τόσο καλό manga θέλω ένα πραγματικά καλό studio... >.<

Πάντως οι πρωταγωνιστές φαίνονται πολύ ενδιαφέροντες. I like Arata already :D

#5 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 11 July 2011 - 13:08

Φενεται ενδειαφερον!
Να ρωτησω ομως κατι? Χρειαζεται γνωσεις για το συγκεκριμενο Card Game?


2bbd14fc.jpg


#6 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 July 2011 - 13:13

Θέλω να το πιάσει καμια GONZO μόνο και μόνο για να δω τα καυτά σου δάκρυα XD

Didimakia δεν το νομίζω...Δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο...Άλλωστε σε πρώτο στάδιο υποθέτω θα το εξηγούν, αφού και η πρωταγωνίστρια το μαθαίνει από την αρχή...

xbJ3b2w.jpeg


#7 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 11 July 2011 - 15:09

Από πότε τα χαρτιά θεωρούνται άθλημα?

Πολύ ωραίο φαίνεται πάντως. Η φετεινή χρονιά γίνεται όλο και καλύτερη. :if:

15fkk04.jpg


#8 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 14 July 2011 - 19:59

Ανακοινώθηκαν οι συντελεστές της σειράς και ανανέωσα το πρώτο post :3

Χαίρομαι που το ανέλαβε η MADHOUSE, πιστεύω θα γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά...


Kudos to Warchief for the link :P

xbJ3b2w.jpeg


#9 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 14 July 2011 - 23:34

Ναι, από όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει στον κόσμο η τύπισσα διαλέγει να παίξει καρτοπαίχνιδα όπως και το γκομενάκι. Για finding yourself-type scenario δε μου γεμίζει καθόλου μα καθόλου το μάτι. Αν έχει διαβάσει κανείς το manga ας μας διαφωτίσει.

Το είχε πάρει το μάτι μου από την χειμερινή λίστα χάρη στο πανέμορφο σχέδιο του.
Χαίρομαι για τους συντελεστές (αν και ήξερα ότι character design για το mouryou no hako είχαν κάνει οι Clamp, οπότε αυτή η Kunihiko Hamada με μπερδεύει tbh). Αν κάτι με ανησυχεί είναι ο σεναριογράφος. Ναι μεν το Supernatural δεν ήταν αισχρό, αλλά ήταν εντελώς για τους φανς της σειράς, που συγχωρούν σχεδόν τα πάντα. Ελπίζω να κάνει καλύτερη δουλειά εδώ.

Posted Image


#10 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 14 July 2011 - 23:52

H Kunihiko Hamada ήταν Chief animation director στο mouryou no hako ;)

xbJ3b2w.jpeg


#11 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 15 July 2011 - 00:31

Α, άρα όχι character design. Ωραία, καλά το θυμόμουνα, my anal-ness is proud... :hihi2:

Posted Image


#12 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 05 September 2011 - 04:59

*Bump*

Βγήκε promo εικόνα, και φαίνεται το σχέδιο της σειράς. Δε με χαλάει, αλλά είναι πολύ generic shoujo.

Posted Image

Posted Image


#13 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 05 September 2011 - 17:31

Κάτι χάνει από το character design του μάνγκα Τ^Τ

Ναι, από όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει στον κόσμο η τύπισσα διαλέγει να παίξει καρτοπαίχνιδα όπως και το γκομενάκι. Για finding yourself-type scenario δε μου γεμίζει καθόλου μα καθόλου το μάτι. Αν έχει διαβάσει κανείς το manga ας μας διαφωτίσει.

Spoiler:

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#14 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 05 October 2011 - 03:22

Παρά πολύ καλό πρώτο επεισόδιο. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το ανέλαβε το Crunchyroll και θα το απολαμβάνουμε στην ώρα του κάθε βδομάδα.

Δεν ξέρω πόσο χάνει από το manga, αλλά το animation ήταν λεπτομερέστατο και πολύ όμορφο. Φάνηκε ότι έπεσε δουλειά. Δεν αποκλείω ακόμα να το έκαναν τόσο καλό μόνο για το πρώτο επεισόδιο όμως, πολλά έχουν δει τα μάτια μας.
Η σκηνοθεσία είναι άριστη και απογειώνει το υλικό, που χωρίς να είναι ούτε κατά διάνοια άσχημο, δεν ξεφεύγει από ό,τι θα περιμέναμε διαβάζοντας την περιγραφή. Βασικά για μένα αυτό θετικό είναι.
Spoiler:
Αυτή η σειρά, με αυτήν τη σκηνοθεσία, πιστεύω ότι μπορεί να δώσει δυνατές αθλητικές συγκινήσεις. Αν τις συνδυάσει και με ρομάτζο επιτυχώς, θα είναι κορυφαία.

#15 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 October 2011 - 06:31

Nα πω την μαύρη μου αλήθεια το Karuta φαίνεται να είναι ΤΟΣΟ βαρετό παιχνίδι :hihi2: Μπορώ να καταλάβω γιατί η Chihaya δυσκολεύεται να βρει συμπαίκτες.

Παρόλαυτά το anime αυτό καθεαυτό ξεκίνησε δυναμικά αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους τους τομείς. Η ΜΑDHOUSE σε αυτήν την season φαίνεται να αφήνει πίσω της την πολύ κακή γι αυτήν περσiνή χρονιά και το αχαρακτήριστο MARVEL project και να επανέρχεται στα μονοπάτια στα οποία την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε. Τώρα μένει μόνο να αποδώσουν οικονομικά ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει οικονομικά.

Spoiler: 1