Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Chihayafuru


 • Please log in to reply
237 replies to this topic

#226 Kai

Kai

  Fluent in sarcasm

 • Review Team
 • 2,722 posts

Posted 16 February 2013 - 11:32

Spoiler: 6

ySss0UF.jpg


#227 redqueen

redqueen

  Za Zombie Chicken...

 • Members
 • 847 posts

Posted 16 February 2013 - 15:42

6
Spoiler:

74ue.jpg

Spoiler:

Myanimelist...


#228 1451

1451

  .

 • Members
 • 2,582 posts

Posted 23 February 2013 - 15:25

Spoiler: 7

DABCR2I.png


#229 Kai

Kai

  Fluent in sarcasm

 • Review Team
 • 2,722 posts

Posted 23 February 2013 - 19:58

Spoiler: 7


ySss0UF.jpg


#230 mysteredgar

mysteredgar

  lalalalala

 • Members
 • 6 posts

Posted 23 February 2013 - 21:29

7
Spoiler:

Edited by mysteredgar, 23 February 2013 - 21:30.


#231 Kai

Kai

  Fluent in sarcasm

 • Review Team
 • 2,722 posts

Posted 02 March 2013 - 14:13

Spoiler: 8

ySss0UF.jpg


#232 Kai

Kai

  Fluent in sarcasm

 • Review Team
 • 2,722 posts

Posted 09 March 2013 - 21:49

Spoiler: 9


ySss0UF.jpg


#233 Kai

Kai

  Fluent in sarcasm

 • Review Team
 • 2,722 posts

Posted 06 April 2013 - 14:33

Spoiler: 10-14


ySss0UF.jpg


#234 Labrokratis

Labrokratis

  Anime / Asia Party Organizer

 • Members
 • 637 posts

Posted 09 April 2016 - 01:19

Είδα πρόσφατα και τις δύο season. Αν και η θεματολογία του ως περιγραφή φαντάζει ότι απευθύνεται σε ιδιαίτερα γούστα, το anime το παρακολουθείς τελικά εύκολα και σε καμία περίπτωση δεν κουράζει. Έμαθα και τι είναι το Karuta, που μόνο από κάτι subs σε άλλα anime είχα διαβάσει ότι υπάρχει και το είχα περιέργεια.
Η σειρά επικεντρώνεται μόνο στους αγώνες αλλά και τις μεταξύ σχέσεις των πρωταγωνιστών, με ελάχιστες αναφορές στην υπόλοιπη ζωή τους. Είναι λοιπόν κλασσικό sports anime. 
Το Chihayafuru το είδα επειδή ήθελα να δω κάτι με την αίσθηση του Cross Game / Touch και μου το πρότειναν. Έχει όντως λίγο από την αίσθηση που αναζητούσα, αλλά πιο κοντά σε kuroko basket μου κάνει. Και την πρωταγωνίστρια δεν μπορώ να πω ότι την συμπάθησα. Ωστόσο είναι ένα ευχάριστο anime που μπορεί να σου μάθει - χάρη στην υπεραναλυτικότητά του - και 2 - 3 πράγματα που δεν τα θεωρείς και συνηθισμένα. Είναι μοναδικό στο είδος τους.#235 Kai

Kai

  Fluent in sarcasm

 • Review Team
 • 2,722 posts

Posted 25 February 2018 - 08:44

Άντε πάμε για την τρίτη σεζόν! Κοιτάζοντας τη σύγχυση που είχα σε αρκετά σχόλια, μάλλον χάρηκα γιατί έχει περάσει καιρός και τα είχα ξεχάσει και ήθελα να πιστέψω ξανά στην καρδιά των καρτών καρουτα.

ySss0UF.jpg


#236 Kai

Kai

  Fluent in sarcasm

 • Review Team
 • 2,722 posts

Posted 26 October 2019 - 19:22

Εντάξει, επιστροφή στο cringe από την πρώτη κιόλας σκηνή, με την Τσιχαγια μικρή να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στον στίβο γιατί παίζει καρουτα. Ακολουθεί montage των χειρότερων σκηνών της και υπενθυμίζει πώς η πρωταγωνίστρια χαλούσε όλη τη σειρά και συνεχίζει με επεισόδιο αφιερωμένο σε εκείνη. Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει, από το πόσο oblivious παραμένει να είναι απέναντι σε συμπαίκτες της και ειδικότερα απέναντι στον Ταιτσι, στο πόσο γρήγορα βελτιώθηκε και έπαιξε με αχρηστευμένο το καλό της χέρι και πόσο ηλίθια παραμένει σε όλες τις αλληλεπιδράσεις που έχει με τους υπόλοιπους μέσα στη σειρά, δεν ξεστομίζει τίποτα άλλο εκτός από το καρουτα. 0 προσωπικότητα από το πρώτο επεισόδιο μέχρι και το καινούργιο οκ. Καλά ότι οι μόνες συζητήσεις με τα κορίτσια ήταν ποιος αρέσει σε ποια ασχολίαστο.

 

Εντάξει, βέβαια υπάρχει και ο Πρόεδρος Yoroshiku που περίμενε να έχει πέραση με τις γυναίκες... Ας έπαιζε και yugioh ξέρω γω, μπορεί να είχε και περισσότερα αποτελέσματα.


ySss0UF.jpg


#237 1451

1451

  .

 • Members
 • 2,582 posts

Posted 27 October 2019 - 16:41

Δεν θα έλεγα ότι δεν μου άρεσε αλλά απόρησα. Θυμόμουν τα πρόσωπα και τις φωνές των χαρακτήρων αλλά δεν καταλάβαινα γιατί παθιάζονται τόσο. Βέβαια μέχρι και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες το παρατηρούν αυτό για τη Τσιχαγια.

Εκεί με τη δασκάλα-προπονήτρια που λέει στη Τσιχαγια να διατηρεί τη στάση της, θυμήθηκα τα δυο στυλ μάχης του Ιτσιγκο το ένα όπου πάλευε κανονικά και το άλλο που έπαιρνε τον έλεγχο το φάντασμα.

Δηλαδή χάνεις σε κομψότητα αλλά κερδίζεις σε επιδόσεις.


DABCR2I.png


#238 Kai

Kai

  Fluent in sarcasm

 • Review Team
 • 2,722 posts

Posted 22 November 2019 - 17:26

Και είπα, εντάξει δεν θα εκνευριστώ ακόμη, μπορεί όλα να δείχνουν προς τα εκεί και να με ενοχλούν όλα όσα έχουν να κάνουν με την Τσιχαγια ήδη αλλά ζούσα με την ελπίδα ότι ίσως, λέω τώρα ίσως, το δώσει το παιχνίδι στον Taichi αλλά... φυσικά και όχι. Άντε να δεχτώ ότι νίκησε την προηγούμενη Queen, η οποία είχε πολύ πιο ενδιαφέρον τρόπο παιχνιδιού και background γενικά με την επιστροφή της στο παιχνίδι, πες δεν ήταν σε φόρμα.... Να δεχτώ ότι για άλλη μια φορά βιώσαμε τη βλακεία που κοιμάται μετά από το παιχνίδι από την εξόντωση, άντε να καταπιώ και που ο άλλος παραιτήθηκε από τον αγώνα... χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο, ακυρώνοντας όλη την προσπάθεια αυτών που έπαιζαν απέναντί του και την υποστήριξη των μαθητών του, απλώς και μόνο επειδή είχε να κάνει με την Τσιχαγια... και στο καπάκι να λέει ότι αν έπαιζε με τον Taichi δεν θα το είχε κάνει... Ξέρω 'γω όχι ότι το ματς θα μπορούσε να τον οδηγήσει εκεί και δεν δέχομαι καν ότι το έκανε για να βρεθούν οι δυο φίλοι μαζί στον τελικό...  Κι άντε να πω και ένα τέλος πάντων που όλοι την εκθείαζαν λες και δεν είχε έναν αγώνα λιγότερο πάνω της και νίκησε στο τσακ, να προσπεράσω και το ότι μας πλάσαρε και τις κινήσεις της μάνας σαν τρυφερές απέναντι στην κόρη της, τα έχει κάνει ήδη πολλές φορές ως τώρα... 

 

Αλλά έλεος πια, κλαίει να πάει στην εκδρομή, μας λέει ότι θα το κάνει και επειδή θέλει να γίνει δασκάλα για όλους τους λάθος λόγους και πρέπει να το βιώσει ( τα καημένα τα παιδιά που θα την έχουν δασκάλα, έλεος) και μαθαίνει τι έκανε ο Taichi και αναρωτιέται γιατί... Είσαι παιδική του φίλη, ξέρεις πώς είναι η κατάσταση και έρχεται ο Komano που δεν τον ξέρει ούτε τα μισά χρόνια από όσα το ξέρεις να σου δώσει την εξήγηση και σε σοκάρει κι από πάνω. Εντάξει δικαίωμα του καθενός να κάνει την πρωταγωνίστρια του ότι πιο κακό σε josei υπάρχει και να χαλάει όλη την υπόλοιπη σειρά αλλά δε χρειάζεται να ο ορισμός στο λήμμα ζωντόβολο, πόσο πια. Επίσης πόσα δραματικά close up θα κάνουνε πια σε αυτή την ουλή στο δάχτυλο πια;

 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά να βάζει και τον Arata να νιώθει άσχημα που είπε το πιο φυσιολογικό πράγμα, ότι δεν ανήκει σε κανέναν η σούπερ πρωταγωνίστρια; Ότι δηλαδή, τι; Όχι τίποτα άλλο, λογικά δεν θα τη γλιτώσουμε και από τους υπόλοιπους αγώνες, κάπως με κάποιον τρόπο θα βρεθεί κι αυτή εκεί έτσι όπως προετοιμάζει το έδαφος.

 

Παίζει η πιο καλή σκηνή να ήταν με τη Sakurawaza και την Inokuma μετά τον αγώνα. Θα αντάλλαζα όλους τους αγώνες της Τσιχαγια με ένα OVA γι' αυτές.


ySss0UF.jpg