Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ LAZER-LASIK


  • Please log in to reply
58 replies to this topic

#1 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 08 July 2011 - 00:58

χαιρετω σας!
σκεφτομουν να κανω εγχειρηση λειζερ στα ματια. εχω 5 και 5 μαλλον δεν θυμαμαι καλα.
lasik ονομαζεται η πλεον ενδεδειγμενη μεθοδος΄στην κρητη εφαρμοστηκε για πρωτη φορα.
ολοι οι γιατροι ορκιζονται πως ειναι μια μεθοδος ασφαλης αμεση και ανωδυνη... το γκουγκλαρα το πραγμα και κατα πως φαινεται κρυβονται πολλα απο πισω ... η υψηλη τιμη του και το ευκολο της διαδικασιας μαλλον τυφλωνει τους ...γιατρους και ασθενεις.
οι παρενεργειες ειναι μεγαλες και πολλοι κινδυνοι ελοχευουν ...τωρα δεν θα κανω μαλλον τα γυαλια πολυ καλυτερα μου φαινονται.

εσεις εχετε κανει; εχετε καμια εμπειρια ή καποιος γνωστος σας?
οτιδηποτε σχετικο να το πειτε ...
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#2 KamenoC

KamenoC

    Σοου Φακινγκ Μποουρντ

  • Members
  • 140 posts

Posted 08 July 2011 - 02:25

Εχω εναν γνωστο που ειχει κανει περσι. Τωρα για το τι κρυβονται απο πισω δεν ξερω. Το παιδι παντως απο Itachi που ηταν τωρα εχει γινει Dracule Mihawk...

#3 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 08 July 2011 - 02:26

Έκανε εδώ και χρόνια η αδερφή μου, κι ενώ είχε κάποιο πρόβλημα από τους φακούς, την έκανε και όλα πήγαν περίφημα. Δεν έχεις να φοβάσαι κάτι τραγικό. Και ανασφάλειες υπάρχουν παντού, ιδιαίτερα στο νετ.
Για ένα διάστημα φορούσε γυαλιά ηλίου αν θυμάμαι καλά, γιατί αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η επαφή των οφθαλμών με έντονο φως. Δηλαδή αν κάνεις την εγχείρηση, μην κοιτάζεις στον ουρανό/ήλιο και γενικότερα λαμπερά μέρη. :P
Οδηγίες άλλωστε θα σου δώσουν κι οι γιατροί.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#4 Hellraider

Hellraider

    Anime Elite

  • Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 08 July 2011 - 03:02

Έχει κάνει ο πατέρας μου με διψήφιο(κυριολεκτικά) αριθμό μυωπίας και τώρα βλέπει καλύτερα από όλους.

Αν θυμάμαι καλά laraska είσαι φοιτητής οπότε γύρω στα 20 πρέπει να είσαι σωστά;Αυτό που σου λένε όλοι οι γιατροί είναι να κάνεις την εγχείρηση όσο πιο μεγάλος γίνεται.Ο οφθαλμίατρός μου μου είχε πει το γρηγορότερο μετά τα 23.

#5 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 08 July 2011 - 03:39

ακριβως 22 ειμαι. το θεμα παντως ειναι πως υπαρχουν γενικα δυο λυσεις λειζερ...

lasik kai pkr ..

η πρωτη μεθοδος ειναι σχετικα ανωδυνη και με αμεσα αποτελεσματα ...τα μειονεκτηματα ομως μακροπροθεσμα ειναι πολλαπλασια ... και η ουλη δεν επουλωνεται ποτε ...

στη δευτερη αργουν λιγο τα αποτελεσματα και ο πονος υπαρχει. ομως δεν ειναι μονιμο και μη αναστρεψιμο ...καθως υπαρχει διαφορετικη διαδικασια πριν επεμβουν με το λειζερ...τα μειονεκτηματα ειναι αρκετα μικροτερης σοβαροτητας.

ουσιαστικα στη μεθοδο λαζικ σου βγαζουν ενα κομματι απο τον κερατοειδης και κανουν το λειζερ..για αυτο ειναι απαραιτητο να εχεις παχυ κερατοειδη ...
στο αλλο απλα σου ξυνουν λιγο την επιφανεια του ματιου και μετα ερχεται το λειζερ..εδω εχουμε δηλαδη μικροτερη επεμβαση στο ματι και αυτη δεν ειναι μονιμη, αλλα φτιαχνει.

οταν εχω τον χρονο ισως κανω pkr και ας θελει χρονο και ειναι επωδυνη διαδικασια...απο την αλλη παλι τα γυαλια ή οι φακοι επαφης ισως ειναι μια χαρα μπροστα σε επιπλοκες που αφορουν τα ματια.
σας προτεινω να ψαξετε καλα τα ρισκα γιατι οι γιατροι δεν ενημερωνουν οσο χρειαζεται και απλα υπαρχει η ευφορια του αμεσου αποτελεσματος παραβλεποντας το κοστος.
δειτε εδω την αναλυση που γινεται

Posted Image

Edited by laraska, 08 July 2011 - 03:55.

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#6 Guest-67807

Guest-67807

    Anime Freak

  • Members
  • 451 posts

Posted 08 July 2011 - 06:40

είχα ένα φίλο που είχε κάνει, δεν θυμάμαι με ποια μέθοδο αλλά ήταν για καιρό με μια μάσκα gel
για να δροσίζονται τα μάτια. και έβαζε συνέχεια κολλύριο. επίσης πρέπει να αποφεύγεις πάρα πολύ
τον ήλιο γι αυτό είναι καλύτερο να την κάνεις χειμώνα.

#7 mizuki

mizuki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts

Posted 08 July 2011 - 12:03

Λοιπόν, εχώ έκανα lasik το 2006, όπου ήμουν 22 στα 23. Βέβαια η μειωπία μου ήταν σταθερή χρόνια πριν. Οπότε και πήρα την απόφαση. Θα σας πω ότι επειδη έχω μεγάλη ευαισθησία με τα μάτια μου, η ενόχληση ήταν έντονη για 2-3 μέρες. Αλλά όχι πόνος και πονοκέφαλοι. Απλά ένα τσουξιματάκι και φαγούρα.

Ο γιατρός σου πριν θα σου κάνει αρκετές εξετάσεις για να τσεκάρει οτι όλα είναι οκ. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης σου βάζουν αναισθητικό κολύριο και δεν νιώθεις τίποτα. Σου χαράζουν ένα κυκλικό κομμάτι στον κερατοειδή και το σηκώνουν και το λειζερ πέφτει στο μάτι (δεν ειναι τοσο τρομακτικό όσο ακούγεται). Μετά στο κατεβάζουν και βλέπεις λίγο θολά. Πρέπει να είσαι προσεκτικός για μερικές μέρες να μην το τρίβεις, μέχρι να κολλήσει πάλι ο κερατοειδής.

Για 2-3 μέρες θα βάζεις αντιβιωτικό κολύριο και μετά συνεχίζεις με δάκρυα. Είσια λίγο ευαίσθητος στον ήλιο για 2-3 μέρες. Αλλά από την πρώτη μέρα βλέπεις τέλεια. Πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο. Ξαναλέω ότι εχώ είχα αυτές τις ενοχλήσεις γιατί έχω πολύ ευαίσθητα μάτια. Ο ξάδερφός μου δεν ένιωθε τίποτα (όυτε τσούξιμο, ούτε φαγούρα)

#8 Serestrum

Serestrum

    have to kill fast and bullets too slow

  • Members
  • 1,763 posts

Posted 08 July 2011 - 13:03

Εχω κανει και τις 2 μεθοδους πριν 1,65 χρονο περιπου. Τη μια στο αριστερο ματι που ειχε 2.5 και την lazik στο δεξι που εχει 16, αλλα σε αυτο παιζονται και αλλα περα απο απλη μυωπια.

Το αριστερο ματι επουλωθηκε μεσα σε 2 μερες και βλεπω τελεια ενω το δεξι, μιας και ηταν βαθια η τομη, πηρε 1,5 βδομαδα και πολλες καψουλες δακρυων.

Περα απο τις πρωτες ωρες/ μερες δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα. Ανωδυνο και εχει αμεσα αποτελεσματα. Κολυρια και δακρυα με το κιλο φυσικα και αυτο ηταν.

Λαρασκα, καλυτερα να πας να μιλησεις με καποιον καλο οφθαλμιατρο, παρα να διαβαζεις το μακρυ και το κοντο καθενος στο ιντερνετ.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things


#9 SpeedFreak

SpeedFreak

    bored of harem

  • Members
  • 203 posts
  • Locationκοντα στη μαμακα

Posted 08 July 2011 - 13:21

Ωραίο θρεντ Laraska!....Δεν είχα και πολλές ελπίδες όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία,μέχρι που κάποια στιγμή ο πατέρας μου ανέφερε για την συγκικριμένη εγχείρηση στην Κρήτη...Το κακό είναι ότι πρέπει να την κάνω 18 και άνω...Πρέπει οπωςδήποτε να σταθεροποιηθεί η μυωπία και μετά να την κάνω????...

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ


#10 Serestrum

Serestrum

    have to kill fast and bullets too slow

  • Members
  • 1,763 posts

Posted 08 July 2011 - 13:38

Το κακό είναι ότι πρέπει να την κάνω 18 και άνω...Πρέπει οπωςδήποτε να σταθεροποιηθεί η μυωπία και μετά να την κάνω????...


Ναι.

Ελπιζω να μην εχεις την εντυπωση πως πρεπει να πας στην Κρητη για να την κανεις. :P

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things


#11 Guest-67807

Guest-67807

    Anime Freak

  • Members
  • 451 posts

Posted 08 July 2011 - 15:59

από τιμές τι παίζει ?? από που ως που ?

#12 Serestrum

Serestrum

    have to kill fast and bullets too slow

  • Members
  • 1,763 posts

Posted 08 July 2011 - 16:02

1500 και ανω φανταζομαι.

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things


#13 mizuki

mizuki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts

Posted 08 July 2011 - 16:28

Οι τιμές γενικά παίζουν από το πόσα θα θέλει ο γιατρός σου, αν θα στο κανει σε νοσοκομειο, αναλογα με το νοσοκομείο πάει και η τιμή. Και φυσικά ανάλογα τι είδους επεμβαση θα χρειαστεί να κάνεις. πχ, το lasik επειδη διορθώνει και τον αστιγματισμό, πάει παραπάνω

#14 Guest-67807

Guest-67807

    Anime Freak

  • Members
  • 451 posts

Posted 08 July 2011 - 17:00

καλα ειναι αν σκεφτείς οτι γλυτωνεις οποιεσδήποτε αλλαγές φακών, σκελετοί γυαλιών, φακούς επαφής για μια ζωή. + ότι δεν χρειάζεται πλέον να κουβαλάς 2 είδη ζευγάρια γυαλιά(μυωπίας-ηλίου)

#15 demonicMC

demonicMC

    Anpan Spanking

  • Members
  • 611 posts

Posted 08 July 2011 - 17:07

Αυτό δεν είναι και ιδιαίτερο πρόβλημα, το photo-gray που έχουν οι φακοί μου βοηθάει πολύ, απλά όχι τόσο
όσο κανονικά γυαλιά ηλίου