Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Θετικά και αρνητικά του One Piece


  • This topic is locked This topic is locked
78 replies to this topic

#1 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 06 June 2011 - 21:41

Σκοπός του thread είναι να αναφέρουμε τα καλά και τα άσχημα του OP και το κυριότερο να αναπτύξουμε διάλογο μεταξύ και να αναφέρουμε τις απόψεις μας.Το thread το ανοίγω για να δούμε και πιο σφαιρικά το manga και να μην οδηγούμαστε στο να το συγκρίνουμε με ότι άλλο manga κινείται στην αγορά(ναι ξέρετε για ποιο λέω :P)

την αποψή θα την αναφέρω αργότερα και εφόσον δω ότι αναπτύσσεται διάλογος
Arigato :)

#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 06 June 2011 - 21:43

Nόμιζα ότι το ΟP latest chapter thread έκανε αυτήν ακριβώς την δουλειά. :P Locked ( at least until I get convinced otherwise :D)

Θα το μετανιώσω αυτό τώρα,ε?

#3 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 06 June 2011 - 22:23

Kenobi-sensei, η αλήθεια είναι πως ένα thread του στυλ "Ποια πιστεύετε πως είναι τα αρνητικά του One Piece" θα ταίριαζε περισσότερο στο συγκεκριμένο sub forum (όπως δηλαδή είχες αρχικά στο μυαλό σου), επειδή κατά κύριο λόγο το συγκεκριμένο section εκθειάζει το One Piece. Αν αναφέρουμε αρνητικά και θετικά, κινδυνεύει να καταντήσει όπως π.χ. το thread της γενικής συζήτησης.

Παρ' όλ' αυτά αφού το δημιούργησες έτσι, ας το αφήσουμε για να δούμε πως θα εξελιχθεί. Παρακαλούμε τα σχόλια να επικεντρωθούν στο θέμα και να αναφέρετε ποια πιστεύετε κατά την άποψή σας πως είναι τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της σειράς. Δεν πρόκειται περί fanboy / hate thread, απλά θα προσπαθήσουμε να δούμε χωρίς παρωπίδες σε ποια θετικά και αρνητικά στοιχεία υποκύπτει η σειρά. Όπως αναφέρει και η παραπάνω μοδερατόρισα, αν καταλήξει σαν το One Piece latest chapter thread (ή οποιοδήποτε άλλο παρεμφερές thread)
θα το φάει το έρεβος θα το ξανακλειδώσουμε εις διπλούν :gotit:

Bring it on (κυρίως αρνητικά σχόλια, ναι :try: ? ).

Edited by Phantom Duck, 06 June 2011 - 22:34.

E5VV38U.jpg


#4 KamenoC

KamenoC

    Σοου Φακινγκ Μποουρντ

  • Members
  • 140 posts

Posted 06 June 2011 - 22:59

Συμφωνω με τον αδμινιστρατορα. Τα θετικα τα ξερουμε και βαρεθηκαμε να τα ακουμε...

ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Σε αυτο που υστερει κατ εμε το One Piece ειναι το υφος του. Μου αρεσει αυτη η παιδικοτητα και ο χαβαλες που εχει αλλα καπου καπου θα θελα να εχει λιγο πιο σοβαρο χαρακτηρα. Μονο στα flashbacks το βλεπω αυτο. Ενα αλλο αρνητικο ειναι οι κομπαρσοι ναυτες και τα οπλα/κανονια. Ειναι σαν τους κακους σε ταινια Τσακι Τσαν.. Ειδικα στο ανιμε φαινονται γελοιοι. Κρατανε τουφεκια και τρεχουν απλα προς στον εχθρο. Μονο στα φλασμπακς βλεπεις να απειλουνται/σκοτωνονται απο οπλα. Πριν λιγο καιρο θα εβαζα και την ελειψη θανατων..

Edit. Προσθετω στα αρνητικα επισης καποιους υπερβολικα γελοιους χαρακτηρες κυριως εχθρους

Edited by KamenoC, 07 June 2011 - 09:29.


#5 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 06 June 2011 - 23:10

το σχεδιο θα ηθελα να ηταν οπως στην αρχη ...μου αρεσε παρα πολυ σαν αυρα οταν το πρωτοειδα...πλεον το ανιμε μονο διεκπεραιωτικα ...
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#6 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 06 June 2011 - 23:26

Θετικα:Εχει καποιες απο τις αγαπημενες μου σκηνες που εχω δει σε ανιμε, οποτε μπορω να θεωρησω ως θετικο καποια επισοδια απο την πρωτη εκατονταδα.
Απο κει και περα, μ' αρεσει το οτι δεν επικεντρωνεται σε ενα κλειστο και συγκεκριμενο σεναριο, με εναν ανικητο villain και ενα προταγωνιστη που προπονειται για να τον φτασει, αλλα αφηνει ολους τους χαρακτηρες να κανουν περιπου ισαξιες δουλιες και διαθετει μεγαλο cast απο side-characters και antagonists.

Aρνητικα:Δεν ξερω απο που να αρχισω και που να τελειωσω.
Αφορητα μη ρεαλιστικα γεγονοτα που χαλανε το pace και την αισθηση της σειρας.
Απιστευτα υποτιμημενη αξια του ανθρωπου, καθως τα απλα μελη πληρωματος και οι marines ειναι παντελως ασχετοι.Μεγαλο κακο αυτο.
Ξερεις ηδη οτι κανενας απο τα μελη του πληρωματος δεν προκειται να πεθανει ή να παθει κατι τετοιο, οποτε απο ενα σημειο και μετα, η αγωνια ειναι μηδαμινη.
Οι αλλαγες στο σχεδιο κανουν τα σωματα των χαρακτηρων να παιρνουν περιεργες κλησεις κανοντας τους χειροτερους. (σκεφτειτε το σωμα της Nami στην αρχη, και δειτε τη στο τελος)
Ανουσιο και βλακωδες χιουμορ που ελαχιστες φορες μπορει να κανει καποιον να γελασει.
Αμετρο τσαλακωμα των χαρακτηρων, σε σημειο που γινονται πραγματικα γελοιοι κυριως σε γιορτες και campfires.

Γενικα, το one piece ειναι απο τις σειρες που δεν προκειται να ξεχασω ποτε, οπως και ολοι που απολαυσαν πολλες φορες τα πρωτα 100 περιπου επεισοδια φανταζομαι, αλλα αυτα τα αρνητικα που ανεφερα ειναι αρκετα για να αφεραισουν το νοημα απο τη σειρα.
Εχοντας δει εξαιρετικα ανιμε τον τελευταιο καιρο, δυσκολευτηκα πολυ να εξοικιωθω με το χαλαρο κλιμα του one piece, οταν αποφασισα να το ξαναδω απο εκει που το ειχα αφησει.
Μπορω να πω πως καποια επεισοδια κατα το τελος του skypea arc ηταν ωραια, αλλα ολα τα υπολοιπα ηταν μια απλη καθυστερηση.
Επειτα απο αυτο το saga, τα fillers που ακολουθησαν ηταν αφοριτα βαρετα, φτανοντας με στο σημειο να το αφησω.
Ξερω οτι γινεται καλυτερο στο μελλον, αλλα δεν εχω ουτε την ορεξη ουτε την υπομονη να δω καμια 200 ανουσια επεισοδια για να φτασω σε κατι ενδιαφερον.

Οποτε για μενα υπερισχυουν τα αρνητικα.:redcard2:

O6rrvsU.jpg


#7 Zane

Zane

    Anime Fan

  • Members
  • 251 posts

Posted 06 June 2011 - 23:47

Αφού λοιπόν τα θετικά έχουν χιλιοειπωθεί,θα αναφερθώ και γω μόνο στ αρνητικά:

-Η απουσία μαχών πλην αυτών του straw hat crew.Βαρέθηκα να βλέπω μόνο αυτούς να παλεύουν.Και μην πει κανένας για τον big war,μιλάω για 1χ1 σοβαρό ξύλο.Μόνο το Ace vs BB είδαμε,και αυτό ανολοκλήρωτο.

-Η μεγααααάλη παύση συναρπαστικών στιγμών.Δείχνει κάτι καλό η' τελειώνει ένα arc?Πάρε καμιά 10αριά βαρετά chapters για αρχή και μετά άλλα 15-20 μέχρι να μπει στο ζουμί του νέου arc.

-Το ανεξήγητα αδύναμο Navy HQ.Δηλαδή αν είχε κάνει ντου ο WB σε ανύποπτο χρόνο,που δεν θα ήταν όλοι oι schi και όλοι οι marines μαζεμένοι,θα τους είχε σφάξει για πλάκα.Η' αν ζήταγε την βοήθεια κάποιου άλλου big emperor και όχι αυτών των πειρατών.Α,btw αυτά τα ζώα ήταν πειρατές,και μάλιστα έμπειροι,του new world?Ρε πλάκα κάνουμε που λέει κ ο Γεωργίου?

Και
manga spoiler
Spoiler:


'Αμα θυμηθώ και άλλα θα τα αναφέρω...

#8 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 07 June 2011 - 00:14

1)Απιστευτα υποτιμημενη αξια του ανθρωπου, καθως τα απλα μελη πληρωματος και οι marines ειναι παντελως ασχετοι.Μεγαλο κακο αυτο.
2)Ξερεις ηδη οτι κανενας απο τα μελη του πληρωματος δεν προκειται να πεθανει ή να παθει κατι τετοιο, οποτε απο ενα σημειο και μετα, η αγωνια ειναι μηδαμινη.
3)Οι αλλαγες στο σχεδιο κανουν τα σωματα των χαρακτηρων να παιρνουν περιεργες κλησεις κανοντας τους χειροτερους. (σκεφτειτε το σωμα της Nami στην αρχη, και δειτε τη στο τελος)
4)Ανουσιο και βλακωδες χιουμορ που ελαχιστες φορες μπορει να κανει καποιον να γελασει.
5)Αμετρο τσαλακωμα των χαρακτηρων, σε σημειο που γινονται πραγματικα γελοιοι κυριως σε γιορτες και campfires.


1) Kατσε ρε Kamui? Και σε ποιο shounen δεν υπαρχουν οι κομπαρσοι τους οποιους ο πρωταγωνιστης τους ξεσκιζει 10-10?
2) oh come on! Μπορω να πω οτι το One Piece (συγκριτικα με αλλα σονεν παντα) ειναι το μονο στο οποιο χανουν οι πρωταγωνιστες και ειμαι βεβαιος πως στο τελος θα δουμε και θανατο.
3) Θα συμφωνησω αλλα λογικο δεν ειναι? πανε 13 χρονια απο τοτε :/
4) Βλακωδες χιουμορ περιεχει. Ανουσιο οχι. Εχει και εξυπνο χιουμορ.
5) Examples please?

Να συμπληρωσω οτι μεγαλο αρνητικο ειναι το σχεδιο στο manga το οποιο το θεωρω ψιλοχαλια.


2bbd14fc.jpg


#9 Flameking1

Flameking1

    Ikkaku Rapeface

  • Members
  • 181 posts

Posted 07 June 2011 - 00:14

Συμφωνώ για τα θετικά

Θετικα:Εχει καποιες απο τις αγαπημενες μου σκηνες που εχω δει σε ανιμε, οποτε μπορω να θεωρησω ως θετικο καποια επισοδια απο την πρωτη εκατονταδα.
Απο κει και περα, μ' αρεσει το οτι δεν επικεντρωνεται σε ενα κλειστο και συγκεκριμενο σεναριο, με εναν ανικητο villain και ενα προταγωνιστη που προπονειται για να τον φτασει, αλλα αφηνει ολους τους χαρακτηρες να κανουν περιπου ισαξιες δουλιες και διαθετει μεγαλο cast απο side-characters και antagonists.


Το μεγαλύτερο αρνητικό για μένα είναι οτι τα περισσότερα arc εξελίσσονται σε σειρές ατυχών γεγονότων όπου στο τέλος συμβαίνει ένα θαύμα και το πλήρωμα την βγάζει καθαρή, όταν αυτό γίνεται 3-4 φορές είναι κάπως σπαστικό.

Επίσης, αργούν να εμφανιστούν κάποιοι σοβαροί χαρακτήρες και όταν εμφανίζονται έχουν μικρή συμμετοχή, αλλά εντάξει αυτό είναι το ύφος του One Piece.

Για το άνιμε στα πρώτα 200 επεισόδια έχει κάτι μάχες του zoro που είναι epic fail σε επίπεδο animation, λες και είναι του 1975 να πούμε, πήρανε τις σελίδες απο το μάνγκα έβαλαν χρώμα και ήχο και το άφησαν έτσι. μπορούσαν πολύ καλύτερα όπως στις μάχες luffy.

#10 Zoro

Zoro

    escaping reality

  • Members
  • 2,833 posts

Posted 07 June 2011 - 00:16

Θετικά:

- εκκεντρικό και αρκετά ιδιότροπο (σχέδιο, κόσμος, χαρακτήρες κτλ).
- μέχρι και το τέλος του Enies Lobby είχε πολύ καλό humor.
- καλή αναλογία "αριθμός chapters/ποιότητα".
- επί το πλείστον απρόβλεπτο και μη κλισέ.
- ωραία μηνύματα/ιστορία/πρωταγωνιστές γενικά και καλές δραματικές σκηνές όπου πρέπει.

Αρνητικά:

- τα αστεία έχουν πια γίνει επαναλαμβανόμενα/κρύα και (για μένα πάντα) ανύπαρκτα, κρίμα κιόλας γιατί το humor είναι κάτι που υποτίθεται χαρακτήριζε την σειρά, που μεταξύ σοβαρού και αστείου κινείται.

- ο ρυθμός έχει πια πέσει (τα συχνά breaks του mangaka δεν βοηθάνε) και, παρότι έβαλα στα θετικά την αναλογία "αριθμός chapters/ποιότητα", δεν παύει να σημαίνει ότι βλέπω μια πτώση στον ρυθμό, suspense και γενικό κλίμα που παλιά είχε (καλύτερο) η σειρά.

- είπαμε εκκεντρικό σχέδιο, αλλά μερικοί χαρακτήρες (κυρίως κακοί), σχεδιαστικά αλλά και από άποψη προσωπικότητας (αυτό περιλαμβάνει αστεία, φωνές, ικανότητες, σκοπό κτλ) είναι κάτω από το 0, πολύ ενοχλητικοί/παιδαριώδεις και η σειρά θα βελτιώνονταν πολύ χωρίς αυτούς. :nerd:

- τέλος, με ενοχλεί κι εμένα το πια γνωστό θέμα με τους θανάτους της σειράς (την έλλειψή τους μάλλον) που, κι ας έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους τελευταία, αφαιρούν από την σειρά όταν δεν υπάρχουν σε sure death καταστάσεις ή όταν, ανάποδα, δίνονται πολύ εύκολα σε χαρακτήρες που, βάσει σειράς, θα έπρεπε να είναι ανθεκτικότεροι (λίγοι μεν αλλά υπάρχουν και τέτοιοι). Άλλοι εδώ θα πουν ότι αυτό κάνει πιο απρόβλεπτη την σειρά (να μην ξέρεις πότε μπορεί όντως να πεθάνει κανείς), εγώ θα πω ότι την κάνει πιο cheap.

Edited by Zoro, 07 June 2011 - 00:35.


#11 D.Dragon

D.Dragon

    kaido worldomination loll

  • Members
  • 3,599 posts

Posted 07 June 2011 - 00:20

Για το χιούμορ συμφωνώ, αλλά για το θέμα με τα fodders διαφωνώ καθετοριζόντια. Παντού υπάρχουνε και σε seinen οι τύποι, νόημα της ύπαρξης των οποίων είναι να τις τρώνε. Δεν βλέπω καμία υποτίμηση της ανθρώπινης ύπαρξης σε αυτό.
Τώρα τα περί του σχεδίου είναι γούστα.
Posted Image

#12 Jorg

Jorg

    πηγκουίνοι

  • Members
  • 1,280 posts

Posted 07 June 2011 - 00:25

Είμαι κάπου στο Skypeia arc για αυτό δεν μπορώ να εκφράσω ολοκληρωμένη άποψη.
Από τα επεισόδια που έχω δει και μόνο:

-Αποκρουστικό σχέδιο που πολλές φορές καταντάει και σπαστικό.
-Ελάχιστες φορές έχω γελάσει με το χιούμορ του και αυτές επειδή παραήταν ηλίθιο.
-Καταντάει πολύ βαρετό μέχρι τη κλιμάκωση του arc. Σοβαρά!

tumblr_mv7en0qUmN1ql1bd6o1_500_zpsf41245

*waving intensifies*


#13 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 07 June 2011 - 07:59

Αρνητικό: Η Τoei.

#14 M@R!()-

M@R!()-

    Νιάου.

  • Members
  • 624 posts

Posted 07 June 2011 - 08:39

Αρνητικό: Η Τoei.


+100.Το σχεδιο του anime δεν ειναι αρκετα ικανοποιητικο πολλες φορες(μαλλιστα πολλες φορες γινεται και σπαστικο)αν και του manga δεν με πειραζει ιδιαιτερα,ισα ισα του δινει μια διαφορετικη αισθηση απο τα αλλα manga.

#15 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 07 June 2011 - 09:15

1) Kατσε ρε Kamui? Και σε ποιο shounen δεν υπαρχουν οι κομπαρσοι τους οποιους ο πρωταγωνιστης τους ξεσκιζει 10-10?
2) oh come on! Μπορω να πω οτι το One Piece (συγκριτικα με αλλα σονεν παντα) ειναι το μονο στο οποιο χανουν οι πρωταγωνιστες και ειμαι βεβαιος πως στο τελος θα δουμε και θανατο.
3) Θα συμφωνησω αλλα λογικο δεν ειναι? πανε 13 χρονια απο τοτε :/
4) Βλακωδες χιουμορ περιεχει. Ανουσιο οχι. Εχει και εξυπνο χιουμορ.
5) Examples please?

Να συμπληρωσω οτι μεγαλο αρνητικο ειναι το σχεδιο στο manga το οποιο το θεωρω ψιλοχαλια.


Alright, θα εξηγησω καλυτερα.
1.Το οτι ετσι ειναι στα περισσοτερα shounen δεν παυει να ειναι αρνητικο.
Δηλαδη αν ενα shounen αποφασισει να κανει τη διαφοα σε ενα τομεα, θα παψει να ειναι shounen?

2.Δε λεω, υπαρχουν καποιες στιγμες αγωνιας, αλλα απο ενα σημειο και μετα γινεται λιγακι βαρετο.Δεν ειναι το μονο θεμα ο θανατος χαρακτηρων, αλλα γενικα το οτι μπορεις να εισαι συνεχως πρϊδεασμενος για μια καλη εξελιξη.

3.Τουλαχιστον ας αλλαζε μονο προς το καλυτερο, απλα ενω φυσικα δε γερνανε or anything, σε καποια φαση γινονται καπως "μακροστενοι".Γενικα μ' αρεσει το πρωτοτυπο σχεδιο της σειρας, απλα αυτο με τη Nami το βρισκω τελειως γελοιο.
Βεβαια αυτο ειναι το μικροτερο αρνητικο που αναφερω, οποτε μη δινετε ιδιαιτερη σημασια.

4.Το ξερω, και εχω γελασει πολυ σεδιαφορες στιγμες, αλλα οταν το 80% ενος επεισοδιου αποτελειται απο αστεια, χωρις να ειναι κομμωδια και να ειδικευεται σ' αυτο, καποια στιγμη κατανταει κουραστικο.Εγω βαρεθηκα το επαναλαμβανομενο χιουμορ σε διακοσια επεισοδια, ποσο μαλλον στα διπλασια που εχουν βγει.

5.Χρειαζονται παραδειγματα?Απλα οι φατσες τους παραμορφωνονται υπερβολικα σε στιγμες διασκεδασης ή slice of life.Ελπιζω να καταλαβαινετε.
Γι αυτο αγαπημενη μου χαρακτηρας μαλλον ειναι η Robin, που μενει παντα ακεραια.
Ακομα και το Zoro σε καποια φαση τον ειχανε ψιλογελοιοποιησει.
Και να μη χαρακτηρισω τις καρδουλες του Sanji.
Αυτο κι αν τον κατστρεφει σα χαρακτηρα.

Οσο για τους θανατους, εμενα μ' αρεσει που διατηρουν πολλους ζωντανους ετσι ωστε να μπορουν να τους ξαναδειξουν, αλλα μεχρι καποια ορια.
Spoiler:

O6rrvsU.jpg