Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Mawaru Penguin Drum


  • Please log in to reply
406 replies to this topic

#31 Hanzo

Hanzo

    Relief Pitcher

  • Members
  • 943 posts

Posted 15 July 2011 - 14:01

Nωρις νωρις εμφανιστηκαν νεοι χαρακτηρες!

Την μια την αντιπαθησα με τον μονολογο της εξ αρχης και η γνωμη μου δεν αλλαξε για το υπολοιπο επ.Η φιλη της ειχε πλακα παντως.Οσο για τον καθηγητη για να τον δειχνει στο op λογικα θα ειναι πιο σημαντικος απο ενα απλο love interest της σαπιας.

Απο κει και περα το ολο surveillance στο επ μου αρεσε λογω του interaction των αδερφων.Συνεχιζω και προτιμω τον Kanba και μεχρι στιγμης τον θεωρω απ τους βασικους λογους που κανουν την σειρα ξεχωριστη και ας ακουγεται περιεργο ισως αυτο.Εχει σπανιο χαρακτηρα για προταγωνιστη σε αντιθεση με τον Shouma που ειναι ο ορισμος του "σωστου" σε αηδιαστικο βαθμο.

Παρατηρω παντως το βασικοτερο θεμα της σειρας ως τωρα ειναι η συγκρουση αποψεων/ιδεων τις οποιες ενσαρκωνουν οι χαρακτηρες.Υπαρξη-ανυπαρξια θεου/μοιρας η κατα ποσο το αποτελεσμα ειναι πιο σημαντικο απ την ηθικη/τροπο που το επιτυγχανουμε πχ.Το καλο ειναι οτι δεν παιρνει το μερος καμιας πλευρας μεχρι στιγμης.

Mεγαλυτερη απορια μου μεχρι στιγμης ειναι τι ρολο παιζουν οι θηλυκες μορφες των αδερφων που εμφανιζονται στα backgrounds και στο ed.Κατι παραπανω απο μασκοτ ελπιζω.
Posted Image


This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#32 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 July 2011 - 12:29

Mεγαλυτερη απορια μου μεχρι στιγμης ειναι τι ρολο παιζουν οι θηλυκες μορφες των αδερφων που εμφανιζονται στα backgrounds και στο ed.Κατι παραπανω απο μασκοτ ελπιζω.



στο ED εχουν κατι σα κλωστη πανω τους, οποτε μαλλον ειναι η μοιρα του καθε χαρακτηρα (εχουν και τα ιδιο χρωμα μαλλιων με τα 3 αδερφια)

επαναλαμβανω, μαλλον......

#33 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 16 July 2011 - 15:01

Αυτό είναι anime!

Ακόμα και χωρίς να έχω δει Utena ποτέ, μπορώ να πιστέψω ότι έχουν κοινό δημιουργό. Πέρα από αυτό, τα πρώτα 2 επεισόδια ήταν εντελώς fabulous και με αέρα σειράς που θα θυμόμαστε σε 5-10 χρόνια. Όλα αυτά τα ζωηρά χρώματα, η σκηνοθεσία, το mindfuck που έχει καταφέρνουν να το κάνουν παραμυθένιο αντί για κλισέ (όπως θα ήταν αλλιώς με τις κοινοτοπίες της υπόθεσης). Δεν είμαι σίγουρη που θα πάει η ιστορία αλλά μου άναψε η περιέργεια να το μάθω.

Όσο για τους χαρακτήρες, λατρεύω τα δύο αδέρφια. Και εννοώ τα δύο αδέρφια μαζί, γιατί όταν είναι ο καθένας μόνος του είναι απλά συμπαθητικοί χατακτήρες και τίποτα παραπάνω. Η αληλεπίδραση μεταξύ τους είναι όλα τα λεφτά. Η αδερφή τους μέχρι τώρα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να είναι γλυκούλα και να κινδυνεύει ώστε έχουν κίνητρο τα αγόρια να κάνουν ότι τους λέει η εξωγήινη πόρνη, κι αν συνεχίσει έτσι θα την αντιπαθήσω. Η Ringo
Spoiler:
Τα πιγκουίνια τα λατρεύω, είναι uber cute, και μάλλον όχι τόσο αθώα όσο φαίνονται (αρκεί να δεις πως τραβάνε την πλατφόρμα από τα πόδια του Shouma).

Το τραγουδάκι σε κάθε επεισόδιο όμως δε μου αρέσει. Εκτός του ότι μου προκαλεί αντιδράσεις "god, this is embarassing", είναι το μόνο κομμάτι της σειράς που νιώθω ότι βλέπω ένα κλισέ που έχει παλιώσει. >_<

15fkk04.jpg


#34 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 16 July 2011 - 15:10

Τελικά το penguin drum είναι
Spoiler:


Δεν έχω πολλά να πω για το συγκεκριμένο ακόμα. Το αγαπάω, τα επεισόδια τα βλέπω από 2 φορές, μου αρέσουν οι συμβολισμοί και λατρεύω τα χρώματα και το σεξινες.
Αλλά δεν έχω πολλά να πω, νιώθω ότι θα το χαλάσω άμα αρχίσω να το εκθειάζω.

Daymn, αυτό έχει να μου συμβεί πολύ καιρό. Νομίζω ότι έχω πωρωθεί...

Posted Image


#35 ayame

ayame

    chance encounter

  • Members
  • 142 posts

Posted 17 July 2011 - 12:59

Ok... Touga and Miki are BACK! Υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό; Kanba & Shouma αντιδρούν σχεδόν ακριβώς όπως αυτοί οι δυο, άσχετα αν τα χρώματα των μαλλιών τους είναι πιο σκούρα και παραπέμπουν σε Campanella & Giovanni από το Night of Galactic Railroad. Ακόμη κι η Shiori έχει επιστρέψει σε ακόμη πιο cruel & innocent μορφή *cough Ringo cough*! Κλασικός Ikuhara: χαρακτήρες ( βλ. επίσης τη σχέση των 3 ορφανών αδελφιών που καθρεπτίζει αυτή των Miki και Kozue) , ακόμη και το σκηνικό (βλ. πολύχρωμο σπίτι που μοιάζει να οριοθετεί ένα δικό του κόσμο όπως η κοκκινόχρωμη ακαδημία στην Utena) κι όσα έχουμε ήδη παρατηρήσει πιο πάνω...


να πάρει! θέλω να βγαίνουν πιο γρήγορα τα επισόδεια! νομίζω ότι η αγωνία ανεβαίνει κι επειδή έχουμε και την αίσθηση ότι βλέπουμε ένα άριστούργημα' να ξεδιπλώνεται...

so many fanarts out already!!! http://www.zerochan.net/Mawaru+Penguindrum

Edited by ayame, 17 July 2011 - 13:19.

Spoiler:


"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#36 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 18 July 2011 - 14:44

Είδα το δεύτερο επεισόδιο όταν βγήκε αλλά ήθελα λίγες μέρες να το "χωνέψω" πριν σχολιάσω...

Αν αυτή η σειρά ήταν δημιουργία οποιουδήποτε άλλου ίσως να παρέβλεπα πολλούς από τους συμβολισμούς και τα διάσπαρτα hints που αφήνει αλλά ξέροντας τον δημιουργό δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τυχαία κάποια πράγματα...

Καταρχάς τα πιγκουινάκια μου σκίζουν! Είναι το απόλυτο comic relief. Δεν ξέρω αν θα μας βγουν evol στο τέλος αλλά προς το παρόν προσφέρουν αυτές τις στιγμές γέλιου που χρειάζεται η σειρά ώστε να σε παραπλανήσει ότι δεν θα σου κάνει το μυαλό πουρέ :P

Είδαμε και στα δύο επεισόδια αναφορά στον Kenji Miyazawa. Στο πρώτο με αναφορά στο έργο του "Night on the milky road" και στο δεύτερο με απευθείας αναφορά στην εκπομπή που έβλεπε ο καθηγητής. Δεν το θεωρώ καθόλου τυχαίο. Καταρχάς το έργο γράφτηκε μετά από ταξίδι που έκανε ο Miyazawa με το τρένο για να ξεπεράσει το θάνατο της μικρής του αδερφής (ring any bells? :P ). Από κει και πέρα το ίδιο το έργο πραγματεύεται την αμφισβήτηση του Θεού και της μοίρας, την αναζήτηση της ευτυχίας, την διαχείριση της απώλειας και την έννοια της αυτοθυσίας μέσα σε ένα ονειρικό περιβάλλον...Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και νομίζω θέτουν κάποιες βάσεις για αυτά που βλέπουμε και θα δούμε στο μέλλον...

Προς το παρόν έχει αρχίσει να φαίνεται όλο και πιο έντονα η αντίθεση ανάμεσα στα αδέρφια (υλικός και πνευματικός κόσμος, αμφισβήτηση και αποδοχή) ενώ η νέα χαρακτήρας προσθέτει αυτήν την αρρωστημένη χροιά που χρειαζόταν για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στα πιο βαθιά...
Spoiler:


Επίσης ούτε την ύπαρξη του μήλου τη θεωρώ τυχαία καθώς οι συμβολισμοί του σε διάφορες θρησκείες και μυθολογίες είναι πάμπολλοι


Θα ήθελα να πω πολλά περισσότερα αλλά φοβάμαι μην αρχίσω την υπερανάλυση...Ο χρόνος δεν περνά αρκετά γρήγορα μέχρι το επόμενο επεισόδιο!

xbJ3b2w.jpeg


#37 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 22 July 2011 - 16:51

Έχω καταλήξει να περιμένω αυτό περισσότερο από ό,τι βλέπω μες στη βδομάδα, anime ή όχι, και αυτό επειδή εκτός από απολαυστικό, είναι και απρόβλεπτο. Αυτό το δεύτερο ειδικά είναι πολύ σπάνιο.

Τώρα να κάνω και μερικά σχόλια, για να έχουμε να λέμε περισσότερο.
Spoiler:
Επίσης έχω εθιστεί στο OP και στο ED, τέλειο ήταν και το κομμάτι που παιζόταν όταν περπατούσε η Ringo το σούρουπο.

#38 Flameking1

Flameking1

    Ikkaku Rapeface

  • Members
  • 181 posts

Posted 22 July 2011 - 23:56

Γουστάρω :joyful: κάθε επεισόδιο βάζουνε αυτή τη σκηνή με το χαριτωμένο τραγουδάκι.
Seizon Senryaku !!!

#39 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 23 July 2011 - 08:19

Spoiler:


#40 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 29 July 2011 - 14:50

Το 4 ήταν ιδιαίτερα... ιδιαίτερο ακόμα και για τα στάνταρ που είχε θέσει με τα προηγούμενα τρία εψ.
Πολλές φορές βέβαια ένιωσα πως πολύ από το υλικό που προβλήθηκε ήταν τελείως άχρηστο στόρυ-γουάηζ, ελπίζω να κάνω λάθος. Αλλά και πάλι, δε με χάλασε καθόλου.
Spoiler: Ειδικά με κάτι τέτοιες σκηνές

γέλασα δυνατά. Το πρώτο βέβαια ήταν gg lolsubs, αλλά γι' αυτό τους αγαπάμε [;]. Επίσης, penguins faking life saving.

Και όσο πάει τόσο φαίνεται η σαπίλα του μήλου. Για να δούμε τι γίνεται στο κεφάλι του.

Τέλος, χρειάζεται ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ Χιμάρι και λιγότερο ΙΜΑΑΑΤΖΙΝ, πάρτε παράδειγμα αυτό το επ. Και φυσικά
Spoiler:

Κουλ πράματα.

Spoiler:

Αμέ

HnH5aB0.jpg


#41 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 29 July 2011 - 18:35

Χμμ, δε νομίζω ότι ήταν άχρηστα αυτά τα σκετσάκια σαν σύνολο αν και έτειναν αρκετά στην κωμωδία. Προσέφεραν σίγουρα μια επιπλέον ματιά στον ψυχισμό της Ringo και εξάλλου αυτό με το ζουζούνι συνέβη στην πραγματικότητα. Θα μπορούσαν όλα αυτά να τα δείξουν με χιλιάδες άλλους τρόπους βέβαια.
Εγώ γέλασα περισσότερο εκεί που
Spoiler:


#42 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 29 July 2011 - 22:04

Ως τώρα η σειρά είναι εξαιρετική σε κάθε τομέα.

Spoiler:

Posted Image

#43 ayame

ayame

    chance encounter

  • Members
  • 142 posts

Posted 29 July 2011 - 22:55

cut outs were lol! luuuuuv
κορυφαίο το πινγκουίνι του Kanba
Spoiler:
όπως και του shouma

Spoiler:



θέλω να δω την
Spoiler:
Juri-look-alike!!!

btw οι κοπελιές στο ed και στις πινακίδες παίζουν ρόλο Shadow girl, μάλλον δεν θα μάθουμε πολλά περισσότερα γι αυτές


a character diagram I found on net

different comments on the symbolisms http://forums.animesuki.com/showpost.php?p=3687933&postcount=354
http://forums.animesuki.com/showpost.php?p=3687700&postcount=346
http://forums.animesuki.com/showthread.php?p=3692272#post3692272
http://forums.animesuki.com/showpost.php?p=3685201&postcount=289

Edited by ayame, 31 July 2011 - 19:11.

Spoiler:


"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#44 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 02 August 2011 - 12:14

Μην επαναλαμβάνω τα ίδια,είναι πολύ καλό σε κάθε τομέα όπως αναφέρθηκε χιλιάδες φορές και με τους πιγκουίνους αν και ήμουν δισταχτικός στην αρχή,δίνουν αφορμή για πετυχημένες κωμικές στιγμές και δεν το γελοιοποιούν όπως θα μπορούσε να είχε συμβεί.Ευτυχώς στο 4ο δεν υπήρχε το transformation της Himari όπως στα προηγούμενα.Επίσης γέλασα αρκετά,με την σκηνή
Spoiler:
να δίνει ρέστα.
Posted Image

#45 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 03 August 2011 - 01:22

Youtube Video

τέλειο