Αν ο Euron γίνει ο Euron του βιβλίου, τότε είναι τρομακτικά επικίνδυνος αντίπαλος για την Daenerys. Ο Euron των βιβλίων είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει πάει στη Βαλύρια και έχει επιστρέψει ζωντανός, έχει άμεση σχέση με (σκοτεινή) μαγεία και έχει φέρει μαζί του ένα θεωρητικά υπερόπλο. Γενικά, την διαφορά υπέρ της Daenerys την κάνουν οι 3 δράκοι που έχει, αλλά και χωρίς αυτούς, έχει τους αριθμούς προς το παρόν. Αν αναλογιστούμε πόσοι άρχοντες και εκπρόσωποι κατώτερων οίκων βρίσκονταν στον καθεδρικό την ώρα της έκρηξης, πολλοί οίκοι που θα έχουν χάσει δικούς τους εκεί θα συνταχθούν αμέσως με αυτήν. Η Cersei έχει τους Lannister, τα Riverlands μέσω των Frey και τους οίκους που βρίσκονται στα Crownlands, την περιοχή γύρω από το King's Landing. Μπορεί και κάποιοι οίκοι των Stormlands να πάνε μαζί της. Σίγουρα θα συνάψει συμμαχία με Euron και θα ζητήσει από τον -θεωρητικά ακόμα σύμμαχο της- Littlefinger να φέρει τον στρατό του Vale. Ενδέχεται να προσλάβει και μισθοφορικούς λόχους από την Essos. Τέλος έχει μαζί της και τον Qyburn.
(Αν ήμουν η Cersei θα προσπαθούσα να διαιρέσω την δύναμη των Tyrell, προσφέροντας στον Randyl Tarly το lordship του Reach. Επίσης, έχω τη wildfire και θα ανέθετα στον Qyburn να φτιάξει μηχανισμούς για την αποτελεσματική χρήση της ως όπλο. Στην καλύτερη περίπτωση, αν είχα συμμαχία με τον Euron θα του ανέθετα τη δημιουργία στολίσκων με πυρπολικά wildfire για νυχτερινές καταδρομές. Με τους δράκους φυσικά, δεν θα μπορούσα να εξοπλίσω τον κύριο στόλο, θα ήταν αυτοκτονία. Αλλά αυτό που θα έκανα οπωσδήποτε θα ήταν να πουλήσω το μισό βασίλειο για να προσλάβω έναν faceless man με στόχο τη Daenerys. Είναι η μόνη κίνηση που ουσιαστικά "παύει" τους δράκους ως όπλο της συμμαχίας, και παύει και τους Dothraki. Αν σκοτώσω τη Daenerys θα άλλαζα τη ροή του πολέμου.)
(Αν ήμουν η Dany θα προσπαθούσα να αράξω αρχικά στο ασφαλές Dorne. Μετά θα έπαιρνα τους καλύτερους μου στρατιώτες (άσπηλους και ιππότες του Reach, Dorne και τους Blood Riders των Dothraki, μια μικρή σχετικά με όλο το στρατό μου αλλά γρήγορη δύναμη και θα προέλαυνα προς το Kings Landing όσο πιο γρήγορα μπορούσα μαζί με τους δράκους. Μερικοί από τους Dothraki ως ανιχνευτές μπροστά. Ο πρόγονος έτσι μου κατέκτησε όλο το Westeros αντιμετωπίζοντας πολύ μεγαλύτερους στρατούς. Οι δράκοι είναι το παν.)
Επιπλέον, μπορεί η σειρά να μην έχει δείξει πως ασχολείται πολύ με αυτά, αλλά σε μια εισβολή τέτοιας έκτασης υπάρχουν και απρόοπτα. Είναι πολύ δύσκολο να κάνει ένας στόλος τέτοιου μεγέθους (και μιας τέτοιας εποχής) συντεταγμένα ένα τόσο μεγάλο ταξίδι ιδιαίτερα αν πέσει σε καταιγίδες και άλλα καιρικά φαινόμενα ενώ οι στρατιές που αποτελούν την συμμαχία δεν έχουν καμία ομοιογένεια. Ποιός λέει πως οι Dothraki δεν θα αρχίσουν να λεηλατούν φιλικά εδάφη μόλις αποβιβαστούν; Ή να κάψουν καμιά συμμαχική πόλη οι δράκοι; Επιπλέον, μπορεί να μπερδεύομαι με τα βιβλία αλλά αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με την προφητεία, η Dany θα υποστεί ακόμα μια προδοσία.( Daario; Να στρατολογήσει η Cersei τους Second Sons;)
Νομίζω ωστόσο πως οι κυριότεροι αντίπαλοι της Dany δεν θα είναι η Cersei, αλλά ο Night King. Ο σιδερένιος θρόνος είναι απλά μια καρέκλα πια, τα πάντα θα κριθούν στον Βορρά. Γενικά, όπως είπε και ο Tyrion, τώρα μπαίνει στο μεγάλο παιχνίδι η δρακοβασίλισσα, και παρότι τα πάντα φαίνονται υπέρ της, νομίζω έρχονται μεγάλες δοκιμασίες.