O υποτιτλισμός αυτού του anison
http://youtu.be/XGbf8lR3OuY με έκανε να ξαναδώ για τρίτη φορά μια από τις καλύτερες romance anime σειρές ποτέ, του Maison Ikkoku. Μαζι με το Kimagure Orange Road ό,τι καλύτερο στο είδος του. Μετά σκέφτομαι να δω το touch που όλοι προτείνουν και είναι περίπου της ίδιας εποχής.
Επειδή οι Live-eviL σχεδόν την ολοκλήρωσαν, άρχισα να βλέπω Yawara! που τόσα είχα διαβάσει με τα χρόνια, αλλά επειδή δεν υπήρχαν αγγλικά fansubs δεν την είχα δει. Αρκετά θετικές εντυπώσεις μέχρι τώρα!
Πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσα όλα τα επεισόδια του Naruto Shippuuden που έχουν κυκλοφορήσει. Η αλήθεια είναι ότι Naruto είχα δει μέχρι το ~120 επεισόδιο της πρώτης σειράς κάπου το 2004-2005, όταν πρωτοείχα βάλει adsl. Ήταν ένα κλασσικό anime για εφήβους, χαβαλές, με άπειρα fillers που δεν παλεύονταν με τίποτα. Το Shippuuden δεν είναι έτσι. Είναι πολύ ανώτερο και σε animation και σε περιεχόμενο. Για το είδος του είναι αρκετά καλό και θεωρώ ότι άξια είναι τόσο δημοφιλές στις νεότερες ηλικίες. Αντικειμενικά είναι καλό anime.
Επίσης είδα και το Inuyasha Final Act, που ήθελα να δω από τό 2010. Αν και κάπως βεβιασμένο, είναι πολύ καλό και καταφέρνει να δείχνει ως φυσική συνέχεια της κλασσικής σειράς.
Φυσικά παρακολούθησα και το remake του Space Battleship Yamato. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός στην συγκεκριμενη σειρά, για αυτό και δεν σχολιάζω.
Παράλληλα είδα και το OZMA του Leiji Matsumoto. Μια μετριότητα που δεν καταφέρνει να συλλάβει καθόλου την αίσθηση του Leijiniverse.
Κάποια στιμή, δεν ξέρω πως, άρχισα να βλέπω Toriko. Είδα μέχρι το 70ο επεισόδιο. Εντάξει, τι να περιγράψεις σε αυτό το anime; Πρέπει να είσαι καμμένος otaku συγκεκριμένης πάστας για να το δεις! Είναι ότι πρέπει πάντως, για να το βλέπεις συνοδεία φαγητού!
Τέλος παρακολουθώ το Polar Bear Cafe όποτε θυμηθώ. Καμμένο, ιδιαίτερο και μάλλον αρχίζει να κουράζει.
Θα είχα δει και άλλα anime, αλλά το mediaplayer μου δεν παίζει 10bit H264 και βαριέμαι να κάνω re-encoding για να τα δω.