Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 4 votes

Currently watching anime - Εντυπώσεις !!!

• Please log in to reply
6154 replies to this topic

#2581 Zabimaru

Zabimaru

ワン ピース!!

• Members
  • 860 posts

Posted 07 June 2009 - 22:23

τελειωσα το burst angel το οποιο ηταν απλα καλο.και το tengen toppa gurren laggan το οποιο -ποιος με ρωτησε τις προαλλες στο προηγουμενο μου ποστ -ηταν απλα καταπληκτικο ρε παιδια.πραγματικα ηταν απο τα καλυτερα που εχω δει .ειναι must πραγματικα.απλα τελειο!!!!!!!!:wooi2:

#2582 melkior

melkior

may the force be with you

• Members
  • 863 posts

Posted 08 June 2009 - 00:09

Αυτη τη στιγμη βλεπω Aquarion 11/26 και δυστηχως εχει ολα τα στοιχεια που συχενομαι στα mecha καλες μαχες αλλα επαναλαμβανωμενες(μεχρι στιγμης καθε επ εχει και μια)κλισε ιστορια και χαρακτηρες ενω μερικοι ειναι πολυ ακυροι οπως ο διοικητης της βασης Gen Fudou ο οποιος εμφανιζεται απο το πουθενα στο πρωτο επ και μετα μενει χωρις κανεις να αναρωτιεται το παραμικρο,ενω και ο κοσμος του ειναι απο τους χειροτερα ανεπτυγμενους που εχω δει ασχολουνται κυριως με την βαση και τους χαρακτηρες εντος αυτης και ο υπολοιπος κοσμος που υποτιθεται οτι προσπαθουν να σωσουν εμφανιζεται ελαχιστα και ειναι τελειος κενος.
Spoiler:

#2583 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 08 June 2009 - 00:12

φιλε μου, επειδη το εχω δει, και τα OVAs του, ακουσε με, και παρατα το οσο ειναι νωρις. δεν εχιε να σου δειξει τιποτα παραπανω, ακομα και απο τους συνδυασμους των μεκα.

ontopic: Hyakko-> meeeeeh

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#2584 MisaYoshiko

MisaYoshiko

Anime Professional

• Members
  • 792 posts

Posted 08 June 2009 - 01:57

currently watching hajime no ippo 1st season...

#2585 papp0us

papp0us

Clean-Up Batter

• Members
  • 515 posts

Posted 08 June 2009 - 09:41

Currently watchin:GTO.. Onizuka και τα μυαλά στα κάγκελα!δεν υπάρχει αυτός ο ανθρωπος! Ντροπή μου που δεν το είχα δεί νωρίτερα,ντροπή σας αν δεν το έχετε δεί ακόμα. Είναι πράγματι μαζί με το Golder Boy στο πάνθεον!:hero: Respect Onizuka Sensei!

Angroid.gr Android à la Ελληνικά

#2586 Labrokratis

Labrokratis

Anime / Asia Party Organizer

• Members
  • 637 posts

Posted 08 June 2009 - 13:09

Το είδα και το Mnemosyne. Με εξαίρεση την S/M και BDSM αισθητική του (σε κάποια στατικά πλάνα), το βρήκα βαρετό.
Μάλλον οι Ιάπωνες πρέπει να επισκεφτούν ελληνικά κολάδικα, για να τους φύγουν κάποιες εμμονές στα ερωτο-σεξουαλικά θέματα. Μιά άλλη λύση, θα ήταν να έρθουν οι Ιαπωνέζες στην Ελλάδα, ώστε να τους δείξουμε τις δικές μας πρακτικές, και να τις μεταφέρουν στην χώρα τους.

Από όλο το anime, μου έμεινε μόνο η αναπαράσταση του διαδικτύου στο μέλλον. Αν και δεν νομίζω να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα.

#2587 NiPPa!!!

NiPPa!!!

Hinamizawa Loonatic!

• Members
  • 48 posts

Posted 08 June 2009 - 14:17

Είμαι ο Χρήστος
Βλέπω anime από μικρή ηλικία αλλά μόλις πριν από δυο μέρες έμαθα για την ύπαρξη του forum όπου εστιάζονται ομοϊδεάτες μου... :P

To anime που βλέπω αυτήν την εποχή είναι :
higurashi no naku koro ni rei μεχρι το 3
gundam seed μεχρι το 10
full metal panic μεχρι το 8

Και το αγαπημένο μου αυτήν την στιγμή είναι το fate/stay night της THORA σε Blueray version... είμαι ήδη στο 15

Edited by iristella, 08 June 2009 - 14:22.
greeklisth converted

#2588 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 08 June 2009 - 14:46

Currently watching ...

Διαφορικές εξισώσεις...:bike:

πρέπει να έιναι πολύ ecchi αυτό... μαλλον school-drama-ecchi :deadga6:

Hentai με πλοκαμια ειναι στην πραγματικοτητα αλλα καλυτερα να μην το κανουμε θεμα...

Currently watching Slayers Next, καλα παει αλλα αναρωτιεμαι τι ρολο βαραει αυτος ο Xellos, και Strawberry Panic οπου κοντευουμε προς το τελος, απο τη μεση και μετα εχει ανεβει το shoujo-ai στοιχειο του:wooi2:
Spoiler:

Posted Image

#2589 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 08 June 2009 - 21:39

Τον Xellos δεν τον είχα σε εκτίμηση, όμως ύστερα από το Slayers Try πίνω νερό στο όνομά του :nod:

Σήμερα είδα και τα 2-3 πρώτα επεισόδια από One Outs μιας και βγήκαν όλα από τους Β2Ε. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, ελπίζω να συνεχίσει ως το τέλος έτσι. Είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα, μιας και μετά το Kaiji δεν είχα βρει κάτι παρόμοιο.

E5VV38U.jpg

#2590 GkLoc

GkLoc

.: BlackStar :.

• Members
  • 1,233 posts

Posted 08 June 2009 - 21:56

Μετα γινεται ακομα πιο ενδιαφερουσα και επικη,με φοβερα σεναρια και ειλικρινα σε ολη την σειρα βιαζουν(με τον καλο τροπο) με οποιονδηποτε δυνατο τροπο ολους τους πιθανους κανονες του Baseball...

Berserk___Gatsu.jpg

#2591 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 08 June 2009 - 22:41

Εγω βλεπω το kurokami the animation .Ειναι πολυ ωραιο,εχει ωραια στοιχεια για σινεν(αν και εμενα δν μου φενεται και τοσο σινεν τεσπα)Αλλα ειναι πολυ ωραιο ,καλο Martial Arts και πολυ προτοτυπο σεναριο.Υπαρχει και σε μανγκα και both of them are ongoing :)

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#2592 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 posts

Posted 08 June 2009 - 23:04

Μμμ... έχω κάνα δίμηνο :shock: να κάνω login, οπότε δεν ξέρω από πού να αρχίσω, αναπόφευκτα όλο και κάτι θα ξεχάσω!

Η αλήθεια είναι ότι από όταν τελείωσα το Legend of the Galactic Heroes, αμέσως πριν φύγω για Πασχαλινές διακοπές, η διάθεσή μου για παρακολούθηση anime μειώθηκε κατά 90%. Βάλτε και την πολυήμερη απουσία μακριά από υπολογιστές, βάλτε και τις μαζεμένες υποχρεώσεις αμέσως μετά, βάλτε και το ότι έμεινα από χώρο στο σκληρό δίσκο... you get it. :P

Ο πραγματικός όμως λόγος της (σχετικής) αποχής από τα anime είναι διπλός:
  • Πρώτον, απλώς πρόσκαιρα τα βαρέθηκα!
  • Δεύτερον, μόλις ξε-βαρέθηκα, συνειδητοποίησα ότι η συντριπτική πλειονότητα των anime που κυκλοφορούν δε φτάνει το μεγαλείο του LoGH ούτε κατά διάνοια. Πολύ απλά, όσες σειρές ξεκίνησα μετά από αυτό μου φάνηκαν ...οδοντόκρεμες!
Υπάρχουν πολλά καλά anime, αλλά τα περισσότερα από όσα κάποιος θα χαρακτήριζε ως "αριστουργηματικά" τα έχω ήδη δει (εξαιρουμένων μερικών -κάμποσων- ταινιών)... Το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο δεν έχω διάθεση ούτε για ταινίες ούτε για "βαριές" σειρές δε βοηθά την κατάσταση.

Έτσι επανήλθα σταδιακά στο άθλημα ξεκινώντας απλώς κάποια από τα ongoing:
  • Ξεκίνησα το K-ON γιατί χρειαζόμουν κάτι ελαφρύ και εύθυμο. Δεν θα το έβαζα ούτε στο top-50 μου, αλλά είναι τεχνικά καλοφτιαγμένο (KyoAni γαρ) και πράγματι δίνει αυτήν την feel-good αίσθηση που υπόσχεται. Κρίμα που τα επεισόδια είναι μεταξύ τους τόσο άνισα σε ποιότητα, ενδιαφέρον και pacing! (Για παράδειγμα, βρήκα το επεισόδιο 9 καταπληκτικό και το 10 φριχτό.)
  • Ξεκίνησα το Eden of the East (Higashi no Eden), κατά πολλούς την πιο πολλά υποσχόμενη σειρά της σεζόν. Παρά τις αρχικές αμφιβολίες μου για το art style (ιδίως το character design), ομολογώ πως βρήκα το σενάριο, τη σκηνοθεσία αλλά και την τεχνική υλοποίηση πρώτης κλάσης. Ούτε μισό αδύναμο επεισόδιο μέχρι τώρα. Τράβηξε το ενδιαφέρον μου και το κράτησε. Αν συνεχίσει τόσο δυνατά και στα λίγα επεισόδια που απομένουν μέχρι το τέλος, θα μιλάμε για τη σειρά της χρονιάς.
  • Ξεκίνησα το νέο Fullmetal Alchemist (Fullmetal Alchemist: Brotherhood). Ήθελα να το δω μαζεμένο όταν θα τελείωνε, αλλά τελικά δεν κατάφερω να κρατηθώ! Αψεγάδιαστο animation και ήχος, καλή σκηνοθεσία, γρήγοροι ρυθμοί, αλλά νομίζω ότι κάπου χάνει σε σχέση με την πρώτη σεζόν (και είμαι fan του manga εγώ που το γράφω αυτό!). Το γεγονός ότι έβαλαν την πρώτη δεκάδα επεισοδίων στο fast forward νομίζω ότι μειώνει κατά πολύ το συναισθηματικό αντίκτυπο που έχουν τα τεκταινόμενα στο θεατή. Επίσης δεν είμαι σίγουρος για το αν εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας της αλχημείας επαρκώς... Πάντως από εδώ και πέρα το σενάριο μόνο καλύτερο θα γίνει. Το art style το λατρεύω (είναι και κοντινό στο manga).
  • Συνέχισα να παρακολουθώ το νέο Hajime no Ippo, για λίγο mindless shonen fun, αλλά με έχει απογοητεύσει σε πολλούς τομείς. Τελικά η πρώτη σεζόν είναι αξεπέραστη. Καλά που το manga, το οποίο βρίσκεται μια 400αριά chapters μπροστά, μπαίνει αυτήν την περίοδο σε πιο ενδιαφέρουσα φάση.

Εδώ και μερικές ημέρες έχω επίσης ξεκινήσει το Tytania, σε μια προσπάθεια να ξανανιώσω το (συμπαντικών διαστάσεων) epicness του LoGH. Οι ομοιότητες με το LoGH είναι δεκάδες και εμφανέστατες, δίκιο έχουν όσοι το προτείνουν ως ανάλογη του LoGH σειρά.

Έχω δει περίπου το μισό και δε μπορώ να πω ότι ξεπερνά τη μετριότητα. Το animation κάνει νερά (με έλλειψη συνοχής στο character design τόσο μεγάλη που βγάζει μάτι - κυριολεκτικά). Το σενάριο είναι πιο απλοϊκό από όσο θα ήθελα. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έχω δεθεί με τους χαρακτήρες ούτε στο ελάχιστο και ιδίως με τον πρωταγωνιστή. Όλοι τον θεωρούν ευφυή, αλλά ο θεατής στα πρώτα 10-12 επεισόδια δε βλέπει δείγματα της ευφυίας του - βλέπει μόνο έναν αρχετυπικό je-m’en-foutiste (ανάθεμα κι αν το έγραψα αυτό σωστά - edit: Κατέφυγα στο Google!).

Βέβαια αναμένω ένα συγκεκριμένο γεγονός (προς το μέσο της σειράς) να δράσει καταλυτικά για το υπόλοιπό της. Οπότε για το Tytania περισσότερα μόλις το τελειώσω.

Από manga απλά έκανα catch-up σε 2-3 σειρές που παρακολουθούσα, αλλά αυτό είναι εκτός θέματος.

/me φεύγει από το thread προτού το καταντήσει blog! :shutup:

#2593 Labrokratis

Labrokratis

Anime / Asia Party Organizer

• Members
  • 637 posts

Posted 08 June 2009 - 23:35

Εντάξει, το LOGH είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Το Tytania είναι ένα σύγχρονο υποκατάστατο. Αλλά όπως όλα τα υποκατάστατα, δεν μπορεί να φτάσει το αρχικό!
Στοιχεία LOGH ίσως συναντήσεις στο Last Exile. Η οπτική των στρατιωτών στους διαγαλαξιακούς πολέμους, αναλύεται σε αυτην την σειρά.
Μια κωμική προσέγγιση γίνεται και στο Irresponsible Captain Taylor - (σατιρίζει όλες τις Space Opera αυτή η σειρά). Εγώ νομίζω αυτό το anime είναι το αντίδοτο σε κάθε παρενέργεια που έχει κάποιος μετά το LOGH.
Ένα τμήμα του Tengen Toppa Gurren Laggan, στα επεισόδια 17-20, θυμίζει LOGH αρκετά.
Κάποιοι βρίσκουν στοιχεία LOGH στο Crest of Stars.
Και φυσικά, έχουμε τις Space Opera του Matsumoto. Και εκεί έχει πολυ υλικό να δεις. Αν βέβαια σου αρέσει ο Matusmoto (πολλοί δεν τον συμπαθούν).

Και για να είμαι ontopic, αυτές τις μέρες ψηφιοποιώ κάτι βιντεοκασσέτες με επεισόδια της Candy Candy. Είναι απλή και γρήγορη ψηφιοποίηση, χωρίς φίλτρα και επεξεργασία της εικονας. Μόνo TBC, διόρθωση H/V Colour Bleed, Hue/situration κλπ. Απλά πράγματα.
Η ουσία είναι ότι εξαιτίας αυτής της διαδικασίας, κατά μία έννοια αυτό το καιρό, βλέπω εκτός άλλων Candy Candy :-P
Τσίμπησα και κάτι επεισόδια οδύσσεια του διαστήματος από κασσέτες.

Πάντως μπορώ να το δηλώσω: Απεχθάνομαι το SECAM! Τρισάθλιο σύστημα μετάδοσης!

#2594 mysticismlover

mysticismlover

Anime Freak

• Members
  • 306 posts

Posted 09 June 2009 - 08:48

τέλειωσα το ρημάδι το tsubasa chronicles 2 και απορρώ γιατί δεν το έχω κάνει drop μέχρι τώρα...
Spoiler:

συνεχίζω κλασσικά tayutama που κι αυτό μου τη σπάει λίγο,αλλά μ'αρέσει τόσο ο σχεδιασμός που θέλω να το τελειώσω.

συνεχίζω επίσης το k-on! που είναι χαζοχαρούμενο,αλλά σε μερικά σημεία είναι ψιλολέει.plus το βλέπουν όλοι και ένας λόγος που το συνεχίζω είναι να ανακαλύψω τι του βρίσκουν-πέρα από τον kawaii σχεδιασμό.

ξεκίνησα το area 88 -2004 περιχαρής και θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια καθότι 4 χρονών το έβλεπα στο junior's tv [αλλά πρέπει να κάνω rewatch τα τότε ovas].

είδα και την ταινία a midsummer night's dream, xxx holic .διαβάζω το manga και ήθελα να δω αν αξίζει να συνεχίσω να κατεβάζω τη σειρά ή αν είναι το ίδιο χάλι με τα tsubasa.
δεν ήταν σαν το manga βέβαια,αλλά μου άρεσε σχετικά η μεταφορά.

και έχω αφήσει on hold λόγω έλειψης χρόνου karas,gundam 00 [2nd season],noir,sekirei,witchblade και souleater τα οποία ευελπιστώ ότι θα έχω δει μέχρι τον ιούλιο.

#2595 NoDsl

NoDsl

Ευκαιριακό Μέλος

• Members
  • 442 posts

Posted 09 June 2009 - 11:22

Εγώ ξεκίνησα το eureka seven. Είμαι στη μέση atm. Δε με ενθουσιάζει μπορώ να πώ*. Κλασσικα mecha με κρυμένη την απόλυτη δύναμη αλλά με δόσεις extreme somer και ένα αναπόφευκτο ειδυλιo απο το πουθενά, lol.

*Κοίτα πoιος μιλάει που ξεκίνησε με NGE

Καιρό έχω να ποστάρω... :tensai:
Πρέπει να βάλω και καμια dsl να κάνω κανα catch up.

Posted ImagePosted Image
She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all
(Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare