Μμμ... έχω κάνα δίμηνο
να κάνω login, οπότε δεν ξέρω από πού να αρχίσω, αναπόφευκτα όλο και κάτι θα ξεχάσω!
Η αλήθεια είναι ότι από όταν τελείωσα το Legend of the Galactic Heroes, αμέσως πριν φύγω για Πασχαλινές διακοπές, η διάθεσή μου για παρακολούθηση anime μειώθηκε κατά 90%. Βάλτε και την πολυήμερη απουσία μακριά από υπολογιστές, βάλτε και τις μαζεμένες υποχρεώσεις αμέσως μετά, βάλτε και το ότι έμεινα από χώρο στο σκληρό δίσκο... you get it.
Για το Legend of Galactic Heroes, αν αυτο που σε τραβηξε ηταν η αναπτυξη των χαρακτηρων περισσοτερο και το οτι βασιζεται σε λεπτομερη αφηγηση νουβελας, παρα το οτι ειναι space opera, κατι αναλογο αλλα σε πολυ καλυτερο βαθμο, το πετυχαινουν και οι σειρες του Nippon Animation (World Masterpiece Theater), ιδιως αυτες του 70.
Βεβαια το αν θα τις δεις εξαρταται απο το αν σου αρεσει η κλασσικη λογοτεχνια για νεους. Αν ομως ναι, ο ρεαλισμος στις σειρες αυτες ειναι εφαμιλλος της LOGH και μαλιστα την ξεπερνα, αν αναλογιστεις πως απεικονιζει κοινωνιες και χαρακτηρες μεταξυ του διαστηματος 1850-1900 και οχι εναν κοσμο επιστημονικης φαντασιας.