Χμμμ πάρα πολλά movies που βαριέμαι να τα αναφέρω οπότε θα πω μόνο series :
Detroit Metal City : finished 12/12
Κάφρικο, χαβαλετζίδικο, ξεκαρδιστικό σε μερικά σημεία και με μερικά αδύναμα επεισόδια όμως, δε παύει να είναι ένα πολύ ωραίο διασκεδαστικό και πρωτότυπο ova miniseries που αξίζει τον χρόνο του και γενικώς παροδεί το metal έτσι. Very good. Recommended για μεγάλη παρέα μάλλον.
8/10100 Stories (Requiem from the Darkness) : finished 13/13
Μια μίξη μεταξύ Mononoke και Ayakashi Japanese classic horror, πολλά κοινά στοιχεία.
Κατά την άποψή μου ανώτερο από Ayakashi, αλλά όχι και από Mononoke. Αν και γούστα αυτά.
Εξαιρετική αλλά και περιεκτική σκηνοθεσία (δε φαντάζεστε τι χωράνε μέσα στο κάθε επεισόδιο), άψογο voice acting, ατμόσφαιρα που θυμίζει vampire hunter d bloodlust με μπόλικο μυστήριο και ενδιαφέρον stories, πολύ dark setting, άπειρη Ιαπωνική κουλτούρα και αναφορές, ένα mustsee horror-thriller περί πνευμάτων και φαντασμάτων με μηνύματα για το dark side του human nature. Απαιτεί πολύ προσεκτική παρακολούθηση αλλιώς χάνεται εύκολα η μπάλα σε κάποιες ιστορίες. Νάναι καλά οι
Kraze με τα κορυφαία notes τους σε κάθε επεισόδιο αλλιώς αντίο ζωή...
Έφυγε μονορούφι σχεδόν και πάει για rewatch στο μέλλον μάλλον.
9/10School rumble 2nd season : finished 26/26 μετά από πολύ καιρό.
Βασανιστικά το τέλειωσα αυτό λίγο λίγο μετά από πολλούς μήνες. Βλεπόταν, αλλά πολλά ανούσια επεισόδια και σαν σύνολο τρομερά αίσχος, προτιμούσα το 1ο season. Ακόμη και το humor και ο romance παράγοντας ήταν της πλάκας σαν σύνολο.
6.5/10 επιεικώς.
Romeo X Juliet : 10/24
Μέτριο, περίμενα κάτι παραπάνω αν και είχε καλές στιγμές, του λείπει αυτό το κάτι για να σε κολλήσει. Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει καλύτερο μετά γιατί αρχίζει να με κουράζει.
7-7.5/10 για την ώρα και θα φανεί στην πορεία.
Nodame Cantabile : 8/23
Σπάνια βλέπω τέτοιες σειρές αν και με κόλλησε η κλασική μουσική στην συγκεκριμένη περίπτωση και το γεγονός πως ακόμη και πονοκέφαλο να έχω, βλέπεται ευχάριστα οτιδήποτε ώρα άσχετα κούρασης.
Παρόλα αυτά δεν έχω δει στη ζωή μου πιο "τεμπέλικο" animation. Δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στα γραφικά μα καθόλου. Ακόμη κι όταν παίζει συνέχεια ολόκληρη ορχήστρα απλά ακούς και βλέπεις ακίνητους τους πάντες. Αυτό κι αν είναι τεμπελιά. Βέβαια αυτός είναι και ο λόγος που βλέπεται όσο κουρασμένος κι αν είμαι.... Πάντως σε γενικές γραμμές ένας ευχάριστος τίτλος που βλέπεται εύκολα χωρίς να κουράζει ή να το βαριέται κανείς.
8/10 για τώρα.
Edited by Radagast, 15 November 2008 - 16:07.