Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Οι σχέσεις της Ιαπωνίας με την Κίνα και τους υπόλοιπους γείτονές της


  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#1 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 13:31

Πάντα είχα μία αίσθηση ότι οι σχέσεις Ιαπωνίας - Κίνας, θυμίζουν λίγο την σχέση Ελλάδας - Τουρκίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχετε να μου επιβεβαιώσει ότι παρόμοια πράγματα με αυτά που συμβαίνουν εδώ, συμβαίνουν και εκεί!
Αντιγράφω από το Pathfinder (http://news.pathfinder.gr/world/news/653780.html)


Ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας


Δημοσιευμένη  εικόνα


Στη σύλληψη του καπετάνιου ενός κινέζικου αλιευτικού σκάφους το οποίο συγκρούστηκε με δύο πλοία της ιαπωνικής ακτοφυλακής κοντά σε αμφισβητούμενες νησίδες στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα προχώρησαν οι ιαπωνικές αρχές, ανεβάζοντας την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τον επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη, η οποία έγινε μόλις μία ημέρα μετά από το διάβημα διαμαρτυρίας που το Πεκίνο έκανε στον ιάπωνα πρεσβευτή, για την «παράνομη παρεμβολή σε κινεζικό πλοίο».
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο χώρες εξέδωσαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για το θέμα, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.
Μία ομάδα περίπου 30 ατόμων κρατώντας κινεζικές σημαίες έκαναν σύντομη διαδήλωση έξω από την ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο, απαιτώντας από την Ιαπωνία να «φύγει» από τα νησιά, αλλά σύντομα διαλύθηκαν.
Η κινεζική εφημερίδα Global Times, μια δημοφιλής έκδοση ταμπλόιντ που ελέγχεται από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας, στο κύριο άρθρο της απηύθυνε έκκληση και στις δύο πλευρές να αντιδράσουν με εξαιρετική προσοχή στο χειρισμό του θέματος.
«Η Ιαπωνία έχει ανάψει μία φωτιά, η οποία τελικά θα μπορούσε να καταστρέψει τις σχέσεις και να οδηγήσει σε αναμέτρηση», έγραψε η εφημερίδα.
Το γεγονός συνέβη κοντά σε μία συστάδα μικρών νησιών που η Ιαπωνία ονομάζει Σενκάκου και η Κίνα Ντιαόγιου και επί των οποίων τόσο οι δύο χώρες, όσο και η Ταϊβάν , προβάλλουν κυριαρχικά δικαιώματα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής, κανένα από τα 30 μέλη του πληρώματος του αλιευτικού δεν τραυματίστηκε και ο καπετάνιος μεταφέρθηκε στο νησί Ισιγκάκι, της Νότιας Ιαπωνίας για να ανακριθεί.
Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τζιανγκ Γιού επανέλαβε ότι τα νησιά Ντιαόγιου ανήκουν στην Κίνα. «Απαιτούμε οι ιαπωνικές ακτοπλοϊκές περίπολοι να απέχουν από διαδικασίες επιβολής του νόμου στα ύδατα ανοιχτά των νησιών Ντιαόγιου και από ενέργειες που απειλούν την ασφάλεια των κινεζικών αλιευτικών σκαφών και των πληρωμάτων τους», είπε ο εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι το Πεκίνο «θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς της κατάσταση και θα διατηρήσουμε το δικαίωμά μας να αναλάβουμε περαιτέρω δράση», τόνισε ο Γιού, ενώ από την πλευρά του, το Τόκιο προέτρεψε το Πεκίνο να εντείνει την επιτήρηση της περιοχής έτσι ώστε να αποφευχθεί επανάληψη του γεγονότος.

#2 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 195 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 13:47

Αποδίδοντας φόρο τιμής στον Βάρναλη:

Να σκοτώνονται οι λαοί για τ'αφέντη το φαΐ!

Το χειρότερο όμως είναι πως πολλοί "πατριώτες" πολλών χωρών επιμένουν να πιστεύουν τα παραμύθια που τους πουλάνε οι κυβερνήσεις, μη γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν πια κυβερνήσεις, παρά μόνο τράπεζες και πολυεθνικές. Οι εθνικές σχέσεις πλέον δεν εξαρτώνται από εθνικά συμφέροντα αλλά από οικονομικά, και τον έλεγχο δεν τον έχουν οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι της κάθε χώρας, αλλά όσοι ελέγχουν την οικονομία.

Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, ίσως να τους βοηθήσει μια ατάκα από Ημισκούμπρια:

"Πώς θα πουλάγαν οι έμποροι ασπίδες και σπαθιά, αν δεν είχαν αναλώσει τα μοντέλα τα παλιά;"

Ορίστε και ένα απόσπασμα από την ταινία "Network" που πραγματεύεται αυτό ακριβώς το θέμα...

[media]http://www.youtube.com/watch?v=RzSj1yNZdY8[/media]
Για αυτό το λόγο τέτοιες εθνικές έχθρες, όπως Ελλάδα - Τουρκία ή Ιαπωνία - Κίνα, αυτή την εποχή, τα θεωρώ 100% ανοησίες!

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#3 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 14:09

Εγώ βασικά είμαι Πατριώτης. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το μου καπιταλεύουν κάποιοι το αίσθημα του ανήκειν όπως το νιώθω, για τα όποια συμφέροντά τους.

Και όπου υπάρχει έντονο αίσθημα πατριωτισμού, οι έχοντες συμφέροντα εφαρμόζουν ακριβώς τις ίδιες τεχνικές για να αποκτούν αυτοί - και μόνο αυτοί - κέρδος.
Ευτυχώς που ο κόσμος σιγά - σιγά το αντιλαμβάνεται όλο αυτό και ίσως σε 200 - 300 χρόνια να έχουν αλλάξει καποια πράγματα.

#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 14:18

Γενικά οι σχέσεις Ιαπωνίας - Κίνας έχουν κάποιες αντιστοιχιες με τις ελληνοτουρκικές στον βαθμό όπου υπάρχει ανταγωνισμός δυνάμεων σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Και οι δύο χώρες όσα κοινά και να έχουν σε πολιτισμικό επίπεδο και επιρροές η μία στην άλλη έχουν άλλες τόσες διαφορές σε επίπεδο οικονομικής και πολιτικής/ιδεολογικής προσέγγισης. Η μία οδηγήθηκε στον κομμουνισμό, ή άλλη σε ακραίο καπιταλισμό η μία είχε κομμουνιστική/σοσιαλιστική κυβέρνηση και η άλλη αυτοκράτορα. Αυτό σε συνδυασμό με τους δύο Σινο Ιαπωνικούς πολέμους και την κατοχή Κινεζικων εδαφών από την Ιαπωνία αλλά και γενικότερες περιφερειακές συγκρούσεις στον χώρο της Ασίας (με την ευγενική παρέμβαση και τρίτων χωρών όπως η Ρωσία) σε μεγάλο βαθμό δικαιολογεί το γιατί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κρύβουν μια Αλφα ένταση.

Σε σύγχρονο επίπεδο αρκεί να αναλογιστεί κανείς την αναπτυσσόμενη στον οικονομικό τομέα Κίνα και το πόσο βάρος βάζουν οι φθηνές εξαγωγές της (λόγω εξαιρετικά μειωμένου κόστους παραγωγής) στην Ιαπωνία.

(Μακαρι να είχα περισσότερο χρόνο να το αναλύσω λίγο πιο διεξοδικά αλλά επιγραμματικά αυτοί είναι κάποιοι βασικοί λόγοι)

#5 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 16:43

Δείτε τα Ip Man, Fist of Fury, Fist of Legend και το επερχόμενο Legend of the fist για να δείτε ότι οι Κινέζοι ακόμα δεν έχουν ξεχάσει τα όσα πέρασαν από τους Ιάπωνες.

#6 NickNaruto

NickNaruto

    Starting...

  • Members
  • 4 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 16:57

Όντως δεν ειναι και τοσο καλες οι σχεσεις μεταξυ Ιαπωνιας και Κινας...Δυστυχως...

#7 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 17:08

Δεν ξέρω για άλλους, αλλά όποτε άκου τα συγκεκριμένα δύο ονόματα μαζί μου έρχεται στο νου ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός, γνωστό και ως The Rape of Nanking

Στο παρακάτω άρθρο από το περιοδικό The Bill of Rights in Action, από τη σελίδα 8 του pdf και μετά μπορείτε να βρείτε μια συνοπτική περίληψη του ζητήματος



ενώ υπάρχει και το άρθρο της wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Nanking_Massacre

αν δεν κάνω λάθος η Ιαπωνία ακόμη αρνείται ότι το μακελειό συνέβη και το ζήτημα αυτό είναι ακόμη ένα θέμα έντονης διαφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Δυστυχώς δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις ούτε για το συγκεκριμένο ζήτημα και ούτε για την ιστορία της περιοχής γενικότερα, αλλά πιστεύω ότι αποδεικνύει πως κανείς μα κανείς δεν είναι αθώος σε αυτό το κόσμο τελικά.

Πάντως, αν τίθεται σύγκριση μεταξύ των δύο χωρών, δεν χρειάζεται να πω πως την Κίνα θέλω να την επισκεφθώ μόνο για λίγες μέρες απλά για να δη πως είναι η χώρα, ενώ στην Ιαπωνία θα είχα αρκετή περιέργεια να ζήσω για ένα σεβαστό διάστημα αν είχα την ευκαιρία.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#8 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 18:14

Θα ήθελα να αναφερθώ στην επιρροή τρίτων χωρών που έγραψε η Iristella. Οι Αμερικάνοι λοιπόν έχουν βάσεις στην Ιαπωνία. Έχουν στρατιωτική παρουσία καί στη νότιο Κορέα.
Αντίθετα η βόρειος Κορέα έχει την στήριξη της Κίνας σε μια σειρά ζητημάτων.
Απο τη μία λοιπόν έχουμε τις Ιαπωνία και νότιο Κορέα υπο την αιγίδα των ΗΠΑ και απο την άλλη το μέτωπο της Κίνας με την βόρειο Κορέα. Πιστεύω οτι καί αυτός είναι ενας λόγος που οι σχέσεις των χωρών είναι τεταμένες.
Πάντως ο παραλληλισμός των σχέσεών τους με τις ελληνοτουρκικές δεν στέκει. Η έχθρα Κίνας-Ιαπωνίας ξεκίνησε επειδή μάλωναν για το ποιός θα είναι το αφεντικό της περιοχής. Η έχθρα της Ελλάδας με την Τουρκία ξεκίνησε επειδή οι Έλληνες ξεκίνησαν απελευθερωτικό αγώνα.
Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια και η έχθρα Ιαπωνίας-Κίνας να ξεκινάει απο παλιότερα. Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας με διαφωτίσει!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nikos1451: 08 Σεπτέμβριος 2010 - 19:15


#9 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 18:47

Στον Δεύτερο Σινο Ιαπωνικό πόλεμο είχαμε κατοχή εδαφών της Κίνας από την Ιαπωνία συγκεκριμένα της περιοχής της Ματζουρίας. Ναι καμία σχέση η κατοχή 400 ετών με την μία δεκαετία σχεδόν και πάλι όμως αποτελεί πηγή τεράστιας έχθρας.

Μεγάλος βαθμός επίσης της έντασης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας πηγάζει από τον έλεγχο της περιοχής των Βαλκανίων και συγκεκριμένα και του Αιγαίου. Αν αναλογιστούμε ότι το να επεκτείνει η Ελλάδα την αιγιαλίτιδά της στα 12ν.μ που είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο με βάση το διεθνές δίκαιο αποτελεί casus beli για την Τουρκία καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες. Οι ομοιότητες αυτές στον μεγαλύτερο βαθμό είναι κανονικότητες στο διεθνές σύστημα που λίγο πολύ ισχύουν σε πολλές γειτονικές σχέσεις κρατών. Δεν είναι θέμα μόνο Ελλάδας-Τουρκίας και Κίνας-Ιαπωνίας.

Παρόλαυτά αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε όλα η Κίνα είχε και αυτή ένα θεματάκι με ονομασία γειτονικού κράτους (Taiwan) στο οποίο κατόρθωσε να επιβάλλει αποτελεσμάτική απαγόρευση, πράγμα που έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο διεθνές δίκαιο ως αντιπαραβολή με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Και ένα ενδιαφέρον άρθρο πάνω στο ζήτημα που εξηγεί εν μέρη κάποια πράγματα για την σημερινή κατάσταση.

#10 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 18:52

Το χειρότερο όμως είναι πως πολλοί "πατριώτες" πολλών χωρών επιμένουν να πιστεύουν τα παραμύθια που τους πουλάνε οι κυβερνήσεις, μη γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν πια κυβερνήσεις, παρά μόνο τράπεζες και πολυεθνικές. Οι εθνικές σχέσεις πλέον δεν εξαρτώνται από εθνικά συμφέροντα αλλά από οικονομικά, και τον έλεγχο δεν τον έχουν οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι της κάθε χώρας, αλλά όσοι ελέγχουν την οικονομία.

Για αυτό το λόγο τέτοιες εθνικές έχθρες, όπως Ελλάδα - Τουρκία ή Ιαπωνία - Κίνα, αυτή την εποχή, τα θεωρώ 100% ανοησίες!

Μα για αυτο το λογο επιβαλεται ακομα περισσοτερο να ειναι κανεις πατριωτης. Τα οικονομικα συμφεροντα που λες, ειναι απλα ενας επιπλεον "συγχρονος" λογος που μπορει να οδηγηθουν δυο εθνη σε πολεμο. Ως πολιτες πρεπει να μας ενδιαφερουν οι συνεπειες ενος τετοιου πολεμου, που θα ειναι οι απωλειες ζωων, εδαφων, και περιουσιων. Το αν η αιτια που μπορει να μας κανουν π.χ. ντου οι σκοπιανοι, θα ειναι επειδη πραγματικα πιστευουν οτι ειναι Μακεδονες η επειδη απλα οι αμερικανοι θελουν ενα stronghold στην περιοχη και κατακερματισμενα τα νοτια Βαλκανια, δεν μας πολυ-ενδιαφερει. Αυτο που μας καιει ειναι να να αποφυγουμε τα δεινα μιας τετοιας συγκρουσης, και να προστατεψουμε τα συμφεροντα τα δικα μας και των παιδιων μας. Η "προοδευτικη" αποψη του οτι δεν υπαρχουν συνορα και οτι τα συμφεροντα των "μεγαλων" δεν μας αφορουν, δεν βοηθαει σε τιποτα, αφου απλα διευκολυνει το εργο της επιθετικης πλευρας και οδηγει σε συνεχεις υποχωρησεις και ενδεχομενη ηττα.

Η προιστορια Κινας-Ιαπωνιας εχει ομοιοτητες με τα ελληνο-τουρκικα μον επιφανειακα. Η σημερινη τους κατασταση για μενα ειναι πολυ πιο ομαλη, χωρις ιδιαιτερους κινδυνους. Η Κινα δεν θα εκανε τιποτα εναντιον της Ιαπωνιας για πολλους λογους. Ειναι απο τους καλυτερους της πελατες και μονο κακο θα εκανε στην οικονομια μια συγκρουση, δεν εχει λογο να ρισκαρει τις σχεσεις της με την Αμερικη, και δεν εχει πρωτες υλες η κατι αλλο που η Κινα θελει. Ηδη η Κινα εχει τεραστια επιροη στην Ασια, και αυτο νομιζω της αρκει.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#11 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 18:58

Μα για αυτο το λογο επιβαλεται ακομα περισσοτερο να ειναι κανεις πατριωτης. Τα οικονομικα συμφεροντα που λες, ειναι απλα ενας επιπλεον "συγχρονος" λογος που μπορει να οδηγηθουν δυο εθνη σε πολεμο. Ως πολιτες πρεπει να μας ενδιαφερουν οι συνεπειες ενος τετοιου πολεμου, που θα ειναι οι απωλειες ζωων, εδαφων, και περιουσιων. Το αν η αιτια που μπορει να μας κανουν π.χ. ντου οι σκοπιανοι, θα ειναι επειδη πραγματικα πιστευουν οτι ειναι Μακεδονες η επειδη απλα οι αμερικανοι θελουν ενα stronghold στην περιοχη και κατακερματισμενα τα νοτια Βαλκανια, δεν μας πολυ-ενδιαφερει. Αυτο που μας καιει ειναι να να αποφυγουμε τα δεινα μιας τετοιας συγκρουσης, και να προστατεψουμε τα συμφεροντα τα δικα μας και των παιδιων μας. Η "προοδευτικη" αποψη του οτι δεν υπαρχουν συνορα και οτι τα συμφεροντα των "μεγαλων" δεν μας αφορουν, δεν βοηθαει σε τιποτα, αφου απλα διευκολυνει το εργο της επιθετικης πλευρας και οδηγει σε συνεχεις υποχωρησεις και ενδεχομενη ηττα.

Η προιστορια Κινας-Ιαπωνιας εχει ομοιοτητες με τα ελληνο-τουρκικα μον επιφανειακα. Η σημερινη τους κατασταση για μενα ειναι πολυ πιο ομαλη, χωρις ιδιαιτερους κινδυνους. Η Κινα δεν θα εκανε τιποτα εναντιον της Ιαπωνιας για πολλους λογους. Ειναι απο τους καλυτερους της πελατες και μονο κακο θα εκανε στην οικονομια μια συγκρουση, δεν εχει λογο να ρισκαρει τις σχεσεις της με την Αμερικη, και δεν εχει πρωτες υλες η κατι αλλο που η Κινα θελει. Ηδη η Κινα εχει τεραστια επιροη στην Ασια, και αυτο νομιζω της αρκει.


+1 συμφωνω.
Μια ερωτηση...Ενας γνωστος μου στην Κορεα μου ειπε οτι η Ιαπωνια δεν εχει καλες σχεσεις με την Κορεα επειδη συναγωνιζονται εντονα στην τεχνολογια.Γνωριζω πως και οι δυο χωρες ασχολουνται σοβαρα με την τεχνολογια με τρομερες ανακαλυψεις τα τελευταια χρονια,για την κακη σχεση μεταξυ τους ομως δεν ειχα ακουσει.Ισχυει??
Δημοσιευμένη  εικόνα

#12 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 19:02

Mr Ayu-Mania δεν υπάρχει περίπτωση να μας κάνουν "ντου" οι Σκοπιανοί για πάρα πολλούς λόγους. Αλλά ακόμη και αν υπόθέσουμε ότι "τρελαίνονται" και αποφασίζουν ξαφνικά να κατακτήσουν τον κόσμο η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και θα είναι εις βάρος του.

Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ => κυρώσεις και αν δεν καταλαβαίνουν και δεν προβούν σε απόσυρση στρατευμάτων ενεργοποίηση του Κεφαλαίου VII και αποστολή ειρηνευτικής δύναμης (περα από το ότι εξοπλιστικά υπερτερούμε κατά πολύ). Και ότι και να λέγεται για συμφέροντα που στηρίζουν τους Σκοπιανούς πίστεψε με ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει αποσταθεροποίηση της ζωνης των Βαλκανίων για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πολλοί αυτοί που καραδοκούν και προτιμούν να διατηρήσουν το status quo παρά να φάνε ομαδικώς τα μουστάκια τους.

Και επειδή την καραμελίτσα θα μας κάνουν ντου οι Τούρκοι/Σκοπιανοί/ Νεφελίμ έχω βαρεθεί να την ακούω να πω ότι όχι δεν είναι τόσο απλό την σήμερον ημέρα να ξεσπάσει αναθεωρητικός πόλεμος κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και ενάντια σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

#13 Giorgosdbz

Giorgosdbz

    Κάποιος

  • Members
  • 307 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 19:15

Παιδια εγω πιστευω οτι...καθε κράτη τα οποια συνορευουν οσο να ναι θα εχουν καποιον ανταγωνισμο ητε αυτος φαινεται και ειναι γνωστος ητε οχι...και η ελλαδα για παραδειγμα δεν συναγωνιζεται μονο την τουρκια...το ιδιο συμβαινει και με ιαπωνια και κινα...ιαπωνια και κορεα συναγωνιζονται μεταξυ τους

#14 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 19:17

Και επειδή την καραμελίτσα θα μας κάνουν ντου οι Τούρκοι/Σκοπιανοί/ Νεφελίμ έχω βαρεθεί να την ακούω να πω ότι όχι δεν είναι τόσο απλό την σήμερον ημέρα να ξεσπάσει αναθεωρητικός πόλεμος κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και ενάντια σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οντως, η λεξη "ντου" ηταν λιγο γενικευμενη. Για αυτο να θυμισω οτι σημερα πια δεν χρειαζεται να κανει κανεις επιθετικο πολεμο για να πετυχει το σκοπο του. Η συνταγη ειναι γνωστη: Λιγη παραχαραξη ιστοριας, με μπολικους μεταναστες, μια δοση προβοκατσιας και θερμων επεισοδιων, και μπολικο media spinning απο τα διεθνη "ΜΜΕ" για καρυκευμα.

Καπως ετσι εχασαν οι Σερβοι το Κοσοβο, με την βοηθεια μαλιστα των οργανισμων που αναφερεις. Τα πολιτικα-οικονομικα συμφεροντα σημερα εχουν γινει πολυ πολυπλοκα. Και για αυτο καθε εθνος πρεπει να παιρνει τα εθνικα του θεματα πολυ στα σοβαρα για να μην βρεθει προ εκπληξεων. Κατι ξερει η Ιαπωνια που σε αντιθεση με μας φροντιζει μεσω της σκληρης μεταναστευτικης της πολιτικης να εμποδιζει την ανεξελεγκτη μεταναστευση λαων απο γειτονικα κρατη.

Η ιστορια Κορεας-Ιαπωνιας ειναι πιο μυστηρια. Οι Κορεατες το κρατανε μανιατικο και δειχνουν να φοβουνται την Ιαπωνια σε παραλογο για μενα βαθμο. Η εχθρα ειναι υπογεια, αλλα σημαντικη. Για να μην αναφερθω στο χαμο που γινεται μεταξυ KPOP και JPOP..

LOL!! :canthelp:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#15 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Σεπτέμβριος 2010 - 19:27

Πιστεύω πάντως οτι η έχθρα περισσότερο καλλιεργείται στα λαϊκά στρώματα μέσω της παιδείας. Είχα παρακολουθήσει ενα ντοκυμανταίρ που έδειχνε μικρά παιδιά στην Κίνα. Ηταν σε προσχολική ηλικία αν θυμάμαι καλά και τα μάθαιναν να μισούν τους Ιάπωνες.
Καταλαβαίνω οτι στα πλαίσια του οικονομικού ανταγωνισμού δημιουργείται ένταση μεταξύ των δύο χωρών μα ο ρόλος της παιδείας δεν μπορεί να παραβλεφθεί.