Επιτελους τελειωσα αυτο το μικρο επος.Πραγματικα μπορω να πω οτι ειναι απο τα ελαχιστα ανιμε που αξιζουν αριστα κ επαινους.Σε καμια περιπτωση δεν το περιμενα τοσο ωραια δομημενο.Ξεπερασε καθε προσδοκια μου.
Στην αρχη η αληθεια ειναι οτι ειχα "χαθει" λιγο.Ωστωσο τα πραγματα αρχιζουν να "ξεκαθαριζουν" οσο πλησιαζουμε προς το τελος.Δεν ειναι τυχαιο που το καθε επεισοδιο ονομαζοταν layer.Καθε επεισοδιο κ ενα στρωμα πιο κοντα στην αληθεια.Επισης,μου αρεσε αρκετα το γεγονος οτι καταπιανοταν με αρκετα θεματα που αφορουσαν αμεσα τον συγχρονο τροπο ζωης.
Η τεχνολογικη προοδος κ το ποσο αυτη επηρεαζει την καθημερινοτητα μας (βλ. ο ψηφιακος κοσμος ηταν πανταχου παρων στον "πραγματικο" και αυτο φαινοταν στις σκιες)
Η μοναξια,που ειναι μια απορροια της τεχνολογικης προοδου κ των πλεονεκτιματων που αυτη προσφερει (τεραστιος ογκος πληροφοριων-βλεπε κ infornography-ουσιαστικα,μεσω του διαδυκτιου μπορεις να βρισκεσαι παντου απο την ανεση του δωματιου σου).
Ψυχικες διαταραχες(βλ.οι πολλαπλες προσωπικοτητες της Lain, ο νευρικος κλονισμος κ η καταρρευση της "αδερφης" της Lain μολις συνειδητοποιησε το τι ειναι τελικα)
Και να μην ξεχασουμε το βασικο θεμα της σειρας:η συνδεση κ η επικοινωνια μεταξυ των ανθρωπων.
Σε γενικες γραμμες,ειναι ενα ανιμε το οποιο σε βαζει σε σκεψεις κ σε κανει να αμφισβητησεις την ιδια την υφη της πραγματικοτητας μεσω των προβληματισμων που προβαλλει.Αν δεν το εχετε δει,να το κανετε λιαν συντομως.Εαν το εχετε ηδη δει,τοτε αξιζει σιγουρα ενα ακομη rewatch.Αυριο ξεκιναω το δικο μου rewatch.
Και μια παρατηρηση που μου εκανε τρομερη εντυπωση.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Omoikane: 14 Ιούλιος 2010 - 22:42