Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Greek Vs. Greeklish

• This topic is locked This topic is locked
75 replies to this topic

Poll: Θα θέλατε να καθιερωθεί η ελλ. γλώσσα στο aNiMe.gr?... (149 member(s) have cast votes)

Θα θέλατε να καθιερωθεί η ελλ. γλώσσα στο aNiMe.gr?...

1. Νέϊ... (47 votes [68.12%] - View)

Percentage of vote: 68.12%

2. Όϊ... (22 votes [31.88%] - View)

Percentage of vote: 31.88%

Vote

#61 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 16 July 2006 - 22:35

Templar τις παραδίδεις στα ΑΓΓΛΙΚΑ όχι σε greeklish.Είναι μια διαφορά... Εκεί σε παίρνει να πεις "όχι με βολεύει αλλιώς οπότε θα σας τις δίνω αλλιώς?" Μάλλον όχι , οπότε συμορφώνεσαι με τους κανόνες... Δεν είναι προσωπική επίθεση απλώς χρησιμοποιώ το παράδειγμα που μου έδωσες... από την άλλη αν επικρατούσε η γνώμη να ΜΗΝ καθιερωθούν τα ελληνικα [γιατί αυτό είναι το Poll] θα συνέχιζα να γράφω σε ελληνικά και να επιλέγω τι θα διαβάσω...

#62 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 16 July 2006 - 23:39

Εξ άλλου, όποιος γράφει με Greeklish είναι ο ίδιος σε μειονεκτική θέση, επειδή υπάρχουν πολλά άτομα που δεν θα καθήσουν να διαβάσουν δημοσιεύσεις με παραπάνω από 5 γραμμές 8D

E5VV38U.jpg

#63 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 17 July 2006 - 05:30

Kαι τέσπα, αποφασίζετε εσείς οι users για αυτό το ζήτημα...αν στο τέλος του μήνα η λαική εντολή ειναι να καθιερωθεί η μητρική, τα greeklish πάνε περίπατο..δική σας η μάχαιρα, δικό σας και το πεπόνιον... ;)

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#64 Vegito the supreme power

Vegito the supreme power

Big Bang Attack

• Members
  • 85 posts

Posted 17 July 2006 - 16:08

καλύτερα τα ελληνικά... εξάλλου το forum είναι ελληνικό έτσι δεν είναι??
The drift of life is just one..... IT ENDS

tora exo kai blog sxetiko me dragonball... opoios endiaferatai as paei EDO

#65 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 17 July 2006 - 17:55

Και μια που μιλάμε για ελληνικά, Dante το "νέι" και το "όι" δεν χρειάζονται διαλυτικά :bleh:

E5VV38U.jpg

#66 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 17 July 2006 - 18:51

Ναι, αλλά φαίνονται πιο μαγκιόρικα έτσι... :bleh: :bleh:

*offtopic shutdown plz*

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#67 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 17 July 2006 - 20:07

Anyway, να ενημερώσω το σώμα της βουλής πως παρέλαβα σήμερα τον υπερδιαγαλαξιακό μεταφραστή απο Παπασωτηριου, και έφυγε για τον τεχνικό μας διευθυντή (trunks) ωστε να μπεί στο aNiMe??GR.... ;)

Aπο τη στιγμη που ο Dante80 ειπε το παραπανω το θεμα εληξε.
Απο την αλλη δεν μπορω να μην κανω ορισμενα σχολια...
1)

sebastite to oti kapia otoma exoun autin tin paraxenia

Εφοσον η πλειοψηφια (και μαλιστα πανω απο το 60%) αποφασισε ελληνικους χαρακτηρες η μειοψηφια ειναι αυτη που πρεπει να δειξει σεβασμο στην αποφαση των πολλων.

2)Η πληκτρολογηση ελληνικων απο τα greeklish διαφερει μονο σε 6 πληκτρα:

θ<--->u
ξ<--->j
ω<--->v
;<--->q
ς<--->w
ψ<--->c

Κατα τα αλλα τα ιδια που θα πληκτρολογουσατε στα greeklish πληκτρολογειτε και στα ελληνικα.Απο εκει και περα δεν μπορω να καταλαβω πως λετε οτι εχετε συνηθισει το ενα και δεν μπορειτε στο αλλο :rolleyes2:

3)Σε οσους ψηφισαν υπερ των greeklish:Για να μην αλλαξετε την υπεροχη ''συνηθεια'' σας ο Dante80 εκατσε και ξοδετηκε για να αγορασει τον μεταφραστη.Μπραβο :first:

#68 Templar

Templar

Anime Newbie

• Members
  • 48 posts

Posted 18 July 2006 - 02:39

kita aderfe Spawn_I , proton fisika den iparxi thema prosopikis epithesis ( oli xeroume poso kolopedo ise, sixorese to black humour mou) kai defteron ego meta apo to poli diabasma pou erixa stis panelinies ( 0h 10 mins olo ton xrono) den exo grapsi edo kai arketa xronia sta ellinika edometaxi kathe mera agglika ta teleftea 5 xronia ine ligo fisiko na exo xehasi tin orthografia mou... veveos afou o fadastikos Dante80 vrike lexiko kai gia emas ouden provlima. for the history emena mou aresi pou ta dino sta agglika allios ta koubadakia mou kai se alli paralia. kai btw Tong_Po an milas sigekrimena gia emena i opion allon pliri tis proipothesis ton post pou aneferes tha ithela na sou po oti oli exoume dikeomata anexeretos ebirias i paleotitas alla ego den diamartirome aplos leo tin gnomi mou pragma to opio fadazome oti boro na kano ektos kai an den thimame kala ta rules tou forum. tespa apo oti to kobo malon tha sinithiso ta greek aplos den xero an tha sinithisete esis tin orthografia mou. telos elpizo Spawn_I na diabasis to minnima afto kai as ine sta greeklish.
even if what you do in life does indeed echo in eternity... it does not really matter.
what you do should echo in heaven and shatter hell, god should hear it and devil may fear it .
thats a mans unwalkable path if he walks with out a woman in perilous land

Templar, The Duke Of Koi.

#69 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 18 July 2006 - 16:15

το διάβασα αλλά βάζε και καμιά τελεία... κόπηκε η ανάσα μου να το διαβάσω έτσι μονοκοπανιά που είναι... [γμτ. μάθανε και εδώ ότι είμαι κωλοπαιδο τελικά :?]

#70 Tong_Po

Tong_Po

Mai Lee Good F**k

• Members
  • 184 posts

Posted 18 July 2006 - 21:27

Καλά προφανώς και δεν εννοουσα οτι έχουν μόνο άποψη αυτοί που έχουν πάνω από κάποια posts απλά έχουν γράψει πολλά περισσότερα από κάποιον που έχει γράψει 10-15 οπότε αυτοί θα έπρεπε να παραπονιούνταν!!! :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
Ο Odin είναι και ΘΕΟΣ και Συνάδελφος!!! (έχει παραπαλιώσει αυτό μάλλον...)

#71 Sandman

Sandman

Anime Freak

• Members
  • 377 posts

Posted 21 July 2006 - 02:51

Τα greeklish δεν είναι θέμα συνήθειας όπως το παρουσιάζεται.Υπάρχουν προφανείς λόγοι που καθιέρωσαν τα greeklish.Αν κάνεις στο pc χίλια 2 πράγματα είναι μαζοχισμός να "προτιμάς" τα ελληνικά.Εγώ ψήφισα όχι γιατί δεν έχω πρόβλημα ανάγνωσης των greeklish αλλά θα σεβαστώ απόλυτα το αποτέλσμα του vote.

Πάντως μου κάνει εντύπωση το αποτέλεσμα γιατί όσοι ασχολούνται συστηματικά με το internet δεν έχουν πρόβλημα με τα greeklish και νόμιζα ότι απο τέτοια άτομα απαρτίζεται το community μας.Εκάνα λάθος όπως φαίνεται.

#72 Authman

Authman

Anime Freak

• Members
  • 345 posts

Posted 21 July 2006 - 07:58

Sandman Posted: Today, at 2:51 am Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

Πάντως μου κάνει εντύπωση το αποτέλεσμα γιατί όσοι ασχολούνται συστηματικά με το internet δεν έχουν πρόβλημα με τα greeklish και νόμιζα ότι απο τέτοια άτομα απαρτίζεται το community μας.Εκάνα λάθος όπως φαίνεται.

Νομίζω δεν είναι θέμα προβλήματος... Στο msn όταν βιάζομαι να γράψω κάτι χρησιμοποιώ και εγώ greeklish, ειδικά στην περίπτωση που μιλάς με πάνω από δύο άτομα ταυτόχρονα. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω γιατί λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ότι σε τέτοιες καταστάσεις είναι εύκολη και γρήγορη λύση.
Στα ελληνικά forums όμως, ποιος ο λόγος να βιάζεται κανείς; Προσωπικά θέλω πάντα τα posts μου να έχουν μια ωραία εικόνα που θα μπορέσει να διαβάσει ο άλλος άνετα, ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο χρησιμοποιώ τα ελληνικά...

ΥΓ. Τα karaoke που βλέπουμε στα anime, όχι το κείμενο με τους ιαπωνικούς χαρακτήρες, αλλά αυτό της μορφής: Arritakeno yume wo kaki atsume κτλ. λέγονται japlish;!;
:laughing:
Ύστερα από αρκετά ώριμη σκέψη (περιορισμένος ελεύθερος χρόνος κυρίως), αποφάσισα να ξεκόψω τα anime που ομολογώ πως ήταν μια ευχάριστη ενασχόληση για 3 χρόνια. Παρακαλούνται όσοι προγραμματίζουν να μου στείλουν αλυσίδες να μην το κάνουν. Επίσης δηλώνω υπεύθυνα ότι θα εκπληρώσω πλήρως τις υποχρεώσεις μου ως μέλος που συμμετείχε στις αλυσίδες του ADN, στέλνοντας κανονικά τα DVDs που έχω αυτή την στιγμή στους επόμενους...

#73 Tong_Po

Tong_Po

Mai Lee Good F**k

• Members
  • 184 posts

Posted 21 July 2006 - 18:33

Μπράβο το πέτυχες :kakashithumbup: :kakashithumbup: :kakashithumbup:
Ο Odin είναι και ΘΕΟΣ και Συνάδελφος!!! (έχει παραπαλιώσει αυτό μάλλον...)

#74 Arikkado

Arikkado

Noctis Filius

• Members
  • 92 posts

Posted 21 July 2006 - 19:27

ΥΓ. Τα karaoke που βλέπουμε στα anime, όχι το κείμενο με τους ιαπωνικούς χαρακτήρες, αλλά αυτό της μορφής: Arritakeno yume wo kaki atsume κτλ. λέγονται japlish;!;

Όχι, romaji...=D

#75 Snakevoul

Snakevoul

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 31 July 2006 - 17:07

as grafei o ka8enas oti 8elei ti simasia exei an einai me ellinikous xaraktires i me latinikous oso gia ta megala pots toulaxiston emena den me niazei an 8a ta diabazoun oloi i oxi....