Ρε παιδιά, κακά τα ψέματα, το YuGiOh είναι πολύ imba παιχνίδι.
Βασίζεται πολύ περισσότερο στην τύχη και η ελευθερία κινήσεων του είναι περιορισμένη. Άντε να δούμε τι θα κάνεις αν έχεις φάει 5 γύρους να καλέσεις ένα ισχυρό τέρας με δύο θυσίες και ο άλλος πετάξει μια παλιο-παγίδα στο άσχετο.
Στο magic μπορείς να κάνεις πράγματα ανάλογα του mana που έχεις και όχι κατέβασμα μόνο ένα τέρας τον γύρο, όπως στο YGO.
Έχω παίξει και λίγο WOW card game και μπορώ να πω ότι η ιδέα κάθε κάρτα να γίνεται resource (το αντίστοιχο του mana στο magic) ήταν πολύ καλή. Αλλά από την άλλη να περιμένεις πότε θα εξοπλίσεις τον ήρωα με όπλα και ξόρκια είναι κομμάτι άθλιο. Στο μισό παιχνίδι κάθεται και τρώει ξύλο.
Είδα και λίγο Legend of the 5 Rings και τα έπαιξα. Τόσο περίπλοκο και πολύπλευρο που θέλεις μόνο έναν μήνα για να καταλάβεις τι παίζει. Strategy game ήταν αυτό, όχι card game.
λολ πολυ λενε τα θεικα τερατα ειναι τα καλυτερα κ βασιζονται μονο σε ενα δυνατο τερας η πιστευουν οτι τα δυνατα τερατα πρεπει παντα να νικανε.
Το deck μου για πχ εχει μονο ενα τερας για δυο θυσιες μεσα. Τι να τα κανω τα δυνατα εκτος κ αν εχουν καλο effect.
Εαν δεν ειχαν κ τις trap κ τις μαγικες ενας αρχαριος δεν θα ειχε καμια πιθανοτητα να βαλει με εναν που ειχε τερατα μ μεγαλη επιθεση.
Κει ομως η στρατηγικη στο Yugioh ειναι να μην βασιζεσαι απολυτα στο καλυτερο σου τερας. Μεχρι κ τα πιο αδυναμα ειναι χρησιμα.
Ενα παραδειγμα, ο φιλος του αδελφου μου ολο βασιζεται στο να βγαλει Ασπρους Δρακους η κ Ultimate Dragon η κ τον Shining Dragon. Εμενα το δηλωνω δε φοβαμε καθολου τα θεικα τερατα κ τις επιθεσεις τους. Εφτασε το deck της Φωτιας που χρησιμοποιει μια στρατηγηκη διαφορετικη απ αυτες που χρησιμοποιουν οι κλασικοι παιχτες. Κ το πιο Δυνατο τερας που κατεχω σε εκεινο το deck δε λεει κ πολλα
Το Magic μ αρεσει αλλα το βλεπω λιγο αργο σαν παιχνιδι. Εχω 2 Starter Deck, ενα με Samurai κ αλλο με Ninja. Το παιξα καμια 3 φορες αλλα βαρεθηκα.
Στο Yugioh μ'αρεσει οτι εναι γρηγορο και ειναι ευκολο να το καταλαβεις. Ενω με το Magic δυσκολευτηκα αρκετα κ τωρα δε θμαμαι τιποτα πια. Αλλα να πω την αληθεια μου φαινεται αργο. Εχω κ ενα Starter Deck Street Fighter της Sakura αλλα δε καταλαβαινω Χριστο για το παιχνιδι. Μακαρι να μου δειξει κανενας καμια φορα.