Posted 04 November 2009 - 05:53
Goggeta SSJ6, λύσε μου αυτήν την απορία:
Από πότε οι λέξεις τις οποίες διαλέγεις για να γράψεις μια αλήθεια έχουν μεγαλύτερη σημασία από την ίδια την αλήθεια;
Σε βλέπω να γράφεις και να ξαναγράφεις τη λέξη "χούντα", αλλά για δείξε μου εσύ ένα forum στο οποίο το ban, ή η αναίρεση ενός ban, γίνεται με δημοψήφισμα. Αμφιβάλλω ότι θα βρεις έστω κι ένα.
Το έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν, θα το πω και τώρα. Τα forums, από κατασκευής τους, δεν είναι δημοκρατικές κοινωνικές δομές. Polls τύπου "Θέλετε να επιστρέψει ο τάδε banned user;" είναι πλήρως εκτός τόπου και κλίματος, ακόμα κι αν γίνονται για πλάκα, όπως τονίζετε (εξήγηση πάνω σ' αυτό ελαφρώς παρακάτω).
Ναι, το είπα με άκομψο και άσχημο τρόπο, αλλά είπα αυτό που συμβαίνει σε κάθε forum. Κάθε forum είναι μια ολιγαρχία. Υπάρχει μια μικρή ομάδα ατόμων που θέτει τους κανόνες και παίρνει όλες τις αποφάσεις, και όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν τους κανόνες, ή υφίστανται τις συνέπειες. Θα 'πρεπε μήπως γι' αυτό το λόγο να αποκαλούμε "χούντα" κάθε mod και admin στον κόσμο;
Για να πάρεις μια ιδέα της βαρύτητας της λέξης "χούντα", χούντα θα ήμασταν αν ρίχναμε ban επειδή ξυπνήσαμε από το λάθος πλευρό, επειδή κάποιος είπε κακά λόγια για το αγαπημένο μας anime, ή επειδή κάποιος διαφωνεί με τον τρόπο που κυβερνούμε το forum. Σε άλλα forums θα δεις να γίνονται αυτά. Εδώ όχι.
Θα μου πεις "Καλά όλα αυτά, αλλά γιατί δεν άφηνες το thread ανοιχτό για την πλάκα;". Ο λόγος είναι κάτι που μάλλον δεν περιμένεις να διαβάσεις από μένα. Το κλείδωσα για να προστατέψω τον roriconfan. Σε ένα τέτοιο thread θα άρχιζε ο κάθε πονεμένος να γράφει το μακρύ και το κοντό του για τον συγκεκριμένο χρήστη (κατά κανόνα καντήλια και πικρόχολα σχόλια), και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Κάτι τέτοιο θα ήταν άσχημο, ασεβές απέναντι στον ίδιο, και απλά απαράδεκτο.
Πάντως, όσο για το αν το poll έγινε καθαρά για πλάκα, ή αν υπήρχε η μικρή ελπίδα το poll να μετατραπεί σε αίτημα να επιστρέψει ο roriconfan, αφήστε με να έχω τις (παρανοϊκές, ενδεχομένως) αμφιβολίες μου.
Τέλος, περί anime-greek: Δεν έχω ιδέα τι γίνεται μέσα στο εν λόγω forum, μιας και δεν επιτρέπει την προβολή threads σε επισκέπτες (και δεν θέλω να κάνω παραπάνω forum accounts, αρκετά έχω ήδη). Συνεπώς, δεν έχω άποψη, όπως εσφαλμένα συμπέρανες, πόσο μάλλον αρνητική. Το μόνο που έχω μάθει, από άτομα που είναι μέλη στην anime-greek, είναι ότι ο roriconfan είναι αρκετά δημοφιλής εκεί (και μαγκιά του, προσθέτω εγώ). Απλά παραθέτω αυτό που γνωρίζω. That's all. Οτιδήποτε άλλο νομίζεις ότι κατάλαβες είναι απλά ο τρόπος με τον οποίον επέλεξες να ερμηνεύσεις μισή αράδα λέξεις μου (έλεος).
ΥΓ. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι: Όχι, δεν μετανιώνω για τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκα σ' εκείνο το post, κι ας δημιούργησε όλη αυτή τη γκρίνια. Σιχαίνομαι το political correctness, κι αν κάποιος είναι υπερασπιστής του, τόσο το χειρότερο γι' αυτόν.