Posted 11 August 2011 - 17:29
Κοιτώντας διάφορα guides και διαβάζοντας διάφορες απόψεις για το πια runes είναι καλά και πια όχι βλέπω συνεχώς να λένε ότι τα Quintessences που δίνουν gold (GP10) είναι κακές επιλογές και τα Quintessences που δίνουν flat life είναι από τα καλύτερα. Κάνοντας όμως μια μικρή σύγκριση μεταξύ τους βρίσκω τα GP10 απλά προτιμότερη επιλογή από τα flat life. Δείτε τι εννοώ:
3 Quintessences of Fortitude δίνουν 3*26= 78 life και κοστίζουν 3*2050=6150 ΙΡ
3 Quintessences of Avarice δίνουν 3 gold/ 10 sec και κοστίζουν 3*515=1545 ΙΡ
Κάνοντας δυο πράξεις βλέπουμε ότι δίνουν 18 gold/ min δηλαδή σε ένα μέσω παιχνίδι που κρατάει περίπου 30min κερδίζεις τσάμπα 18*30=540 gold.
Τώρα θα μου πείτε σιγά τα λεφτά αλλά έχετε σκεφτεί το 78 life πόσο κοστίζει?
Το Ruby Crystal κοστίζει 475 gold και δίνει 180 life, κάνοντας την αναλογία για 78 life βγαίνει περίπου 206 gold.
Με άλλα λόγια με τα Avarice έχεις υπερδιπλάσιο gold από την αξία της ζωής που παίρνεις από τα Fortitude!
Βέβαια δεν υπάρχει ακριβής τρόπος να αντιστοιχίσεις life με gold αλλά με αυτά τα νούμερα παίρνεις ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα.
Και πρακτικά να το πάρεις σίγουρα η extra ζωή και ειδικά στην αρχή είναι πολύ χρήσιμη, αλλά κατά την γνώμη μου μετά τα 7-8 lvl δεν έχει καμία πρακτική αξία αν θα έχεις ±78 life.
Αντίθετα τα 540 extra gold μπορείς να τα επενδύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Π.χ να φτιάξεις πιο γρήγορα το core build σου ή να αγοράσεις 540/75=7 wards τα οποία θα σου δώσουν map control και θα οδηγήσουν την ομάδα σου σε περισσότερα kills.
78 life ή καλύτερο map control ?
Επίσης να προσθέσω και την ακραία τιμή που έχουν τα Quintessences of Fortitude σε σύγκριση με τα Quintessences of Avarice 6150 ΙΡ>>1545 ΙΡ, όπως επίσης οτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το mastery GP10 και να έχεις σύνολο 4 GP10 δηλαδή 720 gold. Και όλα αυτά χωρίς να φτιάξεις ούτε ένα αντικείμενο που δίνει extra gold και ανεξάρτητα αν κάνεις καλό η κακό game.
Δεν λέω ότι τα Quintessences of Avarice είναι τα καλύτερα rune αλλά σίγουρα είναι πιο χρήσιμα από ότι νομίζουν γενικά. Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα ποτέ Quintessences of Fortitude αντί για Quintessences of Avarice. Απλά τα βρίσκω κατώτερα.
Εσείς τι λέτε?