Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ikigami - The Ultimate Limit


  • Please log in to reply
77 replies to this topic

#61 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 February 2010 - 01:08

Δυστυχώς, η Αντιγόνη δεν καταδικάστηκε τυχαίος η πράξεις της την οδήγησαν εκεί. Είχε επιλογή. Η ιστορία δεν έχει καμία σχέση, στο ένα θέλει να δείξει τους κανόνες των θεών (Αντιγονη) και τους κανόνες της εξουσίας (Κρέοτας) να συγκρούονται και στο άλλο θέλει να δείξει το φόβο για το θάνατο, εκφοβισμός απο την εξουσία και λοιπά αλλα προβλήματα που θέλει να περάσει στον δεκτη ο καλλιτέχνις. Γι' αυτό λέω ότι το παράδειγμα ήταν άστοχο.


Ξέρεις Gbak μου θυμίζεις κάποιους ανθρώπους που τους έχουν μάθει κάτι και μόλις ακούνε κάτι άλλο κολάνε και δεν μπορούν να σκεφτούν παραπέρα. Ας τα κάνω λοιπόν νια νια μπας και καταλάβεις. Προφανώς αν και αυτή τη φορά δεν τα καταφέρω ή εγώ δεν ξέρω ελληνικά ή εσύ και μιας και όλοι οι υπόλοιποι έχουν καταλάβει τι λέω, oh well you get the point...

Ποιος σου είπε καλό μου παιδί ότι σύγκρινα την Αντιγόνη με το Ikigami? Όχι πες μου ποιός να τον μαλώσω. Γιατί όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις φορές ( ! ) είπα ότι μέσα στην Αντιγόνη έχει ένα εδάφιο που εκφράζει την απόγνωση του ανθρώπου που ξέρει ότι θα πεθάνει. Είναι η γνώση του θανάτου, η γνώση ότι πλησιάζει το τέλος που την τσακίζει και αυτό είναι το ΜΟΝΟ κοινό που έχουν με το Ikigami.

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο πιο απλά να στο πω, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν διαβάζεις τα ποστς μου και ότι απλά έχεις ταμπουρωθεί πίσω από μία άποψη και την επαναλαμβάνεις γιατί πρέπει πάντα να έχεις δίκιο. Πραγματικά με έκανες να σιχαθώ την ώρα και τη στιγμή που το ανάφερα. Αν ήξερα ότι έπρεπε να επαναλάβω το ίδιο πράγμα 4 φορές δεν θα το έκανα και απλά θα γραφα 3 σειρές. Ας μου γίνει μάθημα.

xbJ3b2w.jpeg


#62 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 27 February 2010 - 14:16

πείρα τον πρώτο τόμο και μου άρεσε πάρα πολύ...
τώρα θα πρέπει να το αποκτήσω ολόκληρο...
ελπίζω να χαίρεσαι με αυτό που έκανες Kenny.

#63 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 10 April 2010 - 18:27

Posted Image


Έφτασα up to date και απλά παραληρώ :roar:

Αυτό το manga απλά δεν γίνεται να σε απογοητεύσει...Σε κάθε επισόδειο γίνεται όλο και καλύτερο...Το ένατο arc/επισόδειο "A tagged soul" τελείωσε και απλά δεν μπορώ να περιμένω να βγει και το επόμενο:burningbe3:

Κάποιες σκέψεις επί του συνόλου της σειράς τις ανέλυσα σε προηγούμενα posts οπ΄τε τώρα θα πω κάποια πιο συγκεκριμένα πράγματα...

Τα "The forgotten song" και "The drug of pure love" με συγκίνησαν πάρα πολύ και ήταν πραγματικά πάρα πολύ δυνατά αλλά αυτό που πραγματικά με προβλημάτισε ήταν το 4ο επισόδειο ""The night before conscription"...

Spoiler: The night before conscription


Από εκεί και πέρα ξεκινάνε κάποια επισόδεια που βλέπουμε ότι δειλά δειλά ο κεντρικός ήρωας αρχίζει να εμπλέκεται περισσότερο ενώ οι οι παραλήπτες των ikigami αρχίζουν να εκδηλώνουν κάποια αντίσταση αντί να δέχονται έτσι απλά τη μοίρα τους...

Spoiler: A violent riot of life


Spoiler: A lie to the beloved


Spoiler: The last lesson


Spoiler: Somewhere safe


Και φτάνω στο τελευταίο επισόδειο που πραγματικά τα έσπασε αν και στην αρχή μου φάνηκε πως ξεκίνησε κάπως χλιαρά...Φοβερές εξελίξεις...

Spoiler: Α tagged soul


Αχ ας βγει γρήγορα το επόμενο chapter :nanana:

xbJ3b2w.jpeg


#64 Serestrum

Serestrum

    have to kill fast and bullets too slow

  • Members
  • 1,763 posts

Posted 11 April 2010 - 00:43



Και φτάνω στο τελευταίο επισόδειο που πραγματικά τα έσπασε αν και στην αρχή μου φάνηκε πως ξεκίνησε κάπως χλιαρά...Φοβερές εξελίξεις...

Spoiler: Α tagged soul


γεαχ, και γω στην αρχη δεν ειχα ενθουσιαστει με το τελευταιο κομματι, αλλα το 2ο μερος ηταν ομορφο και το 3ο απεριγραπτο. πραγματικα το Ikigami εκει που λεω πως με κουρασε με το στυλ που εχει υιοθετησει, κανει κατι τετοιο και με αφηνει να κοιταω την οθονη σαν προβατο... εκπληκτικο τελος, απιστευτη και η εικονα και το μυνημα, ομως τι βλεπω στον οριζοντα να αχνοφεγγει!!?!?!?!? κεντρικο σεναριο?!?!?! :joyful: μου αρεσε τρομερα η εξελιξη στις τελευταιες σελιδες ( δειχνει πιο εντονα την σαπιλλλλα πισω απο τα χαμογελα ), αυτο περιμενα πως και πως!!

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things


#65 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 11 April 2010 - 20:00

Spoiler: A tagged soul


#66 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 11 April 2010 - 20:16

Χμ, όσα έλεγαν στην αρχή για τη μυστική υπηρεσία μου θύμισαν πάρα πολύ μια συγκεκριμένη χώρα...

Spoiler:

15fkk04.jpg


#67 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 April 2010 - 20:25

@ Nikos1451
Spoiler: A tagged soul


Maya Chan για ποιά χώρα λες?

Kαι για να πώ και εγώ την γνώμη μου επί της σειράς

Spoiler:

Edited by iristella, 11 April 2010 - 20:31.


#68 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 11 April 2010 - 20:32

Maya Chan για ποιά χώρα λες?


Όλα αυτά τα σχετικά με το τι παθαίνουν οι ταραξίες όταν τους πιάνουν μου θύμισαν τις ιστορίες που κυκλοφορούν σχετικά με τη Βόρεια Κορέα. :hot:

15fkk04.jpg


#69 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 11 April 2010 - 20:41

Kαι για να πώ και εγώ την γνώμη μου επί της σειράς

Spoiler:


Spoiler:

xbJ3b2w.jpeg


#70 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 April 2010 - 21:44

Καλά σίγουρα το να αναπνέεις είναι κάτι το πολύ ευχάριστο no arguing there. xD Βασικά αυτό το οποίο σκεφτόμουν ήταν ότι ποτέ ίσως σε κάποια σειρά το "ζήσε την ζωή σου στο έπακρο"και "η αξία της ζωής" δεν ξέφυγαν τόσο από το κλασσικό, άδειο και χιλιοειπωμένο κλισέ.

Άσχετα με το αν ο NPPA αποτελεί ουσιαστικά μέσο τρομοκρατίας καταπίεσης και ψευδαίσθηση του ότι κάτι γίνεται για την κοινωνία, γεγονός παραμένει ότι κάτι στην κοινωνία του Ikigami υπήρξε η αφορμή για να περάσει αυτό το πράγμα και να το υποστηρίζουν μάλιστα και ως κάτι το απόλυτα λογικό και χαίρονται κιόλας που έχει "αποτελέσματα".

Καταστολή, σπιούνοι και ρουφιάνοι παντού δεν αντιλέγω αλλά παραμένει γεγονός ότι οι περισσότεροι χαρακτήρες, μέχρι την στιγμή που το κακό θα χτυπήσει την πόρτα τους δεν σκέφτηκαν ποτέ να αμφισβητήσουν την ύπαρξή του.

Οπότε μου δημιουργείται μία απορία σε τι βαθμό είχε φτάσει η κοινωνική παθογένεια, η απραξία στην συγκεκριμένη κοινωνία ώστε να περνάει ως λογικό ένα τέτοιου είδους σκεπτικό. Θα μπορούσαν να είχαν το οποιοδήποτε άλλο σκεπτικό για να δικαιολογήσουν τα αίσχη τους αλλά αν προσέξουμε, η επιχειρηματολογία υπέρ του NPPA συνοψίζεται στην φράση "να ζει κανείς την κάθε του μέρα σαν να είναι η τελευταία, γιατί μπορεί όντως και να είναι".

Νομίζω ότι δεν είναι μόνο η διαφθορά το πρόβλημα της κοινωνίας του Ikigami. Πιο πολύ μου φαίνεται ότι μιλάμε για μια "γερασμένη" κοινωνία.

#71 Punisher_P.E.F.

Punisher_P.E.F.

    Manga Fan

  • Members
  • 369 posts

Posted 23 April 2010 - 20:55

Διαβαζωντας το ikigami δυο πραγματα μου ερχονται στο μυαλο:Ανθρωπισμος και αναρχια!

Απο την μια οι ιστοριουλες των "θυματων" ειναι συγκινητικες και περα για περα ρεαλιστικες,και πιστευω πως η αγωνια και η πιεση ειναι τοσο εντονη που σιγουρα ο ποιητης καταφερει να μας προβληματισει κι εμας!

Απο την αλλη το ολο σκηνικο με τον πρωταγωνιστη και γενικοτερα η ιστορια με την ενεση και τον νομο NPPA δεν αρνουμαι πως το θεωρω πιθανο σεναριο για καποια κυβερνηση που δεν σηκωνει πολλα και για εναν λαο που εχει ξεχασει την σημασια της ελευθερης βουλησης.Ομως για καποιον περιεργο λογο ξυπναει τον επαναστατη μεσα μου,και προσωπικα θα γινομουν "κουκουλοφορος" η βομβιστης πριν αφηνα να περασει τετοιος νομος εδω...:P

Anyway,απο οτι φαινεται με εχει συναρπασει αυτο το μανγκα και thnx στην iri που με επεισε πως αξιζει!

#72 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 17 July 2010 - 15:31

*Bump*

Posted Image

Πώπω γιατί το αφήσαμε αυτό το thread ρε παιδιά? ο.Ο

Anw η σειρά γίνεται ολοένα και καλύτερη. Εκεί που λες ότι η ιδέα θα μπορούσε μέσω της συνεχής ανακυκλωσης να κουράσει και να γίνει επαναλαμβανόμενη, όχι μόνο κατορθωνει να δίνει στην ίδια ιδέα νέες διαστάσεις, αλλά να εμβαθύνει στο όλο setting ολοένα και περισσότερο σαν να βγάζει τα φύλλα ενός κρεμμυδιού ένα ένα.

Ειδικά στο NPPA Fundamentalism arc είχα μείνει στήλη άλατος σε κάποια στιγμή. Η τραγική ειρωνία στην συγκεκριμένη ιστορία τσάκιζε κόκκαλα.

Βγήκε σήμερα το 33 και έκλεισε και το πιο πρόσφατο arc.

Spoiler:




#73 meidei

meidei

    大友組の一人

  • Members
  • 1,002 posts

Posted 29 December 2010 - 00:54

Ξεκίνησα να το διαβάζω κι εγώ εδώ και λίγο καιρό, και με κέρδισε από τον πρώτο τόμο.
Από τις πιο έξυπνες ιδέες για ιστορίες κατά την γνώμη μου. Και πώς γίνεται κάθε ιστορία να μου προκαλεί ρίγος... Βγάζω το καπέλο στον δημιουργό.

#74 klasobaniera

klasobaniera

    .........................

  • Members
  • 156 posts

Posted 11 August 2011 - 12:00

ειχα παρει τον προτο τομο απο ta public για τη περιληψη απο πισω και παραδοξοσ δεν ηταν μουφα και βαρετο αξιζει!!!!

#75 Pirate Luffy

Pirate Luffy

    Mein König

  • Members
  • 331 posts

Posted 16 November 2011 - 14:46

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Διάβασα τις τρεις πρώτες ιστορίες(1-9). Πέραν των όποιων κοινωνικοπολιτικών σχολίων έχω να πω ότι το έργο αυτό έχει μια μεγάλη δύναμη, που δύσκολα συναντάς σε πλασματικά σενάρια. Επειδή ακριβώς μαθαίνουμε να εκτιμούμε τέτοιες συμπεριφορές σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σενάρια. Θα πω γενικά αυτό: στο παρόν manga πρωταγωνιστής δεν είναι ο Φουτζιμότο, ή η κυβέρνηση. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει εδώ η ίδια η ζωή. Ανατριχίλα σε κάθε closure ιστορίας(τρεις έχω διαβάσει μέχρι τώρα).

Να πω συγκεκριμένα ότι:
Spoiler:

Edited by Pirate Luffy, 16 November 2011 - 14:47.
Χαζομάρα...

Posted Image