Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#796 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 20 May 2011 - 14:15

Χθες τελείωσα τον Αμλετ του Σαίξπηρ σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα. Εξαιρετικό και από τις αγαπημένες μου τραγωδίες του Σαίξπηρ.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#797 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 20 May 2011 - 17:36

^ Μόνο που φαντάζομαι τα βιβλία θα είναι λίγο καλύτερα από τις ταινίες και δε θα είναι τόσο τραγικά όσο στα review του Nostalgia Critic. :P

Tα review του critic ειναι το λιγοτερο που ακουγεται για αυτα τα κλισε.Στο κατω κατω δεν ειπα οτι τα βιβλια ειναι ασχημα.Καποια ειναι καταπληκτικα(misery).Aλλα υπαρχουν τι να κανουμε?

Χθες τελείωσα τον Αμλετ του Σαίξπηρ σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα. Εξαιρετικό και από τις αγαπημένες μου τραγωδίες του Σαίξπηρ.

Εχω δει την ταινεια.Παρα πολυ ωραιο!!

sc5bab.jpg

#798 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 30 May 2011 - 19:51

Δυστυχώς οι μεταφράσεις του Ρώτα από Σέξπιρ δεν είναι και οι καλύτερες. Yπερβολικά εκλαϊκευμένες και με πολλές "ελευθερίες" στη μετάφραση. Θα σου πρότεινα αν διαβάσεις και άλλα έργα του Σέξπιρ να προτιμήσεις άλλο μεταφραστή... (πρόταση δεν έχω να σου κάνω, εγώ μετά το Ρώτα φρίκαρα και τα πήρα στα Αγγλικά μαζί με ένα καλό λεξικό παραμάσχαλα).

Μετά από 8 χρόνια που το τριβιλίζω άρχισα επιτέλους το Έπος της Γεωθάλασσας (The Earthsea Cycle) και το έχω καταευχαριστηθεί!
Έπιασα το σουκου το 1ο βιβλίο, και αυτή τη στιγμή τελειώνω το 3ο (και τελευταίο από αυτά που έχω αγοράσει). Η αλήθεια είναι ότι αν το διάβαζα στα 14-16 μου θα το είχα απολαύσει ακόμα περισσότερο βέβαια, αλλά και έτσι είναι πολύ καλό.

Θέλω να ρωτήσω αυτούς που το έχουν διαβάσει αν τα υπόλοιπα 3 είναι εξίσου καλά (γιατί νομίζω διάβασα ότι αρχικά ήταν 3λογία και όχι 6λογία), και αν αξίζει να τα αγοράσω και να τα διαβάσω. Δεν με νοιάζει το continuity και το ποιοι χαρακτήρες σκάνε μύτη. Αρκεί να είναι καλογραμμένα, εθιστικά, ενδιαφέροντα και πρωτότυπα όσο τα 3α προηγούμενα.

Posted Image

#799 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 30 May 2011 - 20:03

^Ναι η μετάφραση φτάνει αρκετές φορές σε αυτό το σημείο, αλλά σκέψου ότι ήταν μετάφραση της δεκαετίας του '30 και είναι και αυτή που γράφτηκε για το θέατρο.

Αλλά όντως, δεν ήταν και κάτι που μ'έκανε να ξετρελαθώ.
Τώρα για τα υπόλοιπα έργα του, έχω τ'άπαντά του στ'αγγλικά και όταν θα έχω την ευχέρεια του χρόνου θα "βουτήξω" με ένα λεξικό. :P

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#800 ma_foteini

ma_foteini

definately busy

• Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 30 May 2011 - 21:50

word of advice on shakespeare στα αγγλικά: υπάρχουν οι εκδόσεις Wordsworth Editions στων οποίων τα βιβλία υπάρχει εκτενές εισαγωγικό σημείωμα για το κάθε έργο ΚΑΙ λεξικό με ερμηνεία λέξεων αλλά και εννοιολογικές διευκρινίσεις για προτάσεις. Και όπως αναφέρεται στην εισαγωγή, χρησιμοποιούν ως βάση πολύ παλιές (really, really old) εκδόσεις των έργων για τη νέα εκτύπωση. Οπότε είναι όλα πολύ Βρετανικά... και είναι πάμφθηνα

#801 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 31 May 2011 - 07:06

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Thank you Ma_Foteini :)

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#802 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 posts
  • LocationAtelier BOZ

Posted 02 June 2011 - 23:11

+1 για τις Wordsworth Editions, πολύ καλή λύση για κλασική λογοτεχνία στ' αγγλικά.
Plus, ~3 ευρώ το βιβλίο is practically a steal :3

6dqFccT.gif

#803 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 04 June 2011 - 11:36

μπορει κανεις να μου πει ποια ειναι τα must read του stephen king??ως τωρα εχω διαβασει το the body και το shawshank redemption....

ps οσο το λιγοτερο τρομαχτικα και ανωμαλα τοσο το καλυτερο :P

#804 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 04 June 2011 - 12:41

μπορει κανεις να μου πει ποια ειναι τα must read του stephen king??ως τωρα εχω διαβασει το the body και το shawshank redemption....

ps οσο το λιγοτερο τρομαχτικα και ανωμαλα τοσο το καλυτερο :P

Σίγουρα θα σου πρότεινα το έπος του Μαύρου Πύργου. Είναι το σήμα κατατεθέν του.
Τώρα επειδή είναι 7 βιβλία και μπορεί να βαριέσαι να τα διαβάσεις η να μην έχεις χρήματα να τα πάρεις όλα, από μεμονωμένα βιβλία θα σου πρότεινα τα Χρήσιμα Αντικείμενα και το Παιχνίδι του Τζέραλντ (αν και είναι λίγο "περίεργο"). Φυσικά από τα καλύτερα του είναι και τα βιβλία που έχουν γυριστεί και ταινίες όπως Μίζερι ,Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ και Πράσινο Μίλι όπου άμα θες είτε τα βλέπεις είτε τα διαβάζεις.
Γενικά ο Στέφανος έχει γράψει τσουβάλια βιβλία και είναι υποκειμενικές οι απόψεις αλλά τα παραπάνω νομίζω πως θεωρούνται από τα καλύτερά του.

#805 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 04 June 2011 - 16:54

Το Μίζερι κι εγώ στο προτείνω, είναι εξαιρετικό. Και το Salem's Lot δεν είναι άσχημο.

Όπως επίσης προτείνω ασυζητητί και τα 7 βιβλία του Μαύρου Πύργου. Ουσιαστικά ότι ιδέες και πράγματα έχει γράψει σε όλα του τα βιβλία, είναι μέσα στα του Μαύρου Πύργου.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#806 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 04 June 2011 - 16:54

Σίγουρα θα σου πρότεινα το έπος του Μαύρου Πύργου. Είναι το σήμα κατατεθέν του.
Τώρα επειδή είναι 7 βιβλία και μπορεί να βαριέσαι να τα διαβάσεις η να μην έχεις χρήματα να τα πάρεις όλα, από μεμονωμένα βιβλία θα σου πρότεινα τα Χρήσιμα Αντικείμενα και το Παιχνίδι του Τζέραλντ (αν και είναι λίγο "περίεργο"). Φυσικά από τα καλύτερα του είναι και τα βιβλία που έχουν γυριστεί και ταινίες όπως Μίζερι ,Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ και Πράσινο Μίλι όπου άμα θες είτε τα βλέπεις είτε τα διαβάζεις.
Γενικά ο Στέφανος έχει γράψει τσουβάλια βιβλία και είναι υποκειμενικές οι απόψεις αλλά τα παραπάνω νομίζω πως θεωρούνται από τα καλύτερά του.

ναι το σκεφτομουνα και εγω για μαυρο πυργο αλλα απ'οτι ακουσα χαλασε μετα το 4ο(οχι οτι με πολυπειραζει ομως αν μεχρι εκει αξιζει)....το τελευταια εξοδος το εχω διαβασει και το green mile το'ψω υπ'οψην....το the stand λεει καθολου??

edit: ok μαλλον θα ξεκινησω με misery και μετα θα συνεχισω με μαυρο πυργο....

Edited by WillOfTheD, 04 June 2011 - 17:05.

#807 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 04 June 2011 - 17:09

Σε ένα τόσο "λεπτό" βιβλίο όσο ο Μαύρος Πύργος, πιστεύω ότι δεν ωφελεί να ακους απόψεις άλλων. Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και καλύτερα να το διαβάσεις από δική σου σκοπιά για να βγάλεις και πιο ξεκάθαρη άποψη.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#808 WillOfTheD

WillOfTheD

α ου α

• Members
  • 731 posts

Posted 04 June 2011 - 17:18

Σε ένα τόσο "λεπτό" βιβλίο όσο ο Μαύρος Πύργος, πιστεύω ότι δεν ωφελεί να ακους απόψεις άλλων. Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και καλύτερα να το διαβάσεις από δική σου σκοπιά για να βγάλεις και πιο ξεκάθαρη άποψη.

ολα οι κριτικες για τα βιβλια του πανω-κατω απ'οτι εχω καταλαβει αμφιλεγομενες ειναι :P

#809 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 04 June 2011 - 18:49

ολα οι κριτικες για τα βιβλια του πανω-κατω απ'οτι εχω καταλαβει αμφιλεγομενες ειναι :P

Σίγουρα τα πάντα είναι υποκειμενικά, δεν έχουμε όλοι τα ίδια αναγνώσματα και τις ίδιες προτιμήσεις.
Τώρα για τον μαύρο πύργο να σου πω τι γίνετε. Τα 7 βιβλία γράφτηκαν σε ένα διάστημα αν θυμάμαι καλά 25 χρόνων. Τα πρώτα 4 γράφτηκαν μαζί, λέγοντας μαζί εννοώ ότι εκδόθηκαν σε λογικά χρονικά διαστήματα το ένα από το άλλο. Μετά το 4 ο Στέφανος σταμάτησε την σειρά για ένα διάστημα περίπου 10 χρόνων. Το έκανε όπως λέει ο ίδιος γιατί δεν είχε αποφασίσει ακόμα πως να συνεχίσει την ιστορία, δεν είχε έμπνευση. Μέχρι που έπαθε ένα τροχαίο και κόντεψε να πεθάνει. Τότε κατάλαβε οπως λέει οτι δεν είναι αθάνατος και οτι αν πέθενε η ιστορία του μαύρου πύργου θα έμενε ανολοκλήρωτη. Έτσι έκατσε και έγραψε και τα υπόλοιπα 3 τελειώνοντας την σειρά.
Για αυτό βάζουν πολύ το 4 βιβλίο ως ορόσημο, έχει μια απόσταση 10 και βάλε χρόνων από το 5.
Παρόλα αυτά βλέπεις μέσα από την σειρά την αλλαγή στον τρόπο γραφής και ύφους του ίδιου του συγγραφέα. Για εμένα αξίζουν όλα απλά το πρώτο βιβλίο γράφτηκε με τα μυαλά ενός 20αρι και το 7 με αυτά ενός 50αρι αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

#810 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 05 June 2011 - 11:33

O Stephen King περιέργως είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς. Και λέω περιέργως γιατί υπό άλλες συνθήκες δεν θα εκτιμούσα έναν συγγραφέα που βγάζει τα βιβλία με το κιλό :P

Ο συγκεκριμένος όμως είναι μια ιδιόμορφη περίπτωση. Τα βιβλία του είναι περισσότερο ψυχογραφήματα παρά ιστορίες τρόμου. Ή μάλλον ο τρόμος πηγάζει μέσα από την προσωπική κόλαση του καθενός και εκφράζεται μέσα από τις καταπιεσμένες, ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές. Η δυστοπία της αμερικάνικης υπαίθρου, η θρησκοληψία, οι σεξουαλικές καταπιεσμένες συμπεριφορές και τα ψυχολογικά προβλήματα των πρωταγωνιστών που κυρίως πηγάζουν από καταπιεστικούς γονείς (Freud would be really proud) συνθέτουν σκηνικά τρόμου που τα τέρατα των ιστοριών του ωχριούν.

Αν και διάβασα περισσότερο King στην εφηβεία οπότε ίσως έχω μια πιο ιδεαλιστική ματιά στα έργα του, θα έλεγα ότι ακόμα και αν είναι ένας τρελός που έχει ξεπουληθεί τελείως για τα φράγκα δεν μπορώ να μην τον εκτιμάω...

Βιβλία του που θα πρότεινα είναι σίγουρα το Carrie (κλασικό πλέον και με εκατοντάδες αναφορές στην σύγχρονη pop culture), το Hearts in Atlantis (η ταινία κάλυψε ένα μικρό κομμάτι του βιβλίου, το οποίο αποτελείται από σπονδυλωτές ιστορίες που ξεκινάνε από την Αμερική του 50 και φτάνουν στην μετά το Βιετναμ εποχή με ένα διακριτικό πολιτικό σχόλιο) και τα βιβλία που εξέδωσε με το ψευδώνυμο Richard Backman και τα οποία είναι οριακά καταθλιπτικά αλλά αξίζουν για όσους ενδιαφέρονται να δουν με μια άλλη ματιά το έργο του.

Αυτήν την περίοδο διαβάζω τον "πρώτο άνθρωπο" του Camus, το τελευταίο του βιβλίο και ως επί το πλείστον αυτοβιογραφικό. Πιστεύω ότι τα βιβλία του "Ο ξένος" και "η πανούκλα" είναι 2 βιβλία που πρέπει να τα διαβάσει κάποιος οπωσδήποτε!

xbJ3b2w.jpeg