Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#781 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 07 May 2011 - 22:31

You lucky bastard :zetsubou::nanteee::run::Crying2::sadist:
Εγώ 3 έχω με σχετικά άκυρη σειρά (Κρυσταλινο σκηπτρο , ποταμια απο ασήμι , ο βασιλειάς των πειρατών).......

Θα μπορούσα να πω το ίδιο για σένα :P Εγώ πρέπει να είχα διαβάσει ως το 15ο-16o νομίζω αλλά ο φίλος που μου τα δάνειζε σταμάτησε να αγοράζει και έχω μείνει και χωρίς βιβλία και δεν μπορώ και να συνεχίσω :Crying2:

#782 Ptomahawk

Ptomahawk

Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

• Members
  • 701 posts

Posted 08 May 2011 - 00:00

Από Drizzt διαβάστε την 1η τριλογία Icewind Dale και μετά 3 βιβλία που είναι για τη ζωή του στο underdark. Θα διαπιστώσετε τη διαφορά στο γράψιμο του χαρακτήρα που προκάλεσε η εμπορευματοποίηση της σειράς. Στο Icewind Dale Trilogy φένεται πιο βίαιος και αποφασιστικός χαρακτήρας. Στην τριλογία για τη ζωή του στο Underdark εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κλαψομουνίασης και φλωριάς από μέρος του (καταραμένη εμπορευματοποίηση) και στα υπόλοιπα βιβλία η φλωριά αυξάνεται εκθετικά. Πάντως και τα 3 βιβλία (Homeland, Soujourn, Exile) είναι πολύ καλά.
Posted Image

#783 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 08 May 2011 - 12:57

Τελείωσα χθες το "The Picture of Dorian Gray" του Oscar Wilde. Το είχα διαβάσει πρώτα στα ελληνικά. Διαβάζοντας όμως το πρωτότυπο ολοκληρώθηκε η άποψή μου για αυτό το αριστούργημα. Τα λόγια είναι φτώχεια στη προκειμένη περίπτωση. Άψογο.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#784 BoredForLife

BoredForLife

Monster Hunter

• Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 08 May 2011 - 13:32

Από Drizzt διαβάστε την 1η τριλογία Icewind Dale και μετά 3 βιβλία που είναι για τη ζωή του στο underdark. Θα διαπιστώσετε τη διαφορά στο γράψιμο του χαρακτήρα που προκάλεσε η εμπορευματοποίηση της σειράς. Στο Icewind Dale Trilogy φένεται πιο βίαιος και αποφασιστικός χαρακτήρας. Στην τριλογία για τη ζωή του στο Underdark εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κλαψομουνίασης και φλωριάς από μέρος του (καταραμένη εμπορευματοποίηση) και στα υπόλοιπα βιβλία η φλωριά αυξάνεται εκθετικά. Πάντως και τα 3 βιβλία (Homeland, Soujourn, Exile) είναι πολύ καλά.

Βασικά τώρα εγώ ψάχνω για το πετράδι του χαλφλινκ και απο εκεί και πέρα τα τρία βιβλία της ζωής στο Underdark τα έχω "διαβάσει" σε κόμικ από το φαντασι χιροουζ και ναι φένεται πολύ παιδί (αν και είναι πολύ πιο νέος) αλλά πιστεύω πως σοβαρεύει αρκετά μετα
Spoiler:
και γενικά προς το τέλος της τριλογίας έχει ωριμάσει...

Εν'το μεταξύ είναι πολύ κακό να διαβάζεις τα βιβλία με άκυρη σειρά γιατί ντάξει την τρίλογία του αντερνταρκ που την διάβασα σε κόμικ την τελίωσα και μετά έπιασα τα ICewind dale.... Αλλά μετά διάβασα το βασιλιάς των πειρατών και είχα κάποια κενά
Spoiler:
:kakaka:

v4kFmx.png

#785 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 09 May 2011 - 06:29

Τί μου θυμίσατε τώρα; Σε 2 μήνες περίπου είχα διαβάσει τα 10 πρώτα του Ντριτζτ το ένα πίσω από το άλλο. Από τα πιο ευκολοδιάβαστα βιβλία, ever. Από τότε βέβαια δεν έχω ξαναπιάσει βιβλίο των Forgotten Realms, αν και πάντα ψηνόμουν για το the War of the Spider Queen..
Θυμάμαι ότι ξενέρωσα
Spoiler:

Πόσα βιβλία έχει γράψει ο Salvatore;

#786 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 14 May 2011 - 18:38

Διαβάζω το Σαλεμς Λοτ του Stephen King. Πολύ καλό βιβλίο για το στυλ του Κινγκ. Προσωπικά με πόρωσε, αλλά έχω και διαβάσματα για εξετάσεις και δεν μπορώ να το ξεκοκκαλίσω με την ησυχία μου :sigh2:.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#787 redgar

redgar

Anime Newbie

• Members
  • 63 posts

Posted 14 May 2011 - 20:33

Καταπιαστικα με βιβλια του Dan Brown. Απλα κορυφαιο style ο τυπας :)

#788 Ianus

Ianus

Anime Fan

• Members
  • 166 posts

Posted 15 May 2011 - 00:45

Σχετικά με την κουβέντα Σαλβατόρε παραπάνω. Είχα διάβασει τα αρχικά 8 βιβλία αλλά ειλικρινά απορώ τώρα πώς άντεξα, καλή η επικίλα στα πρώτα αλλά μετά γίνεται σαπουνόπερα και δεν είμαι αρκετά φάνμποϊ του Ντριτζτ ώστε να συνεχίσω. Πρόσφατα διάβασα το νορβηγικό δάσος του μουρακάμι το οποίο ήταν μάλλον αυτοκτονικά βαρετό με σποραδικά πικάντικα διαλείμματα.

#789 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 17 May 2011 - 23:43

Τελικά τελείωσα το Σάλεμς Λοτ. Σε γενικές γραμμές καλό βιβλίο, έχοντας στα υπέρ την ατμόσφαιρά του και το θέμα το βρικολάκων. Οι περιγραφές είναι εξαιρετικές για το είδος του Στίβεν Κίνγκ. 7.5/10

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#790 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 18 May 2011 - 21:25

Τελικά τελείωσα το Σάλεμς Λοτ. Σε γενικές γραμμές καλό βιβλίο, έχοντας στα υπέρ την ατμόσφαιρά του και το θέμα το βρικολάκων. Οι περιγραφές είναι εξαιρετικές για το είδος του Στίβεν Κίνγκ. 7.5/10

Τουλαχιστον ελπιζω να μην ηταν γεματο με ολα τα στερεωτιπα του s/k που εχουμε δει σε ολα τα αλλα βιβλια γιατι τοτε i'll pass.Αλλιως μπορει αν ριξω μια ματια!

sc5bab.jpg

#791 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 18 May 2011 - 22:22

Δηλαδή; (Νομίζω ότι σε καταλαβαίνω, αλλά για εξήγησε :P )

Εγώ από Σ.Κ., έχω διαβάσει μόνο το Σάλεμς Λοτ και τους Πύργους. Υπάρχουν κάποια πράγματα σε αυτόν που με χαλάνε και άλλα που με προσελκύουν. Η αλήθεια είναι ότι αρκετά βιβλία του δεν θα τα διάβαζα γιατί δεν είναι καθόλου του γούστου μου (Π.χ Κριστίν). Αλλά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#792 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 19 May 2011 - 13:09

Δηλαδη τους ιδιους χαρακτηρες την ιδια περιοχη το ιδιο στυλ τερατος τους ιδιους νταηδες κτλ,κτλ!

sc5bab.jpg

#793 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 19 May 2011 - 13:51

Μάλλον λέμε κάτι διαφορετικό. Δεν είναι πάντα έτσι ο Σ.Κ. Στην προκειμένη περίπτωση το έργο διαδραματίζεται σε μια πόλη που δεν υπάρχει στον χάρτη, αλλά είναι στο Μέιν.

Και ομολογώ ότι αυτό με τα τέρατα δεν το πολυ έπιασα. Δεν είναι πάντα τα ίδια τέρατα.
Πάντα κρατά όμως αυτήν την αμερικανική σχολαστικότητα-κυνικότητα, που ως επί των πλείστων δεν μου αρέσει.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

#794 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 19 May 2011 - 21:22

Μάλλον λέμε κάτι διαφορετικό. Δεν είναι πάντα έτσι ο Σ.Κ. Στην προκειμένη περίπτωση το έργο διαδραματίζεται σε μια πόλη που δεν υπάρχει στον χάρτη, αλλά είναι στο Μειν.

Και ομολογώ ότι αυτό με τα τέρατα δεν το πολυ έπιασα. Δεν είναι πάντα τα ίδια τέρατα.
Πάντα κρατά όμως αυτήν την αμερικανική σχολαστικότητα-κυνικότητα, που ως επί των πλείστων δεν μου αρέσει.

Μειν....αχ-βαχ.Οπως και να χει ενοουσα unexplained killing machine with absolutely no explanation of what it is or where it came from!!!!Ειναι και αλλα πολλα αλλα δεν υπαρχει λογος να το αναλυσουμε αφου ειναι και καπως διασκεδαστικα.Οσο για την αμερικανικη σχολαστικοτηα συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ!

sc5bab.jpg

#795 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 20 May 2011 - 13:21

^ Μόνο που φαντάζομαι τα βιβλία θα είναι λίγο καλύτερα από τις ταινίες και δε θα είναι τόσο τραγικά όσο στα review του Nostalgia Critic. :P

On topic, κούτσα κούτσα πλησιάζω να τελειώσω το World Withoud End, τη συνέχεια του Pillars of the Earth. Πολύ ωραία παρουσίαση του μεσαιωνικού κόσμου και ψαγμένη σε κάθε λεπτομέρεια. Ιστορία και χαρακτήρες δεν είναι κακοί, αλλά ώρες ώρες κάνουν το βιβλίο (που είναι και πάνω από 1000 σελίδες) να μοιάζει με ιστορική σαπουνόπερα.

Επίσης όποτε βαριέμαι διαβάζω λίγο από τα The Letters of J.R.R. Tolkien και Το βιβλίο της ολικής άγνοιας. Το πρώτο έχει ενδιαφέρον, και γιατί γνωρίζω καλύτερα τον άνθρωπο που έγραψε μερικά από τα αγαπημένα μου βιβλία και γιατί περιέχει τόνους trivia για τη ζωή και για το έργο του. Βέβαια οι απόψεις του είναι (για τα σημερινά τουλάχιστον δεδομένα) συντηρητικές μέχρι αηδίας. Τουλάχιστον ήξερε να τις εκφράζει. Παρακάτω είναι καλύτερο, γιατί μετά την έκδοση του LOTR αρχίζει η αληλογραφία με τους fan του. Το δεύτερο είναι πολύ ευχάριστο. Έχει ένα σωρό απίθανες πληροφορίες και ξεκαθαρίζει με χιούμορ διάφορες επιστημονικές παρεξηγήσεις (όπως ότι η στρουθοκάμηλος θάβει το κεφάλι της όταν φοβάται, το χρυσόψαρο έχει μνήμη τριών δευτερολέπτων κτλ.).

15fkk04.jpg