Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#571 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 11 September 2010 - 00:58

ΠΟΤΕ δεν υπερβάλλω!
Spoiler:

Posted Image

#572 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 11 September 2010 - 02:27

τον αλχημιστη τον διαβασα πρν τα 18 μου αν θυμαμαι καλα ... ενα παραμυθακι για μικρα παιδια πραγματικα και για αυτους που μελετανε αμερικανιες του τυπου πως να βγαλετε ευκολα λεφτα ...πως να γινετε ευτυχισμενος κτλ. μεχρι 15 το πολυυυυ καλα ειναι.
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#573 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 11 September 2010 - 03:18

Εντάξει ρε παιδιά, γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το βιλίο;

Εγώ στα 15 μου το διάβασα, ήταν ευχάριστο ώς ανάγνωσμα αλλά μέχρι εκεί. Πού λίγα πράγματα θυμάμαι, ακόμα και τώρα. Εκτός τι γενικής ιδέας.

Αλλά, μην το ψάχνετε και πολύ το θέμα. Τα γραπτά του Κοέλο είναι διφορούμενα από τους αναγνώστες τους.

Και κατ'εμέ, έχει γράψει πολύ πιο ωραία βιβλία από αυτό...

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#574 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 11 September 2010 - 09:20

Eγώ πάλι δεν μπόρεσα ποτέ μου να διαβάσω Coelo.Μου φαινόταν πολύ αδερφίστικος για τα γούστα μου.

Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν το «Ψηλά πάνω απ' τον κόσμο» του Paul Bowles. Η περιγραφή του μου ακούστηκε πολύ ενδιαφέρουσα.Όμως ήταν ένα από τα πιο βαρετά βιβλία που διάβασα ποτέ.Μιλάμε οι περιγραφές του και οι αναλύσεις του σου βγάζουν το λάδι.Ειδικά κάπου πριν το τέλος ,κόντεψα να το παρατήσω.Και μιλάμε για μικρό βιβλίο,μόλις 200 σελίδων. Δεν πρόκεται να ξαναδιαβάσω τίποτα από τον συγεκριμένο.

#575 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 12 September 2010 - 16:52

Μόλις άρχισα το Lolita του Vladimir Nabokov. Η γραφή με έχει συνεπάρει, οι σελίδες φεύγουν νερό και το θέμα με το οποίο καταπιάνεται (παιδοφιλία) παρουσιάζεται με τρομερή πειστικότητα. Επίσης, ενώ γενικά η γραφή από το πρώτο ενικό πρόσωπο με απωθεί, εδώ είναι απλά ιδανικός τρόπος αφήγησης. Πραγματικά, μπαίνεις μέσα στο κεφάλι του πρωταγωνιστή, το οποίο ποτέ δε παρουσιάζεται να δικαιολογεί τις πράξεις του. Από τα πιο άρρωστα πράγματα που έχω διαβάσει, αλλά μου είναι αδύνατον να σταματήσω.

Posted Image

#576 Eleni~WaIKinG oN AiR~

Eleni~WaIKinG oN AiR~

BtotheItotheG BANGGGGGGGG

• Members
  • 206 posts

Posted 12 September 2010 - 18:27

Μόλις άρχισα το Lolita του Vladimir Nabokov. Η γραφή με έχει συνεπάρει, οι σελίδες φεύγουν νερό και το θέμα με το οποίο καταπιάνεται (παιδοφιλία) παρουσιάζεται με τρομερή πειστικότητα. Επίσης, ενώ γενικά η γραφή από το πρώτο ενικό πρόσωπο με απωθεί, εδώ είναι απλά ιδανικός τρόπος αφήγησης. Πραγματικά, μπαίνεις μέσα στο κεφάλι του πρωταγωνιστή, το οποίο ποτέ δε παρουσιάζεται να δικαιολογεί τις πράξεις του. Από τα πιο άρρωστα πράγματα που έχω διαβάσει, αλλά μου είναι αδύνατον να σταματήσω.

Πωπω τι μου θυμισες τωρα!!Και εγω οταν το ειχα διαβασει*βασικα το ειχα διαβασει αφου ειχα δει την ταινια* ειχα παθει σοκ απο το γεγονος οτι διαβαζα ενα βιβλιο οπου ο αφηγητης ηταν παιδοφιλος και ακουγα βασικα τις αρωστιμενες σκεψεις του αλλα δεν το σταματουσα αντιθετα το συνεχισα μεχρι το τελος.
Ο Nabokov ειναι ενας πολυ καλος συγραφεας.Και αλλα βιβλια του οπως το Pale Fire μου αρεσαν πολυ*το συγκεκριμενο το εχω διαβασει 3 φορες*
Αλλα το Lolita ειναι το αγαπημενο μου οπως το λεει και ο ιδιος!!

Spoiler:

Posted Image

..SiGn My KpOp PeTiToN..ANd LeTs mEeT In gReEcE..

Posted Image
*~AnImE AnD MuSiC OtAkU~*
Takeru and Maya are my husbands...Miyavi and Ruki are my boyfriends...

#577 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 16 September 2010 - 03:56

special deliver for Twilight-tards
Spoiler:

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#578 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 16 September 2010 - 11:23

^LOL!

Τελείωσα το βιβλίο "Λευκές Νύχτες" του Ντοστογιέφσκι και ως dostoyevsky freak επιβάλλεται να πω τη γνώμη μου
Spoiler:

Το βιβλίο που αγόρασα περιείχε μέσα τις "Λευκές Νύχτες" και άλλα 7 διήγηματα(από τα οποία έχω διαβάσει τα δύο).Οπότε θα πιάσω τα υπόλοιπα τώρα μάλλον.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#579 Omoikane

Omoikane

Victim of Random Injustice

• Members
  • 483 posts

Posted 19 September 2010 - 16:18

Τα τελευταια βιβλια που διαβασα ηταν:
Catcher in the rye (Ο φυλακας στη συκαλη) του J.D Salinger.
Απο τα καλυτερα διηγηματα που εχω διαβασει.Ολη η γλυκα του βρισκεται πισω απο το νοημα του τιτλου.Μολις κατανοησεις το συμβολισμο του φυλακα θα αισθανθεις μια γλυκια μελαγχολια να σε γεμιζει.Πιστευω οτι καθε εφηβος/νεαρος πρεπει να το διαβασει.Θα ταυτιστει απολυτως με τον πρωταγωνιστη.Δεν θελω να πω περισσοτερα απο φοβο μηπως το χαλασω.

Lord of the flies (Ο αρχοντας των μυγων) του William Golding.
Για το συγκεκριμενο τιτλο δεν ειχα μεγαλες προσδοκιες ωστοσο μας προεκυψε διαμαντι.Αρχικα ξεκιναει σαν μια ιστορια τυπου Ροβινσων Κρουσος με πρωταγωνιστες παιδια αλλα στην συνεχεια τα πραγματα περνουν τραγικες διαστασεις.Ουσιαστικα προκυτε για μια αλληγορια καθως ολοκληρο το βιβλιο ειναι γεματο συμβολισμους.Ο καθε χαρακτηρας αντιπροσωπευει κ κατι.Ειδικα η τελευταια φραση θα μεινει για παντα "τυπωμενη" στην μνημη μου.

Σημερα αρχισα να διαβαζω το Εγκλημα και τιμωρια του Dostoyevsky.
"If life should treat you bad,don't get even,get mad."

#580 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 19 September 2010 - 16:25

Απο τα καλυτερα διηγηματα που εχω διαβασει.Ολη η γλυκα του βρισκεται πισω απο το νοημα του τιτλου.Μολις κατανοησεις το συμβολισμο του φυλακα θα αισθανθεις μια γλυκια μελαγχολια να σε γεμιζει.Πιστευω οτι καθε εφηβος/νεαρος πρεπει να το διαβασει.Θα ταυτιστει απολυτως με τον πρωταγωνιστη.Δεν θελω να πω περισσοτερα απο φοβο μηπως το χαλασω.

+1 Νομίζω ότι αυτό το βιβλίο δεν είναι must μόνο για κάθε έφηβο, αλλά γενικά για όποιον γουστάρει καλογραμμένα διηγήματα με άριστη ανάπτυξη χαρακτήρων (για μένα είναι και από τα καλύτερα ψυχογραφήματα).

Αφού σου άρεσε αυτό δοκίμασε και το Franny and Zooey του ίδιου, είναι μεν διαφορετικό, αλλά πάλι είναι εκπληκτικό.

Posted Image

#581 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 19 September 2010 - 16:48

Eίναι πολύς καιρός που θέλω να το διαβάσω αυτό το βιβλίο.Παρόλο που γενικά δεν μπορώ τα coming of age βιβλία ,αυτός έχει αποκτήσει κλασσικό status οπότε δεν μπορώ να το παραλείψω.Σύν ότι είναι το νούμερο ένα συνομωσιολογικό βιβλίο

Lord of the flies (Ο αρχοντας των μυγων) του William Golding.
Για το συγκεκριμενο τιτλο δεν ειχα μεγαλες προσδοκιες ωστοσο μας προεκυψε διαμαντι.Αρχικα ξεκιναει σαν μια ιστορια τυπου Ροβινσων Κρουσος με πρωταγωνιστες παιδια αλλα στην συνεχεια τα πραγματα περνουν τραγικες διαστασεις.Ουσιαστικα προκυτε για μια αλληγορια καθως ολοκληρο το βιβλιο ειναι γεματο συμβολισμους.Ο καθε χαρακτηρας αντιπροσωπευει κ κατι.Ειδικα η τελευταια φραση θα μεινει για παντα "τυπωμενη" στην μνημη μου.
.

Το Lord of the Flies είναι καταπληκτικό.Εμένα το σημείο που μου είχε κάνει περισσότερη εντύπωση ήταν εκεί που βρήκαν τα παιδιά. Ενώ η όλη αφήγηση είχε αλλάξει τελείως ύφος και είχες ξεχάσει προ πολλού ότι αφορούσε παιδιά ,σε προσγειώνει απότομα όταν περιγράφει ξανά παιδιά με παιδικά χαρακτηριστικά.Ανατριχιαστικό.

#582 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 19 September 2010 - 17:21

Σύν ότι είναι το νούμερο ένα συνομωσιολογικό βιβλίο

what? Από πού κ ως πού καλέ;
Εκτός κ αν εννοείς κάτι τέτοιο...πράγμα που ακόμα δεν το κάνει το νούμερο 1, οι θεωρίες των ίντερνετς είναι άπειρες για σχεδόν όλα τα θέματα, το ότι ο κάθε καμένος "ανακαλύπτει" μια συνομωσία δεν το κάνει συνομωσιολογικό βιβλίο.

Edited by Anelis, 19 September 2010 - 17:43.

Posted Image

#583 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 19 September 2010 - 17:40

Posted Image

xbJ3b2w.jpeg

#584 ellesmira

ellesmira

Anime Fan

• Members
  • 175 posts

Posted 21 September 2010 - 01:38

μπορεί να είμαι λίγο off topic αλλά εδώ βρήκα τη συνέντευξη ενός Έλληνα που μεταφράζει ιαπωνική λογοτεχνία από το πρωτότυπο. διαβάστε το αν σας ενδιαφέρει, αξίζει.
τώρα διαβάζω το πρώτο βιβλίο από τους μύθους των Οτόρι. Καιρό έχει να με συνεπάρει βιβλίο τόσο.

#585 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 21 September 2010 - 08:37

what? Από πού κ ως πού καλέ;
Εκτός κ αν εννοείς κάτι τέτοιο...πράγμα που ακόμα δεν το κάνει το νούμερο 1, οι θεωρίες των ίντερνετς είναι άπειρες για σχεδόν όλα τα θέματα, το ότι ο κάθε καμένος "ανακαλύπτει" μια συνομωσία δεν το κάνει συνομωσιολογικό βιβλίο.

Είναι το νούμερο ένα.Σε όλες τις πολιτικές (και μη) δολοφονίες του προηγούμενου αιώνα υπάρχει ο «Φύλακας στη Σίκαλη».

Στις τάξεις των συνομοσιωλόγων δεν υπάρχει κανένα άλλο βιβλίο με τέτοιες διαστασεις όπως ο Φύλακας στη Σίκαλη.Η ιστορία ξεκινάει πολύ πριν το ίντερνετ διαδοθεί τόσο πόλύ και αρχίσουν να συζητούν μέσω αυτού οι συνομοσιολόγοι.Για να καταλάβεις τι επίδραση έχει ,δες το Conspiracy Theory (του 1997) με το mel Gibson.
Είπαμε ο «Φύλακας» είναι ο βασιλιάς στις συνομωσίες.