Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#541 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 13 August 2010 - 02:56

Επίσης, από Στίβεν Κίνγκ τα βιβλία που θα διαβάσω σε λίγο καιρό είναι: Σάλεμς Λότ, Το κοράκι και την Κρίστιν (Άρε Ματάσε, το τελείωσε ο δίδυμος αυτό :P Συγχρονισμός)

Από Κλασική Λογοτεχνία έχω:
Μαντάμ Μποβαρύ και Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας του Πόε. Προσωπικά, ο Πόε σκίζει. Τέτοια ταραγμένη ζωή και τόσο απίστευτα βιβλία...

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#542 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 13 August 2010 - 03:01

Διάβασα: Την Φάρμα - Orwell, Άκου ανθρωπάκο - Ράιχ, Μια βιογραφία
Θα διαβάσω: 1984 - Οrwell, Η επαναστατική μάζα και η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν το σύγχρονο βίω - Λεμπέσης

#543 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 14 August 2010 - 02:26

Επίσης, από Στίβεν Κίνγκ τα βιβλία που θα διαβάσω σε λίγο καιρό είναι: Σάλεμς Λότ, Το κοράκι και την Κρίστιν (Άρε Ματάσε, το τελείωσε ο δίδυμος αυτό :P Συγχρονισμός)

Από Κλασική Λογοτεχνία έχω:
Μαντάμ Μποβαρύ και Ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας του Πόε. Προσωπικά, ο Πόε σκίζει. Τέτοια ταραγμένη ζωή και τόσο απίστευτα βιβλία...

Το Σάλεμς είναι κορυφή.
Μπορεί σεναριακά να μην αποτελεί κάτι το καινοτόμο,αλλά σε βάζει στον κοσμο του όπως λίγα βιβλία.Απαραίτητο.

Το κοράκι (ναι,ακριβέστατη μετάφραση του The Stand,right) είναι πολύ καλογραμμένο βιβλίο,δυνατούς χαρακτήρες και πλοκή,αλλά κάπου με ψιλοκούρασε,δεν ξέρω,ίσως το διάβασα σε λαθος φάση..

Το Κριστίν είναι πιο ανάλαφρο από τα προαναφερθέντα και παρά το ότι αποτελεί υποδεεστερη δουλεια,ίσως αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή αν θες κάτι πιο χαλαρό.

#544 shinigami94

shinigami94

wat

• Members
  • 893 posts

Posted 14 August 2010 - 12:40

Διαβάζω το Out της Natsuo Kirino.
Πολύ καλό.Το μόνο που με ενοχλεί, και δεν ξέρω γιατί,είναι που πολλές φορές αναφέρει τις μάρκες ρούχων και αξεσουάρ.Όχι κάτι το σημαντικό αλλά εμένα δε μου αρέσει αυτό.

Αφού τελειώσω το Out λέω να ξεκινήσω Το προσωπο του φόβου του Στίβεν Κίνγκ.

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#545 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 16 August 2010 - 10:31

Πήρα και διάβασα διάφορα στις διακοπές μια και μου ήρθε η όρεξη.

Βασίσου Πάνω Μου του Χόρχε Μπουκάι. Συνέχεια του "να σου πω μια ιστορία", μόνο που οι ιστορίες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και επικεντρώνεται στη ζωή και τα συναισθήματα του Ντέμιαν. Άρα δεν είναι τόσο καλό όσο το πρώτο και μάλλον γίνεται και κάπως βαρετό σε κάποια σημεία.

Lord of the Flies, πάρα πολύ καλό. Περίμενα να διαβάσω κάτι σε στιλ Ροβινσώνας Κρούσος με πιτσιρίκια αλλά τελικά το πήγε σε άλλη καλύτερη κατεύθυνση. Frankestein καλό κλασικό βιβλίο, λίγο μελοδραματικό αλλά κυλάει εύκολα και αν αφεθείς σου προκαλεί και διάφορα συναισθήματα. Frankestein FTW παρεπιπτώντος (ο δόκτωρ, όχι το πλάσμα). The Murder of Roger Ackroyd της Agatha Christie. Από τα καλύτερά της δικαίως. Και μόνο για την ανατροπή στο τέλος αξίζει.

Έχω δυο-τρεις μέρες ξεκούρασης ακόμα οπότε είμαι ανάμεσα στο Νησί και στο Μίλων Φιρίκης, αν διαβάσω καθόλου.

15fkk04.jpg

#546 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 18 August 2010 - 01:53

Twitterature

This is so fucking wrong on so many levels, I don't even know where to start... *mind cracks*

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#547 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 18 August 2010 - 02:08

"But if the Prince of Denmark had a Twitter account and an iPhone, he could tell his story in real time—and concisely!"

Παίζει να αγγιζει το τραγικό.

#548 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 18 August 2010 - 02:17

Και άντε, πες, τη σήμερον ημέρα ο καθένας και ο σκύλος του μπορεί να εκδώσει βιβλίο... αλλά να εκδίδεται από την Penguin Books;

Shakespeare must be rolling in his grave, howling in pain.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#549 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 18 August 2010 - 08:19

Hatched in a dorm room at the brain trust that is the University of Chicago, Twitterature is a hilarious and irreverent re-imagining of the classics as a series of 140-character tweets from the protagonist. Providing a crash course in more than eighty of the world's best-known books, from Homer to Harry Potter, Virgil to Voltaire, Tolstoy to Twilight and Dante to The Da Vinci Code. it's the ultimate Cliff Notes. Because as great as the classics are, who has time to read those big, long books anymore?

Αφήνοντας όλα τα άλλα. Μου αρέσουν οι συγκρίσεις που κάνει. :deadga6:

15fkk04.jpg

#550 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 18 August 2010 - 09:49

Αλλά πάνω απ' όλα ξερνάω αίμα με το "who has time to read those big, long books anymore?". Δηλαδή, σαν να σου λένε:

"Είναι απολύτως κατανοητό και αποδεκτό τη σήμερον ημέρα να μην μπορείς να διαβάσεις ένα λογοτεχνικό έργο, μιας και μεγάλωσες με τηλεόραση και video games και το attention span σου είναι μικρότερο κι απ' αυτό ενός σκύλου με ADD, γι' αυτό και φροντίσαμε για σένα και σου παρουσιάζουμε κλασσικά βιβλία γραμμένα στην εύπεπτη και συμπυκνωμένη μορφή που έχεις συνηθίσει απ' όλες τις άχρηστες, εφήμερες, μικρές μαλακιούλες που διαβάζεις στο Twitter από τη φίλη σου που αγόρασε νέα παπούτσια χθες και βρήκε νέο γκόμενο προχθές."

A true sign of our times, if I ever saw one. Οι άνθρωποι γύρω μας γίνονται ολοένα και πιο ηλίθιοι και ανίκανοι να κάτσουν να διαβάσουν οτιδήποτε ξεπερνάει τους 140 χαρακτήρες, ακόμα κι αν είναι κάτι σημαντικό. What's next, κατάργηση όλων των λέξεων με πάνω από 2 συλλαβές; Αλοίμονο σε όλους μας.

Πραγματικά λυπάμαι όποιον κάτσει να διαβάσει αυτό το βιβλίο επειδή βαριέται να διαβάσει τα αντίστοιχα κλασσικά έργα. Όχι μόνο για το intellect που πρέπει να του λείπει για να καταφεύγει σ' ένα τέτοιο βιβλίο, αλλά και γιατί χάνει όλη την ουσία της λογοτεχνίας. Όταν διαβάζεις το Hamlet, δεν το διαβάζεις "για να μάθεις τι γίνεται στο Hamlet", αλλά για να ταξιδέψεις με την αφήγηση και την πρόζα του Shakespeare, και να μπεις μέσα στα μυαλά των χαρακτήρων και να διαβάσεις τις σκέψεις τους. Το Twitterature αφαιρεί όλη τη μαγεία του πρωτότυπου, και σου δίνει μόνο τα γεγονότα. Way to miss the point by a couple of hundred miles.

By all means, I'm all in favor of retellings and adaptations, but this is nothing but a bad joke (and not a very good one at that).

2112.gif

#551 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 18 August 2010 - 12:23

Πάντως δεν είναι το πρώτο τέτοιου στιλ βιβλίο που βγαίνει. Υπήρχε και το 90 Classic Books for People in a Hurry. Μόνο που εκείνο είχε και τα σκιτσάκια και κάπως το έπαιρνες για αστείο.

15fkk04.jpg

#552 Sora of the wind

Sora of the wind

The apostasy canticlE

• Members
  • 396 posts

Posted 18 August 2010 - 13:03

Έλεος για το Twitterature.
Τώρα διαβάζω το "η εποχή των επαναστάσεων 1789-1848" του Ηobsbawn και μετά ελπίζω να ακολουθήσει το paradise lost που το κοιτάω εδω κ 1000 years στην βιβλιοθήκη και ποτέ δεν το αγγίζω.

#553 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 18 August 2010 - 14:14

-_-

Μάιστα. Χ€$€ τις τεχνικές της λογοτεχνίας που πήραν αιώνες να οργανωθούν και να δουλευτούν από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Παράτα τον Αριστοτέλη και ό,τι έγραψε. Στο διάολο ο Shakespeare και ο Pope. Όοοοχι, να πας στο twitter που είναι δείγμα πολιτισμού. Γιατί μας έχει καταλάβει το tl;dr και στη πραγματική ζωή.

Τα νεύρα μου. Ώρες-ώρες παρακαλώ να εξαφανιστεί το ίντερνετ. Στα διάλα κι όλας.

Posted Image

#554 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 18 August 2010 - 17:08

Νομίζω πως υπερβάλετε λίγο :P Σκουπιδοβιβλία πάντοτε έβγαιναν και θα βγαίνουν. Το ζήτημα είναι πόσο προσιτά είναι τα καλά βιβλία σε όλους μας, και πιστεύω σε αυτό δεν μπορούμε να έχουμε πολλά παράπονα. Το αντίτυπα βιβλίου του twitter απλά θα πάνε στην ανακύκλωση, μπάς και σώσουμε κανά δεντράκι σε μελλοντικές εκτυπώσεις :P

More on topic

The Glorious Cause: The American Revolution 1763 - 1789 - Robert Middlekauff

το οποίο και είναι μια από τις σημαντικότερες μελέτες για την Αμερικανική Επανάσταση, μεγέθους 800 σελίδων, με αρκετές αναφορές ακόμη και σε λεπτομέριες του πολέμου. Το είχα πάρει μόνο 16-17 ευρώ από το play.com, πιστεύω αξίζει το κόπο.

Democracy in America - Alexis De Tonqueville

βιβλίο που έγραψε ο Τόνκβιλ στην επισκεψή του για εννέα μήνες στις ΗΠΑ, το 1843 (αν θυμάμαι σωστά), σχετικά με τον τρόπο ζωής των Αμερικανών και τις δημοκρατικές ρίζες της χώρας. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση και θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να βρεθώ ανάμεσα σε ανθρώπους που το έχουν διαβάσει και να ανοίξει συζήτηση σχετικά με τα γραφόμενα του βιβλίου.

Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο - Καρλ Μάρξ

Το τελείωσα κάτι ημέρες πριν και ομολογώ ότι απαγοητεύτικα, κυρίως επειδή δεν περίμενα ένα τόσο δογματικό κείμενο. Λογικά το επόμενο που θα διαβάσω από τον Μαρξ θα είναι Το Κεφάλαιο, για να καταλάβω καλύτερα τη σκέψη του.

Τα επόμενα βιβλία που θα ψάξω είναι το On the road to serfdom (Friedrich Hayek), Designing books (Jost Hochuli, Robin Kinross).

επίσης, μια προσφορά προς όλους τους υπόλοιπους βιβλιοφάγους :)

http://www.archive.org/details/texts

όταν το ανακάλυψα εχθές το καταχάρηκα. Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά:gotit:

Edited by red pyramid, 18 August 2010 - 18:08.

Posted Image

#555 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 20 August 2010 - 09:10

Εγώ πάντως έλιωσα στα γέλια με το twitterature, you anime.gr drama queens.....

Posted Image