Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#601 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 12 October 2010 - 18:52

Προσπαθώ συνεχώς οι ερωτήσεις μου να είναι εποικοδομητικές...

Posted Image

#602 sotirissotiris

sotirissotiris

Anime Amateur

• Members
  • 64 posts

Posted 14 October 2010 - 18:13

Αυτή είναι η μόνη σου επαφή με τα βιβλία δηλαδή;

εεεεεεεεεεε Ναι <α και δεν ανεφερα το βιβλιο το χαρισα >

#603 MikamiTeru

MikamiTeru

Blackholistas United

• Members
  • 467 posts

Posted 14 October 2010 - 18:46

Mηδενικη και η δικη μου σχεση με τα βιβλια. Θα ηθελα ομως να διαβασω, αν το βρω πουθενα, το The Masque Of Red Death. Anyways, ξερετε κανα source για να κατεβαζω e-books, γιατι η βιβλιοθηκη ειναι ελλιπης.......
Posted Image

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.
Posted Image

#604 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 14 October 2010 - 19:50

Θα δώσω δυο λινκ για ελεύθερα βιβλία (που δεν προστατεύονται πλέον από πνευματικά δικαιώματα). Ανάλογα με το τι ψάχνει ο καθένας, βρίσκει ωραία πράγματα.
http://www.gutenberg.org/
http://www.archive.org/details/texts

#605 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 14 October 2010 - 19:53

Άσχετο: Είχα ακούσει ότι αν περάσουν 60 χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα τα δικαιώματα των βιβλίων παύουν να ισχύουν, ή κάτι τέτοιο. Αληθεύει αυτό τελικά;

Posted Image

#606 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 14 October 2010 - 20:08

Είναι κάπως μπερδεμένα (από κάποιες χρονιές και μετά ισχύει μια νομοθεσία, από άλλες και πιο μετά διαφορετικές, μερικές χώρες δεν λαμβάνουν μέρος σε παγκόσμιες συμφωνίες για τα δικαιώματα και έχουν δικούς του νόμους) αλλά γενικά είναι γύρω στα 70 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα.

#607 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 14 October 2010 - 20:17

Νομίζω είναι ανάλογα τη χώρα. Θυμάμαι π.χ. για τις Η.Π.Α., που διάβαζα για το λεγόμενο Copyright Term Extension Act, γνωστό και ως Disney Act, αφού η Disney πίεσε με κάθε δυνατό μέσο να επεκταθεί η διάρκεια των πνευματικών δικαιωμάτων κατά 70 έτη και ως συνήθως, τα lobby κατάφεραν αυτό που ήθελαν. Δεν είμαι όμως ειδικός στο ζήτημα, οπότε δεν γνωρίζω ποιες ιδιαιτερότητες έχει το ζήτημα. Αν σε ενδιαφέρει γενικότερα το ζήτημα ίσως να θές να διαβάσεις τη γράφει η Ruth Okediji από το πανεπιστήμιο της Μινεσσότα.

Και αφού σταμάτησα το οφ τόπικ μπλα μπλα μου, να πώ πως τώρα διαβάζω το Liberty & Learning του Cato Institute σχετικά με τη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση στη Δύση, ενώ όλο λέω πως θα διαβάσω το Uncle Tom's Cabin αλλά πάντοτε το ξεχνάω. Ελπίζω να μην συνεχιστεί για πολύ αυτό...
Posted Image

#608 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 14 October 2010 - 20:18

μου φαινεται ειναι 100 χρονια. Η πλακα ειναι πως μια γερμανικη ιστιοσελιδα ειχε το δοκτωρα φαουστους του τομας μαν και ελεγε πως θα ηταν διαθεσιμο δωρεαν για κατεβασμα το...2052.

#609 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 14 October 2010 - 20:51

Αν και υποτίθεται ότι πρέπει μόνο πανελλήνιες να διαβάζω, παρόλα αυτά τέλειωσα λίγο λίγο το Godfather. Το βρήκα πολύ καλό, σκληρό σε κάποια σημεία, αλλά πολύ εθιστικό και με ωραίο στιλ.

15fkk04.jpg

#610 matassos

matassos

Anime Professional

• Members
  • 623 posts
  • LocationThessaloniki-Ksanthi

Posted 14 October 2010 - 21:44

αυτο με τα δικαιοματα δεν υσχυει μονο με τα δικαιωματα των βιβλιων αλλα γενικοτερα και σε μουσικη ταινιες κλπ..

mikami αποκλειετε να την παλεψεις να διαβασεις e-books (ποσο μαλον αν εχεις διαβασει ελαχιστα βιβλια) , ειναι πολυ κουραστικο το pc για κατι τετοιο

και γω δυστιχως αυτον τον καιρο δεν εχω χρονο ουτε και ορεξη για εξωσχολικο διαβασμα , τα μονα βιβλια που εχω υποψιν να διαβασω εχουν να κανουν με γενικες γνωσεις (και οχι λογοτεχνια) σε θεματα οπως φωτογραφια, φυσικη, ιστορια, φιλοσοφια και μαθηματικα..

ενα πολυ χρησιμο εργαλειο ειναι επισις το τεραστιο εγχειρημα της google το
http://books.google.com/
οπου ανελαβαν να σκαναρουν τις μεγαλυτερες βιβλιοθηκες στον κοσμο και εχουν εκατομυρια βιβλια μεσα, σε αρκετα απο αυτα εχεις το δικαιωμα να τα διαβασεις ολοκληρα, στα υπολιπα μπορεις να ψαξεις μεσα στα βιβλια και να βρεις κομματια απο αυτα (τρομερο εργαλειο), ψαξτε περισοτερο στη wiki γιατι ειχα διαβασει πριν καιρο γι αυτο και μπορει να βελτιωθηκε..
(αν θυμαμαι καλα την τελευταια φορα που μπηκα μπορουσες να κανεις λιστες με τι εχεις διαβασει, να συγκρινεις τιμες κλπ κλπ)

#611 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 14 October 2010 - 22:07

mikami αποκλειετε να την παλεψεις να διαβασεις e-books (ποσο μαλον αν εχεις διαβασει ελαχιστα βιβλια) , ειναι πολυ κουραστικο το pc για κατι τετοιο

Εκει χτυπας ενα Kindle
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#612 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 14 October 2010 - 22:14

γενικά όσο και να είμαι βιβλίο φάγος δεν μπορώ να διαβάζω ούτε στο pc, ούτε στο ds, ούτε στο κινητό, ούτε στα διαφορα e-book readers. δεν τα αντέχω με την καμια. τέλος πάντων σήμερα έφτασε το grand design του hawkin. διάβασα 2 στα 8 κεφαλαια, δεν μου αρέσει ο τρόπος που το έγραψε, σαν να απευθύνεται σε 10άχρονα είναι. μπορούσα άνετα να το έχω διαβάσει στα 10 από ότι φαίνεται.

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#613 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 17 October 2010 - 14:30

γενικά όσο και να είμαι βιβλίο φάγος δεν μπορώ να διαβάζω ούτε στο pc, ούτε στο ds, ούτε στο κινητό, ούτε στα διαφορα e-book readers. δεν τα αντέχω με την καμια. τέλος πάντων σήμερα έφτασε το grand design του hawkin. διάβασα 2 στα 8 κεφαλαια, δεν μου αρέσει ο τρόπος που το έγραψε, σαν να απευθύνεται σε 10άχρονα είναι. μπορούσα άνετα να το έχω διαβάσει στα 10 από ότι φαίνεται.

I totally agree with you, my friend.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#614 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 17 October 2010 - 19:49

Δεν φταίει αυτό φταίει ότι είναι πίπα το βιβλίο.Προσπάθησα κι εγώ να το διαβάσω.Δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω για ποιό λόγο όλοι οι αθεϊστές δεν αφήνουν καν το περιθώριο της αμφιβολίας για την ύπαρξη Θεού.Αυτός ο μοντέρνος επιθετικός αθεϊσμός μου θυμίζε ιτην θρησκεία και τον σιχαίνομαι.

Και είναι κρίμα που ένας από τους πιο μετριοπαθείς ανθρώπους πάνω στο θέμα ,ξαφνικά γράφει σαν να είναι ο Dawkins.

#615 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 October 2010 - 20:39

I totally agree with you, my friend.

Για βιβλια ογκωδη όντως είναι μπελάς να τα διαβάζεις ψηφιακα. Εγώ το κάνω μόνο εφόσον δεν μπορώ να τα βρω σε βιβλιοθήκη. Κουραζεσαι ευκολοτερα. Αντε 40 σελιδες την ημερα να βγαλω σε ενα δυσκολο κειμενο. Το μονο καλο ειναι οταν εχεις αγνωστη λεξη. Αντι να ανοιγοκλεινεις το λεξικο, την πληκτρολογεις και τελειωσε.

Eγώ όσα διάβασα το έκανα με το FBReader. το πιο βολικό από όλα.

http://www.fbreader.org/about.php

Eνώ σε pdf το Foxitreader ειναι αρκετά εύχρηστο.

http://www.foxitsoftware.com/pdf/desklinux/

Το πιο μαζοχιστικό που έκανα ήταν να διαβασω το μισό βιβλίο στο κινητό, οταν ημουν στο τρένο. Περασε γρήγορα η ώρα.....

λογοτεχνικά βιβλία και κομικς θα μου πεις δικαιολογημενα χαλανε καπως στην οθόνη.
Ομως για επιστημονικά βιβλία και δημοσιεύσεις είναι πλέον μονόδρομος και πρέπει να τα συνηθησουμε.

Μη πω πως τα βιβλία multimedia θα ειναι αρκετα χρησιμα στην εκπαιδευση αν χρησιμοποιηθουν σωστα (να εχουμε και λιγο φαντασια xωρις να καθηλωνομαστε απο την εικονα και τον ηχο)