Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#106 Quajafrie

Quajafrie

I dance modestly.

• Members
  • 523 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2007 - 14:35

Το καλοκαίρι διάβασα τα άπαντα του δόκτορα Γιάλομ, μιας και το θέμα της ψυχανάλυσης με γοητεύει, πολύ, μετά δοκίμασα να ψυχοθεραπεύσω μια φίλη μου, κατάλαβα ότι μπορεί να γίνω πολύ μεγάλος σ' αυτόν τον τομέα αλλά τελικά αποφάσισα να ακολουθήσω διαφορετική καριέρα, καλώς ή κακώς.

Χθές αγόρασα το 'Άρωμα Πάγου' της Yoko Ogawa, δεν ξέρω γιατί το πήρα, μ' άρεσε η υπόθεση και είναι εκδόσεις Άγρα, αυτές οι εκδόσεις έχουν μια μυστηριώδη γοητεία, με τραβάνε αμέσως, σαν το χαρτί τους να δημιουργεί κάποιου είδους μαγνητικό πεδίο.

Διάβασα επίσης το "Ο Εκείνος" του Έτγκαρ Κερέτ που είναι μικρές περίεργες ιστορίες του στυλ "φίλος έβαλε φίλο μέσα σε ένα μπουκάλι και στο τέλος τον έβγαλε", μερικές εντελώς αδιάφορες, μερικές απίστευτες, μου θύμισαν λίγο το Kino no Tabi.

Τώρα έχει πέσει διάβασμα για κάποιες αγγλικές short stories που πρέπει να διαβάσω για το σχολείο, που είναι πραγματικά ανεπανάληπτες. Διαβάστε το 'Teddy' του Salinger όπου το βρείτε.

Και φυσικά πάντα έχω κοντά μου το Τάδε Έφη, διαβάζοντας διάφορα αποσπάσματα, και νιώθοντας καλύτερος άνθρωπος για λίγο διάστημα μέχρι να με ρίξει η άτιμη η κοινωνία.

P.S. Αν ψωνίζει κανείς από παπασωτηρίου στην Αθήνα και του αρέσουν οι..μεγάλες εκπτώσεις, μπορεί να συνενοηθεί μαζί μου, 30% είναι αυτό.
(αρκεί να μην αγοράσει αρχέτυπο :P

Sounds interesting... :wooi2:

#107 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2007 - 14:36

συμφωνώ για summer flame....war of souls ξεκίνησα το πρώτο και έφαγα φρίκες με συνέπεια να μην καταφέρω καν να το συνεχίσω...
Spoiler:

πάντως το 'χουν παρακάνει λίγο η αλήθεια είναι με τα βιβλία της σειράς (στηρίζονται βέβαια και σε adnd κόσμο, οπότε ενδείκνυται για πολύυυυυυ παράμα), άσε που αυτά που δεν έχουν βάλει χεράκι η weis ή ο hickman είναι επιεικώς φορ δε μπάζα...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#108 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2007 - 18:28

Tad Williams: Otherland Series: 4 βιβλία, μία πολύ καλή σειρά όχι εύκολη αλλά απολαυστικότατη

:thatsit: και αυτη πολυ καλη quadrology, για ατελειωτες ωρες-κυριολεκτικα!-αναγνωστικης απολαυσης! επιτελους ενας ανθρωπος εκτιμαει τον Williams. ενω σαν συγγραφεας εχει πολυ ταλεντο εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο αορατος για το κοινο και χανει ποντους απο αρκετα κατωτερους.

...Απλά οι χαρακτήρες του , και ο τρόπος που τους παρουσιάζει και τους χρησιμοποιεί, χρειάζονται λίγο περισσότερο care factor. Θυμάμαι όταν το διάβαζα πως δεν είχα δεθεί συναισθηματικά σχεδόν με κανένα, δε με ενδιέφερε η μοίρα τους στον κόσμο (καλή ή κακή) ή το αν θα ζούσαν η θα πέθαιναν. Βέβαια υπάρχουν ακόμη 7 βιβλία. Βλέπουμε..

αν συμβιβαστει κανεις με την ιδεα οτι ολους αυτους τους περιμενει μια μοιρα χειροτερη απο το θανατο, ολα ΟΚ, μπορει να απολαυσει το ταξιδι!

#109 Turgon

Turgon

Anime Amateur

• Members
  • 107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2007 - 20:52

Αρκετά ωραίες επιλογές βλέπω. Πριν σχολιάσω ορίστε μερικά από αυτά που έχω διαβάσει και τα θεωρώ ως κορυφαία :)

Frank Herbert - Dune
Douglas Adams - A hitchhickers guide to the galaxy

Το Hitchhicker's Guide To The Galaxy έχει απίστευτο γέλιο. Το χιούμορ του Adams είναι απλά κορυφή. Είχε συνεργαστεί κα ιεμ τους Monty Python σε κάποια επισόδεια του Flying Circus αν δεν κάνω λάθος

Εκεί που είχα πετάξει το βιβλίο κάτω και καθόμουν απλά και γέλαγα για κανα 5λεπτο είναι στο:

"I refuse to prove that I exist," says God, "for proof denies faith, and without faith I am nothing."
"But," say Man, "the Babel fish is a dead giveaway, isn't it? It could not have evolved by chance. It proves you exist, and so therefore, by your own arguments, you don't."
"Oh dear," says God, "I hadn't though of that" and promply vanishes in a puff of logic.

Είχα πάρει ένα πακέτο από τον Παπασωτηρίου μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία αλλά δεν έχω αξιωθεί να τα πιάσω τα άλλα 4 ακόμα,

Για το Dune δεν χρειάζονται σχόλια, είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία [και ταινίες]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#110 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2007 - 22:05

Terry Pratchett κανείς; Discworld και ξερό ψωμί που λένε. Τα βιβλία με τις μάγισσες είναι από τα πιο απολαυστικά κωμικά fantasy βιβλία που έχω διαβάσει.

Την πρώτη τριλογία του Dune την έχω διαβάσει. Ο Frank Herbert έγραψε ιστορία με αυτά τα βιβλία.

#111 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2007 - 22:11

Τρομερό βιβλίο που θυμήθηκα.'Ελευθερία όχι Αναρχία' του A.S.Nil.Όπως και το Σάμερχιλ του ιδίου.Χωρίς να συμφωνώ σε όλα τα κομμάτια του βιβλίου-σε σημεία φένεται ότι ο συγραφέας ε΄ναι μεγάλης ηλικίας και για αυτό κάπως συντηριτικότερος από τα νιάτα του-αποτελέι πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο ανάγνωσμα.

Επίσης το βιβλίο που έβγαλε ο Chuck D των Public Enemy είναι πολύ ενδιαφέρον.Δεν είναι τόσο αφιερωμένο στη μουσική-αν και μιλάει και για αυτή- αλλά περρισσότερο σε εμπιρίες και πράγματα που έζησε ο μεγάλς αυτός ράπερ.Προτείνεται στα σίγουρα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#112 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2007 - 07:56

Τρομερό βιβλίο που θυμήθηκα.'Ελευθερία όχι Αναρχία' του A.S.Nil.Όπως και το Σάμερχιλ του ιδίου.

προσκυνώ :nod::nod::nod:

πού τα βρήκες?

Δημοσιευμένη  εικόνα

#113 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2007 - 14:22

προσκυνώ :nod::nod::nod:

πού τα βρήκες?

Τα έχει ο πατέρας μου στις αυθεντικές εκδόσεις,ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ!!!!:burningbe3::hahaha:Βέβαια ο μλκας πήγα και δάνεισα το ένα:deadga6:άντε τώρα να το πάρω πίσω:deadga6:σωιφ,κλάψ
Δημοσιευμένη  εικόνα

#114 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2007 - 18:07

Τα έχει ο πατέρας μου στις αυθεντικές εκδόσεις,ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ!!!!:burningbe3::hahaha:Βέβαια ο μλκας πήγα και δάνεισα το ένα:deadga6:άντε τώρα να το πάρω πίσω:deadga6:σωιφ,κλάψ

καλή τύχη, και ΄γω κλαίω κάποια....δεν ξανακάνω τέτοια λάθη :deadga6:

ποιες εκδόσεις είναι? μπορεί να τις βρω, έχω library use skill στο 68% :hihi2:

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#115 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 10:52

Ουμπερτο Εκο-Το ονομα του Εοδου
Φοιβος Καρζης-Αναμεσα σε δυο Ελλαδες
Νταν Μπραουν-Κωδικας Ντα Βιντσι
Ουεν Ισου-Η κατανοηση των μυστηριων

my favorites....οπως και να εχει μου ειναι αδυνατον να αντικαταστησω τα βιβλια με το ιντερνετ....
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Δημοσιευμένη  εικόνα

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#116 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 14:36

Terry Pratchett κανείς; Discworld και ξερό ψωμί που λένε. Τα βιβλία με τις μάγισσες είναι από τα πιο απολαυστικά κωμικά fantasy βιβλία που έχω διαβάσει.

μετά από πολλές αναβολές ψώνισα προχτές το colour of magic...δια να δούμε...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#117 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 14:38

Θυμίσου ότι το Colour of Magic είναι το πρώτο της σειράς. Αργότερα έχει γράψει πολύ καλύτερα στον ίδιο κόσμο.

#118 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 14:42

Θυμίσου ότι το Colour of Magic είναι το πρώτο της σειράς. Αργότερα έχει γράψει πολύ καλύτερα στον ίδιο κόσμο.

εεεε ναι, γι' αυτό πήρα αυτό πρώτο, μη χάσω καμιά μπάλα :oo:
αν και δεν με βλέπω να βρίσκω χρόνο να διαβάσω τόσα πολλά βιβλία...ζω με την ελπίδα πάντως...:deadga6:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#119 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 14:50

Το κάθε βιβλίο είναι αυτοτελές, οπότε και εκτός σειράς να τα διαβάσεις δεν τρέχει τίποτα.

#120 Hajate_Raborosu

Hajate_Raborosu

Monster

• Members
  • 50 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2007 - 16:03

.

Την πρώτη τριλογία του Dune την έχω διαβάσει. Ο Frank Herbert έγραψε ιστορία με αυτά τα βιβλία.

Δεν είμαι σιγουρος αλλά τα βιβλία πρέπει να είναι 6 και ο F.H. πέθανε ενώ ετοιμαζότανε να γράψει το 7.
Δημοσιευμένη  εικόνα