Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~
Posted 14 September 2007 - 10:00
Τα οποία είναι τελείως για τα μπάζα...μετά έγραψαν ο γιός του Herbert και ο Kevin J. Anderson άλλα βιβλία στον κόσμο του Dune.
Posted 14 September 2007 - 10:40
Επίσης προτέινω τα εξής:
Good Omens - Terry Pratchett & Neil Gaiman (τρελλό γέλιο, από τις καλύτερες διακωμωδήσεις του Αντίχριστου και της Αποκάλυψης κλπ)
American Gods - Neil Gaiman
Coraline - Neil Gaiman
Stardust - Neil Gaiman
Εμ, ναι έχω ένα μικρό κόλλημα με Gaiman!
Imajica - Clive Barker (ίσως το καλύτερο που έχω διαβάσει)
Books of Blood I-VI - Clive Barker
Perdido Street Station - China Mieville (από τους καλύτερους νέους συγγραφείς)
Elric of Melnibone - Michael Moorcock (όλη η σειρά με τον Elric)
Posted 25 November 2007 - 22:14
Εγώ προτείνω το Hagakure του Yamamoto...
Είναι εγχειρίδιο για Samurai....
Φοβερή φάση~!
Posted 26 January 2008 - 15:46
τελείωσα πρόσφατα τα
Little Women και Little Men (κλασσικά και μπορώ να πω το δευτερο μου αρεσε περισσοτερο)
The Bushbabies (αρκετα καλη περιπετεια στην Κένυα του 60 με μια 13χρονη και το μικρο της ζωακι (λεμουριος)
Pride and Prejudice (δεν πιστευα πως αυτο το βιβλιο γράφτηκε 200 χρόνια πριν)
Και που και που λιγη ποιηση απο μια γερμανικη ανθολογια των βασικοτερων γερμανων ποιητων (στο πρωτοτυπο) για να ξεφυγω λιγο απο τα καθιερωμενα
A, καταφερα και διαβασα και τον Οδυσσεα του Τζους. Δε σας το συστηνω. Οσο για το Finnegans Wake...ασε καλυτερα
Posted 26 January 2008 - 16:39
Pride and Prejudice (δεν πιστευα πως αυτο το βιβλιο γράφτηκε 200 χρόνια πριν)
Ειναι γεγονος, οτι αυτο το βιβλιο εχει μια απο τις πιο διαχρονικες ιστοριες..τα κοστουμια αλλαζουν και εχει ισχυ παντα...

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Posted 26 January 2008 - 16:43
Και που και που λιγη ποιηση απο μια γερμανικη ανθολογια των βασικοτερων γερμανων ποιητων (στο πρωτοτυπο) για να ξεφυγω λιγο απο τα καθιερωμενα
A, καταφερα και διαβασα και τον Οδυσσεα του Τζους. Δε σας το συστηνω. Οσο για το Finnegans Wake...ασε καλυτερα
That makes two of us, αλλα εγω τον οδυσσεα το συστηνω, σε οποιον εχει απιστευτη ορεξη να διαβασει κατι προσωπικο, συναισθηματικο και δυσβατο, γεματο αορατες- ανεπαισθητες μεταφορες-αλληγοριες, ιρλανδικη argot και απροσιτη πορεια σκεψης.

To Dubliners ειναι πιο picturesque και λιγοτερο υποσυνειδητο, πιο βατο και σιγουρα υπεροχο...
Οσον αφορα τα γερμανικα, διαβαζω τωρα hegel...
Back to my subject....
Για φιλοσοφια-ψυχολογια κανεις? Ετσι κι αλλιως, αν υπαρχει κατι που διαφερει στα manga&anime ετσι κι αλλιως, ειναι για μενα οτι οι χαρακτηρες ειναι απιστευτα πολυπλευροι και η ψυχογραφια τους πολυ αναλυτικη. Για να μη μιλησουμε για το evangelion που αναφερεται σαφως στα εν λογωθεματα και τα αναλυει απιστευτα βαθια........
Posted 28 January 2008 - 01:23
That makes two of us, αλλα εγω τον οδυσσεα το συστηνω, σε οποιον εχει απιστευτη ορεξη να διαβασει κατι προσωπικο, συναισθηματικο και δυσβατο, γεματο αορατες- ανεπαισθητες μεταφορες-αλληγοριες, ιρλανδικη argot και απροσιτη πορεια σκεψης.
Ειναι για βαρια αρρωστους βιβλιομανεις...
To Dubliners ειναι πιο picturesque και λιγοτερο υποσυνειδητο, πιο βατο και σιγουρα υπεροχο...
Οσον αφορα τα γερμανικα, διαβαζω τωρα hegel...
Back to my subject....
Για φιλοσοφια-ψυχολογια κανεις? Ετσι κι αλλιως, αν υπαρχει κατι που διαφερει στα manga&anime ετσι κι αλλιως, ειναι για μενα οτι οι χαρακτηρες ειναι απιστευτα πολυπλευροι και η ψυχογραφια τους πολυ αναλυτικη. Για να μη μιλησουμε για το evangelion που αναφερεται σαφως στα εν λογωθεματα και τα αναλυει απιστευτα βαθια........
Μονο με τον Οδυσσεα καταλαβα τι σημαινει να διαβαζεις βιβλιο.
το Dubliners και το Portrait of an Artist ειναι ευκολοτερα οντως και μου φαινεται αυτα θα μου μεινουν περισσοτερο στη μνημη.
ο Hegel ειναι ικανος να σου αλλαξει ολον τον τροπο σκεψης αν αφιερωσεις τον χρονο και την προσπαθεια να διαβασεις τα εργα του. Και του Spinoza τα εργα το ιδιο.
Ψυχολογια δεν ειναι η ειδικοτητα μου μιας και Κοινωνιολογια/Φιλοσοφια τελειωσα.
Posted 28 January 2008 - 13:07
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο που ο Χειμώνας ή το Καλοκαίρι διαρκούν χρόνια και η κοινωνία των ανθρώπων στην Ήπειρο του Westeros χωρίζεται από την επικράτεια των παρανόμων, των βαρβάρων, των τεράτων και των δαιμόνων μέσω ενός Τείχους στο Βορρά, το οποίο προστατεύει μια αδερφότητα εκούσια ή ακούσια ορκισμένων (Night Watch, στην οποία συχνά κατατάσσονται εγκληματίες αναγκαστικά).
Το βασίλειο του Westeros είναι η πολιτική σκακιέρα μεγάλων ευγενικών οίκων (Baratheon, Lannister, Stark κ.α.) που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους ενισχύοντας την πολιτική και στρατιωτική τους δύναμη.
Όταν ο Βασιλιάς Robert Baratheon πεθαίνει, οι φατρίες των οίκων ξεκινούν έναν εμφύλιο πόλεμο με σκοπό να κρατήσουν τα ηνία του Βασιλείου. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται δεν είναι μόνο το σπαθί, αλλά και η διπλωματία, τα δηλητήρια κτλ. σε μια ρεαλιστική αναμέτρηση όπου οι αδύναμοι και οι τίμιοι εύκολα εξοντώνονται, ενώ ο θρίαμβος στο πεδίο της μάχης δε σημαίνει απαραίτητα νίκη στον πόλεμο.
Παράλληλα στο Βορρά παράξενοι δαίμονες του ψύχους περνούν τα σύνορα και ετοιμάζονται να απειλήσουν το βασίλειο. Στη μακρινή Ανατολή, η τελευταία απόγονος της προηγούμενης δυναστείας, των Targaryen, συγκεντρώνει στρατό, συμμάχους και πλαισιωμένη από τους δράκους της ετοιμάζεται να ανακτήσει τον θρόνο που ο πατέρας της έχασε ύστερα από πραξικόπημα.
Η σειρά είναι δυναμική, αληθινή, χαρακτηρίζεται από σκληρές και ενήλικες σκηνές, ενώ η μαγεία παρουσιάζεται πολύ περισσότερο σαν μια λεπτή και ακατανόητη δύναμη απ' ότι σαν ένα όπλο μαζικής καταστροφής.
Το κάθε κεφάλαιο εξιστορείται από την οπτική γωνία ενός διαφορετικού χαρακτήρα, συχνά με αντίθετη στοχοθεσία από αυτήν του αφηγητή του προηγούμενου κεφαλαίου. Δεν λείπουν οι θάνατοι κεντρικών χαρακτήρων/αφηγητών, ενώ δεν υφίσταται διαχωρισμός κακών/καλών.
Τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής είναι τα εξής:
1) A Game of Thrones
2)A Clash of Kings
3a) A Storm of Swords Tome A: Steel and Snow
3b)A Storm of Swords Tome B: Blood and Gold
4) A Feast for Crows
Έχουν μεταφραστεί και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis αν δεν απατώμαι.
Η σειρά αξίζει ως μια εναλλακτική ματιά στο φάντασυ με περισσότερη πολιτική από τα συνηθισμένα και πιο ώριμη σκοπιά στον τομέα της ηθικής, όπως και ευρύτερη θεματολογία (τα δεινά ενός πολέμου, τον διαχωρισμό ευγενών και απλών ανθρώπων, την υποκρισία των ιπποτών, την ανυπαρξία/διαστροφή των ιπποτικών αρχών κτλ.).
Να προτείνω επίσης από ιαπωνικά έργα το βιβλίο του Τανίζακι Τζουνιτσίρο "Το Εγκώμιο της Σκιάς". Γράφει αρκετά κι ενδιαφέροντα για την παραδοσιακή αισθητική και ψυχοσύνθεση του λαού του και πως αυτή άλλαξε/προσαρμόστηκε με καλά και κακά επακόλουθα ύστερα από την επαφή με τους Δυτικούς.
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni
Posted 20 March 2008 - 17:40
1 η Τριλογια του Αρθουρου τ Cornwell
2 Sophie's world of Jostein Gaarder
3 The portrait of Dorian Grey from Oscar Wilde
4 The alchemist of P. Coelho
5 The Zahir of P. Coelho
6 Mrs Dalloway of Virginia Woolf
7 many poems of Sylvia Plath
8 The Doom that came to Sarnath of Lovecraft
9 A series of Unfortunate Events
10 His Dark Materials
Δεν ειναι ιδιαιτερα αλλα ελπιζω πως οταν μεγαλωσω θα διαβασω και πιο αξιολογα.
Πάολο Κόελο 'Ο αλχημιστής'
Posted 20 March 2008 - 18:21
1 Silmarillion
2 Fellowship of the Ring
3 The Two Towers
4 Return of the king
5 Illuminati (Dan Brown)
6 The DaVinci Code (Dan Brown)
7 O Αλχημιστης του Paulo Coelho
8 To Αλικο ονειρο κι αλλες ιστοριες του Νορθγουεστ Σμιθ (C.L.Moore)
9 Η Μαυρη Διψα κι αλλες ιστοριες του Νορθγουεστ Σμιθ (C.L.Moore)
10 O θριαμβος του Ηλιου του Wilbur Smith
11 Kατι που ερπει σαν Σκια (Γ. Μπαλανος)
12 Το καλεσμα του Κθουλου (Γ. Μπαλανος)
13 Τα πουλια πεθαινουν τραγουδωντας (Colleen McGullough)
14 Στην Ακρη του Κοσμου (Colleen McGullough)
15 To Aστερι της Βαβυλωνας (Barbara Wood)
16 Μυστηριωδεις δυναμεις του Αλαν Ραντορ
και πολυ Ελληνικη Μυθολογια (που ειναι η αγαπημενη μου)
Μου αρεσουν βιβλια επιστημονικης φαντασιας, μυστηριου, τρομου.
Αλλα κι επισης ρομαντικα, δραματικα, ερωτικα.
Μπορειτε να πειτε πως διαβαζω τα παντα!

Posted 20 March 2008 - 18:25
allan poe εχω διαβασει αρκετες ιστοριουλες και ποιηματα και μου αρεσαν παρα πολυ.
και τα σταφυλια της οργης μου αρεσαν αρκετα
....

My blog http://cultureofaboy.blogspot.com για comic/movie informal reviews

Posted 20 March 2008 - 18:27
Oscar... Παντα ο αγαπημενος μου λογοτεχνης. Οι δικες μου λεξεις ειναι λιγες για νατον περιγραψουν, οποτε προτεινω τις δικες του...The portrait of Dorian Grey by Oscar Wilde

Posted 20 March 2008 - 18:36
Αφου ξεκινησα με Forgotten Realms (aka Drizjt) και Dragonlance διαπιστωσα οτι ειμαι τυπος της φανταστικης λογοτεχνειας...
Δεν συμπεριλαμβανω J.R.R Tolkien γιατι τα θεωρω διαφορετικη κατηγορια
Λοιπον
1. Sword of Truth Series by Terry Goodkind --> Σειρα 10 βιβλιων. Για εμενα η πιο ωραια σειρα μεχρι τωρα. Φανταστικη ιστορια φανταστικοι ηρωες και η εγγυηση οτι θα ανατριχιασετε σιγουρα σε καθε βιβλιο. Μην σας τρομαζει ο αριθμος (10). Ξεκινηστε και θα με θυμηθητε.
2. The Wizard Series by Raymond Feist --> Η πρωτη σειρα ειναι 4 βιβλια και μετα εχει 2 μονα τους και αρκετα αλλα. Εξαιρετικη σειρα! Θα σε τραβηξει απο την αρχη! Αξιζει ακι μονο για να δεις τον Pug να λεει "Wind, Rain, Fire, Earth! Tremble and despair... cause I AM POWER!"
3. The Farseer Trilogy by Robin Hob --> Πως ενα νωθο παιδι αφιερωνεται στην υπηρεσια του βασιλια. Η Hob ειναι μια απο τις λιγες που αφηγηται σε 1ο προσωπο. Σε κανει τοσο ομορφα να αισθανεσαι μεσα στην ιστορια οσο κανεις αλλος. Μια ιστορια γεματη μαγεια φαντασια ιντριγκες. 3 βιβλια στην πρωτη τριλογια και αλλα 3 σε μια τριλογια που γεμιζει τα κενα και ολοκληρωνει την πλοκη.
4. Legends of Rigante by David Gemmel --> 3 βιβλια. Η ιστορια ενος βασιλια και του γιου του που εχουν και οι δυο την ιδια καταληξη. Τα 2 πρωτα βιβλια ειναι καταπληκτικα. Πρωτοτυπα και καλογραμμενα. Το τριτο δεν με ενθουσιασε αλλα αξιζει για να δεις την καταληξη.
Υπαρχουν και παρα πολλα αλλα που διαβασα αλλα αυτα τα 4 ειναι βιβλια που κανενας οπαδος του fantasy δεν θα απορηψει. Τα προτεινω ανεπιφυλακτα.
Τελος δυο τιτλοι οι οποιοι δεν χωρανε στο τοπ 4 μου
Πρωτον The HitchHiker's Guide to the Galaxy by Douglas Adams ---> Επος στο Hummor [Respect]
Δευτερον Ελρικ Του Μελνιμπονε By Michael Moorcock ----> Απλα μπαινει σε ενα Μαργαριταρενιο θρονο πανω απο ολα!
Αυτα τα ολιγα απο εναν οχι και τοσο τακτικο Poster....

"Wind...Rain...Fire...Earth...Tremble and Despair cause I am POWER!"
Posted 20 March 2008 - 18:54
Σκεφτομαι, παντως, που φτασαμε, τα βιβλια να ειναι ενα topic στο συνολο, ενω στη μουσικη π.χ. να υπαρχουν απειρα. Τα βιβλια εχουν τουλαχιστον τοση ποικιλια, αν οχι μεγαλυτερη. Σημερα, τα χουμε ξεσυνηθισει λιγακι, ετσι?
Oscar... Παντα ο αγαπημενος μου λογοτεχνης. Οι δικες μου λεξεις ειναι λιγες για νατον περιγραψουν, οποτε προτεινω τις δικες του...
το πορτρετο .... πολυ ωραιο , το τελος λιγο αποτομο μου ηρθε παντως.
Αν θελετε κατι ιδοφυιες σας προτεινω την ΄΄Παππισα Ιωαννα΄΄ του Εμμανουηλ Ροιδη