Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
1118 replies to this topic

#1036 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2.153 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2012 - 10:20

Περιμένω να έρθει στα χέρια μου το "Θάνατος στη Βενετία" του Thomas Mann!

Can't wait... :tensai:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#1037 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Φεβρουάριος 2012 - 10:43

Διάβασα τo Animal Farm. Σίγουρα δε φτάνει το 1984, εκτός ίσως από τους χαρακτήρες. πχ, ενώ στο 1984 λυπόμουν τους χαρακτήρες γιατί αυτά που πάθαιναν δε θα τα ήθελα ούτε για το χειρότερο εχθρό μου, στο Animal Farm τους λυπόμουν και γιατί ήταν πραγματικά συμπαθητικοί χαρακτήρες. Κατά τα άλλα, με έκανε να θέλω να διαβάσω κάποια πράγματα για την Σοβιετική Ένωση που υποτίθεται ότι σατιρίζει.

15fkk04.jpg

#1038 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2012 - 14:13

Μόλις τελείωσα το The Gun Seller του Hugh Laurie! Ήμουν πολύ περίεργος να δω και την συγγραφική πλευρά του αγαπημένου μας Dr House:)
Οι εντυπώσεις μου είναι ανάμεικτες. Από την μία μου άρεσε αρκετά ο τρόπος γραφής του (όλη η ιστορία ήταν δοσμένη μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή και μόνο) και το χιούμορ που έβγαζε. Από την άλλη έχω την αίσθηση πώς η ιστορία κάπου κάπου προχώραγε αρκετά γρήγορα. Σαν να βιαζόταν να τελειώσει από ένα σημείο και μετά.
Όπως και να έχει όμως ήταν αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο!

#1039 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Φεβρουάριος 2012 - 20:29

Έχει διαβάσει κανείς τη σειρά "The war that came early"? Αξίζει;
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1040 didimakia

didimakia

Mockingbird

• Members
  • 2.473 Δημοσιεύσεις:
  • LocationBus 142

Καταχωρήθηκε 07 Μάρτιος 2012 - 18:14

Τελειωσα το Silmarillion. Πρωτη φορα διαβαζω βιβλιο τοσο γρηγορα. Εγω που δεν ειμαι ανθρωπος τον γραμματων XD

Ουτε η λεξη Epic δεν φτανει για να περιγραψει αυτο το επος. Τα ματια μου μεταμορφωθηκαν σε Silmaril καθως το διαβαζα XD

Παω να αγορασω και τα lotro και το Hobbit τωρα. Οι ταινιες δεν μου φτανουν πλεον :P

2bbd14fc.jpg

#1041 Turin77

Turin77

Starting...

• Members
  • 1 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2012 - 22:00

Γιά να ρίξω κ εγώ μερικά αγαπημένα ;):

J.R.R. Tolkien: The Silmarillion, Unfinished Tales, Lord of the Rings, The Hobbit
Bernard Cornwell: King Arthur, Hundred Years War και Lords of the North Series
G.R.R. Martin: A Song of Ice and Fire series
Christopher Paolini: Inheritance Cycle
Raymond E. Feist: Riftwar Saga, Krondor series

ε και μετά έχουμε ένα κατεβατώ απο DragonLance k Warhammer + ένα σορώ αλλα που για να τα γράψω θα χρειαστώ μέχρι το επώμενο πρωί. :tensai:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Turin77: 11 Μάρτιος 2012 - 18:25

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1042 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3.374 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Μάρτιος 2012 - 16:49

Προχθές τελείωσα το υπέροχο Ready Player One του Ernest Cline (είχε γράψει το πρώτο draft για την ταινία Fanboys) και έχω πορωθεί!!

Είναι ΤΟ βιβλίο για geeks παντώς είδους.

Posted Image

Σε ένα δυστοπικό μέλλον όλη η ανθρωπότητα παίζει ένα virtual reality game ονόματι OASIS, το οποίο παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στις ζωές τους, που υπάρχουν μέσα στο παιχνίδι κανονικά σχολεία και τα online λεφτά είναι το πιο δυνατό νόμισμα του πλανήτη.
Σε κάποια φάση, ο πορωμένος με την κουλτούρα των '80s δημιουργός του OASIS ψοφάει και αφήνει clues για ένα κυνήγι θησαυρού, ο νικητής του οποίου θα κληρονομήσει όλη την περιουσία του.

Πραγματικά το απόλαυσα. Είναι γεμάτο αναφορές σε παμπάλαια video games, σε ταινίες (από Pretty in Pink στον Ultraman, τον Kevin Smith και τους Mondy Python), σε μουσική (Billy Idol, Blondie) σε 1337 speak, σε anime (NGE), σε tv series (Spaced, Doctor Who, Star Trek) και σε βιβλία (Terry Pratchett-filia & Hitchhicker's Guide.)

Το καλύτερο απ' όλα όμως είναι ότι και να μην ξέρεις τα παραπάνω απολαμβάνεις το βιβλίο, (πχ εγώ δεν έχω ιδέα από video games, πόσο μάλλον από atari εποχές) το οποίο είναι καλογραμμένο και έχει διασκεδαστικό στυλάκι, χωρίς να παίρνει τον εαυτό του υπερβολικά στα σοβαρά.
Συνίσταται!

-----

Επίσης διάβασα το απαίσιο Gunslinger (Dark Tower #1) του Stephen King. Δεν έχω καλή σχέση με τα noir και τα western και ο πολλά βαρύς τόνος του με αηδίασε από την πρώτη ιστορία. Έχω ακούσει ότι καλυτερεύει αλλά δε νομίζω να αντέξω παραπάνω. Μάλλον το επόμενο βιβλίο του King που θα πιάσω θα είναι το Salem's Lot, που το έχω αφήσει πολύ καιρό παραπονεμένο στο ράφι.

Έπιασα και το discworld από την αρχή (αφού τελείωσα με τις μάγισσες.) Το πρώτο βιβλίο ήταν βαρετό, αλλά ευτυχώς είχα διαβάσει Pratchett οπότε ήξερα ότι καλυτερεύει. Πραγματικά αν το The Color of Magic ήταν το πρώτο discworld novel που διάβαζα, τότε θα είχα παρατήσει ολόκληρη τη σειρά. Ευτυχώς το "sequel" του, το Light Fantastic, έφτασε στον καλό Pratchett που αγαπάω.
Το Mort πάλι μου τα χάλασε λίγο. Ο Death είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες, όπως και στους περισσότερους φαντάζομαι, και ήμουν ενθουσιασμένη με το πρώτο βιβλίο που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ίσως περίμενα πολλά και απογοητεύτηκα, δεν ξέρω. Δυστυχώς δεν μου άφησε καλές εντυπώσεις.

Τέλος διάβασα και το, βραβευμένο με Pulitzer απ' ότι είδα πιο μετά, The Road. Νομίζω ότι αν δεν είχα δει την ταινία, θα είχα πορωθεί με το βιβλίο. Είναι πολύ μικρό, καλογραμμένο και σε αρκετές σκηνές ανατριχιαστικό. Αν δεν έχετε δει την ταινία, ρίξτε του μια ματιά. Αξίζει.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#1043 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2012 - 11:14

Όποιος έχει δει το the Wire και θέλει να διαβάσει κάτι στο ίδιο στυλ βουρ για τα βιβλία του George Pelecanos και ειδικά αυτά με τον Derek Strange. Γενικά είναι από τα πιο απολαυστικά βιβλία που έχω διαβάσει. Πραγματικά σαν να βλέπεις ταινία ή σειρά με εγκληματίες και αστυνομικούς και σαν να βρίκεσαι και εσύ ο ίδιος στην Ουάσινγκτον. Διαβάζονται γρήγορα αλλά δεν είναι άμυαλα καθώς οι διάλογοι είναι έξυπνοι και ο Pelecanos περνά όμορφα τις απόψεις και τους προβληματισμούς του για το ρατσισμό, την οπλοκατοχή, τα ναρκωτικά και την οικογένεια.
Αρκετοί χαρακτήρες, θέματα και σκηνικά από το the Wire είναι παρόμοια με αυτά στα βιβλία του Pelecanos με τον Strange.
Θα τα πρότεινα και σε κάποιον που δεν έχει δει το the Wire.

#1044 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

Gangnam style! #whoneedsswag

• Members
  • 143 Δημοσιεύσεις:
  • LocationStars

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2012 - 14:01

τώρα ανακάλυψα το thread :lovulovu:
Πρέπει να παραδεχτώ όμως, αν λάβω υπ'όψην μου τα προηγούμενα posts, πως είμαι η "ανώριμη" book fan. Δεν διαβάζω κλασσικούς παλιούς συγγραφείς, βασικά ποτέ δεν έκρινα ένα βιβλίο από το ποιός είναι ο συγγραφέας και δεν είμαι σίγουρη αν είναι καλό ή κακό αυτό...Γενικά προτιμώ τις νέες σειρές βιβλίων(συνήθως από τριλογία και πάνω) φαντασίας.
Το τοπ 10 (σειρών) μου είναι:
10.Vampire and Succubus
9. Οι λύκοι του Μέρσι Φολς
8. Vampire Academy
7. Λυκόφως
6. Οι Αθάνατοι
5. Η Κληρονομιά (προτίμηση στο Brisingr)
4. Τεμεραίρ
3. Θανάσιμα Εργαλεία
2. Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι

1. Χάρι Πότερ -με διαφορά η πρώτη μου επιλογή

ενδεικτικά πάντα γιατί είναι και πολλά άλλα που κατηγοριοποιώ στα "τοπ"
Όπως φαίνεται 'εχω ιδιαίτερη προτίμηση σε black fantasy, adventure, romance και δράκους (πολλούς δράκους!!! :hehehe:)
any suggestions please? αν έχει διαβάσει κανείς τα παραπάνω τι εντύπωση σας άφησαν?
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1045 SpeedFreak

SpeedFreak

bored of harem

• Members
  • 203 Δημοσιεύσεις:
  • Locationκοντα στη μαμακα

Καταχωρήθηκε 09 Απρίλιος 2012 - 22:38

Πρέπει να παραδεχτώ όμως, αν λάβω υπ'όψην μου τα προηγούμενα posts, πως είμαι η "ανώριμη" book fan. Δεν διαβάζω κλασσικούς παλιούς συγγραφείς, βασικά ποτέ δεν έκρινα ένα βιβλίο από το ποιός είναι ο συγγραφέας και δεν είμαι σίγουρη αν είναι καλό ή κακό αυτό...Γενικά προτιμώ τις νέες σειρές βιβλίων(συνήθως από τριλογία και πάνω) φαντασίας.
10.Vampire and Succubus
8. Vampire Academy
7. Λυκόφως
6. Οι Αθάνατοι
4. Τεμεραίρ
3. Θανάσιμα Εργαλεία

Όπως φαίνεται 'εχω ιδιαίτερη προτίμηση σε black fantasy, adventure, romance και δράκους (πολλούς δράκους!!! :hehehe:)
any suggestions please? αν έχει διαβάσει κανείς τα παραπάνω τι εντύπωση σας άφησαν?

10.Vampire and Succubus
8. Vampire Academy
7. Λυκόφως
6. Οι Αθάνατοι
4. Τεμεραίρ
3. Θανάσιμα Εργαλεία

Καλά μιλάμε εσύ έχεις πάρει όλη την βαμπιρο-νταρκοχώρα στο κηνύγι...Δεν κάνεις κι άσχημα....Όσον αφορά εμένα,σου προτείνω ανεπιφύλαχτα να διαβάσεις την "Φυλακή του κάτω Κόσμου" του Μενέλαου Λουντέμη, μιας και που σου αρέσουν οι περιπετειώδεις πλοκές, όπως ανέφερες..Είναι φανταστικό!!!!!!Το λατρεύω...Τί πλοκή και τί όνειρο!!Το θέμα με λίγα λόγια εδώ:
Spoiler: Η φυλακή του Κάτω Κόσμου-Μενέλαος Λουντέμης
Με έχει συνεπάρει..Ακόμα θυμάμαι τα λόγια της πρώτης σελίδας..Τέτοιος λυρισμός και ρεαλισμός πουθενά..Ντροπή μου που δεν το διάβαζα τόσα χρόνια που το είχα στο **σπιτο..!!.. :wth: .....Είναι το αγαπημένο μου μέχρι τώρα,μαζί με την μοντέρνα ποίηση που διαβάζω... :ureshii: :ureshii: Διάβασέ το και μην αφήσεις ούτε λεπτομέρεια να σου ξεφύγει και πίστεψέ με δεν θα χάσεις!!..!(Και για τους υπόλοιπους πάει αυτό)

Όσοι ζουν στη σκιά δεν τους θωρεί κανείς...

Μπρεχτ

#1046 Kunoichi.meriinawa

Kunoichi.meriinawa

Gangnam style! #whoneedsswag

• Members
  • 143 Δημοσιεύσεις:
  • LocationStars

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2012 - 15:44

Καλά μιλάμε εσύ έχεις πάρει όλη την βαμπιρο-νταρκοχώρα στο κηνύγι...Δεν κάνεις κι άσχημα....Όσον αφορά εμένα,σου προτείνω ανεπιφύλαχτα να διαβάσεις την "Φυλακή του κάτω Κόσμου" του Μενέλαου Λουντέμη, μιας και που σου αρέσουν οι περιπετειώδεις πλοκές, όπως ανέφερες..Είναι φανταστικό!!!!!!Το λατρεύω...Τί πλοκή και τί όνειρο!!Το θέμα με λίγα λόγια εδώ:

Spoiler: Η φυλακή του Κάτω Κόσμου-Μενέλαος Λουντέμης
Με έχει συνεπάρει..Ακόμα θυμάμαι τα λόγια της πρώτης σελίδας..Τέτοιος λυρισμός και ρεαλισμός πουθενά..Ντροπή μου που δεν το διάβαζα τόσα χρόνια που το είχα στο **σπιτο..!!.. :wth: .....Είναι το αγαπημένο μου μέχρι τώρα,μαζί με την μοντέρνα ποίηση που διαβάζω... :ureshii: :ureshii: Διάβασέ το και μην αφήσεις ούτε λεπτομέρεια να σου ξεφύγει και πίστεψέ με δεν θα χάσεις!!..!(Και για τους υπόλοιπους πάει αυτό)

χαχαχα ναι την έχω πιάει όλη την σκοτεινοχώρα η αλήθεια είναι xDDD Πολύ καλή υπόθεση!! θα το κοιτάξω ευχαριστώ πολύ :ureshii:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1047 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Απρίλιος 2012 - 19:58

Διάβασα το Χάρτινο Φεγγάρι, διαβάζω τα Φτερά της Πεταλούδας. Αντρέα Καμιλλέρι, υποθέσεις για τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο. Σκηνικό οι μικρές πόλεις της Σικελίας, εποχή σύγχρονη, ήρωας ένας επιθεωρητής μορφή στα 50 βάλε του. Πολύ ενδιαφέρουσες υποθέσεις και λύση, εξαιρετικό και ρεαλιστικότατο το σκηνικό με σεομανείς εισαγελλείς, διεφθαρμένους πολιτικούς, μυστήριες γυναίκες,και έναν επιθεωρητή-θεό που οδηγεί σαν κότα και τρώει τα απίστευτα φαγιά. Εξαιρετικό, τόσο στο αστυνομικό κομμάτι όσο και στο περιγραφικό.

#1048 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2012 - 17:59

Εχει διαβασει κανεις τη σειρα wheel of time?Εχω ακουσει οτι ειναι εξωφρενικα μεγαλη και εχει περισοττερο drag και απο το a song of ice and fire αλλα οταν ακους τους blind guardian να τραγουδανε για αυτην σε τραβαει λιγο.Ειναι καλη λοιπον η χασιμο χρονου?

sc5bab.jpg

#1049 Leon

Leon

Manga Oldbie

• Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Απρίλιος 2012 - 21:50

Η αδερφή μου είχε φάει τρελό κόλλημα με τη σειρά και γενικά την εμπιστεύομαι όταν πρόκειται για fantasy γιατί έχει διαβάσει τα άπειρα απ το genre. Πάντως κάποια στιγμή πεθαίνει ο συγγραφέας (στο 12ο βιβλίο νομίζω) και το συνεχίζει άλλος και δε ξέρω άμα είναι εξίσου καλό
Δημοσιευμένη  εικόνα

#1050 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2012 - 14:01

Πριν 2 βδομαδες περιπου πηγα στον cinema να δω το Hunger games για το οποιο εχω ακουσει τοσα και τοσα.Οπως εγραψα αλλου κατενθουσιαστηκα με την ταινια και δεν αργησα να διαβασω και το βιβλιο.Ικανοποιητηκοτατο απο ολες τις αποψεις το βρηκα και εκτιμησα ακομα περισοτερο την ταινια που καταφερε να μηνει τοσο πιστη και να καταφερει να ειναι καλυτερη απο το βιβλιο.

Αρχικα σκοπευα να περιμενω να δω και τα sequel σε ταινιες αλλα δεν αντεξα και τα αγορασα αμεσως.Το δευτερο βιβλιο Catching fire το βρηκα (προς εκπληξη μου) ακομα καλυτερο απο το πρωτο.Πορωθηκα μεσα στις πρωτες 20 σελιδες και το τσακισα ολο σε ενα απογευμα.Η ενταση το δραμα και ολα τα αλλα στοιχια που με εκαναν να λατρεψω το πρωτο επεστρεψαν ισχυροτερα απο ποτε και το απολαυσα μεχρι την τελευταια σελιδα.(να σημειωθει οτι το δευτερο το διαβασα στα ελληνικα.Μην σας αποθησει το οτι δωσαν τον φρικαλεο τιτλο "φωτια".Η μεταφραση ειναι πολυ καλη)

Για το τριτο βιβλιο Mockingjay εχω mixed feelings.Παρ'ολο που ως τελευταιο βιβλιο της σειρας εχει τα μεγαλυτερα γεγονοτα και την περισοτερη ενταση δεν με εκανε να νιωσω πως αυτα που διαβασα ειχαν οσο μεγαλη σημασια οσο λεει το βιβλιο.Στα πρωτα 2 οποτε οι πρωταγονιστες παθεναν κατι η καρδια μου σταματαγε ενω σε αυτο απο τη μεση και μετα αδιαφορουσα πληρως.Το μεγα λαθος οπως εχουν πει πολλοι ειναι που αντι να επικεντρωθει στο καθεστως και στα πολιτικα γεγονοτα μας βομβαρδιζε για 400 σελιδες με τις κλαψες της catniss.Δεν ηταν για κανενα λογο ισαξιο των πρωτων 2 αλλα εχει ενδιαφερον φιναλε και γενικα ειναι ενα οk βιβλιο.

sc5bab.jpg