Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#991 chihirototoro

chihirototoro

like a daydream or fever

• Members
  • 3 posts

Posted 04 November 2011 - 18:28

Με αφορμή το μελλοντικό οικονομικό μπάχαλο που θα επικρατήσει σε όλο τον κόσμο (όχι πως δεν επικρατεί ήδη), ξεκίνησα να διαβάζω το 1984 του Τζόρτζ Όργουελ.

Spoiler:

να το διαβάσεις είναι πάντα επίκαιρο, ναι αγγίζει λίγο τα όρια της δυστοπίας αλλά αρκετα προφητικό

#992 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 November 2011 - 18:36

Δεν αγγίζει τα όρια της δυστοπίας, είναι δυστοπία και μάλιστα από τα πιο κλασσικά παραδείγματα του είδους. Όντως πάντα επίκαιρο, αλλά δε νομίζω ότι η δύναμη του είναι στην "προφητική" του δυνατότητα αλλά στους παραλληλισμούς που κάνει.
Metalmusicmaniac θα δεις ότι όταν το τελειώσεις θα βλέπεις τα πάντα γύρω σου με διαφορετικό τρόπο!!

Posted Image

#993 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 05 November 2011 - 15:15

Spoiler:

sc5bab.jpg

#994 chihirototoro

chihirototoro

like a daydream or fever

• Members
  • 3 posts

Posted 10 November 2011 - 13:59

Αν σας ενδιαφέρει η dystopian literature προτείνω ανεπιφύλακτα το πλέον κλασικό του William Gibson, το Neuromancer :
http://en.wikipedia.org/wiki/Neuromancer

#995 M@R!()-

M@R!()-

Νιάου.

• Members
  • 624 posts

Posted 10 November 2011 - 15:33

5 μέρες μέχρι να βγει στην αγορά το Inheritance (το τελευταίο μέρος του Eragon saga)!!! I need to get the books in my hands ASAP!!! :hiding_something:

Επιτελους!

#996 plotolp

plotolp

Anime Freak

• Members
  • 364 posts
  • LocationAthens

Posted 11 November 2011 - 10:08

Αν σας ενδιαφέρει η dystopian literature προτείνω ανεπιφύλακτα το πλέον κλασικό του William Gibson, το Neuromancer :
http://en.wikipedia.org/wiki/Neuromancer

Πολύ καλό βιβλίο και οι απαρχές του cyberpunk. Αν και σε μερικά σημεία είναι δύσκολο στην γραφή είναι πάρα πολύ ενδιαφέρων και σίγουρα θα καταλάβετε από πού εμπνεύστηκαν (και αντέγραψαν) οι αδελφοί Γουατσόφσκι το Matrix.

#997 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 11 November 2011 - 12:00

Πάρα πολύ καλό έργο το Nineteen Eighty-Four, κι ένα από τα πλέον αγαπημένα μου βιβλία, αλλά προφητικό δεν είναι. Αυτόν τον τίτλο τον αξίζει το ακόμα καλύτερο (και ακόμα πιο αγαπημένο μου) Brave New World του Aldous Huxley. Παλιά συνήθιζα να μιλάω με τις ώρες για τις διαφορές ανάμεσα σ' αυτά τα δύο και για το προς τα που κλίνει η ανθρωπότητα (ως λάτρης του dystopia genre, I get carried away easily), αλλά πλέον έχω βρει μια εικόνα που συμπυκνώνει άψογα όλα τα σημαντικά σημεία.

Δημοσιευμένη  εικόνα

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#998 Fandom

Fandom

Anime Professional

• Members
  • 552 posts

Posted 11 November 2011 - 12:35

5 μέρες μέχρι να βγει στην αγορά το Inheritance (το τελευταίο μέρος του Eragon saga)!!! I need to get the books in my hands ASAP!!! :hiding_something:

Και δεν το χα πάρει χαμπάρι :o:O:O

#999 metalmusicmaniac

metalmusicmaniac

Psychotic Madness

• Members
  • 240 posts
  • LocationKefalonia, Lixouri

Posted 11 November 2011 - 15:27

Nice examples and description Kenny!
Το Brave New World θα το έχω στα υπ'όψιν μου.

#1000 chihirototoro

chihirototoro

like a daydream or fever

• Members
  • 3 posts

Posted 14 November 2011 - 16:42

όντως πολύ καλό και το Brave New World του Aldous Huxley. Ευχαριστούμε για την περιγραφή σου. Είναι δύσκολο να το συγκρίνω με το 1984 του Όργουελ, και τα 2 είναι αρκετά εύστοχα με τον δικό τους τρόποτο καθένα.

#1001 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 15 November 2011 - 14:15

@Kenny

Spoiler:

15fkk04.jpg

#1002 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 06 January 2012 - 22:36

Τις προαλλες διαβασα τον θαυμαστο καινουργιο κοσμο του adous huxley και παρ'ολο που το οραμα του μπορει να ηταν πιο προφυτικο απο του orwel το 1984 ηταν αρκετα καλυτερο βιβλιο.

Το brave new world φαινοταν πιο πολυ σαν παρουσιαση του καθεστοντος παρα ως μια ανεπτυγμενη ιστορια που λαμβανει χωρα σε μια dystopian κοινωνια.Ενω με τον winston πηγαινε η ψυχη σου στην κουλουρη οταν του συναιβεναι κατι,δεν θα μπορουσε να με νοιαζει λιγοτερο τι θα συνεβαινε στους πρωταγονιστες του brave new world.

Τωρα τελειωνω το θανατο του αρθουρου και ηταν αρκετα ικανοποιητικη παρουσιαση ΟΛΩΝ των μυθων του αρθουρου.Πραγματικα ολων ομως.Αυτοι οι ιπποτες μονομαχουν 2 φορες σε καθε σελιδα:hahaha:

Τωρα αφου διαβασω το animal farm του orwel θα αρπαξω το necronomicon απο την αδερφη μου.Αντε να δουμε τι λεει και ο κυριος Lovecraft.

sc5bab.jpg

#1003 anime365

anime365

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 06 January 2012 - 23:13

Νecronomicon? Περί τίνος πρόκειται;

#1004 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 06 January 2012 - 23:47

Στις ιστοριες του lovecraft υποτειθεται πως ειναι καποιο grimoire αλλα το ονομα το δωσαν σε μια συλλογη με τις καλυτερες short stories του.Horror genre most of them.

sc5bab.jpg

#1005 Kalamaris

Kalamaris

I'm glad I met you.

• Members
  • 699 posts

Posted 09 January 2012 - 14:16

Okaay διαβασα τη φαρμα των ζωων(οργουελ).Στην αρχη δεν μου πολυτραβιξε το ματι.Σκεφτηκα οτι ηταν απλως ενας διαφορετικος τροπος να μας παρουσιασει το οραμα το 1984.Παρ'ολα αυτα καθως το προχωρησα αρχισα να καταλαβαινω την πραγματικη του αξια και τι ακριβως προσπαθουσε να περασει.

Οταν πλεον διαβασα την απιστευτα καταθλιπτικη τελευται φραση του βιβλιο η φαρμα των ζωων κερδισε την θεση της στα τοπ 10 αγαπημενα μου βιβλια.

Τωρα παω απο horror μερια με necronomicon.Tο the Stand του stephen king ειναι καλο?

sc5bab.jpg