Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~
Posted 20 May 2011 - 17:36
Tα review του critic ειναι το λιγοτερο που ακουγεται για αυτα τα κλισε.Στο κατω κατω δεν ειπα οτι τα βιβλια ειναι ασχημα.Καποια ειναι καταπληκτικα(misery).Aλλα υπαρχουν τι να κανουμε?^ Μόνο που φαντάζομαι τα βιβλία θα είναι λίγο καλύτερα από τις ταινίες και δε θα είναι τόσο τραγικά όσο στα review του Nostalgia Critic.
Χθες τελείωσα τον Αμλετ του Σαίξπηρ σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα. Εξαιρετικό και από τις αγαπημένες μου τραγωδίες του Σαίξπηρ.
Εχω δει την ταινεια.Παρα πολυ ωραιο!!
Posted 30 May 2011 - 19:51
Μετά από 8 χρόνια που το τριβιλίζω άρχισα επιτέλους το Έπος της Γεωθάλασσας (The Earthsea Cycle) και το έχω καταευχαριστηθεί!
Έπιασα το σουκου το 1ο βιβλίο, και αυτή τη στιγμή τελειώνω το 3ο (και τελευταίο από αυτά που έχω αγοράσει). Η αλήθεια είναι ότι αν το διάβαζα στα 14-16 μου θα το είχα απολαύσει ακόμα περισσότερο βέβαια, αλλά και έτσι είναι πολύ καλό.
Θέλω να ρωτήσω αυτούς που το έχουν διαβάσει αν τα υπόλοιπα 3 είναι εξίσου καλά (γιατί νομίζω διάβασα ότι αρχικά ήταν 3λογία και όχι 6λογία), και αν αξίζει να τα αγοράσω και να τα διαβάσω. Δεν με νοιάζει το continuity και το ποιοι χαρακτήρες σκάνε μύτη. Αρκεί να είναι καλογραμμένα, εθιστικά, ενδιαφέροντα και πρωτότυπα όσο τα 3α προηγούμενα.
Posted 30 May 2011 - 20:03
Αλλά όντως, δεν ήταν και κάτι που μ'έκανε να ξετρελαθώ.
Τώρα για τα υπόλοιπα έργα του, έχω τ'άπαντά του στ'αγγλικά και όταν θα έχω την ευχέρεια του χρόνου θα "βουτήξω" με ένα λεξικό.

Posted 30 May 2011 - 21:50
Posted 02 June 2011 - 23:11
Plus, ~3 ευρώ το βιβλίο is practically a steal :3
Posted 04 June 2011 - 11:36
ps οσο το λιγοτερο τρομαχτικα και ανωμαλα τοσο το καλυτερο

Posted 04 June 2011 - 12:41
μπορει κανεις να μου πει ποια ειναι τα must read του stephen king??ως τωρα εχω διαβασει το the body και το shawshank redemption....
ps οσο το λιγοτερο τρομαχτικα και ανωμαλα τοσο το καλυτερο
Σίγουρα θα σου πρότεινα το έπος του Μαύρου Πύργου. Είναι το σήμα κατατεθέν του.
Τώρα επειδή είναι 7 βιβλία και μπορεί να βαριέσαι να τα διαβάσεις η να μην έχεις χρήματα να τα πάρεις όλα, από μεμονωμένα βιβλία θα σου πρότεινα τα Χρήσιμα Αντικείμενα και το Παιχνίδι του Τζέραλντ (αν και είναι λίγο "περίεργο"). Φυσικά από τα καλύτερα του είναι και τα βιβλία που έχουν γυριστεί και ταινίες όπως Μίζερι ,Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ και Πράσινο Μίλι όπου άμα θες είτε τα βλέπεις είτε τα διαβάζεις.
Γενικά ο Στέφανος έχει γράψει τσουβάλια βιβλία και είναι υποκειμενικές οι απόψεις αλλά τα παραπάνω νομίζω πως θεωρούνται από τα καλύτερά του.
Posted 04 June 2011 - 16:54
Όπως επίσης προτείνω ασυζητητί και τα 7 βιβλία του Μαύρου Πύργου. Ουσιαστικά ότι ιδέες και πράγματα έχει γράψει σε όλα του τα βιβλία, είναι μέσα στα του Μαύρου Πύργου.
Posted 04 June 2011 - 16:54
ναι το σκεφτομουνα και εγω για μαυρο πυργο αλλα απ'οτι ακουσα χαλασε μετα το 4ο(οχι οτι με πολυπειραζει ομως αν μεχρι εκει αξιζει)....το τελευταια εξοδος το εχω διαβασει και το green mile το'ψω υπ'οψην....το the stand λεει καθολου??Σίγουρα θα σου πρότεινα το έπος του Μαύρου Πύργου. Είναι το σήμα κατατεθέν του.
Τώρα επειδή είναι 7 βιβλία και μπορεί να βαριέσαι να τα διαβάσεις η να μην έχεις χρήματα να τα πάρεις όλα, από μεμονωμένα βιβλία θα σου πρότεινα τα Χρήσιμα Αντικείμενα και το Παιχνίδι του Τζέραλντ (αν και είναι λίγο "περίεργο"). Φυσικά από τα καλύτερα του είναι και τα βιβλία που έχουν γυριστεί και ταινίες όπως Μίζερι ,Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ και Πράσινο Μίλι όπου άμα θες είτε τα βλέπεις είτε τα διαβάζεις.
Γενικά ο Στέφανος έχει γράψει τσουβάλια βιβλία και είναι υποκειμενικές οι απόψεις αλλά τα παραπάνω νομίζω πως θεωρούνται από τα καλύτερά του.
edit: ok μαλλον θα ξεκινησω με misery και μετα θα συνεχισω με μαυρο πυργο....
Edited by WillOfTheD, 04 June 2011 - 17:05.
Posted 04 June 2011 - 17:09
Posted 04 June 2011 - 17:18
ολα οι κριτικες για τα βιβλια του πανω-κατω απ'οτι εχω καταλαβει αμφιλεγομενες ειναιΣε ένα τόσο "λεπτό" βιβλίο όσο ο Μαύρος Πύργος, πιστεύω ότι δεν ωφελεί να ακους απόψεις άλλων. Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και καλύτερα να το διαβάσεις από δική σου σκοπιά για να βγάλεις και πιο ξεκάθαρη άποψη.

Posted 04 June 2011 - 18:49
Σίγουρα τα πάντα είναι υποκειμενικά, δεν έχουμε όλοι τα ίδια αναγνώσματα και τις ίδιες προτιμήσεις.ολα οι κριτικες για τα βιβλια του πανω-κατω απ'οτι εχω καταλαβει αμφιλεγομενες ειναι
Τώρα για τον μαύρο πύργο να σου πω τι γίνετε. Τα 7 βιβλία γράφτηκαν σε ένα διάστημα αν θυμάμαι καλά 25 χρόνων. Τα πρώτα 4 γράφτηκαν μαζί, λέγοντας μαζί εννοώ ότι εκδόθηκαν σε λογικά χρονικά διαστήματα το ένα από το άλλο. Μετά το 4 ο Στέφανος σταμάτησε την σειρά για ένα διάστημα περίπου 10 χρόνων. Το έκανε όπως λέει ο ίδιος γιατί δεν είχε αποφασίσει ακόμα πως να συνεχίσει την ιστορία, δεν είχε έμπνευση. Μέχρι που έπαθε ένα τροχαίο και κόντεψε να πεθάνει. Τότε κατάλαβε οπως λέει οτι δεν είναι αθάνατος και οτι αν πέθενε η ιστορία του μαύρου πύργου θα έμενε ανολοκλήρωτη. Έτσι έκατσε και έγραψε και τα υπόλοιπα 3 τελειώνοντας την σειρά.
Για αυτό βάζουν πολύ το 4 βιβλίο ως ορόσημο, έχει μια απόσταση 10 και βάλε χρόνων από το 5.
Παρόλα αυτά βλέπεις μέσα από την σειρά την αλλαγή στον τρόπο γραφής και ύφους του ίδιου του συγγραφέα. Για εμένα αξίζουν όλα απλά το πρώτο βιβλίο γράφτηκε με τα μυαλά ενός 20αρι και το 7 με αυτά ενός 50αρι αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Posted 05 June 2011 - 11:33

Ο συγκεκριμένος όμως είναι μια ιδιόμορφη περίπτωση. Τα βιβλία του είναι περισσότερο ψυχογραφήματα παρά ιστορίες τρόμου. Ή μάλλον ο τρόμος πηγάζει μέσα από την προσωπική κόλαση του καθενός και εκφράζεται μέσα από τις καταπιεσμένες, ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές. Η δυστοπία της αμερικάνικης υπαίθρου, η θρησκοληψία, οι σεξουαλικές καταπιεσμένες συμπεριφορές και τα ψυχολογικά προβλήματα των πρωταγωνιστών που κυρίως πηγάζουν από καταπιεστικούς γονείς (Freud would be really proud) συνθέτουν σκηνικά τρόμου που τα τέρατα των ιστοριών του ωχριούν.
Αν και διάβασα περισσότερο King στην εφηβεία οπότε ίσως έχω μια πιο ιδεαλιστική ματιά στα έργα του, θα έλεγα ότι ακόμα και αν είναι ένας τρελός που έχει ξεπουληθεί τελείως για τα φράγκα δεν μπορώ να μην τον εκτιμάω...
Βιβλία του που θα πρότεινα είναι σίγουρα το Carrie (κλασικό πλέον και με εκατοντάδες αναφορές στην σύγχρονη pop culture), το Hearts in Atlantis (η ταινία κάλυψε ένα μικρό κομμάτι του βιβλίου, το οποίο αποτελείται από σπονδυλωτές ιστορίες που ξεκινάνε από την Αμερική του 50 και φτάνουν στην μετά το Βιετναμ εποχή με ένα διακριτικό πολιτικό σχόλιο) και τα βιβλία που εξέδωσε με το ψευδώνυμο Richard Backman και τα οποία είναι οριακά καταθλιπτικά αλλά αξίζουν για όσους ενδιαφέρονται να δουν με μια άλλη ματιά το έργο του.
Αυτήν την περίοδο διαβάζω τον "πρώτο άνθρωπο" του Camus, το τελευταίο του βιβλίο και ως επί το πλείστον αυτοβιογραφικό. Πιστεύω ότι τα βιβλία του "Ο ξένος" και "η πανούκλα" είναι 2 βιβλία που πρέπει να τα διαβάσει κάποιος οπωσδήποτε!