Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~
#631
Καταχωρήθηκε 26 Οκτώβριος 2010 - 15:54
Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.
#632
Καταχωρήθηκε 26 Οκτώβριος 2010 - 22:57
On-topic: Σημερα ενω περιμενα κατι φιλους, ειχα καθισει στο public και χάζευα 2 ώρες βιβλία.

Τελευταία ασχολούμαι με μια συλλογή βιβλίων του Λουντέμη που έχουμε σπίτι.. Αρχισα το Ενα Παιδι Μετραει τ'Αστρα. Καλο βιβλίο και φεύγει νερό. Κάποια άλλα όπως το Συννεφιάζει και το Καληνυχτα Ζωή δε μου άρεσαν τόσο πολύ γιατί η αφήγηση ήταν αυτό που λέμε ο,τι ναναι. Κάτι άλλα που είχε γράψει για τους αρχαίους (τα Δαίδαλος-Ίκαρος-Θησέας) δε μου άρεσαν καθόλου γιατί είχαν υπερβολικά πολύ κύρηγμα και πολύ άσπρο-μαύρο τους χαρακτήρες. π.χ., ο Μίνωας ήταν σκέτη καρικατούρα. Και του Καζαντζάκη ένα παιδικό που είχε παρόμοια θέμα τα ίδια έκανε. Παρουσιάζουν την μινωική Κρήτη σαν να ήταν μια χώρα δούλων που ο κακός βασιλιάς κυνηγούσε χωρίς λόγο τους άγγελους Αθηναίους. Από την ιστορία που ξέρω άλλο έχω καταλάβει εγώ... Το Οι Κερασιές θα Ανθίσουν Ξανά ήταν πολύ καλό, από τα κομμάτια που διάβασα. Έχει ένα άλλο μυθιστόρημα εγκυβωτισμένο, με κοπέλα πρωταγωνίστρια για μια φορά, και κάποιοι διάλογοι είναι πολύ έξυπνοι. Όποτε όμως πάω να το αρχίσω κανονικά μου κόβει τη φόρα η αφήγηση που έχει στην αρχή. Μετά λέω να πιάσω τις δυο συνέχειες του Ένα Παιδί Μετράει τ'Άστρα και μετά βλέπουμε αν θα συνεχίσω.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Maya-chan: 27 Οκτώβριος 2010 - 09:35
#633
Καταχωρήθηκε 26 Οκτώβριος 2010 - 23:36
Αν η μανα σου ειναι φιλολογος, θες δε θες διαβαζεις και συ...
Λοιπον τελειωσα ενα βιβλιο που το ζητουσα χρονια. Το 'μπωντλαιρ: ενας λυρικος ποιητης στην ακμη του καπιταλισμου'. Του wαlτερ bεnjαmιn, για μενα ο κορυφαιος εκπροσωπος της σχολης της φρανκφουρτης. Βεβαια ειναι ατελες (αυτοκτονησε το 1940 για να γλιτωσει τη συλληψη απο τους ναζι και δεν το τελειωσε). Αλλα διαβαζοντας τον πραγματικα ανοιγουν οι οριζοντες για την ποιηση του μπωντλαιρ σε σχεση με την εποχη που ζουσε. Επρεπε να το ειχα διαβασει οταν ειχα πιο φρεσκα μυαλα. Τωρα που να συγκεντρωθω. Τον συγκρινει με τον ποε, ενω αναφερει τον μπαλζακ, τον μπλανκι κλπ.
Πριν απο αυτο διαβασα την εξαδερφη μπετυ του μπαλζακ (απιστευτοι χαρακτηρες, πραγματικα υποκλινομαι) και το λιγοτερο ενθουσιωδες αλλα ευστροφο το νησι των πιγκουινων του ανατολ φρανς, για κατι πιγκουινους που εγιναν ανθρωποι και φτιαξαν πολιτισμο.
Λοιπον, σειρα εχει ο προυστ, στα ελληνικα μεταφρασμενος.
Και οταν τελειωσω, θα προσπαθησω να διαβασω το φινεγκαν του τζους.
Καταλαβαινετε πως δεν διαβαζω για ευχαριστηση.
#634
Καταχωρήθηκε 26 Οκτώβριος 2010 - 23:50
Μιλάει για τα σεξουαλικά θέματα ενός ζευγαριού, όπου ο άντρας είναι παραπάνω από μια δεκαετία μεγαλύτερος από την γυναίκα.
Το βιβλίο είναι γραμμένο με την μορφή δύο ημερολογίων. Το ένα του άντρα και το άλλο της γυναίκας.
Στήνεται ένα παιχνίδι διέγερσης και κάλυψης στοιχείων που θέλουν κάποιοι, για κάποιους λόγους να καλυφθούν. Σαν θέμα για εμάς τους Δυτικούς είναι πρωτότυπο. Εγώ είμαι βιβλιοφάγος και είναι να μην μου μπεί ένα βιβλίο στο μάτι. Άλλος θα μου έλεγε "Παιδί στην ηλικία σου κάθεσαι και διαβάζεις τέτοια πράγματα". Άξιζε όμως τον κόπο.
Σκιαγραφούνται πολύ ωραία οι χαρακτήρες και είσαι συνένοχος τούς ενός και του άλλου την ίδια στιγμή. Καταπληκτικό βιβλίο.
Πρωτοεκδόθηκε στην Ιαπωνία το 1956 αν δεν με απατά η μνήμη μου και γυριστηκε ταινία το 1965. Στην Ελλάδα, εκδόθηκε το 1993 με 2.000 αντίτυπα. Έτυχε να βρώ μια τέτοια έκδοση, με αριθμό 252. Δηλαδή το 252ο αντίτυπο(δεν νομίζω να υπάρχει άλλη έκδοση).
Μου έκανα πάντως πολύ καλή εντύπωση σαν βιβλίο, με μετάφραση από το πρωτότυπο και με πολύ προσεγμένη και ωραία δοσμένη γραφή.
#635
Καταχωρήθηκε 27 Οκτώβριος 2010 - 15:00
Πεφτω απο τα συννεφα. Τι πρεπει να διαβαζεις δηλαδη; εξεδρα και derby;
Ενδιαφερον ακουγεται το θεμα.
Τελικα η βιβλιοθηκη ειχε ελλειψεις στον προυστ, οποτε αντι για αυτο δανειστηκα τους εργατες της θαλασσας,την παναγια των παρισιων και η τελευταια μερα ενος καταδικου του ουγκω και 120 μερες στα σοδομα του μαρκησιου ντε σαντ.
Εγγυημενη καθηλωση...
#637
Καταχωρήθηκε 03 Νοέμβριος 2010 - 11:38
Είμαι ακόμα στις πρώτες 200 σελίδες αλλά απλά πρέπει να γράψω κάπου αυτό το επικό quote του βιβλίου!
Ο Shadow είναι ο πρωταγωνιστής, και σε κάποια φάση συναντάει ένα κοράκι που μιλάει. Και ακολουθεί ο εξής σύντομος διάλογος:
'Say "Nevermore",' said Shadow.
'Fuck you,' said the raven.

#638
Καταχωρήθηκε 03 Νοέμβριος 2010 - 13:12
Τον τελευταίο καιρό διαβάζω το American Gods του Neil Gaiman (because he is awesome) το οποίο με έχει ενθουσιάσει. Έχει και... crossover να το πω; , με το Anansi Boys το οποίο επίσης ήταν πολύ καλό.
Είμαι ακόμα στις πρώτες 200 σελίδες αλλά απλά πρέπει να γράψω κάπου αυτό το επικό quote του βιβλίου!
Ο Shadow είναι ο πρωταγωνιστής, και σε κάποια φάση συναντάει ένα κοράκι που μιλάει. Και ακολουθεί ο εξής σύντομος διάλογος:
'Say "Nevermore",' said Shadow.
'Fuck you,' said the raven.
Is this Poe(parody)?

#639
Καταχωρήθηκε 03 Νοέμβριος 2010 - 19:37

#640
Καταχωρήθηκε 03 Νοέμβριος 2010 - 19:40
Αλλά μόνο εκείνο το σημείο, όχι όλο το βιβλίο.
#641
Καταχωρήθηκε 03 Νοέμβριος 2010 - 20:02
Καιτο εννοω. Παιδεραστια με βρεφη και νηπια περιγραφεται ωμοτατα. Και εχει ακομα χειροτερα πραγματα. Και αν το τελειωνε το εργο θα ηταν ισως πραγματι οτι χειροτερο εχει γραφτει. Ειλικρινα δεν το συνιστω. Πρεπει να κανεις την καρδια σου πετρα για να το διαβασεις. Ενιωθα χαλια αυτες τις μερες και δεν εγινε με κανενα αλλο βιβλιο.
Δεν το συνιστω, ιδιως για εγγυες γυναικες. Παντως η σιμον ντε μπωβουαρ ειχε γραψει ενα αρθρο για το σαντ.
Υπαρχει παντως σε δημοσια βιβλιοθηκη. Μην το παρει κανα παιδι κατα λαθος ανησυχω.
Φυσικα γινονται και lιvε αναπαραστασεις των εργων του.
#642
Καταχωρήθηκε 03 Νοέμβριος 2010 - 20:53
Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.
#643
Καταχωρήθηκε 03 Νοέμβριος 2010 - 21:12
παιδια, τελικα καθισα και διαβασα ολο το 120 μερες στα σοδομα. Το τι υπαρχει εκει δεν περιγραφεται...
Και το εννοω. Παιδεραστια με βρεφη και νηπια περιγραφεται ωμοτατα. Και εχει ακομα χειροτερα πραγματα. Και αν το τελειωνε το εργο θα ηταν ισως πραγματι οτι χειροτερο εχει γραφτει. Ειλικρινα δεν το συνιστω. Πρεπει να κανεις την καρδια σου πετρα για να το διαβασεις. Ενιωθα χαλια αυτες τις μερες και δεν εγινε με κανενα αλλο βιβλιο.
Σαν βιβλιο καλο ήταν;
#644
Καταχωρήθηκε 04 Νοέμβριος 2010 - 00:01
But of course dear night wizard seal!
Αλλά μόνο εκείνο το σημείο, όχι όλο το βιβλίο.
Το είδος του βιβλίου ποιό είναι; Τι πραγματεύεται;
Λίγο που κοίταξα την Βικιπέδια, τους παλιούς θεούς και δαίμονες τους παρομοιάζει με θέματα της τωρινής ζωής;
#645
Καταχωρήθηκε 04 Νοέμβριος 2010 - 00:45
Η γενική ιδέα είναι ότι ένας τυπάς ονόματι Shadow βγαίνει από τη φυλακή, και αρχίζει να δουλεύει για έναν μυστήριο τύπο, τον κύριο Wednesday.
Γενικά είναι σαν μια fictional μυθολογία των θεοτήτων της Αμερικής, οι οποίοι είναι από διάφορες κουλτούρες και εποχές, αλλά στο σύγχρονο κόσμο με την απίστευτα μαγευτική γραφή του Gaiman.
Δεν ξέρω αν βγάζεις νόημα, αλλά μόνο έτσι δεν σε σποιλεριάζω (δλδ ό,τι "σποιλερ" υπάρχει εδώ υπάρχει και στην περίληψη του βιβλίου στο οπισθόφυλλο...)