Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#646 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 November 2010 - 00:55

νομίζω πως υπερβάλλεις, δεν ήτανε τόσο άρρωστο, εγώ συνιστώ και την ταινία εκτος από το βιβλίο. είχε πολλά διπλα meanings άλλωστε

Το προβλημα δεν ηταν η διαστροφη καθ'αυτη. Στα συγχρονα medια τετοια βλεπουμε με το τσουβαλι. Αλλωστε διεγνωσε 100 χρονια πριν το φρουντ τις διαστροφες.
Η διαφορα εδω ειναι πως ειναι με τετοιο τροπο γραμμενο, πρωτοτυπο και αριστουργηματικο θα'λεγα, που ο αναγνωστης νιωθει πραγματικα πως λαμβανει μερος μεσα σε ολα αυτα και γινονται μερος του εαυτου του.
Αλλιως δε θα μου κανε εντυπωση καί θα το παρατουσα.
Μερικες φορες λειτουργει απελευθερωτικα αυτο, αλλα σε αναταραζει.

Εχει χιουμορ ξεκαρδιστικο (λευκο χιουμορ, οχι μαυρο).

Και η ταινια ειναι καλη αλλα χωνευεται πιο ευκολα απο το βιβλιο. Αν το ολοκληρωνε και το διορθωνε δεν ξερω και εγω πως θα ηταν. Αν βρω αλλα ολοκληρωμενα εργα του (πχ ιουστινη) θα τα διαβασω.
Αν και απο οτι διαβασα για αυτον το εργο αυτο ηταν το καλυτερο και τα υπολοιπα εργα ηταν προσπαθεια να αναπληρωσει το κενο της απωλειας.
Η ελληνικη μεταφραση ειναι αρκετα καλη.

#647 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 04 November 2010 - 01:05

ΤΕ-ΛΕΙ-Α! Ευχαριστώ! θα ανέβει μερικές θέσεις στη λίστα!

stasou%2520mygdala.jpg

#648 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 04 November 2010 - 14:48

Γνωρίζει κανείς αν Τα Είδωλα του Ροΐδη έχουν εκδοθεί αυτόνομα; Στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν, μόνο αποσπάσματα, αν και λογικά έληξαν τα πνευματικά δικαιώματα. Δεν τον χορταίνεις μόνο από αποσπάσματα όμως.

#649 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 08 November 2010 - 14:17

Εγώ διάβαζα και διαβάζω ετούτο

"The Fall of the House Of Usher and Other Writings"

Στα αγγλικά.
Περιττό να πώ πως ο Poe είναι καταπληκτικός στο γραψιμό του ε; Μια ταραγμένη προσωπικότις αλλά συνάμα ένας τόσο μετρημένος άνθρωπος. Προσωπικά λατρεύω την ατμόσφαιρα των διηγημάτων και των ποιημάτων του. Τα λόγια είναι περιττά.

Συνεχίζω το διάβασμα μου...
Spoiler:

Τώρα διαβάζω το "The Pit And The Pendulum". Είμαι στην μέση και είμαι κάπως έτσι :wth:

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#650 Maximilian_Graves

Maximilian_Graves

Starting...

• Members
  • 5 posts

Posted 08 November 2010 - 21:00

Ενα βιβλιο που διαβασα σχετικα προσφατα ειναι "Η οψη του σκοτους" των Μαικλ Γκρεγκοριο. Ναι καλα διαβασετε: ενα ζευγος ο Μαικλ Τζεκομπ και η Ντανιελα Ντε Γκρεγκοριο το εχει γραψει. Εαν σας αρεσει η σκοτεινη ατμοαφαιρα, το μυστηριο και μια τζουρα αστυνομικου θριλερ αρπαχτε το.
I like a man who grins when he fights...

#651 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 08 November 2010 - 22:49

A Clockwork Orange

Μπορεί αυτή η αγγλορώσικη slang και ο μουρλός αφηγητής να με δυσκολεύουν λίγο στο να καταλάβω τι γίνεται, αλλά κάνουν το βιβλίο τόσο απολαυστικό που θα μου άρεσε ακόμα κι αν ήταν για ένα παιδί που ταϊζει το παπάκι του. :hahaha:

15fkk04.jpg

#652 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 November 2010 - 20:48

καλα ο poe ειναι πω,πω!

Το κουρδιστο πορτοκαλι θα θελα να το διαβασω. Το ειχα δει στο βιβλιοπωλειο αλλα δεν το αγορασα.

εκανα ενα διαλλειμα και διαβασα το bαnnertαιl του ε. Τ. Setοn. Διηγηται τη ζωη ενος γκριζου σκιουρου που αφου τον μεγαλωσε μια γατα, μια πυρκαγια τους χωριζει και ο σκιουρος πρεπει να τα βγαλει περα μονος του. Εγινε και ανιμε απο οτι ειδα αλλα δε νομιζω να εχει και τοση σχεση με το βιβλιο.
Τα ζωα δεν ειναι ανθρωποποιημενα και η διηγηση τα περιγραφει κανονικα οπως τα βρισκουμε στη φυση.
Μια αστεια σκηνη ειναι οταν ο σκιουρος βρισκει ενα μανιταρι, το τρωει και γινεται αλκοολικος μανιταριων! Περιφερεται ασκοπα εδω και εκει νιωθοντας την τοξικοτητα του μυκητα και η σκιουρινα τον αποδοκιμαζει γρυλλιζοντας για τα χαλια του.
Ο συγγραφεας επισης εικονογραφει πολυ ωραια το βιβλιο.

Αρκετα με τους σκιουρους. Δανειστηκα 2 ανθολογιες, μια με κλασσικους ρωσους συγγραφεις και μια με σοβιετικους συγγραφεις. Ο εκδοτικος οικος σε συνεργασια με τη σοβιετικη ακαδημια ειχε εκδωσει τοτε και ανθολογια ελληνων συγγραφεων στα ρωσικα.

Σχεδιαζαν να βγαλουν και ανθολογια ρωσικης ποιησης και παιδικης λογοτεχνιας αλλα δεν ξερω αν προχωρησε. Αν οχι τοτε κριμα.

#653 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 November 2010 - 16:08

Λοιπον, ενα βιβλιο που κακως δεν ηξερα καν την υπαρξη του, επεσε στα χερια μου.

"Το Καστρο", το μεταθανατιο εργο του Σεντ Εξιπερί. Δεν προλαβε να το τελειωσει και η τελικη εκδοση με διορθωσεις (ο ιδιος ηχογραφουσε την ιστορια σε μαγνητοφωνο) εκδοθηκε αρκετα αργοτερα. Για αυτο ειναι δυσκολονοητο και ασαφες σε αρκετα σημεια.ειναι δηλ αμονταριστο

απο την εισαγωγη της μεταφραστριας:

ο αναγνωστης "ας ξεκινησει το ταξιδι για τα "νησια της μελωδιας", ετοιμος να αφεθει στην ποιηση του κειμενου, στη μαγεια των εικονων του, στο λυρισμο του συγγραφεα. Ας διαβασει "με τα ματια της καρδιας", οπως λεει αλλου ο ιδιος ο συγγραφεας, και τοτε θα δει. Μονο που το Μικρο Πριγκηπα τον λενε τωρα: "το παιδι του Ιμπραημ", η αλεπου του καμπου ειναι τωρα η αλεπου της ερημου, και, το μοναδικο τριανταφυλλο που θελει αγαπη και στοργη για να μεγαλωσει, ειναι τωρα ενας ολοκληρος ροδωνας που περιμενει την αγαπη και στοργη του κηπουρου για ν'ανθισει. Και τοτε, ολα θα του φανουν γνωριμα και θα καταλαβει."

#654 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 24 November 2010 - 18:03

Αναρωτιέμαι αν μπορεί κανένας να με βοηθήσει να μειώσω το μέγεθος του ενός από τα wishlist μου στο amazon, αν ξέρει ότι κάποιο βιβλίο δεν είναι τόσο καλό και μπορεί να με καλύψει κάποιο που ήδη έχω στη λίστα ή κάποιο εντελώς διαφορετικό.
Spoiler: λίστα

#655 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 25 November 2010 - 13:22

Ναι ξέρω.

The art of Computer Programming by Donald Knuth Boxed Set

Και μην αγοράζεις τίποτα από όλα τα υπόλοιπα.

#656 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 November 2010 - 13:27

^What the man said.

Αυτή την περίοδο διαβάζω το Hater του David Moody (που έχει κάνει την ζομποσειρά Autumn) και είναι περιέργως εθιστικό. Είναι το 1ο μέρος μιας τριλογίας, το τελευταίο μέρος της οποίας θα βγει μέσα του 2011. Δεν έχει ζόμπια, αλλά έχει κάτι παρόμοιο.
Περιγράφει υπέροχα τον πανικό και τον φόβο που σκορπίζει μια επιδημία βίαιων επιθέσεων από τυχαία άτομα, οι Haters.
Αν γουστάρετε τέτοιου είδους βιβλία διαβάστε το, είναι τοσοδούλι, 200κάτι σελίδες με μεγάλα γράμματα κτλ, και αρκετά καλογραμμένο ώστε να φεύγει νεράκι!

Posted Image

#657 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 November 2010 - 14:18

μπορειτε πολλα επιστημονικα βιβλια να τα βρειτε και online, ιδιως αν υπαρχει ελλειψη χωρου

http://www.ebookee.com/

#658 Azathoth

Azathoth

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,136 posts

Posted 25 November 2010 - 15:14

εγώ σήμερα άρχισα το kaputt του Curzio Malaparte

μπορεί να είναι και ότι πιο ενδιαφέρον έχω διαβάσει για τον 2ro παγκόσμιο πόλεμο. το συμβουλεύω σε όλους και έχω την εντύπωση ότι το μεταφράσανε στα ελληνικά σχετικά πρόσφατα.

a transcendent work about the admixture of high culture, bestial depravity and human sadism. Part autobiography and part fiction, it captures seemingly unfathomable history. No work has ever revealed more about the murderous blend of zeal and indifference that is fanaticism. Simultaneously mythic and wholly human, "Kaputt "haunts the reader forever." -"Wall Street Journal" <br>"Partly true and partly fiction, Kaputt is based on Malparte's experiences as a journalist following the Fascist armies invading the Soviet Union...Malaparte's grotesquely baroque stories do not need to be true. They speak honestly about the absurd horrors of war." -"The Times" [UK] <br>"Frank, glamorous and gruesome, "Kaputt "delivers a unique insider's verdict on the damned elite of a damnable system." -"The Independent"

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.

#659 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 29 November 2010 - 20:37

Μόλις άρχισα το Hunger Games της Suzanne Collins.

ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ. :terror2: Το Battle Royal συναντά κάθε post-apocalyptic σενάριο σε ένα first-person narration present tense γράψιμο που με έκανε να γουρλώσω τα μάτια μου ουκ ολίγες φορές. Είναι σαν splatter manga σε κείμενο. Πολύ forced o τόνος της πρωταγωνίστριας, αν και δικαιολογείται αν λάβεις υπ'όψην τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει. Από τα δύο κιόλας πρώτα κεφάλαια, έχουμε πληθώρα πληροφοριών και αποκαλύψεων. Shit has gone real so fast...!!

Γουστάρω τρελά.

Επίσης, μόλις τελείωσα το Lolita. Καθηλωτικό, όσο και άρρωστο. Αν και ο αφηγητής/πρωταγωνιστής δε παίρνει θέση να καταδικάσει ξεκάθαρα τη παιδοφιλία του, το αποτέλεσμα μάλλον είναι αρκετό σχόλιο...

Posted Image

#660 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 29 November 2010 - 21:24

Μόλις άρχισα το Hunger Games της Suzanne Collins.

ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ. :terror2: Το Battle Royal συναντά κάθε post-apocalyptic σενάριο σε ένα first-person narration present tense γράψιμο που με έκανε να γουρλώσω τα μάτια μου ουκ ολίγες φορές. Είναι σαν splatter manga σε κείμενο. Πολύ forced o τόνος της πρωταγωνίστριας, αν και δικαιολογείται αν λάβεις υπ'όψην τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει. Από τα δύο κιόλας πρώτα κεφάλαια, έχουμε πληθώρα πληροφοριών και αποκαλύψεων. Shit has gone real so fast...!!

Είναι αυτό με κάτι Districts που δίνουν στην πρωτεύουσα φαγητό και μετά τους βάζουν έναν από κάθε district σε μια αρένα και σφάζονται μέχρι να μείνει ένας;

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.