Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~

• This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#286 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 25 February 2009 - 03:41

A Song Of Ice And Fire.Ότι καλύτερο από fantasy.Καλή και η Robin Hobb ,αν και διάβασα διαφορετική τριλογία της(Τhe Livership Traders).Ωραία βιβλία αλλά κατάφερα να πάρω το τρίτο πολύ καιρό αφότου είχα διαβάσει τα άλλα δύο,οπότε το έχω ψιλοπαρατήσει.Αν θες κάτι με θάλασσες,ναυτικούς,πλοία,πιρατές και τα ρέστα θα σε ικανοποιήσει.

Το liveship traders διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο που διαδραματίζεται η τριλογία του Farseer. Στην ουσία η σειρά που πρέπει να τα διαβάσει κανείς είναι. Farseer trilogy-->Liveship traders trilogy-->Tawny man trilogy. Εγώ έκανα skip την μεσαία γιατί αν και βρίσκεται στον ίδιο κόσμο, δεν έχει άμεση σχέση με την υπόθεση των άλλων δύο. Με είχε πιάσει λύσσα κακιά να δώ τι θα γίνει μετά το τέλος τις πρώτης τριλογίας.:congrats:Βέβαια το ψιλομετάνιωσα γιατί τώρα δεν μου κάνει κέφι με τίποτα να διαβάσω το Liveship traders. Αν και δεν έχει σχέση με τα άλλα ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσω κι άλλα μέρη του κόσμου που δημιούργησε η Robin Hobb.

To Α Song Of Ice And Fire δεν ολοκληρώθηκε. Και επειδή δεν θέλω να μπλέξω με μεγάλες σειρές αν δεν έχουν τελειώσει ή έστω να πλησιάζουν στο τέλος, δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Όταν τελειώσει θα το διαβάσω σίγουρα. Έτσι την πάτησα με το WOT του Robert Jordan. Ένα βιβλίο πριν το τέλος κάθησα και τα διάβασα όλα, και τελικά πέθανε ο άνθρωπος πριν εκδοθεί. Θα το γράψει βέβαια άλλος με τις σημειώσεις του, αλλά δεν είναι το ίδιο.

Εμένα μου άρεσε και το WOT που απ' ότι ξέρω έχει πολλά κοινα με το Song Of Ice And Fire. Αλλά δεν το πρότεινα γιατί έχει πολύ φαντασία. Επίσης θεωρώ το γράψιμο της Robin Hobb ανώτερο από πολλά και γι αυτό το πρότεινα σε κάποιον που έχει διαβάσει 'Εγκλημα και τιμωρία και τους Άθλιους, για να μην του φανούν άλλα που έχω διαβάσει ρηχά.

Posted Image

Posted Image

#287 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 25 February 2009 - 05:58

Ωντας ορκισμενος βιβλιοσκωληξ παραθετο το top 5 κλασσικης λογοτεχνιας

1)Преступление и наказание Prestupleniye i Nakazaniye(Eκλημα και τιμωρια)
2)Les Misérables (οι αθλιοι)
3)La divina comedia(η θεια κωμοδια)
4)Besy (Бесы)(δαιμονες , εσφαλμενα μεταφραζεται οι δαιμονισμενοι)
5)Αναφορα στο γκρεκο

ασχετο... εχει κανεις να προτυνει κανα τιτλο φανταστικης λογοτεχνιας
;;;;;;

Terry Pratchett δαγκωτο. Ενα χιουμορ πολλες φορες αξιζει χιλιες σοβαροτητες, και εκτος αυτου, τα θεματα που προσεγγιζει πολλες φορες ειναι πολυ πιο σοβαρα απ' ο,τι αντιμετωπιζει κανεις στο μεσο βιβλιο που παιρνει σοβαρα τον εαυτο του... Τα λογοπαιγνια και το αγγλικο humour του ειναι απο τα καλυτερα που βρισκεις.

Posted Image

#288 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 25 February 2009 - 07:33

Ξεκινησα να διαβαζω την σειρα Wheel of Time μετα απο παροτρυνση του Hatake Kakashi.
πολυ καλη σειρα fantasy, εχει δανειστει καποιες ιδεες απο τον Αρχοντα, αλλα τις δενει με εντελως διαφορετικο τροπο, καθως επισης εισαγει και παρα πολλα νεα στοιχεια.
δεν ειναι τυχαιο οτι πανω στη σειρα αυτη στηριχθηκε και το Wheel of Time Campaign Setting για pen and paper

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#289 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 25 February 2009 - 08:51

Το τελευταίο που διάβασα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι το Farseer trilogy(υπάρχει και συνέχεια αλλά τα πρώτα 3 μου άρεσαν πιο πολύ) της Robin Hobb.(Απ' όπου έχω πάρει και το nick μου.) Μου άρεσε πολύ το γράψιμο της(το διάβασα στα Αγγλικά βέβαια). Τα βιβλία της έχουν φανταστικά στοιχεία όμως σε πολύ μικρότερο βαθμό από άλλα του είδους. Δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει μ' αυτά.

you have my infinite admiration :congrats: εγώ διάβασα πρώτα τα liveships -έχω και μια λύσσα με τα ναυτικά settings- για να διαβάσω μετά με την ησυχία μου τα επόμενα...:hahaha: να τα διαβάσεις οπωσδήποτε :nanana::nanana::nanana::cry5::cry5::cry5::nbleed::nbleed::nbleed:

Marion Zimmer Bradley έχει διαβάσει κανείς? :nosey:

Posted Image

#290 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 25 February 2009 - 09:46

Ξεκινησα να διαβαζω την σειρα Wheel of Time μετα απο παροτρυνση του Hatake Kakashi.
πολυ καλη σειρα fantasy, εχει δανειστει καποιες ιδεες απο τον Αρχοντα, αλλα τις δενει με εντελως διαφορετικο τροπο, καθως επισης εισαγει και παρα πολλα νεα στοιχεια.
δεν ειναι τυχαιο οτι πανω στη σειρα αυτη στηριχθηκε και το Wheel of Time Campaign Setting για pen and paper

Αυτό δεν είναι που ο κεντρικός κακός λέγεται "Shai ' tan " ;

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#291 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 25 February 2009 - 12:58

you have my infinite admiration :congrats: εγώ διάβασα πρώτα τα liveships -έχω και μια λύσσα με τα ναυτικά settings- για να διαβάσω μετά με την ησυχία μου τα επόμενα...:hahaha: να τα διαβάσεις οπωσδήποτε :nanana::nanana::nanana::cry5::cry5::cry5::nbleed::nbleed::nbleed:

Marion Zimmer Bradley έχει διαβάσει κανείς? :nosey:

Μπορεί να το διαβάσω κάποια στιγμή, μόνο και μόνο επειδή το έγραψε αυτή.

Marion Zimmer Bradley έχω διαβάσει στα Ελληνικά το "Οι ομίχλες της Άβαλον" και μου είχε αρέσει κι αυτή, αν και θέλω κάποια στιγμή επίσης να την διαβάσω στα Αγγλικά για να είμαι δίκαιη. Γενικά μου αρέσουν περισσότερο τα βιβλία που αναπτύσσουν λίγο παραπάνω τις σκέψεις των χαρακτήρων και γενικότερα.

Terry Pratchett δαγκωτο. Ενα χιουμορ πολλες φορες αξιζει χιλιες σοβαροτητες, και εκτος αυτου, τα θεματα που προσεγγιζει πολλες φορες ειναι πολυ πιο σοβαρα απ' ο,τι αντιμετωπιζει κανεις στο μεσο βιβλιο που παιρνει σοβαρα τον εαυτο του... Τα λογοπαιγνια και το αγγλικο humour του ειναι απο τα καλυτερα που βρισκεις.

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα βιβλία του. Για την ώρα έχω διαβάσει από κωμωδία- fantasy, το The Hitchhiker's Guide to the Galaxy του Adams(στα Αγγλικά) και είχα κατουρηθεί στα γέλια ειδικά στο πρώτο.

Οι ιδέες που δανείστηκε είναι μόνο στο πρώτο μισό του πρώτου βιβλίου βέβαια. Πολλές από τις ιδέες του WOT τις έχουν δανειστεί άλλοι στα βιβλία τους.
Εμένα μου άρεσε αυτό που δεν άρεσε σε πολλούς. Το ότι η σειρά δεν επικεντρώνει μόνο στους πρωταγωνιστές, αλλά αναπτύσσει και πολλούς άλλους χαρακτήρες. Δηλαδή αυτό που τον κατηγόρησαν ότι στα τελευταία βιβλία τράβηξε την ιστορία, εμένα μου άρεσε. Στην ουσία από το 4ο και μετά είναι ένα βιβλίο. Βέβαια δεν ήμουν στη θέση αυτών που περίμεναν να βγει το επόμενο της σειράς και τελειωμό δεν είδαν. Τα διάβασα αφού είχαν εκδοθεί όλα εκτός από το τελευταίο. Στα βιβλία του ξεκινάς να γνωρίζεις 5 άτομα και φτάνεις στα 105 χωρίς υπερβολή. Και το περίεργο είναι ότι σε όλον αυτόν τον όγκο σελίδων, δεν υπάρχουν λάθη(πέρα από 2 πολύ μικρά που παρατήρησα) του τύπου ποιος έκανε τι και πότε. Σε αντίθεση με του Raymond Feist που έχει ξεχάσει τι είχε γράψει στα προηγούμενα και λέει άλλα αντ' άλλων ώρες ώρες. Επίσης μου άρεσε το πως παρουσιάζονται οι γυναικείοι χαρακτήρες και δεν με ενόχλησε η περιγραφή του τι φορούσε ο καθένας όπως είπαν άλλοι στο net. Ελπίζω να μην μου τα χαλάσει το τελευταίο βιβλίο αφού δεν το γράφει ο ίδιος.

Αυτό δεν είναι που ο κεντρικός κακός λέγεται "Shai ' tan";

Ναι.

Σημείωση.
Το αναφέρω σε ποια γλώσσα διάβασα το καθένα γιατί ειδικά τα fantasy και οι κωμωδίες είναι σίγουρο ότι θα χάνουν στην μετάφραση.

Edited by Nighteyes, 25 February 2009 - 17:25.

Posted Image

Posted Image

#292 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 25 February 2009 - 13:29

Οι ιδέες που δανείστηκε είναι μόνο στο πρώτο μισό του πρώτου βιβλίου βέβαια. Πολλές από τις ιδέες του WOT τις έχουν δανειστεί άλλοι στα βιβλία τους.
Εμένα μου άρεσε αυτό που δεν άρεσε σε πολλούς. Το ότι η σειρά δεν επικεντρώνει μόνο στους πρωταγωνιστές, αλλά αναπτύσσει και πολλούς άλλους χαρακτήρες. Δηλαδή αυτό που τον κατηγόρησαν ότι στα τελευταία βιβλία τράβηξε την ιστορία, εμένα μου άρεσε. Στην ουσία από το 4ο και μετά είναι ένα βιβλίο. Βέβαια δεν ήμουν στη θέση αυτών που περίμεναν να βγει το επόμενο της σειράς και τελειωμό δεν είδαν. Τα διάβασα αφού είχαν εκδοθεί όλα εκτός από το τελευταίο. Στα βιβλία του ξεκινάς να γνωρίζεις 5 άτομα και φτάνεις στα 105 χωρίς υπερβολή. Και το περίεργο είναι ότι σε όλον αυτόν τον όγκο σελίδων, δεν υπάρχουν λάθη(πέρα από 2 πολύ μικρά που παρατήρησα) του τύπου ποιος έκανε τι και πότε. Σε αντίθεση με του Raimond Feist που έχει ξεχάσει τι είχε γράψει στα προηγούμενα και λέει άλλα αντ' άλλων ώρες ώρες. Επίσης μου άρεσε το πως παρουσιάζονται οι γυναικείοι χαρακτήρες και δεν με ενόχλησε η περιγραφή του τι φορούσε ο καθένας όπως είπαν άλλοι στο net. Ελπίζω να μην μου τα χαλάσει το τελευταίο βιβλίο αφού δεν το γράφει ο ίδιος.

Σημείωση.
Το αναφέρω σε ποια γλώσσα διάβασα το καθένα γιατί ειδικά τα fantasy και οι κωμωδίες είναι σίγουρο ότι θα χάνουν στην μετάφραση.

συγχωρεστε με, ξεχασα να το αναφερω αυτο λογω ακομα μιας νυχτας αυπνιας
ναι, καθως εχω ασχοληθει πολυ με το epic fantasy, παρατηρω οτι, και το WOT με τη σειρα του εχει αποτελεσει εμπνευση για πολλα μεταγενεστερα εργα. ξεκινησα τα Χριστουγεννα και εχω τελειωσει και το τριτο βιβλιο, ενω περιμενω την επομενη βδομαδα το 4ο και 5ο. favorite character μεχρι τωρα Thom Merrilin.

για τις 2 τριλογιες του Fitz μονο καλα λογια εχω να πω. αν και τα εχω διαβασει αρκετες φορες, δεν παυω να συγκινουμαι.

#293 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 25 February 2009 - 13:47

Βιβλίο φαντασίας που μου άρεσε πολύ είναι Ο Έλρικ του Μελνιμπονέ...είναι 5 βιβλία Του Μαικλ Μουρκοκ..Κυκλοφορεί και σε κόμικ
Posted Image

#294 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 25 February 2009 - 17:44

Βιβλίο φαντασίας που μου άρεσε πολύ είναι Ο Έλρικ του Μελνιμπονέ...είναι 5 βιβλία Του Μαικλ Μουρκοκ..Κυκλοφορεί και σε κόμικ

Εμένα πάλι δεν μου άρεσαν, αν και καταλαβαίνω το λόγο που έγινε τόσο ντόρος. Απ' ότι λένε και η ίδιοι οι fans του Moorcock βέβαια, το γράψιμο του βελτιώνεται πολύ στα μετέπειτα έργα του. Προσωπικά, δεν άντεξε ο οργανισμός μου τόση μαυρίλα. Το πρότεινα και στους fans του Nge γιατί κόντεψε να με πιάσει κατάθλιψη και με τα δύο. Άσε που έχουν και κάτι άλλο κοινό. Αν θελήσω να διαβάσω κάτι βαρύ προτιμώ να στραφώ σε άλλο είδος βιβλίων. Αν και τώρα που το σκέφτομαι ακόμα και το πιο ρεαλιστικό απ' αυτά, είχε μια αισιοδοξία μέσα του.

Melkor, διάλεξες καλή εποχή για να τα ξεκινήσεις. Το τελευταίο θα βγει κατα το φθινόπωρο. Όντως ο Thom μου είναι πολύ συμπαθής, αλλά πιο πολύ μου αρέσουν οι Rand, Nynaeve και Min. Τελευταία άρχισε να μου αρέσει πολύ και ο Mat. Ακόμα δεν είδες πάντως τίποτα. Έχεις να γνωρίσεις ακόμα καμιά 50αριά+ βασικούς χαρακτήρες.
Πως τα κατάφερε αυτός ο άνθρωπος να βάλει τόσο πολλούς χαρακτήρες, και ο καθένας τους να έχει διαφορετική προσωπικότητα, το θεωρώ κατόρθωμα.

Edited by Nighteyes, 25 February 2009 - 17:49.

Posted Image

Posted Image

#295 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 posts

Posted 25 February 2009 - 17:59

Το είχα διαβάσει στα 17 μου τον Έλρικ και μπορώ να πω ότι μου άρεσε το όλο concept...Ξέρεις ένας αλμπίνος πρίγκιπας κτλ κτλ...Στο τελευταίο βιβλίο μόνο κάπως ξενέρωσα εκεί που
Spoiler: plot spoiler
Εκεί μου ρθε κάπως..Αλλά το όλο στόρυ μου άρεσε...Τα έχω και τα 5 βιβλία..Θυμάμαι τότε έμενα στην Κύπρο και τα έκανα παραγγελία από την Ελλάδα..Τώρα βέβαια τέτοιου είδους βιβλία δεν με ενθουσιάζουν...

Edited by odin, 25 February 2009 - 18:45.

Posted Image

#296 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 25 February 2009 - 18:30

Ίσως να έπρεπε να βάλεις κανένα spoiler tag...

Εγώ πάλι στα 16 μου διάβαζα Ντοστογιέφσκι και Στάινμπεγκ και διάφορους άλλους με παρόμοια θέματα και άρχισα τα fantasy μετά τα 25 (Με εξαίρεση το "Ιστορία χωρίς τέλος" που το είχα διαβάσει στα 18. ). Πάω δηλαδή εντελώς ανάποδα.:hahaha:
Δεν ξέρω λοιπόν τι θα έλεγα για τον Elric σε μικρότερη ηλικία πάντως τώρα ήθελα να τον βαρέσω. Για την εποχή πάντως που βγήκε ήταν αρκετά προχωρημένο.

Posted Image

Posted Image

#297 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 25 February 2009 - 19:22

Ποτέ δεν τα πήγα καλά με το fantasy. Μέχρι και drizzt μου προτείνανε και το παράτησα. Αλλά αυτός ο Έλρικ . Δεν νομίζω να έχω ξαναμισήσει χαρακτήρα fantasy τόσο πολύ. Τι ξενέρωτος emo ηλίθιος είναι ρε ! Όλη την ώρα μυξοκλαίει γιατί του πήραν την αγαπημένη του , γιατί του πήραν την γυναίκα , γιατί τα χάλασε με τον δαίμονα προστάτη του και όλο βλακείες που προσπαθούν να προκλεσουν μια ψευδοτραγικότητα στο χαρακτήρα για να χουμε να κλαίμε... Τον παράτησα με την πρώτη απόπειρα (κάπου στο δεύτερο βιβλίο) . Ωστόσο αγοράζω το κόμικ για συλλεκτικούς λόγους και μπορώ να πω ότι είναι λίγο λιγότερο emo από ότι το περίμενα . Αλλά και πάλι μες στην μίρλα είναι ....

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#298 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2,051 posts

Posted 25 February 2009 - 19:31

να σημειωσουμε σε αυτο το σημειο οτι η σαπιλα στον Ελρικ ξεκιναει απο το 3ο βιβλιο και μετα

#299 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 25 February 2009 - 19:44

Ναι, γιατί έχεις ακόμα την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει στην πορεία. Από το κακό στο χειρότερο πάει η μιζέρια. Εγώ τα διάβασα όλα και δεν λέω, είχαν ενδιαφέρον. Ήμουν περίεργη να δω πόσο γκαντέμης μπορούσε να γίνει ακόμη, αν και ο ίδιος το προκαλούσε αυτό. Τέλοσπαντων. Απλά δεν είναι του γούστου μου...

Ποτέ δεν τα πήγα καλά με το fantasy. Μέχρι και drizzt μου προτείνανε και το παράτησα. Αλλά αυτός ο Έλρικ . Δεν νομίζω να έχω ξαναμισήσει χαρακτήρα fantasy τόσο πολύ. Τι ξενέρωτος emo ηλίθιος είναι ρε ! Όλη την ώρα μυξοκλαίει γιατί του πήραν την αγαπημένη του , γιατί του πήραν την γυναίκα , γιατί τα χάλασε με τον δαίμονα προστάτη του και όλο βλακείες που προσπαθούν να προκλεσουν μια ψευδοτραγικότητα στο χαρακτήρα για να χουμε να κλαίμε... Τον παράτησα με την πρώτη απόπειρα (κάπου στο δεύτερο βιβλίο) . Ωστόσο αγοράζω το κόμικ για συλλεκτικούς λόγους και μπορώ να πω ότι είναι λίγο λιγότερο emo από ότι το περίμενα . Αλλά και πάλι μες στην μίρλα είναι ....

Δεν έχεις άδικο. Ο καθένας βγαίνει και γράφει fantasy τα τελευταία χρόνια γιατί πουλάει. Τα περισσότερα έχουν αρκετά κλισέ και είναι προβλέψιμα. Μπορεί να διαβάζονται ευχάριστα αλλά δεν λένε τίποτα το ιδιαίτερο. Πάνω σ' αυτό που λες, δεν το έχω διαβάσει, αλλα μήπως το διάβασες στα Ελληνικά; Όταν διάβασα μερικές σελίδες από το Wot στα Ελληνικά έβαλα τα γέλια. Σε κάποια που έχουν πολύ fantasy στοιχείο δεν λέει η μετάφραση τους.

Edited by Nighteyes, 25 February 2009 - 20:03.

Posted Image

Posted Image

#300 sailock

sailock

One pound of flesh ...

• Members
  • 48 posts

Posted 25 February 2009 - 22:19

ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειξατε στο να απαντησεται στο request μου . Εχω διαβασει ολους τους mainstream συγγραφεις(spoiler : I believe the fool is a woman do you agree?. If you are interested in Moorcock read the Erecozi series. DONT READ THE NEW ROBBIN HOBB TRILOGY you will be really dissapointed. Why did Robert Jordan had to die? ...) και αναζητω κατι πιο εξευγενισμενο.