Το liveship traders διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο που διαδραματίζεται η τριλογία του Farseer. Στην ουσία η σειρά που πρέπει να τα διαβάσει κανείς είναι. Farseer trilogy-->Liveship traders trilogy-->Tawny man trilogy. Εγώ έκανα skip την μεσαία γιατί αν και βρίσκεται στον ίδιο κόσμο, δεν έχει άμεση σχέση με την υπόθεση των άλλων δύο. Με είχε πιάσει λύσσα κακιά να δώ τι θα γίνει μετά το τέλος τις πρώτης τριλογίας.A Song Of Ice And Fire.Ότι καλύτερο από fantasy.Καλή και η Robin Hobb ,αν και διάβασα διαφορετική τριλογία της(Τhe Livership Traders).Ωραία βιβλία αλλά κατάφερα να πάρω το τρίτο πολύ καιρό αφότου είχα διαβάσει τα άλλα δύο,οπότε το έχω ψιλοπαρατήσει.Αν θες κάτι με θάλασσες,ναυτικούς,πλοία,πιρατές και τα ρέστα θα σε ικανοποιήσει.

To Α Song Of Ice And Fire δεν ολοκληρώθηκε. Και επειδή δεν θέλω να μπλέξω με μεγάλες σειρές αν δεν έχουν τελειώσει ή έστω να πλησιάζουν στο τέλος, δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Όταν τελειώσει θα το διαβάσω σίγουρα. Έτσι την πάτησα με το WOT του Robert Jordan. Ένα βιβλίο πριν το τέλος κάθησα και τα διάβασα όλα, και τελικά πέθανε ο άνθρωπος πριν εκδοθεί. Θα το γράψει βέβαια άλλος με τις σημειώσεις του, αλλά δεν είναι το ίδιο.
Εμένα μου άρεσε και το WOT που απ' ότι ξέρω έχει πολλά κοινα με το Song Of Ice And Fire. Αλλά δεν το πρότεινα γιατί έχει πολύ φαντασία. Επίσης θεωρώ το γράψιμο της Robin Hobb ανώτερο από πολλά και γι αυτό το πρότεινα σε κάποιον που έχει διαβάσει 'Εγκλημα και τιμωρία και τους Άθλιους, για να μην του φανούν άλλα που έχω διαβάσει ρηχά.