Καταχωρήθηκε 08 Ιούλιος 2008 - 14:42
Καταχωρήθηκε 08 Ιούλιος 2008 - 15:16
Χαρούκι Μουρακάμι ; Μιά φορά προσπάθησα να διαβάσω το "Νορβηγικό Δάσος" . Κόντεψα να πεθάνω από τη βαρεμάρα . Από τα λίγα βιβλία που παράτησαΕνδιαφέρον βρήκα πρόσφατα το "Κουρδιστό Πουλί" του Μουρακάμι. Δεν το συνιστώ όμως σε παιδιά κάτω των 18.
Δυστυχώς η ελληνική μετάφραση έχει γίνει απ' την αμερικάνικη έκδοση και η αμερικάνικη έκδοση ειναι abridged = πετσοκομμένη
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Καταχωρήθηκε 08 Ιούλιος 2008 - 17:30
Χαρούκι Μουρακάμι ; Μιά φορά προσπάθησα να διαβάσω το "Νορβηγικό Δάσος" . Κόντεψα να πεθάνω από τη βαρεμάρα . Από τα λίγα βιβλία που παράτησα
Καταχωρήθηκε 09 Ιούλιος 2008 - 00:17
Καταχωρήθηκε 09 Ιούλιος 2008 - 07:42
Καταχωρήθηκε 09 Ιούλιος 2008 - 16:11
Διαφωνώ με την "σήμανση καταληλότητας " των βιβλίων . Υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν βιβλία παρόλο που δεν βρίσκονται στο υποτιθέμενο όριο ηλικίας για να τα κατανοήσουν .Δεν χρείαζεται να σου υποδείξει κανείς το όριο ηλικίας που πρέπει να έχεις για να απολαύσεις ένα βιβλίο .Όπως είδες το θεωρώ κι εγώ ακατάλληλο (με την ευρεία έννοια) για κάτω των 18 και είσαι στο όριο.
Μου αρέσουν αρκεί να είναι παρελκόμενο στο βιβλίο και όχι ο κύριος θεματικός του άξοναςΓια να σου αρέσει ο Μουρακάμι πρέπει να σου αρέσουν τα ψυχογραφήματα,
Για όλα τα παραπάνω υπάρχει το Shogun του James Clavell που είναι αξεπέραστο .και να σ' ενδιαφέρει να καταλάβεις την Ιαπωνική νοοτροπία, ιστορία και σκέψη.
Σίγουρα δεν είναι ,αλλά εάν διαβάσεις ενδεικτικά ένα βιβλίο του και δεν σου αρέσει ,στην συνέχεια διαβάσεις περιλήψεις από άλλα βιβλία του και δεις ότι κινούνται πάλι στο ίδιο πνέυμα ,τότε έχεις ένα πολύ ισχυρό -μα όχι αλάνθαστο- κίνητρο για να τον απορίψειςΣε κάθε περίπτωση δεν ξέρω αν είναι φρονιμο να απορρίπτει ή να εγκρίνει κανείς έναν συγγραφέα από ένα του βιβλίο.
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Καταχωρήθηκε 09 Ιούλιος 2008 - 16:32
Διαφωνώ με την "σήμανση καταληλότητας " των βιβλίων . Υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν βιβλία παρόλο που δεν βρίσκονται στο υποτιθέμενο όριο ηλικίας για να τα κατανοήσουν .Δεν χρείαζεται να σου υποδείξει κανείς το όριο ηλικίας που πρέπει να έχεις για να απολαύσεις ένα βιβλίο .
Άρα δε σου αρέσουν! Ψυχογραφήματα είναι τα βιβλία που δεν χρησιμοποιούν το ψυχογράφημα ως παρελκόμενο στοιχείοΜου αρέσουν αρκεί να είναι παρελκόμενο στο βιβλίο και όχι ο κύριος θεματικός του άξονας
Αυτό αφορά παλιότερες περιόδους της ιστορίας νομίζω και επικεντρώνεται στις εμπειρίες ενός ξένου από την τότε Ιαπωνία αν δεν κάνω λάθος. Αλλά άντε βρήκαμε ένα βιβλίο για τα παραπάνω και αχρηστεύονται όλα τα υπόλοιπα;
Για όλα τα παραπάνω υπάρχει το Shogun του James Clavell που είναι αξεπέραστο .
Σίγουρα δεν είναι ,αλλά εάν διαβάσεις ενδεικτικά ένα βιβλίο του και δεν σου αρέσει ,στην συνέχεια διαβάσεις περιλήψεις από άλλα βιβλία του και δεις ότι κινούνται πάλι στο ίδιο πνέυμα ,τότε έχεις ένα πολύ ισχυρό -μα όχι αλάνθαστο- κίνητρο για να τον απορίψεις
Καταχωρήθηκε 09 Ιούλιος 2008 - 16:55
Μα δεν διαφώνησα με το προκείμενο . Απλά είπα ότι οι δείκτες καταλληλότητας δεν είναι ένα πλήρως αντικειμενικό κριτήριο για την εξαγωγή συμπερασμάτων .Όπως λές κι εσύ υπάρχουν άνθρωποι. Δεν είναι η πλειοψηφία. Αλλά πάρτο αλλιώς αν θες. Πολλά βιβλία απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες ή είναι απαραίτητο να έχεις περάσει κάποια στάδια στη ζωή σου για να τα ευχαριστηθείς-κατανοήσεις καλύτερα. Τίποτα δεν είναι απόλυτο, αλλά οι δείκτες καταλληλότητας έχουν καθοδηγητική αξία. Για να το κάνω πιο λιανά, αλλιώς βλέπεις-κατανοεις-νιώθεις τα πράγματα στα 15 και αλλιώς στα 25.
Δεν μπορώ να αποφανθώ ακόμη πλήρως εάν μου αρέσουν ή όχι . Πάντως σε γενικές γραμμές τα αποφεύγω . Αυτό δείχνει μια τάση .Άρα δε σου αρέσουν! Ψυχογραφήματα είναι τα βιβλία που δεν χρησιμοποιούν το ψυχογράφημα ως παρελκόμενο στοιχείο
Βλέπε Έσσε, Ντοστογιέφσκι κλπ.
Οχι ,αλλά εάν έχεις στα χέρια σου το top βιβλίο πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα θα έψαχνες σε κατώτερα βιβλία προτού το διαβάσεις ; Αφού το διάβαζες ,τότε θα έψανες για εναλλακτική .Αυτό αφορά παλιότερες περιόδους της ιστορίας νομίζω και επικεντρώνεται στις εμπειρίες ενός ξένου από την τότε Ιαπωνία αν δεν κάνω λάθος. Αλλά άντε βρήκαμε ένα βιβλίο για τα παραπάνω και αχρηστεύονται όλα τα υπόλοιπα;
Είπα ότι δεν είναι απόλυτο κιρτήριο αυτά που ανέφερα προηγουμένως . Και όχι απορρίπτω δεν σημαίνει "θεωρώ αντικειμενικά άχρηστο" . Ψάχνοντας τον Μπαμπινιώτη (τόσο ψυχάκιας είμαι) η ετυμολογία της λέξης απορρίπτω είναι "δεν θεωρώ κάτι ως αποδεκτό " για πολλούς και πικοίλλους λόγους.Αρα δεν ήταν λάθος η λέξη που χρησιμοποιήσαμε .
Σε κάθε περίπτωση ας μην χρησιμοποιούμε τη λέξη "απορρίπτω" (εγώ το ξεκίνησα), αλλά "δε μου αρέσει". Είναι δυο διαφορετικές έννοιες. "Απορρίπτω" σημαίνει "θεωρώ αντικειμενικά άχρηστο". "Δε μου αρέσει" σημαίνει όπως είπες πιο πάνω "βαρέθηκα" κλπ
Καταχωρήθηκε 09 Ιούλιος 2008 - 17:27
Be more careful next timeΩχχ έκανα το λάθος να ξεκινήσω συζήτηση μαζί σου ενώ ξέρω ότι είναι σαν τις αναμετρησεις του highlander ,στο τέλος μένει μόνο ένας ...
Σωστό μόνο που δεν μπορείς να ξέρεις ότι έχεις στα χέρια σου το τοπ βιβλίο πριν το διαβάσεις. Εσύ εν προκειιμένω αναφέρεσαι στον Σογκούν τον οποίο και διάβασες, ή μήπως τελικά δεν το έχεις διαβάσει και το εκθειάζεις από τις κριτικές των άλλων;; Ομολογώ ότι σ' έχασα εδώ...Οχι ,αλλά εάν έχεις στα χέρια σου το top βιβλίο πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα θα έψαχνες σε κατώτερα βιβλία προτού το διαβάσεις ; Αφού το διάβαζες ,τότε θα έψανες για εναλλακτική .
Δεν ήταν λάθος ήταν αγενές. Αν γυρίσω εγώ και σου πω ότι σε απορρίπτω ως άνθρωπο θα νιώσεις το ίδιο με το αν σου πω ότι απλά δε σε πάω; Η ετυμολογία που σου έδωσα "θεωρώ αντικειμενικά άχρηστο" έχει μέσα τεράστιο υποκειμενισμό. Σημαίνει δηλαδή ότι απ τη δική μου οπτική σκοπιά κάτι είναι πέρα για πέρα (απ' όποια παράμετρο και αν το πιάσω) άχρηστο, απόρριμμα, σκουπίδι, ξακρίδι. Το απορρίπτω με λίγα λόγια είναι απαξιωτικό ρήμα όταν αναφέρεται σε ανθρώπους και δημιουργήματα. Το δε μου αρέσει, είναι παραδοχή ότι το γούστο μου είναι τέτοιο ώστε να μη μου αρέσει κάτι, γι' αυτό και το προτιμώ ως ρήμα.Είπα ότι δεν είναι απόλυτο κιρτήριο αυτά που ανέφερα προηγουμένως . Και όχι απορρίπτω δεν σημαίνει "θεωρώ αντικειμενικά άχρηστο" . Ψάχνοντας τον Μπαμπινιώτη (τόσο ψυχάκιας είμαι) η ετυμολογία της λέξης απορρίπτω είναι "δεν θεωρώ κάτι ως αποδεκτό " για πολλούς και πικοίλλους λόγους.Αρα δεν ήταν λάθος η λέξη που χρησιμοποιήσαμε .
Καταχωρήθηκε 10 Ιούλιος 2008 - 20:24
Ενδιαφέρον βρήκα πρόσφατα το "Κουρδιστό Πουλί" του Μουρακάμι. Δεν το συνιστώ όμως σε παιδιά κάτω των 18.
Δυστυχώς η ελληνική μετάφραση έχει γίνει απ' την αμερικάνικη έκδοση και η αμερικάνικη έκδοση ειναι abridged = πετσοκομμένη
Καταχωρήθηκε 13 Ιούλιος 2008 - 11:06
Καταχωρήθηκε 14 Ιούλιος 2008 - 19:33
''Ολοι κάποτε σκοντάφτουμε.
Το τι κάνει κανείς μετά είναι αυτό που του φτιάχνει ή του καταστρέφει τη ζωή.
Η αξία του ανθρώπου φαίνεται στο τι κάνει μετά την πτώση''
Liza Unger, 'black out'
Καταχωρήθηκε 14 Ιούλιος 2008 - 20:01
και το 2ο βιβλιο τησ σειρας
''η τριλογια του κοσμου''............
Καταχωρήθηκε 15 Ιούλιος 2008 - 13:57
Καταχωρήθηκε 15 Ιούλιος 2008 - 17:08
ωπππππππππππ τι μου θυμισες T_T go read it... το 3ο πραγματικα αξιζει... οσο για το illuminatti... θα σ αρεσε περισσοτερο νομιζω αν το ειχες διαβασει πριν απο το da vinci code...αγορασα το ''illuminatti-οι πεφωτησμενοι'' του dan brown και το 2ο βιβλιο τησ σειρας
''η τριλογια του κοσμου''............
το πρωτο ηδη το διαβαζω αλλα δεν τραβαει οπως το ''the da vinci code'' και το ''ψηφιακο οχειρο'' του ιδιου συγγραφεα........