Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Ye old books thread! (books forever!) ~αχταρμάς inside~


  • This topic is locked This topic is locked
1118 replies to this topic

#151 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 28 June 2008 - 14:00

Aυτό το θρεντ πρέπει να γίνει sticky !
Τα βιβλία είναι ότι καλύτερο υπάρχει και επιμορφώνουν τον άνθρωπο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο (τι είπα τώρα έ ; )
Ας προτείνουμε και κανένα βιβλίο λοιπόν μιας και το καλοκαίρι ενδείκνυται για ανάγνωση βιβλίων .

To πρώτο βιβλίο που προτείνω ονομάζεται "Η πύλη των φιλοσόφων" , συγγραφέας του είναι ο Robert Zimmer ,ανεξάρτητος Γερμανός δημοσιογράφος με σπουδές πάνω στην φιλολογία και την φιλοσοφία ,και εκδίδεται από τις Εκδόσεις "Κονιδάρη"
Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιέχει περιλήψεις , βασικά νοήματα καθώς και συνθήκες συγγραφής 16 από τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά έργα όλων των εποχών .Η κάθε περίληψη αποτελείται από περίπου 20 σελίδες και αποπειράται -συνήθως πολύ επιτυχημένα- να δώσει στον αμύητο αναγνώστη μια γενική παιδεία πάνω στην φιλοσοφία .Περιέχει έργα όπως "το κεφάλαιο" ,του Μάρξ ,η "Κριτική του καθαρού λόγου" του Καντ ,η "Πολιτεία" του Πλάτωνα κ.α.
Πρόκειται για πολύ αξιόλογη προσπάθεια που καταφέρνει το στόχο της ,να κάνει τη φιλοσοφία προσιτή σε αναγνώστες που πριν δεν είχαν επαφή μαζί της .
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια βασική φιλοσοφική παιδεία . Είναι ένα βιβλίο εφαλτήριο για περαιτέρω φιλοσοφικές αναζητήσεις .
Εγώ προσωπικά μετά από αυτό το βιβλίο άρχισα να ενδιαφέρομαι σοβαρά για την φιλοσοφία .
Ορίστε ένα λίνκ για την παραγγελία του .

Μια συμβουλή :μην ξεκινήσετε την ανάγνωση σας από την περίληψη της "Κριτικής του καθαρού λόγου" ,είναι ότι πιο δυσνόητο υπάρχει. Προσωπικά ενώγια κάθε περίληψη δαπανούσα γύρω στη μια ώρα ,για τη συγκεκριμένη δαπάνησα περίπου 4 ώρες!

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#152 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 28 June 2008 - 14:51

Καπως αργα , αλλα προσφατα πηρα το ''Ντεμιαν'' ...
Ερωτικα ποιηματα και τραγουδια του Μπρεχτ . . .
Και ενα τριτο του Σαραμανγκου που εχει σχεση με λειξιαρχειο ή κατι τετοιο ...., θυμιζει καφκα .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#153 xANTONISx

xANTONISx

    Περπάτησα πάρα πολύ ...

  • Members
  • 202 posts

Posted 28 June 2008 - 15:26

Φανατικός Λουντεμίστας :P.
Τώρα έχω αγοράσει το "Αναφορά στον Γκρέκο" του Ν. Καζαντζάκη και δεν ξέρω πότε θα το αρχίσω.
Αναφερόμενος τώρα στις μεταφράσεις , πιστεύω πως καλύτερα στην γλώσσα που γράφονται να διαβάζονται κιόλα ... αλλά γενικά διαβάζω ελληνικά .
Posted Image

Έχουμε και Identi.ca
ΗΙΜΥΜ S3EP5

#154 kyoshuke

kyoshuke

    Retrovertigo

  • Members
  • 155 posts

Posted 29 June 2008 - 14:21

Stephen King:
-Salem's Lot:Kαλογραμμένο,αρκετά καλό σενάριο(αν και σχετικά προβλέψιμο),με σωστά δουλεμένους χαρακτήρες.Από τα βιβλία που σε βάζουν στο πνεύμα τους από τις πρώτες σελίδες τους.Από τα καλύτερά του.Personal fave.
-Ιt : Πιθανότατα το πιο γνωστό έργο του King και από τα πιο αναγνωρίσιμα βιβλία της λογοτεχνίας τρόμου.Χαρακτήρες καθημερινοί,με τα δικά τους προβλήματα ο καθένας,τόσο ως ανήλικοι όσο και ως ενήλικοι.Δεν περιέχει ιδιαίτερα τρομακτικές σκηνές,αλλά κάποιες είναι αρκετά disturbing.Προσωπικά,με κούρασε από ένα σημείο και μετά και το τελείωσα μόνο και μόνο για το ending.
-Misery :Ίσως το τελευταίο "διαμαντάκι" που έγραψε ο King.Έχει το περισσότερο suspense από όσα βιβλία του που έχουν πέσει στα χέρια μου ενώ παράλληλα συνοψίζει όλα τα θετικά στοιχεία του King ως συγγραφέα.Δεν γίνεται ποτέ κουραστικό και κρατάει σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι το τέλος.O Paul Sheldon και η Annie Wilkes είναι από τους πιο δυνατούς χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει ο King.Απαραίτητο.
-To Πρόσωπο του φόβου: Σε γενικές γραμμές καλό βιβλίο.Βασισμένο πάνω σε μια καλή κεντρική ιδέα αλλά δυστυχως στην πορεία κάνει μια κοιλιά.Παρόλα αυτά,έχει κάτι απο το DNA των κλασικών βιβλίων του King και καταφέρνει να μείνει ένα ευχάριστο ανάγνωσμα παρά τις ατέλειές του.
-Insomnia: Το πρώτο του βιβλίο που με απογοήτευσε.Χαρακτήρες αδιάφοροι,πλοκή που δεν οδηγεί πούθενα και γενικά,chapter με chapter η ποιότητα να πέφτει.Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πόσο βαριόμουνα και έκατσα να το τελιώσω όλο.
-Τhe Talisman(με τον Peter Straub) : H βαρεμάρα του Insomnia x10.Πιθανότατα το βιβλίο με την πιο αργή εξελιξη της πλοκής που έχω διαβάσει.Το παράτησα λίγο πριν την μέση.

Dean Koontz(aka μικρός Stephen King :P)
-Odd Thomas :Πραγματικά,από τα πιο "Odd" βιβλία που έχω διαβάσει.Βιβλίο που παίζει με τους όρους χιούμορ και thriller συνεχώς.Ο τρόπος αφήγησης επίσης πολύ πρωτότυπος και όλα αυτά σε ένα ενδιαφέρον σενάριο.Επίθεση πρωτοτυπίας και worth a try surely.
-By the light of moon : Ωραία ιστορία με μερικούς από τους πιο πρωτότυπους χαρακτήρες του Koontz.Δυστυχώς αναλώνεται πολύ στην μάχη καλού-κακού και χάνει το Point του από ένα σημείο και μετά.
-Watchers : Eνώ ξεκινάει ιδανικά και δημιουργεί ένα πολύ ρεαλιστικό κόσμο,στην συνέχεια γίνεται πολύ cliche :/.Aρκετά καλό για easy-reading καταστάσεις πάντως.

#155 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 29 June 2008 - 17:58

@ Koyshuke:

Mιάς και ήμουν παλιά αναγνώστης του stephen king να πώ πως είχε βγάλει αρκετά καλά βιβλία στην αρχή της καριέρας του.

Το Carrie που νομίζω πως είναι και το πρώτο του, ήταν πολύ καλό και αρκετά διαφορετικό απο τα επόμενα βιβλία του. Επίσης αρκετά καλό ήταν και το Tommyknockers που είχε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Τέλος να μη ξεχάσω και τα Christine και Dead Zone που ήταν και τα δύο αρκετά έξυπνα. Δυστυχώς από ένα σημείο και μετά o King άρχισε να επαναλαμβάνεται και έχασε την έμπνευσή του. Λογικό αν σκεφτείς πως έχει γράψει πάρα πολλά βιβλία.

Επίσης να πω πως πρόσφατα διάβασα το American Gods του Neil Gaiman και πρέπει να πω πως ήταν εξαιρετικό.

#156 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 29 June 2008 - 19:21

ειχαμε κα ιτετοιο θεμα κα ιδεν το ειχα παρει χαμπαρι? yare yare...
το χειροτερο ειναι οτι με προλαβε ο Dustov... αισχος!

παρατηρησα οτι υπαρχει τελικα κοσμος που εχει διαβασει Dragonlance & τα βιβλια της Robin Hobb. ο Raistlin θα εινια παντα ενας απο τους πεντε πιο αγαπημενους μου χαρακτηρες, αλλα εκανα το λαθος να διαβασω κα ιτις υπολοιπες νουβελλες του Dragonlance ( εκτος απο τις 11 που ηδη αναφερθηκαν) κα ινα ξενερωσω. Οσο για τον Fitz Chivalry Farseer, η σχεση αναμεσα σε αυτον κα ιστον λυκο του, ειναι η επιτομη της φιλιας αναμεσα στο ζωο και τον ανθρωπο. ενας πολυ τραγικος χαρακτηρας, που ευτυχως δικαιωνεται.

να εκθειασω κα ιεγω την σειρα Sword of Truth του Terry Goodkind, να διορθωσω ομως οτι πλεον ( κα ιοριστικα) τα βιβλια ειναι 11. αυτο που μου αρεσε σε αυτη τη σειρα, ειναι οτι ξεπερνα το απλο φανταστικο, κα ιπερναει μηνυματα καθε ειδους, πολιτικα, κοινωνικα κλπ

ο Elric of Melnibone του Michael Moorcock, ενας απο τους πρωτους αντιηρωες που εμφανιστηκαν στην συγχρονη λογοτεχνια, ειναι ισως οτι πιο τρταγικο εχω συναντησει μεχρι σημερα( κυριως γτ βασανιζεται αιωνια). εχει εμπνευσει αρκετα μεταλ συγκροτηματα( μεταξυ αυτων κα ιτους Blind Guardian ).

The Magician του Reimond Feist. πολυ καλη ιστορια, και οι συνεχιες του, κατι διαφορετικο και πολυ αξιολογο. το καταευχαριστηθηκα.

την πρωτη τριλογια του Dune( Τhe Houses of Harkonnen,Corino, Atreides ), αντεξα να τη διαβασω, αλλα μετα παρεδωσα τα οπλα καθως ξεπερνα τα ορια λογω μεγεθους. ισως στο μελλον. οι 3 ταινιες παντως ειναι απο τις αγαπημενες μου.

εχω διαβασει επισης τα Απαντα του Καζαντζακη, καθως και του Ιουλιου Βερν.
ακομα,
την Δικη του Καφκα,
την Ατελειωτη Ιστορια του Michael Ende
τον Αρχοντα των Μυγων του William Golding
το Ονομα του Ροδου του Εκο
το Sofies Verden του Jostein Gaarder
το Κοκκινο και το Μαυρο καθως και το Μοναστηρι της Παρμας του Στανταλ
το Αιολικη Γη του Βενεζη
το Ανασταση του Τολστοΐ
τη Ζωη εν Ταφω και τον Βασιλη τον Αρβανιτη του Μυριβηλη
the Hitchhikers Guide to the Galaxy του Douglas Adams

και πολλα ακομη που ξεχναω αυτη τη στιγμη. τα βιβλια ειναι το παθος μου. πιο πολυ κα ιαπο τα ανιμε. αν και απο τοτε που περασα στο πανεπιστημιο το εχω ριξει αποκλειστικα στις νουβελες των Realms και γενικα στον κοσμο του φανταστικου, θα επανελθω σε κ;αποια στιγμη.
ξεκινησα σε καποια στιγμη να διαβαζω και το Χρονικο του Χρονου του Stephen Hawking, αλλα το παρατησα λογω εξετασεων λυκειου και δνε αξιωθηκα να το ξαναπιασω

τελευταιο φυσικα αφηνω τον tolkien, για τον οποιο δνε εχω τιποτα να πω. 12 χρονια τωρα μου κραταει την καλυτερη παρεα.

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#157 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 29 June 2008 - 21:31

τον Αρχοντα των Μυγων του William Golding

Απίθανο βιβλίο έ ; Πολύ σκληρό και πραγματικό

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#158 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 29 June 2008 - 21:49

ναι. σε καποιο σημειο ξεχνας οτι προκειται για παιδακια 12 χρονων και κατω, και νομιζεις οτι εχεις να κανεις με ψημενους εγκληματιες. δεν πηρε αδικα Νομπελ

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#159 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 June 2008 - 23:05

Aυτό το θρεντ πρέπει να γίνει sticky !
Τα βιβλία είναι ότι καλύτερο υπάρχει και επιμορφώνουν τον άνθρωπο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο (τι είπα τώρα έ ; )
Ας προτείνουμε και κανένα βιβλίο λοιπόν μιας και το καλοκαίρι ενδείκνυται για ανάγνωση βιβλίων .

To πρώτο βιβλίο που προτείνω ονομάζεται "Η πύλη των φιλοσόφων" , συγγραφέας του είναι ο Robert Zimmer ,ανεξάρτητος Γερμανός δημοσιογράφος με σπουδές πάνω στην φιλολογία και την φιλοσοφία ,και εκδίδεται από τις Εκδόσεις "Κονιδάρη"
Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιέχει περιλήψεις , βασικά νοήματα καθώς και συνθήκες συγγραφής 16 από τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά έργα όλων των εποχών .Η κάθε περίληψη αποτελείται από περίπου 20 σελίδες και αποπειράται -συνήθως πολύ επιτυχημένα- να δώσει στον αμύητο αναγνώστη μια γενική παιδεία πάνω στην φιλοσοφία .Περιέχει έργα όπως "το κεφάλαιο" ,του Μάρξ ,η "Κριτική του καθαρού λόγου" του Καντ ,η "Πολιτεία" του Πλάτωνα κ.α.
Πρόκειται για πολύ αξιόλογη προσπάθεια που καταφέρνει το στόχο της ,να κάνει τη φιλοσοφία προσιτή σε αναγνώστες που πριν δεν είχαν επαφή μαζί της .
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια βασική φιλοσοφική παιδεία . Είναι ένα βιβλίο εφαλτήριο για περαιτέρω φιλοσοφικές αναζητήσεις .
Εγώ προσωπικά μετά από αυτό το βιβλίο άρχισα να ενδιαφέρομαι σοβαρά για την φιλοσοφία .
Ορίστε ένα λίνκ για την παραγγελία του .

Μια συμβουλή :μην ξεκινήσετε την ανάγνωση σας από την περίληψη της "Κριτικής του καθαρού λόγου" ,είναι ότι πιο δυσνόητο υπάρχει. Προσωπικά ενώγια κάθε περίληψη δαπανούσα γύρω στη μια ώρα ,για τη συγκεκριμένη δαπάνησα περίπου 4 ώρες!


ενα αλλο πολυ γνωστο ειναι "Ο Κοσμος της Σοφιας" που ειναι μια απλουστερη εισαγωγη στη Φιλοσοφια, οπου η μικρη Σοφια κανει διαλογο με τον πατερα της. Και αυτο αρκετα καλο και ελπιζω να το διαβασω καποια μερα

#160 Melkor

Melkor

    逸楽生活

  • Members
  • 2,051 posts

Posted 29 June 2008 - 23:14

αυτο εγραψα παραπανω. ειναι πολυ καλο βιβλιο, ξεκιναει απο την αρχη κα ιφτανε ιμεχρι το τελος εξηγωντας ολες τις σχολες φιλοσοφιας, με παραδειγματα και μια καλη ιστορια απο πισω. στην ουσια προκειται για ενα παραμυθι

1345977285497_zps066ae44a.jpg


#161 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 30 June 2008 - 08:47

Λ μόλις έκανες σπόιλερ...υπάρχει και κόσμος που δεν το χει διαβάσει ακόμα.

Posted Image


#162 laraska

laraska

    Self imposed ban

  • Members
  • 1,875 posts

Posted 30 June 2008 - 10:10

τον κοσμο της σοφιας τον εχω διαβασει και εγω , αλλα δεν μου αρεσε σε μερικα σημεια...
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#163 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 05 July 2008 - 07:46

Αυτή την στιγμή διαβάζω το Cosmos του Carl Sagan. Είναι βασισμένο στην σειρά ντοκυμαντέρ με το ίδιο όνομα, την οποία είχα λατρέψει. Όλα τα βιβλία του Sagan αξίζουν, μιας και αρκετά δεν δίνουν μόνο στεγνές επιστημονικές πληροφορίες αλλά πολλά περισσότερα.

Επίσης πολύ καλά βιβλία του Sagan είναι το Contact που έγινε ταινία με την Jodie Foster, και το "The Demon-Hunted World" (στα ελληνικά "Ο Στοιχειωμένος Κόσμος") το οποίο μιλάει για διάφορα πράγματα τα οποία ενώ μπορεί να φανούν ως υπερφυσικά-μεταφυσικά, στην πραγματικότητα έχουν μία πολύ λογική εξήγηση. Θα έλεγα ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα must για όλους.

Έχει γράψει και άλλα τα οποία όμως δεν έχω ακόμα κάτσει να διαβάσω.

Επίσης προτείνω το "Letter to a Christian Nation" του Sam Harris.

#164 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 05 July 2008 - 13:45

Επίσης προτείνω το "Letter to a Christian Nation" του Sam Harris.

Λιβελογράφημα είναι αυτό ;

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.


#165 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 05 July 2008 - 14:10

Υπήρχε τέτοιο topic και δεν το χα πάρει χαμπάρι?

Δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια δε διαβάζω σχεδόν καθόλου βιβλία. Τώρα τελευταία κάτι έχω αρχίσει να σκαλίζω πάλι, αλλά χρειάζομαι προτάσεις. Σκέφτομαι να ξεκινήσω με Αλχημιστή και Κόσμο της Σοφίας και μετά να διαβάσω κάτι ακόμα από Τόλκιν. Καμιά άλλη ιδέα?

Πάντψς όταν διάβαζα βιβλία ασταμάτητα μου άρεσαν πολύ τα εξής:

Χάρι Πότερ της J.K. Rowling
Χόμπιτ του Tolkien
Άρχοντας των δαχτυλιδιών του Tolkien
Η τριλογία του κόσμου του Φίλιπ Πούλμαν
Ιστορία Χωρίς Τέλος του Μίχαελ Έντε
Μόμο του Μίχαελ Έντε

Και διάβαζα και πολλά κλασικά, ελληνικά, μυστηρίου και τέτοια. Σύμφωνα με τη μάνα μου, στα βιβλία χρωστάω τη μισή μου μυωπία. :hahaha:

15fkk04.jpg