Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Είναι πτωτική ή ανοδική η πορεία των σύγχρονων anime;


  • Please log in to reply
150 replies to this topic

Poll: Κατάντια ή Εξέλιξη; (219 member(s) have cast votes)

Κατάντια ή Εξέλιξη;

  1. Κατάντια (9 votes [8.04%] - View)

    Percentage of vote: 8.04%

  2. Εξέλιξη (29 votes [25.89%] - View)

    Percentage of vote: 25.89%

  3. Σημάδια Κατάντιας (14 votes [12.50%] - View)

    Percentage of vote: 12.50%

  4. Σημάδια Εξέλιξης (14 votes [12.50%] - View)

    Percentage of vote: 12.50%

  5. Σταθερή Πορεία Με Πτωτικές Τάσεις (16 votes [14.29%] - View)

    Percentage of vote: 14.29%

  6. Voted Σταθερή Πορεία Με Ανοδικές Τάσεις (30 votes [26.79%] - View)

    Percentage of vote: 26.79%

Vote Guests cannot vote

#31 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 23 August 2007 - 19:30

Εγώ.

Κι εγω.

#32 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 23 August 2007 - 19:46

Well, ο καθείς με τα γούστα του. Για πολλούς στην Ελλάδα είναι από τα κλασσικότερα ανιμε. Προσωπικά ούτε κρύο, ούτε ζέστη.
Αυτό σας έκατσε από τόσο κατεβατό που έγραψα? :P

#33 RaspK

RaspK

    Anime Newbie

  • Members
  • 45 posts

Posted 23 August 2007 - 22:14

Dain, θα συμφωνήσω μαζί σου, αλλά να πω και το αστείο στην όλη υπόθεση: ξέρω ανθρώπους που σνομπάρουν, παρομοίως, το Macross ή το Kabamaru, κι άλλους που πίνουν νερό στα ονόματά τους.

Αν, όμως, καθήσουμε κι εξετάσουμε, ας πούμε, το Plawres Sanshiro, ενώ έχει πάψει να έχει μια ιδιαίτερη αίγλη για μένα, καταντώντας κουραστικό, βαρετό, και, κυρίως, μη πιστευτό κι ενοχλητικά «γιαπωνέζικης νοοτροπίας» (ορισμένα από τα δρώμενα της σειράς είναι εξωφρενικά και απίστευτα), θέλω να το δω ολόκληρο, επιτέλους, κι ακόμα, ίσως, να το κρατήσω γι' αρχειακούς λόγους, αφού είναι από τις πιο χαρακτηριστικές σειρές που είχα δει μικρός - και, για να λέω και του στραβού το δίκιο, πάντα είχα και το σπάσιμο, να βλέπω τα δύο τα χαζεμένα να γυρνοφέρνουν ο ένας την άλλη και τούμπαλιν και να παίζουν την κολοκυθιά!

Είναι, πιστεύω, σε κάποιο βαθμό θέμα εγωισμού - η νοοτροπία του γέρου που θυμάται τα παιδικάτα του καλύτερα. Κι ας παίξαμε σ' αλάνα ή/και στο δρόμο, που δε βλέπω να συμβαίνει σε πολλά παιδιά σήμερα... :(

#34 denisuki~

denisuki~

    Stronger than Darth Vapor

  • Members
  • 281 posts

Posted 23 August 2007 - 23:44

Κι εγω.


Κι εγώ, άνετα.

Sorry συνωνόματε αλλά το Kabamaru είναι λίγο no comment φάση. Άλλαξε το με Maison Ikkoku ^^
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#35 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 23 August 2007 - 23:58

Δεν έχει παιχτεί στην Ελλάδα όμως, και αναφέρθηκα μόνο σε ανιμε που παίχτηκαν εδώ στο μακρινό παρελθόν. ;)

#36 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 24 August 2007 - 00:20

δυστηχως στην Ελλαδα δεν προβληθηκαν πολλα αριστουργηματα. Το Future Boy Conan ειναι αρκετα γνωστο στον αραβικο κοσμο, ενω αλλες σειρες από το World Masterpiece Theatre εκαναν παταγο οταν προβληθηκαν σε Ευρωπη, Ασια και Αμερικη , πολύ πριν από το φαινομενο Sailor moon και Pokemon. Οπως και το Mysterious Cities of Gold. Και οσες ειδα απο αυτες, ακομα και σημερα διατηρουν την αιγλη τους και ειναι ακομα δημοφιλεις στην Ιαπωνια.



Οποτε ανθρωποι αυτης της γενιας πλεον (στην πλειοψηφια τους) λογικο ειναι να μην θελουν να δουν anime όπως Fullmetal Alchemist, One Piece και Naruto που απευθυνονται σε νεοτερες ηλικιες. Μη νομιζετε πως ολοι ειναι ασχετοι με τα ανιμε, απλα δεν εχουν χρονο να κατεβαζουν σειρες και η τηλεοραση δεν προβαλει τιποτα της προκοπης.

Οσο για πειραματικό animation, η Ιαπωνια ειναι απο τις πρωτοπορους, απλα οπως συμβαινει σε ολες τις χωρες, οι εμπορικοι τιτλοι (οχι μονο απο Ιαπωνια) εχουν τη μεριδα του λεοντος. Οποτε μονο οσοι ασχολουνται σοβαρα γνωριζουν 1-2 πραγματα. Κλασσικα το φεστιβαλ animation της Χιροσιμα (προσφατα προβληθηκαν ταινιες σχετιζομενες με το πυρηνικό ολοκαυτωμα) ειναι απο τα πλεον γνωστά.

δειτε εδω:
Animation World Magazine
Animation World Magazine


Ριξτε μια ματια στην ταινία Winter Days (συμμετεχουν Ιαπωνες, Κινεζοι και Ευρωπαιοι ανιματερ σε μια Ιαπωνικη παραγωγη) και Sheisha no Sho (η πιο προσφατη ταινια του K.Kawamoto) για αρχη.

#37 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 24 August 2007 - 00:45

Τhanks για τις πληροφορίες L.
Πράγματι σε άλλες χώρες κάμποσες γενιές μεγάλωσαν με ανιμε τα οποία εδώ δεν είναι γνωστά, και μάλιστα ακόμα και σήμερα έχουν τους φανατικούς τους που θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια.
Ένα παράδειγμα είναι η Ιταλία με το (αγαπημένο μου) Urusei Yatsura, όπου η σειρά είναι θρυλική εδώ και δεκαετίες με το όνομα "Lamù".

#38 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 24 August 2007 - 08:24

Ένα παράδειγμα είναι η Ιταλία με το (αγαπημένο μου) Urusei Yatsura, όπου η σειρά είναι θρυλική εδώ και δεκαετίες με το όνομα "Lamù".


RUMIKO TAKAHASHI FTW!!! :wooi2::wooi2:

Για καποιο λογο που ποτε δεν καταλαβα, πολλοι σνομπαρουν τις δημιουργιες της στην Ελλαδα. BTW, Ξερει κανεις κανα τροπο να βρω και τα 195 επεισοδεια του Urusei Yatsura χωρις κοπο και χρονο?

Αυτο που βγαινει απο ολη την κουβεντα, ειναι οτι αμα το ψαξει κανεις, θα βρισκει παντα ανιμε που ικανοποιουν την διψα μας για αριστουργηματα..

Και να μην ξεχναμε το γεγονος οτι ειμαστε τυχεροι με την κατασταση που επικρατει σημερα. Φανταστειτε τωρα να ηταν 1987 αντι για 2007. Και anime.gr δεν θα υπηρχε και με καμια παναγια δεν θα μπορουσαμε να εχουμε προσβαση σε καλα ανιμε, και ουτε θα ξεραμε ποια ειναι αυτα...
Posted Image

#39 Dain

Dain

    Anime Fan

  • Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 24 August 2007 - 19:22

Mr. Ayu-Mania λίγη υπομονή και θα έχω στα χέρια μου *τα πάντα* από UY, oπότε στα καίω σε μερικά ντιβιντιά και στα στέλνω.

Πράγματι το Ιντερνετ και η δυνατότητα adsl μας έχουν λύσει τα χέρια κανονικά τα τελευταία λίγα χρόνια, και είναι μια αιτία για την άνοδο των ανιμε στον υπόλοιπο κόσμο εκτός Ιαπωνίας (και ίσως και εντός).

#40 denisuki~

denisuki~

    Stronger than Darth Vapor

  • Members
  • 281 posts

Posted 25 August 2007 - 02:41

Πράγματι το Ιντερνετ και η δυνατότητα adsl μας έχουν λύσει τα χέρια κανονικά τα τελευταία λίγα χρόνια, και είναι μια αιτία για την άνοδο των ανιμε στον υπόλοιπο κόσμο εκτός Ιαπωνίας (και ίσως και εντός).


Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό στο εξωτερικό οι DSL (δεύτερο μισό των '90s στις ανεπτυγμένες), εδώ αργήσαμε πολύ και γιαυτό ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τουλάχιστον πράγματι έχουν αρχίσει να ανθίζουν τα anime αλλά και τα manga πολύ πρόσφατα.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#41 lordofblues

lordofblues

    Back in business

  • Members
  • 844 posts

Posted 21 February 2008 - 22:36

Θεωρω οτι υπαρχει μια ανοδικη πορεια σε ολους τους τομεις.
Απλα οταν βγαινουν καθε χρονο τοσοι πολλοι τιτλοι θα υπαρξουν και πολλες πατατες.

Posted Image



#42 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 09 February 2012 - 18:27

Η παραπάνω φράση post-αρίστηκε απ' τον Kenny σε διάλογο που είχαμε σε άσχετη φάση. Και με αφορμή τα νέα δεδομένα της παραγωγής του sequel του Eureka Seven (και όσα ειπώθηκαν εκεί), είπα να δημιουργήσω το thread.

Το θέμα, λοιπόν, είναι (ή, για την ακρίβεια, ξεκίνησε από) το μπόλιασμα όλο και περισσότερων projects με άσχετα, (τις περισσότερες φορές) moe στοιχεία, που ενδεχομένως εξασφαλίζουν την πολυπόθητη εμπορική επιτυχία σε μια σειρά. Τα πραγματικά τολμηρά, "διαφορετικά" projects αποτυγχάνουν εμπορικά (ή έστω τα περισσότερα, αν θέλουμε να είμαι πιο αισιόδοξοι), ενώ κάτι βλακείες στυλ Strike Witches μοσχοπουλάν.

Σύμφωνα με τον Κenny (δείτε το πολύ καλό του post εδώ), οι πραγματικά καλές σειρές θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερες απ' αυτές με τις οποίες καταλήγουμε κάθε χρόνο.

Τελικά, το μεγάλο κοινό θέλει τίποτα παραπάνω από βρακάκια και γατοκόριτσα, βιτσιόζικα ερωτικά τρίγωνα με μια εσάνς αιμομιξίας ή σεξοκωμωδίες που συναγωνίζονται ευθέως σε προχειρότητα τις Ελληνικές βιντεοκασέτες και τα κινηματογραφικά κακέκτυπα τους από την περασμένη δεκαετία (κάπου εδώ κολλάνε και οι βαριεστημένες μεταφορές επιφανειακά προχώ αλλά ουσιαστικά συντηρητικών παιχνιδιών για το Play Station 2, αλλά αυτό το αφήνω για άλλη φορά); ή μήπως τα πράγματα τελικά δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται;

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#43 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 February 2012 - 18:41

1. I'm being quoted out of context. Μόνο το Cowboy Bebop με κάνει να λέω αυτή τη φράση, και OK, when it comes to Cowboy Bebop, είμαι αθεράπευτος fanboy. :P Γενικά, δεν με απασχολεί και τόσο πως τα φτιάχνουνε, αρκεί να είναι καλό το αποτέλεσμα.

2. Το παρόν thread, ήδη από τον συνδυασμό τίτλου + κειμένου δείχνει να μην ξέρει που να εστιάσει: φταίνε αυτοί που τα φτιάχνουν, ή φταίει το κοινό; Μας αγνοεί η βιομηχανία, ή μήπως ό,τι ζητάμε παίρνουμε;

3. Υπάρχει σίγουρα πάνω από ένα thread πάνω στο ζήτημα. Μ' ένα πρόχειρο search ανέσυρα αυτό. Το παρόν thread θα φάει merge με κάποιο από τα παλιότερα, μόλις τα βρω όλα.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#44 Trivia Spitting Monster

Trivia Spitting Monster

    Moe Baby Jorōgumo

  • Members
  • 369 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 09 February 2012 - 18:54

1. Ναι, ΟΚ, κι εγώ είμαι fangirl, αλλά βλέπω γενικά ένα κύμα νοσταλγίας γενικότερα για τα 90s. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω κάποιον να θεωρεί πως τα anime των 00s και των '10s δεν συγκρίνονται με τα παλαιότερα.

2. Το θέμα μας είναι ακριβώς η σχέση προσφοράς-ζήτησης. Και το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Αν και για να είμαι ειλικρινής, το πρόβλημα είναι το κοινό. (Άρα, να διάλεγα καλύτερο τίτλο).

3. Καλύτερα να μη συγχωνευτεί με τις δηλώσεις του Sato (ταπεινή άποψη). Αυτός αναφερόταν περισσότερο στην εξαγωγή των projects σε Κορέα και άλλες Ασιατικές χώρες. Ίσως σε ένα moe vs everything thread (δεν μπορεί, όλο και κάποιο θα υπάρχει!). Η κουβέντα από εκεί ξεκίνησε, εξάλλου.

Posted Image

We must be nothing less than fabulous.

^MyAnimeList^


#45 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 February 2012 - 19:06

1. Ναι, ΟΚ, κι εγώ είμαι fangirl, αλλά βλέπω γενικά ένα κύμα νοσταλγίας γενικότερα για τα 90s. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω κάποιον να θεωρεί πως τα anime των 00s και των '10s δεν συγκρίνονται με τα παλαιότερα.

OK, απλά θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Δεν με εκφράζει αυτό το κύμα παρελθοντολαγνείας. Ξέρω ότι αυτή τη φράση την έχουν ψωμοτύρι, και 9 στις 10 φορές που θα τη χρησιμοποιήσουν δεν θα έχουν δίκιο. Υπάρχουν anime fans που θα κάτσουν να δουν και την τελευταία σαβούρα των 80s, μόνο και μόνο γιατί έχει "μυρωδιά 80s". Δεν ανήκω σ' αυτούς.

Adding them as I find them, BTW... υπάρχει και τρίτο, μένει να το βρώ.

http://www.anime.gr/forums/anime-%C3%E5%ED%E9%EA%DC/641-%C7-%F0%EF%F1%E5%DF%E1-%F4%F9%ED-anime-%EC%E5%F4%DC-%F4%EF-2000-a.html

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||