Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Zeni Geba

• Please log in to reply
78 replies to this topic

#61 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 02 June 2009 - 18:01

Εγώ απ'ότι έχω καταλάβει οι Ιάπωνες βιαριούνται ορισμένες φορές να δόσουν προσοχή σε τέτοιες και τις περνάνε στο ντούκου.Αντίθετα οι αμερικάνικες σειρές δίνουν πολύ περισσότερη έμφαση στις λεπτομέρειες.

Επίσης οι Αμερικάνοι τραβάνε μια καλή σειρά από τα μαλλιά μέχρι να τη σιχαθούμε. Δεν είναι όλες οι ιαπωνικές σειρές έτσι αν και ναι, έχουν κενά που οφείλονται κυρίως στη μικρή τους διάρκεια και έλλειψη υλικού (το μάνγκα αν θυμάμαι καλά ήταν πολύ μικρό).

Εγώ πάλι αν και αναρωτιώμουν για όλα όσα αναφέρατε δεν κάθισα να το σκεφτώ πολύ. Αλλού ήταν το focus της σειράς. Προτίνως την απόλαυσα γιατί με έκανε να αγωνιώ κάθε εβδομάδα. Πολύ απλά.

#62 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 02 June 2009 - 18:09

Καλό ήταν πολλά θετικά στοιχεία και γενικά καλή ηθοποιία και σκηνοθεσία που σε κράταγε σε εγρήγορση συνέχεια. Δράμα μπόλικο, και ίσως λίγο παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε. Για μένα δεν ξεχώριζε απλά ο Kenichi (όπως πολλοί είπαν), αλλά με διαφορά έκλεβαν την παράσταση κάποιοι επι μέρους χαρακτήρες όπως η μητέρα και ο πατέρας του, αλλά και το παιδί που έπαιζε τον ρόλο του όταν ήταν μικρός. Επίσης ο detective όλα τα λεφτά. Ο αδύναμος κρίκος ήταν μάλλον οι δυο αδερφές
Spoiler:

Κατά τα άλλα συμφωνώ με προλαλήσαντες πως είχε αρκετές τρύπες (ειδικά με την εταιρεία συμφωνώ χλρ), που αφαιρούσαν αρκετά απ'το σύνολο αν το δει κανείς σεναριακά δλδ.
Να προσθέσω στις τρύπες :
Spoiler:

Αυτά για αρχή.
Η σειρά μου άρεσε όχι μόνο λόγω θέματος όπως είπαν πολλοί ήδη, αλλά γιατί ξεχώριζε το acting και η σκηνοθεσία περισσότερο απ'όσο έχω συνηθίσει από Ιάπωνες και ήταν και μικρή και περιεκτική.
Στα τελευταία 2 επ btw νομίζω όμως,
Spoiler:

Παρ'όλα αυτά, οι πολλές τρύπες στο σενάριο, και κάποιες υπερβολές αφαίρεσαν πάρα πολύ απ'τον ρεαλισμό και το τελικό αποτέλεσμα. Και πάλι είναι μια καλή σειρά που προτείνεται για μια προβολή. Προσωπικά δεν θα το ξανάβλεπα.

PS : Συμφωνώ με eri για το τέλος, αν και αυτό ήταν το λιγότερο μπροστά σε άλλες τρύπες..
Άλλωστε έπρεπε να τελειώσει κάπως έτσι για να περάσει κάποια μηνύματα οπότε το περίμενα πως θα είχε τέτοιο περίπου ending.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#63 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 02 June 2009 - 18:24

:nod2::nod2::nod2::nod2::nod2::nod2::nod2::nod2:

βάσηκα φάνηκε ότι κληρονόμησε αυτός τα πάντα... και όχι ενώ μπορούσε να σταματήσει εκεί αυτός ήθελε και άλλα... επίσης στο τέλος

Spoiler:

well, εδώ θα διαφωνήσουμε.

το σενάριο σίγουρα είχε μπόλικα προβλήματα τα όποια είτε τα χε εκ γενετής είτε λόγω κακής μεταφοράς, τα είχε πάντως. αλλά η ψυχολογία ήταν για μένα ξεκάθαρη και αριστουργηματική. κάτι που ΔΕΝ έχουνε οι αμερικάνικες σειρές, όσο κι αν προσέχουν τις λεπτομέρειες (που και εκεί έχουμε πατάτες, ποζεριάς κυρίως, αλλά τεσπά).

και εξηγώ (ακολουθεί έπος):

Spoiler:

αυτά είχα να πω, να προσθέσω ότι

Spoiler:

Posted Image

#64 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 02 June 2009 - 20:33

Επίσης οι Αμερικάνοι τραβάνε μια καλή σειρά από τα μαλλιά μέχρι να τη σιχαθούμε. Δεν είναι όλες οι ιαπωνικές σειρές έτσι αν και ναι, έχουν κενά που οφείλονται κυρίως στη μικρή τους διάρκεια και έλλειψη υλικού (το μάνγκα αν θυμάμαι καλά ήταν πολύ μικρό).

Εγώ πάλι αν και αναρωτιώμουν για όλα όσα αναφέρατε δεν κάθισα να το σκεφτώ πολύ. Αλλού ήταν το focus της σειράς. Προτίνως την απόλαυσα γιατί με έκανε να αγωνιώ κάθε εβδομάδα. Πολύ απλά.

+100000000

well, εδώ θα διαφωνήσουμε.

το σενάριο σίγουρα είχε μπόλικα προβλήματα τα όποια είτε τα χε εκ γενετής είτε λόγω κακής μεταφοράς, τα είχε πάντως. αλλά η ψυχολογία ήταν για μένα ξεκάθαρη και αριστουργηματική. κάτι που ΔΕΝ έχουνε οι αμερικάνικες σειρές, όσο κι αν προσέχουν τις λεπτομέρειες (που και εκεί έχουμε πατάτες, ποζεριάς κυρίως, αλλά τεσπά).

και εξηγώ (ακολουθεί έπος):

Spoiler:

αυτά είχα να πω, να προσθέσω ότι

:nod::nod::nod::nod::nod:
Χειροκροτώ. Τέλειο το έπος. Έγραψες όλα όσα μου άρεσαν τόσο πολύ σ' αυτήν την σειρά.

Eri
Spoiler:

Radagast Όσον αφορά την Midori διαφωνώ.
Spoiler:

Posted Image

Posted Image

#65 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 02 June 2009 - 21:12

Θεέ μου.. Πόσους οργασμούς μπορεί να περάσει μια γυναίκα σε δύο σελίδες... Επικό topic! :nod2:

Glastenen, respect για ενα πολύυυυυυ καλό post. Ειλικρινά, μας κάλυψες απολύτως.

Πρέπει να φύγω τώρα, θα πω περισσότερα για όλα αργότερα. :nod2:

Edit: Να'μαι... Λοιπόν... Έχουμε και λέμε...

αλλά η ψυχολογία ήταν για μένα ξεκάθαρη και αριστουργηματική. κάτι που ΔΕΝ έχουνε οι αμερικάνικες σειρές, όσο κι αν προσέχουν τις λεπτομέρειες (που και εκεί έχουμε πατάτες, ποζεριάς κυρίως, αλλά τεσπά)

Αμήν....

ο φούταρο δεν είναι ο λάητ γιαγάμης

γι'αυτό και έκανε λάθη

Spoiler:

επειδή τότε δεν κατάφερε να επεξεργαστεί όσα συνέβαιναν γύρω του (και ήταν πολλά)

Και ενω έχει μεγαλώσει ακόμη

Spoiler:

Συμφωνώ επίσης με

Spoiler:

Ουσιαστικά έγινε αυτό που μισούσε.

Spoiler:

Ουφ Θεέ μου.... Δε ξέρω καν αν αυτά που είπα είναι coherent. Lol. Αμα πάρω φόρα, γράφω οτι κατεβαίνει όπως κατεβαίνει :hahaha:

Τέλος, για να αλλάξει και η διάθεση

και μένα μάρεσε και το σαλάκι του, και το δακρυάκι του, και το μυξάκι του, και το αιματάκι του, και το εμετάκι του...:nbleed::nbleed: εχμ...παραφέρθηκα :deadga6:

Που να δείς το ιδρωτάκι του! *woman in the know* :kakaka: Αχ, και μόνο για αυτό και τις στενές φόρμες του άξιζε το Dolphin Blue :nbleed:

Edited by Orion19, 03 June 2009 - 01:20.

#66 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 03 June 2009 - 14:23

εγώ ξέρω πάντα με το μέρος του ήσασταν εμένα δεν με αγαπήσατε ποτέ...

Ωραία και πολύ σωστά αυτά που λέτε... απλά εγώ δεν είμαι τόσο ρομαντική
έχω κουραστεί με το θέμα των ιαπώνων, που πάντα έναν κακό χαρακτήρα τον βγάζουν καλό...

Όλα αυτά που γράφετε όντως έτσι είναι, στο τέλος
Spoiler:

#67 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 03 June 2009 - 15:48

εγώ ξέρω πάντα με το μέρος του ήσασταν εμένα δεν με αγαπήσατε ποτέ...

ναι σε μισούμε! :burningbe3: γίνε μπισόνεν να σε αγαπήσουμε :nbleed:

Ωραία και πολύ σωστά αυτά που λέτε... απλά εγώ δεν είμαι τόσο ρομαντική
έχω κουραστεί με το θέμα των ιαπώνων, που πάντα έναν κακό χαρακτήρα τον βγάζουν καλό...

wake up and smell the coffe: δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. πουθενά. υπάρχουν μόνο άνθρωποι. και καλά κάνουν οι ιάπωνες που φτιάχνουν ανθρώπινους χαρακτήρες, με αδυναμίες και εγώ, και όχι χάρτινες αηδίες φωτεινού/σκοτεινού λες και βλέπουμε ηθικοπλαστικό έργο για ηλίθιους.

Spoiler:

επειδή σατανίστηκα με το έπος μέρος β' που έγραψα πάω για μπάνιο.

@orion: respect :nod:

Posted Image

#68 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 August 2009 - 11:38

Πάρα πολύ καλή σειρά. Είχε μεν τα κενά της και τα λαθάκια της αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τον ρεαλισμό της και την κοινωνική κριτική που ασκεί. Φώτισε πτυχές της ανθρώπινης φύσης που δύσκολα βλεπει κανείς με έναν απίστευτο ρεαλισμό και πολλές φορές κυνισμό.

Κατά τ άλλα πολύ όμορφη η συζήτηση στο thread. Σε μεγάλο βαθμό με κάλυψαν αυτά που λένε η Orion η Glastenen και η Nighteyes.

Spoiler: spoilers on the whole series

Well αυτά λιγο η πολύ. Θα την ξαναδώ κάποια στιγμή σίγουρα την σειρά.

#69 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 08 August 2009 - 04:23

Και για να μας φύγει η πικρίλα, λίγα outtakes απο τη σειρά. Μεσ'τη καλή χαρά ήταν όλοι :hahaha: They're all so kawaiiiii :awww: Καλά, πολύ τον πάω τον Kippei (daddy Gamagori)!!! Αχαχαχα! Το "μαχαιρώνω πισώπλατα" βλέμμα του Kenichi στο 1:27 και το "Ουάου, κοιτάξτε με τι κούκλα πάω αγκαζέ" του Kippei στο 2:05 είναι όλα τα λεφτά! :kakaka: Και η κυρία που ήταν και στο Sexy Voice & Robo (η "μαμά στην οικογένεια με το εστιατόριο εδώ) είναι απλά αξιολάτρευτη!

And for my mandatory fangirl moment: Αυτό το γελάκι στο τέλος είναι το die for! :kawaii:

Youtube Video

Edited by Orion19, 08 August 2009 - 04:38.

#70 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 08 August 2009 - 10:42

Ryo την λένε.
ποιό είναι το θέμα με α λουλουδαι το έβλεπα και στο love shuffle γιατί τους πάνε λουλούδια ;
άντε πες επειδή τελειώσαν τον ρόλο τους, είχαν γενέθλια , γενικά μου φάνηκε πολύ παράξενο.

#71 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 08 August 2009 - 16:26

Απο οτι έχω δεί, είναι απλά κάτι που κάνουν. Κάθε φορά που θα ολοκληρωθεί μια σκηνή μάλλον, απλά δίνουν λουλούδια ο ένας στον άλλο. Του στυλ "καλή δουλειά, μπράβο". Χαρά τα ανθοπωλεία στην Ιαπωνία.... :hahaha:

#72 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 08 August 2009 - 16:35

Κάθε φορά που θα ολοκληρωθεί μια σκηνή μάλλον, απλά δίνουν λουλούδια ο ένας στον άλλο.

Βασικα οχι για καθε σκηνη :P Απλα οταν ενας ηθοποιος τελιωσει το γυρισμα ολων των σκηνων που εχει στη σειρα/ταινια(το λεγομενο crank up) του δινουν λουλουδια,του λενε お疲れさまでした και τον ευχαριστουν για τη συνεργασια και τα σχετικα. XD

#73 miko-chin

miko-chin

Anime Professional

• Members
  • 732 posts

Posted 22 June 2010 - 09:45

Λοιπόν αφού διάβασα όλα τα ποστ του topic έχω κάποια ακόμη πράγματα να συμπληρώσω.Πέρα από αυτό Orion λατρεύω τις φανγκερλιστικές αντιδράσεις σου!:hahaha:

Τη σειρά την τελείωσα χθες στις 12 τα μεσάνυχτα.Δεν θα άντεχα αν δε τη τελείωνα χθες.
So here i go
Spoiler: μην διαβάσετε καλύτερα αν δεν έχετε δει όλη τη σειρά

Αυτά τα ολίγα...Πρώτη φορά γράφω τόσα πολλά πράγματα,γεγονός που δείχνει πόσο πολύ μου άρεσε η σειρά.

tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg

#74 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 22 June 2010 - 10:16

Τελικά αυτό για το σάλιο όντως το έκανε λαθος! Ο_Ο

Το επαληθεψα πριν λιγο καιρο απο προσωπική εμπειρία, δεν μιλαμε πια για θεωρια μονο σχετικα με την ενεργοποιηση του συμπαθητικου...(νταξ οχι η ίδια κατασταση :P, αλλα μια αλλη αρκετα extreme και stressful) Μιλαμε ειχε γινει ερημος σαχαρα το στομα μου... Επινα νευρικα νερο και δεν ελεγε να εμφανιστει σαλιο ουτε για δειγμα.

I blame the director!

#75 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 22 June 2010 - 13:15

Είδες αυτό το χαλαρό σάλιο τι μας κάνει; :hahaha: Ακόμα μας βασανίζει!
Miko-chin, συμφωνώ 100% με όσα λες. Σου προτείνω να δείς Detroit Metal City για κάτι εντελώς διαφορετικό και για να κατουρηθείς και στο γέλιο.
Είναι ωραία αλλαγή απο Zeni Geba για να σου φύγει η κατάθλιψη. :ureshii:
Ερμηνεία σαν αυτή του Zeni Geba δε θα βρείς, είναι η καλύτερη so far (δεν έχω δεί ακόμη το Kamui Gaiden βέβαια), αλλά στο DMC είναι επίσης respect απλά για άλλους λόγους. Αχαχα.
Το λατρεύω το άτομο! :nod:Προσκυνώ, respect! Άντε να βγεί και το Gantz να τονε δούμε και με τη σφιχτή latex στολή. Βασικά, ανυπομονώ να δω την ερμηνεία του.... και την latex στολή. :himitsu:
Έχει και ωραίο σώμα για γιαπωνέζος, ο άτιμος.

Edited by Orion19, 22 June 2010 - 13:26.