Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Zeni Geba

• Please log in to reply
78 replies to this topic

#1 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάιος 2009 - 00:51

Zeni Geba - wiki link

Details

* Title: 銭ゲバ
* Title (romaji): Zeni Geba
* Also known as: Money Crazy
* Format: Renzoku
* Genre: Drama

Posted Image

Youtube Video

O Matsuyama Kenichi (Death Note as L, Detroit Metal City as Negishi/Krauser) πρωταγωνιστεί σε μια σειρά 9 επεισοδίων για έναν άνθρωπο που έχει εμμονή με το χρήμα και κάνει τα πάντα για να το αποκτήσει, ακόμα και φόνο.

Το drama βασίζεται στο ομώνυμο manga (περισσότερα εδώ)

Μιλαμε για μία πολύ δυνατή και σκοτεινή σειρά που θίγει με αξέχαστο τρόπο τη μοντέρνα κοινωνία που κυβερνείται απο τον καπιταλισμό και τη κοινωνική ανισότητα. Δεν είναι πολιτική σειρά, αλλά θίγει ένα παγκόσμιο πολιτικό θέμα. Επίσης δείχνει το πως επηρεάζει το χρήμα τον άνθρωπο και σε πιο προσωπικό επίπεδο. Άλλωστε μέσα απο το δράμα του χαρακτήρα γίνεται και η κριτική προς τη κοινωνία.

Ενδιαφέροντες χαρακτήρες και καλό cast, αλλά το διαμάντι της σειράς είναι ο κεντρικός χαρακτήρας και βέβαια ο μόνος άξιος ηθοποιός για να καταφέρει να τον υποδυηθεί, Matsuyama Kenichi.

Η ισορροπία που κρατάει μεταξύ ενός σκληρού και άκαρδου ανθρώπου και ενός πληγωμένου παιδιού παίζει με το μυαλό το θεατή ώστε να μη ξέρει ούτε αυτός τι θέλει. Βλέπουμε έναν στυγνό δολοφόνο που έχει τόσο τραγική παρουσία και ύπαρξη που δε ξέρεις αν θες να τον λυπηθείς ή να τον μισήσεις.

Αυτό το mind-fuck είναι παρόν σε όλα τα 9 επεισόδια και η σειρά πραγματικά σε αφήνει σε χίλια κομμάτια που προσπαθούν να βρούν τρόπο να επανασυναρμολογηθούν.

Ειλικρινά, η σειρά είναι απο τις καλύτερες που έχω δεί γενικά και βγάζω το καπέλο στον Matsuyama που πραγματικά είναι τρομακτικά ταλαντούχος νεαρός. Ανυπομονώ για ότι θα κάνει στο μέλλον και ελπίζω να συνεχίσει να αναλαμβάνει τέτοιους περίπλοκους ρόλους!

Απλά respect!

Τη προτείνω ανεπιφύλακτα!

Η σειρά υπάρχει σε στο D-Addicts, αλλά είναι πολύ αργά αρχεία οπότε προτείνω το συγκεκριμένο link. Γρήγορο, τέλεια ποιότητα και τα ίδια subs που υπάρχουν στο άλλο.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Orion19: 05 Μάιος 2009 - 08:10

#2 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάιος 2009 - 10:58

Indeed το Zenigeba ήταν καταπληκτική σειρά. Είχε πολύ δυνατές ερμηνείες και τρομερό σενάριο. Ο Kenichi σου πάγωνε το αίμα! Ειδικά τα τελευταία 2 λεπτά της σειράς ήταν...

Όταν λέμε για σκοτεινές, διαστροφικές σειρές είναι μια από τις καλύτερες! Και είναι και πολύ πρόσφατη!

#3 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Μάιος 2009 - 21:56

Καλά, εγώ στο 9το επεισόδιο χτυπιόμουν... Μου ανέβηκε η πίεση και πήρα χάπι για το πονοκέφαλο μετά:hahaha:

Έγκατα η σειρά, έγκατα!:nod2: Α ρε Matsuken!!!! RISUPEKUTO!!!! :nanana:

#4 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 00:35

Παρακινήθηκα απο το thread αυτό να δω τη σειρά γιατί μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η υπόθεση. Ενα έχω να πω: εχω μεινει με το στομα ανοιχτό!:oo:

Πρεπει να ειναι η πιο ΥΠΕΡΘΕΙΚΗ σειρα της season. Top 5 απο το 2ο επεισόδιο!! Εχω ξετρελαθει, δεν θα κοιμηθω αν δεν την τελειώσω! Τώρα πάω για το 7ο επεισόδιο. Ο Matsuyama Kenichi δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, κρατάει τέλεια τις ισορροπίες σε ένα τόσο δύσκολο ρόλο.:dazed:

Δυστυχως δεν τον ηξερα τόσο καιρό. Το death note πριν καιρό, όταν πήγα να το δω δεν συγχρονίζονταν οι υπότιτλοι και έτσι το παρατησα στα 3 πρωτα λεπτα. Δεν πρόλαβα να τον απολαύσω ως L.:erk: Παντως τώρα που παίζει τον Light είναι πολύ αστειο! Πώς τα φέρνει η μοίρα...:P Μιλάμε ο Futaro ειναι το νέο ΑΠΕΙΡΩΣ βελτιωμένο version του Light. O,τι με ενοχλούσε στο death note σε αυτό τον χαρακτήρα εδώ είναι τέλειο. Γενικά όλοι οι χαρακτήρες είναι καταπληκτικοί!
Next dorama-quest: watch the απαντα of Matsuyama Kenichi.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι το πόσο μεγάλος ειναι ο κάλος στο εγκέφαλο των ιαπώνων που εδωσαν τόσο χαμηλα ratings σε ενα τέτοιο διαμάντι! Προτιμουνε να βλεπουνε doraemon δλδ?:terror2: Ειχα δίκιο τόσα χρόνια που πιστευα οτι κάτι δεν πάει καλα με αυτους...

edit: Μολις είδα ότι βγήκε τρίτος ο Matsuyama. Μερικά πραγματα κάνουν μπαμ απο μακρυα νομιζω. Αν και δεν είδα τον Kame και τον Satoshi στα drama της season, no fucking way να ηταν καλυτεροι.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από samurai_pizza_dora: 06 Μάιος 2009 - 00:42

#5 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 08:23

Δε τον λένε οι fans"The Johnny Depp of Japan" χωρίς λόγο τον Kenichi-kun!:dazed: Το άτομο δε πιάνεται! Σε ΚΑΘΕ του ερμηνεία είναι σα να βλέπεις άλλο άνθρωπο. Απο τις εκφράσεις του μέχρι τη γλώσσα του σώματος, πως στέκεται, πως περπατάει, τα ΠΑΝΤΑ! Ειλικρινά, δείτε Death Note, Detroit Metal City, Zeni Geba και Oyayubi Sagashi και πείτε μου ΠΩΣ στο καλό είναι το ίδιο άτομο!:hahaha:

Προσκυνώ το μεγαλείο σου φίλε!:nod2:

Πραγματικά, το βλέπαμε με τη μητέρα μου και όλη την ώρα λέγαμε "Τι Light και λαλακίες!"!!! Αχαχαχα. Του έχει πάρει τη ταυτότητα του Raito-kun!

#6 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 09:39

Tελείωσα χθες την καταπληκτική σειρά αυτή και μπορώ να πω με ασφάλεια ότι είναι το αγαπημένο μου drama ever! Χθες δεν το εβγαζα το συμπερασμα τόσο εύκολα, γιατι πιστευα ότι οφειλόταν στο παραληρημα της στιγμής.

Αυτό όμως που θα επαναλάβω είναι η απορια μου για το πόσα κουτια ληγμένα παίρνουν οι ηλιθιοι οι ιάπωνες, για να δωσουν 10% rating???O_o Ισως επειδή μόνο το 10% έχει μυαλο και σκέφτεται εκει πέρα, το αλλο 90% ειναι αποβλακωμένο... Είχα διαβάσει και στο japan thread ότι μόνο 1 στους 10 έχει αυτο που ορίζουμε εμεις ως προσωπικότητα... Τελικά δεν έπεσε και πολυ εξω αυτή η παρατήρηση. Anyway, ευχαριστω το υπολοιπο 10% των εξυπνων απο τα βαθη της καρδιας μου για τα αριστουργηματα που μας δίνει σε ολους τους τομεις! :P

Tελικά, σκέφτομαι πόσο χρήσιμο είναι το γεγονός ότι δημιουργήθηκε section για τα drama! Aν είχε αναφερθει σε κανένα τεραστιο γενικο thread(οπως είχε γίνει ήδη με τη σειρα αυτή), το πιο πιθανον είναι να μην της εδινα και τόση σημασία, διότι σε μια σελίδα θα σχολιαζοταν 5-6 ακόμη σειρές...(που όντως συνεβη)

Please people, μπητε στο κόπο να φτιαχνετε threads αν δειτε ότι μια σειρά αξίζει. Thanks again Orion!(καλα κανεις πλακα???Ο_ο Το εβλεπες με την μητερα σου???:terror2: υπαρχουν και ανοιχτομυαλοι ανθρωποι τελικα...)

#7 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 09:57

Να'σαι καλά. Έπρεπε να το μοιραστώ οπότε θέλατε δε θέλατε, θα το πόσταρα! Αχαχαχα.

Όσο για τη μητέρα μου, δεν έχω κανένα παράπονο!56 χρονών γυναίκα και 1 μήνα τώρα βλέπουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ το Detroit Metal City. :hahaha:Rock on! Μπορεί άνιμε να την έχω καταφέρει να δεί μόνο το Monster, αλλά απο ταινίες βλέπουμε μια χαρά παρέα.

Σιγά μην έχανε το Zeni Geba!

Καλά, στο τελευταίο επεισόδιο

HUGE SPOILER!

Spoiler:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Orion19: 06 Μάιος 2009 - 10:03

#8 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1.058 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 09:57

Εμ, όσον αφορά την τηλεθέαση, γενικώς τώρα τελευταία όλες οι σειρές στην Ιαπωνία έχουν χαμηλή τηλεθέαση. Και τα άνιμε ακόμα. Οι άνθρωποι δεν βλέπουν τόσο πολύ τηλεόραση ή βλέπουν μόνο εκπομπές. Ειδικά στο Τόκιο. Προς Όσακα πλευρά η τηλεθέαση εξακολουθεί να είναι σχετικά υψηλή.
Και γενικώς για κάποιο λόγο τα dramas NTV, εκτός του Gokusen, πατώνουν στις τηλεθεάσεις! Τ_Τ
Καλά, τουλάχιιστον εμείς τα εκτιμάμε!
Άλλο ένα πράγμα που μου άρεσε στο Zeni Geba ήταν η μουσική. Ειδικά το main theme!

#9 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 10:02

Όντως. Είχε και πολύ καλό ήχο γενικά. Π.χ
Spoiler:
... Δηλαδή μου θυμίζει disturbing στιγμές Silent Hill! LOL!

#10 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 10:19

@a2a:Nαι, αλλά το 10% ειναι ποσοστό, δλδ συγκριση με άλλες εκπομπες εκεινη την ωρα. Δεν εχει καμια σχεση με το οτι οι ανθρωποι δεν βλεπουν τηλεοραση και πολυ, δεν μιλαμε για ποσοστα που αφορουν το ποσος κόσμος απο τον πληθυσμο γενικα βλεπει κάτι.(ή κανω λάθος και τόσο καιρό δεν ηξερα τι ειναι τα ratings? O_o)

Aν δεν ειναι συγκριτικο το 10% με κατι αλλο τοτε παω πασο, αν ομως εκεινη την ωρα απλως οι περισσοτεροι τηλεθεατες προτίμησαν να δουν κατι άλλο(κανα variety πχ,τα οποια αν και αστεια, μην τρελαθουμε οτι εχουν και τοσο μεγαλη αξια) τότε κραταω την αποψη περι καθυστερημένων.

@orion:Oσον αφορά το τελος του τελευταιου επεισοδίο οντως έχει δίκιο. Απιστευτη ερμηνεία! Και εκτός απο αυτό ήταν και το character development πολυ ρεαλιστικό.

ΜΕGA SPOILER

Spoiler:

#11 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 10:59

Πάντως ένα είναι το σίγουρο...

SPOILERIFIC!

Spoiler:

Γι'αυτό άλλωστε τη προτείνω εδώ γιατί πιστεύω οτι σαν έλληνες θα τη καταλάβουμε καλύτερα (ή μάλλον θα κατανοήσουμε την αδικία καλύτερα)απο οτι π.χ κάποιος απο τις βόρειες εδώ χώρες που δε ξέρει τι θα πεί φτώχια.

#12 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 11:05

To έβαλα και εγώ να κατεβαίνει σιγά σιγά. Ori-chan με είχες ψήσει καλά όταν μου το είχες συστήσει κατ ιδίαν έβαλες και την παρουσίαση και έδεσε το θέμα. Eίδα και την samurai_pizza_dora να έχει εκστασιαστεί οπότε είπα "εδώ είμαστε".
Spoiler:

Ερώτηση μόνο. Στο Link Που έδωσες με τα megaupload κάθε επεισόδιο έχει τρία κομμάτια (το ένα είναι σίγουρα οι υπότιτλοι). Τα κατεβάζουμε και τα τρία?

Btw αργούν ψιλό να κατέβουν αλλά είναι αυτό που λέμε τα καλά κόποις κτώνται.

PS o πρωταγωνιστής είναι πολύ ωραίο παιδί:nbleed:.

#13 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 11:13

Ο Kenichi είναι bishie με τα όλα του :nbleed: αν και προσωπικά "τον ερωτεύτηκα" αφού με είχε αφήσει με το στόμα ανοικτό λόγω ικανοτήτων. Συνήθως μου πάει αντίθετα:hahaha:

Βέβαια, είδα το Zeni Geba μετά απο DN και DMC οπότε δεν τον είχα δεί σε full bishie mode...:hahaha:

Όσο για τα links, στο πρώτο επεισόδιο έχει 2 είδη υπότιτλων, αλλά το srt will do. Για όλα πρέπει να φορτώσεις και τα 2. Το πρώτο είναι το βίντεο και το srt οι υπότιτλοι. Δε ξέρω τι codecs έχεις, αλλά λογικά θα παίζει τέτοια soft subs. Αν όχι, φόρτωσε το ffdshow. Καλός codec και δε μου δημιουργεί προβλήματα με άλλα.

P.S: For us fangirls...

Posted Image

#14 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 11:16

Νah, δεν είναι 3 τα κομμάτια. Μόνο στο πρώτο επεισόδιο έχει και ένα αρχείο τυπου ass το οποιο αν το βαλεις ίδιο όνομα με τους υποτιτλους και το επεισόδιο αλλάζει τη γραμματοσερά των υποτιτλων. Μια φορα πηγα να το βαλω και εγω και οι υποτιτλοι δεν διαβαζονταν. Δεν ξερω για αυτο το drama ομως.

Aντε καλη αρχη στο κάψιμο!

#15 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1.095 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Μάιος 2009 - 11:20

Κάτι μου λέει οτι σε μια μέρα θα το έχει δεί και η Ιri-chwan μας :canthelp:

Έλα μετά να πορωθούμε στη συζήτηση και βέβαια να δοξάσουμε τον Kenichi ομαδικά (και κάτι άλλο θα ήταν ωραία να του κάνουμε ομαδικά, αλλά δυστυχώς στο δόξασμα θα μείνουμε:hahaha:)