Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μαθήματα Ιαπωνικών στην Ελλάδα: Φροντιστήρια κτλ.
Posted 17 October 2009 - 18:15
Posted 17 October 2009 - 18:59

Από κει και πέρα συμφωνώ ότι δεν μπορούμε όλοι να συμφωνούμε όλοι με όλους!
Έτυχε οι δικές μου εμπειρίες από κάποιους να ήταν καλές και από κάποιους άλλους κακές. Απλά το μοιράζομαι!Δεν πάω να κάνω και προπαγάνδα!
Το αφήνω εδώ το θέμα πάντως και συγνώμη αν πρόσβαλα κανέναν με αυτά που έγραψα. Όπως ανέφερα και σε άλλο ποστ μου είναι απλά δικές μου απόψεις πάντα.Δεν περιμένω όλος ο κόσμος να συμφωνεί μαζί μου!
:nod:Odin, my bad! Ας πούμε απλά να πάνε όλοι καλά στις εξετάσεις και γενικά στα μαθήματα των ιαπωνικών!
Posted 18 October 2009 - 13:02
Στην τάξη, που είναι μια σταλιά, δυστυχώς είμαστε πάρα πολλοί, γύρω στους 25, ίσως κ παραπάνω. Αν εξαιρέσεις το στρίμωγμα, προς στιγμήν δε με νοιάζει. Για 400 το χρόνο κ σε στάβλο να με βάζανε, χέστηκα κιόλας.
αυτά!!

thanks lily. you gave true meaning to my naruto shippuden.
http://www.anime-planet.com/users/evaofadawn
Posted 18 October 2009 - 15:37
Edit: Α, και μην ανησυχείς για το στρίμωγμα, μέχρι τα μισά της χρονιάς το πολύ θα έχετε μείνει οι μισοί!
Posted 18 October 2009 - 19:58
Στην τάξη, που είναι μια σταλιά, δυστυχώς είμαστε πάρα πολλοί, γύρω στους 25, ίσως κ παραπάνω. Αν εξαιρέσεις το στρίμωγμα, προς στιγμήν δε με νοιάζει. Για 400 το χρόνο κ σε στάβλο να με βάζανε, χέστηκα κιόλας.
αυτά!!
Πέρυσι που ήμουν στο δίλημμα να ξεκινήσω Ιαπωνικά ή Ισπανικά, (με κέρδισαν τα Ισπανικά τελικά!) αυτός ήταν ο πολύ βασικός που απέρριψα το Καποδιστριακό.
Αλλά, όπως έχουν πει και εδώ, πολλά παιδιά μου έχουν πει πως μετά από 2-3 μήνες είστε οι μισοί (και λιγότεροι) στην τάξη, αλλά πέρυσι αυτή η παράδοση δεν κρατήθηκε! Σχεδόν όσοι ξεκίνησαν μαθήματα εκεί, έμειναν μέχρι το τέλος της χρονιάς!
Posted 18 October 2009 - 21:31
Πέρυσι που ήμουν στο δίλημμα να ξεκινήσω Ιαπωνικά ή Ισπανικά, (με κέρδισαν τα Ισπανικά τελικά!) αυτός ήταν ο πολύ βασικός που απέρριψα το Καποδιστριακό.
Αλλά, όπως έχουν πει και εδώ, πολλά παιδιά μου έχουν πει πως μετά από 2-3 μήνες είστε οι μισοί (και λιγότεροι) στην τάξη, αλλά πέρυσι αυτή η παράδοση δεν κρατήθηκε! Σχεδόν όσοι ξεκίνησαν μαθήματα εκεί, έμειναν μέχρι το τέλος της χρονιάς!
Δε νομίζω, πέρυσι στο δικό μου τμήμα τουλάχιστον είχαν ξεκινήσει καμιά 20αριά και τους τελευταίους μήνες είχαμε μείνει 5-6 και φυσικά γινόταν καλύτερο μάθημα.
Φέτος στο β' έτος όμως έμπλεξαν τα μπούτια τους οι μλκες, δημιούργησαν 2 μόνο τμήματα για 45 παιδιά περίπου και γίνεται 'ο' χαμός. Και δε βλέπω να τα σταματάνε και πολλοί στη συνέχεια εφόσον επέλεξαν να τα συνεχίσουν. Αν το ήξερα μάλλον θα κοίταγα για αλλού φέτος.
Posted 19 October 2009 - 12:39
Εύα μου συγχαρητήρια! Η Κλειώ είναι πολύ καλή και μεταδοτική καθηγήτρια και, πίστεψέ με, κάνει και για μεγαλύτερα έτη! Στο δεύτερο έτος ήταν κομματάκι αυστηρή βασικά αλλά αυτό ήταν λόγω προετοιμασίας για το kyuu 4 φαντάζομαι. Have a nice year!

όσον αφορά στα επόμενα έτη, δυστυχώς είμαι αρκετά μεγάλη κ οι προτεραιότητες μου είναι άλλες, δλδ του χρόνου θέλω να είμαι Αγγλία για μεταπτυχιακό, οπότε ο μόνος τρόπος θα είναι να συνεχίσω εκεί... που δε το βλέπω γτ master κ χόμπι δεν πάνε πακέτο, τα κεφάλια μέσα!
το καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά εμένα προσωπικά δε με νοιάζει ιδιαίτερα που είμαστε πολλοί (μόνο λόγω χώρου μου τη δίνει λίγο!). Μια κλίση στις γλώσσες την έχω, οπότε αρκεί να παρακολουθώ την ώρα που γίνεται το μάθημα κ είμαι κομπλέ! Άσε που νιώθω λες κ γύρισα στο σχολείο κ έχει πολύ πλάκα!

τώρα, για το αν θα φύγουν παιδιά ή όχι, ο καιρός θα δείξει!!!!

thanks lily. you gave true meaning to my naruto shippuden.
http://www.anime-planet.com/users/evaofadawn
Posted 19 October 2009 - 22:13
Posted 30 December 2009 - 05:06

Posted 30 December 2009 - 10:26
Posted 30 December 2009 - 14:29

Posted 10 January 2010 - 03:27
Και έχω την εξής απορία... Τι βιβλία χρησιμοποιήσατε μέχρι στιγμής στα γιαπωνέζικα που κάνετε;
Πιστεύω πως αυτό είναι αντικειμενικό κριτήριο για την ποιότητα του μαθήματος.
Με καθυστέρηση μερικών μηνών (lol) απαντάω στην Nighteyes, γιατί το post της μου έκανε μεγάλη εντύπωση...
Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσεις χρήμα στην γλώσσα αυτή είναι το διάβασμα σε συνδυασμό με ιδιαίτερα. Εννοώ οτι στην πορεία θα μπορούσες να ζητήσεις να σου βάζει δουλειά στο σπίτι, ώστε στο μάθημα να κάνετε μόνο έλεγχο και παράδοση. (Στο φροντιστήριο μας δεν βάζουν ασκήσεις για το σπίτι, δεν ξέρω αλλού, οπότε χάνεται χρόνος μεχρι να πει ο καθένας την απάντηση.)Ακόμα και τις άγνωστες λέξεις να τις βρίσκεις από πριν, ώστε να μην χάνεις χρόνο γράφοντας τες την ώρα του μαθήματος.
Στα ιδιαίτερα που κάνω κάνουμε ακριβώς αυτό, όμως δεν το ζήτησα ποτέ, μόνη της το έκανε. Και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες πως δεν σας βάζουν ασκήσεις για το σπίτι, please elaborate. Σπίτι τι διαβάζετε δηλαδή; Τι βιβλία έχετε;
Posted 10 January 2010 - 12:06
Ευνοουνται οσοι εχουν περισσοτερο και πιο ξεκουραστο ελευθερο χρονο-εγω για παραδειγμα που εργαζομαι και πολλες φορες γυριζω πτωμα στο σπιτι δυσκολευομαι η δεν διαβαω τις καθημερινες (συνηθως εκμεταλευομαι το χρονο που χανω σε μετρο, λεωφορειο κλπ) και δεν ειμαι ο μονος!
Θεωρω οτι χρειαζεται και ξεχωρη προσωπικη μελετη και προεργασια αλλα επισης θεωρω πως κατι τετοιο χρειαζεται ειτε σε φροντηστιριο η σε ιδιαιτερα!
Τελος να πω οτι αν καποιος μπορει να διαθεσει χρηματα για ιδιαιτερα θα ηταν ισως ιδανικη λυση καθως μπορει το μαθημα να γινει πιο παραγωγικο - εγω παντως δεν μπορω
i aku the shape-shifting master of darkness...
Posted 10 January 2010 - 14:49
Τίποτα δεν διαβάζαμε. Λεξιλόγιο μόνο. Δεν μας έβαζε ασκήσεις για το σπίτι. Τις λύναμε εκεί "στο πόδι". Δηλαδή σε μια άσκηση ο καθένας απαντούσε από ένα ερώτημα/κενό/μετατροπή πρότασης, με αποτέλεσμα μέχρι να φτάσει η σειρά μου να έχω προλάβει να γράψω τα μισά(γιατί παράλληλα σκέφτεσαι αυτό που θα πεις όταν έρθει η σειρά σου) και αυτά χωρίς να τα έχω σκεφτεί εγώ η ίδια. (Άσε που κατά 99% τα έγραφα σε romaji ενώ αν τα ετοιμάσεις από το σπίτι που υπάρχει χρόνος, τα γράφεις κανονικά.) Βέβαια θα μπορούσα να τα διαβάζω από μόνη μου πριν και να τα γράφω και απλά να τα τσεκάρω στο μάθημα, αλλά αυτό θα παραήταν βαρετό (να έχω την απάντηση και να περιμένω να σκεφτεί ο άλλος τι θα πει, αφού δεν θα τα έχουν κοιτάξει και οι άλλοι απο πριν).Και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες πως δεν σας βάζουν ασκήσεις για το σπίτι, please elaborate. Σπίτι τι διαβάζετε δηλαδή; Τι βιβλία έχετε;
Τώρα κι εγώ ιδιαίτερα κάνω και αν και δεν τρέχουμε όσο θα ήθελα, τα μαθήματα είναι πιο περιεκτικά. Τελευταία μου δίνει και γράφω στο σπίτι και κάτι σαν έκθεση το οποίο δεν το περίμενα αλλά βοηθάει πολύ στην χρήση και εξάσκηση της γλώσσας. Στα τμήματα το σημείο αυτό του βιβλίου μάλλον το κάνουν προφορικά αντί για γραπτά. Προσωπικά τα προφορικά δεν με βοηθάνε τόσο όσο τα γραπτά, οπότε το προτιμώ έτσι.
Posted 15 January 2010 - 20:59
Εγώ κάνω ιδιαίτερα εδώ και λίγο καιρό. Χμμμ, διάβασα όλο το thread, έχει μαζέψει πολλές άχρηστες πληροφορίες. :S Απ'οτι μου έχουν πει είναι ζήτημα αν υπάρχει φροντιστήριο που να κάνει καλή δουλειά (!), όμως καταλαβαίνω πως το διδασκαλείο είναι value for money ανεξαρτήτως της ποιότητας διδασκαλίας που μπορεί να παρέχει.
Και έχω την εξής απορία... Τι βιβλία χρησιμοποιήσατε μέχρι στιγμής στα γιαπωνέζικα που κάνετε;
Πιστεύω πως αυτό είναι αντικειμενικό κριτήριο για την ποιότητα του μαθήματος.
Εμείς στο Διδασκαλείο είχαμε τα Genki 1 και 2 τις δύο πρώτες χρονιές μαζί με το Basic Kanji Volume 1. Η δασκάλα στο δικό μας τμήμα είχε δώσει και σε όσους ενδιαφέρονταν και το 日本語90日 (ή κάτι παρόμοιο για τίτλο), ένα βιβλίο το οποίο κάλυπτε τη γραμματική του 3級 με άπειρες ασκήσεις, πάρα πολύ βοηθητικό.
Φέτος δουλεύουμε τα εξής βιβλία:
- Γραμματικη: 2級完全マスター文法 από τη πολύ γνωστή σειρά των Kanzen Master. Δυστυχώς, μπορεί να δουλευτεί μόνο με δάσκαλο και με έξτρα ασκήσεις σε φωτοτυπίες.
- Κείμενο: 読解始まるあなたへ4 Δυσκολούτσικα κειμενάκια και λεξιλόγιο, αλλά εύκολες σχετικά ερωτήσεις κατανόησης. Πολλές, μα πολλές άγνωστες λέξεις, χεχε.
- Listening: 聴解弱いあなたへ3 Στο πρώτο μάθημα σκάσαμε στα γέλια από το σοκ του πόσο γρήγορα μιλάγανε. Ακόμη και τώρα έχει πλάκα η ταχύτητα με την οποία φεύγουν ολόκληροι διάλογοι μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, αλλά οι ασκήσεις αρχίζουν να μας φαίνονται πολύ εύκολες, οπότε μάλλον κάτι γίνεται.
- Kanji: Basic Kanji Book Volume 2 Κατά τη γνώμη μου από τα καλύτερα βιβλία κάντζι που υπάρχουν, αν και για να είμαστε ειλικρινής, η δασκάλα μας μας βάζει να διαβάζουμε και τα κάντζι που συναντάμε στο dokkai.
Άσχετο, αλλά ψάχνω κι εγώ για βιβλίο ασκήσεων γραμματικής κυρίως για επιπλέον δουλειά στο σπίτι. Έχει κανείς κάτι να προτείνει; Τι άλλα βιβλία δουλεύετε σε ανώτερο επίπεδο;