Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Μαθήματα Ιαπωνικών στην Ελλάδα: Φροντιστήρια κτλ.

• Please log in to reply
383 replies to this topic

#121 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 21 February 2010 - 18:50

Και μια τελευταία ερώτηση με το διδασκαλείο τί παίζει ακριβώς? (Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί είναι? και πώς γίνονται οι εγγραφές εκεί? Κατάλαβα ποιές είναι οι καλές και ποιές όχι)
Arigatou:nod:

Διδασκαλειο του πανεπιστημιου Αθηνων εστι το εξής....

Ενας πολύ οικονομικος τροπος να ξεκινησει καποιος ιαπωνικά. Οι φοιτητές του πανεπιστημιου Αθηνων και οι υπολοιποι φοιτητές εχουν εξεραιτικά χαμηλη τιμή. Η τιμη ειναι επισης πολυ καλη και για οποιονδηποτε πολίτη που δεν ειναι φοιτητής, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στις αρχες Σεπτεμβριου πατε Ιπποκρατους 7 2ος οροφος και μαθαινετε ποιες ειναι οι ημερομηνιες εγγραφης για καθε γλωσσα. Την ημερα εγγραφής πληρωνετε και το ποσο το οποιο αρκει για εναν χρονο. Επειτα επιλέγετε τμημα και ωρες που σας εξυπηρετούν.
Τα μαθηματα ξεκινουν κατα τον Οκτωβριο.

Στο διδασκαλειο μπορει να γινει καλή δουλεια, εφοσον εσεις δειξετε ενδιαφερον και θεληση και εφοσον σας τυχει καλος καθηγητής. Εγώ τις 3 χρονιες που εκανα στο διδασκαλειο ειχα την τυχη να εχω τους καλυτερους, Κλειώ, Αγγελικη, Osawa Masako.

Την πρωτη χρονια των ιαπωνικών δυστυχως τα τμηματα ειναι πολυμελή, γιατι οι εγγραφες ειναι παρα πολλές. Στα επομενα ετη ο αριθμος μειωνεται δραματικά, καθως αρκετοί διαπιστωνουν οτι τα ιαπωνικα δεν τους ταιριαζουν ή προτιμουν να συνεχισουν με ιδιαιτερα.

Ο ρυθμός προοδου ειναι σαφως πιο αργος απ οτι θα ηταν ο ρυθμος στα ιδιαιτερα. Το διδασκαλειο μπορει να σας φτασει σε επιπεδο γνωσης μεχρι το πτυχιο 3kyu, όχι παραπάνω.

#122 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 21 February 2010 - 18:59

Ξέρει κανείς από που μπορώ να μάθω για ιδιαίτερα Ιαπωνικών στη Θεσσαλονίκη; Ιαπωνική Πρεσβεία is the way; Ξέρει κανείς κάποιο τηλέφωνο για ιδιαίτερα;

#123 Yagami Light

Yagami Light

Ramen!!!

• Members
  • 74 posts

Posted 22 February 2010 - 00:20

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Tomodachi2, πλήρης η κατατόπηση
Ευχαριστώ και πάλι?
Κάτι άκυρο. Στην πρεσβεία γίνονται μαθήματα?
Posted Image
Life is a lesson, you learn it
when you're through
-LB way-

#124 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 22 February 2010 - 10:49

με το διδασκαλείο τί παίζει ακριβώς? (Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί είναι? και πώς γίνονται οι εγγραφές εκεί? Κατάλαβα ποιές είναι οι καλές και ποιές όχι)
Arigatou:nod:

Είναι απλά ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών που βρίσκεται στην Ιπποκράτους (και με ένα παράρτημα στην οδό Ερεσσού λίγο πιο πάνω.) Σε αυτό διδάσκονται οι εξής γλώσσες :

Spoiler:

Οι εγγραφές γίνονται κάθε Σεπτέμβρη με χρήματα τα οποία πρέπει να καταθέσεις συνολικά για όλη τη χρονιά, σε έναν τραπεζικό τους λογαριασμό. Για φοιτητές υπάρχει μια έκπτωση της τάξης των 100-150 ευρώ, αναλόγως αν είσαι του Καποδιστριακού ή γενικότερα φοιτητής.

edit: άκυρο, τώρα είδα το reply του φίλου από πάνω. <<

serpe7.jpg

#125 Yagami Light

Yagami Light

Ramen!!!

• Members
  • 74 posts

Posted 23 February 2010 - 13:25

Και όσον αφορά το θέμα των φροντηστηρίων?
Ξέρει κανείς τί παίζει? Ποια είναι καλύτερα από τα άλλα, και ποιοί καθηγητές είναι καλοί?

Edited by Yagami Light, 23 February 2010 - 13:38.

Posted Image
Life is a lesson, you learn it
when you're through
-LB way-

#126 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 23 February 2010 - 23:33

σε ποια πόλη;
βασικά αυτό που πας εσύ ειναι το καλύτερο... απο ολα...
πχ εγώ πιστεύω ότι πάω στο καλύτερο της θεσσαλονίκης...
το ίδιο όμως πιστεύει και η Nighteyes...

#127 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 23 February 2010 - 23:45

Ρε συ Eri, αφού πιο πάνω ρωτούσε για το διδασκαλείο, αρά μάλλον για την Αθήνα μιλάει. Θα συμφωνήσω ότι το "καλύτερο" είναι σχετικό και αρκετά υποκειμενικό. Ασε που για να μπορέσει να απαντηθεί απόλυτα κάτι τέτοιο, θα πρέπει κανείς να κάνει βόλτες απο φροντιστήριο σε φροντιστήριο.

Και πότε είπα ότι το δικό μου είναι καλύτερο, btw.:hmmm: Από την αρχή, ήθελα να πάω είτε στο δικό σου είτε σ' αυτό που πήγα γιατί εκεί δίδασκαν σίγουρα Γιαπωνέζες και γιατί είχα ακούσει καλά λόγια και για τα 2. Και συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη. Ανάμεσα στις περιορισμένες επιλογές που έχουμε στην Θεσσαλονίκη, δηλαδή.

Ποιο σημαντικό πάντως θεωρώ το να ταιριάξεις με τον δάσκαλο παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτό δεν μπορεί να στο πει δυστυχώς κανένας εκτός απο σένα.

Posted Image

Posted Image

#128 xkristinx

xkristinx

Starting...

• Members
  • 10 posts

Posted 26 February 2010 - 20:08

αν βολευεσαι με Ν.Σμυρνη εχωνα σου προτεινω ενα!!!:thatsit:

γεια σου:hi:
θα μπορουσες να μου πεις, για πιο λες? μενω ν. σμυρνη και πολυ θα με ενδιεφερε...!! :blingeye2:
:gotit:

#129 angelica

angelica

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 09 March 2010 - 10:41

Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι είναι ο πιο φθηνός τρόπος, δεν το συζητάμε! Αλλά δυστυχώς ισχύει και το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις".:canthelp: Η μόνη φορά που είπα ότι έδωσα λεφτά και αξίζαν και παραπάνω, ήταν πριν 3 χρόνια όταν είχα την Αγγελική-σενσει (Κικι-τσαν:kawaii:) και κατάλαβα πώς επιτέλους πρέπει να γίνεται το μάθημα και καταλάβαινα 100% τί στα κομμάτια γίνεται!:riiight:

Όσο για τα προσωπικά προβλήματα...Ο καλός επαγγελματίας τα αφήνει έξω από την δουλειά του...:stubborn:
Δεν τις έχω γνωρίσει και όλες τις κυρίες σαν καθηγήτριες αλλά από αυτές που ξέρω θα έβαζα κορυφή την Σουζούκι-σενσει με αμέσως μετά την μαθήτρια της Αγγελική-σενσέι που είναι στα χνάρια της! Και η Μασάκο-σενσει είναι τόσο γλυκιά, αλλά τα κακά ελληνικά της,την αφήνουν πίσω...Κρίμα...γιατί παρόλη την ηλικία της δίχνει να θέλει να δώσει τόσα πολλά στους μαθητές της!:bahhh:
Άλλη καθηγήτρια που εκτίμησα με λίγο καλύτερα ελληνικά είναι η Τσουτσούμι-σενσει που το μόνο κακό της είναι ότι σου παρουσιάζει τα ιαπωνικά ότι είναι πολύ δύσκολα(αντί να στα κάνει εύκολα) και όταν υπάρχει πολύ άρνηση στην ατμόσφαιρα το μάθημα είναι λίγο περίεργο!:nosey:
(Τα παραπάνω πάντα δικές μου γνώμες)

Καλημερα, μηπως μπορεις να μου δωσεις το τηλ. της Αγγελικης?:hiding_something: Θελω να συνεχισω τα μαθηματα και θελω να βρω μια καλη καθηγητρια.....

#130 kiriakos

kiriakos

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 09 March 2010 - 22:32

Γεια σας κ απο εμενα!! Βρηκα τυχαια το forum κ αμεσως εγινα μελος! Θα ηθελα κ εγω να μαθω ιαπωνικα! Μηπως μπορει να μου πει καποιος καμια καλη περιπτωση για ιδιαιτερα ή για φροντιστηριο? Ειμαι απο Θεσσαλονικη και απο αυτα που διαβασα πρεπει να δωσω μεγαλη προσοχη στον δασκαλο/α που θα μου κανει. Δεν με νοιαζει το πτυχιο κτλ εγω θελω απλα να μαθω να μιλαω και να γραφω σε πολυ καλο επιπεδο .Σε ποσο καιρο μπορει να φτασει καποιος σε αυτο το επιπεδο? Ευχαριστω

Edited by kiriakos, 09 March 2010 - 22:48.

#131 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 09 March 2010 - 23:47

Γεια σας κ απο εμενα!! Βρηκα τυχαια το forum κ αμεσως εγινα μελος! Θα ηθελα κ εγω να μαθω ιαπωνικα! Μηπως μπορει να μου πει καποιος καμια καλη περιπτωση για ιδιαιτερα ή για φροντιστηριο? Ειμαι απο Θεσσαλονικη και απο αυτα που διαβασα πρεπει να δωσω μεγαλη προσοχη στον δασκαλο/α που θα μου κανει. Δεν με νοιαζει το πτυχιο κτλ εγω θελω απλα να μαθω να μιλαω και να γραφω σε πολυ καλο επιπεδο .Σε ποσο καιρο μπορει να φτασει καποιος σε αυτο το επιπεδο? Ευχαριστω

μπορείς απλά να διαβάσεις το thread απο την αρχή και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σου.

Φροντιστήρια

AXON
90, Papanastasiou St., Harilaou 54644 Thessaloniki
Tel/Fax: 2310 989242
|..AXON GLOBAL EDUCATION NETWORK..|

JAPANESE LANGUAGE SCHOOL GEORGIADOU
3, Iktinou St., 546 22 Thessaloniki
Tel&Fax: 2310-225765
http://www.japanese-school.gr

LANGUAGE LAB
29, Dagli St., 546 21 Thessaloniki / Tel&Fax: 2310-263489

XYNI SCHOOL OF FOREIGN LANGUAGE
116, Egnatia St., 546 22 Thessaloniki / Tel: 2310-225717
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΞΥΝΗ

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος buena ventura
http://buenaventurasc.blogspot.com/

:OMG3::OMG3:
ήθελα να ξερα ποιος κάνει ιαπωνικά στη buenaventura...και το σκεφτόμουν να αρχίσουμε τα μαθήματα στο στέκι στους αμπελόκηπους...

εγώ πάντως κάνω εδώ:
LANGUAGE LAB

#132 kiriakos

kiriakos

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 10 March 2010 - 00:59

Γεια σου erisadesu! Εισαι ευχαριστημενη? Σε ποσο καιρο μπορει να φτασει καποιος σε αυτο το επιπεδο που θελω?

#133 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 10 March 2010 - 01:33

τι να σου πω... εγώ ξεκίνησα με τον Λ και τον Γ...
πριν 3 χρόνια ο Λ τα μιλάει φαρσί και πείρε το 2 kyuu
ενώ εγώ τώρα άρχισα τα μαθήματα για το 2 Kyuu...
ο Γ που θέλει να κάνει το ίδιο με εσένα αποφάσισε να ξανακάνει το
προηγούμενο επίπεδο επειδή δεν διάβαζε.

#134 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 10 March 2010 - 01:36

:OMG3::OMG3:
ήθελα να ξερα ποιος κάνει ιαπωνικά στη buenaventura...και το σκεφτόμουν να αρχίσουμε τα μαθήματα στο στέκι στους αμπελόκηπους...

εγώ πάντως κάνω εδώ:
LANGUAGE LAB

εγω κανω στο buena ventura ερη
Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#135 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 10 March 2010 - 08:01

Καλημερα, μηπως μπορεις να μου δωσεις το τηλ. της Αγγελικης?:hiding_something: Θελω να συνεχισω τα μαθηματα και θελω να βρω μια καλη καθηγήτρια.....

Ryuu-sama profile: http://www.anime.gr/forums/member.php?u=11039

General Information
Last Activity: 19-11-09 13:39

Με λίγα λόγια έχει να μπει σχεδόν 4 μήνες, εγώ δεν θα περίμενα άμεσα απάντηση. :P

Επίσης no-offence στις Ελληνίδες καθηγήτριες ιαπωνικών αλλά εγώ δεν θα ρίσκαρα να κάνω ιδιαίτερα με Ελληνίδα, και ούτε σε φροντιστήριο θα πήγαινα. Γενικά όσο ενθουσιασμένοι και αν είναι μερικοί σ'αυτό το thread με το μάθημα που τους κάνουν η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι (και εγώ μέσα σε αυτούς) δεν έχουν την εμπειρία για να κρίνουν αν το μάθημα που τους γίνεται είναι αποδοτικό/σωστό η όχι.

ΥΓ. Η δασκάλα μου είναι η καλύτεροτεροτερη, έχει βγει φωτογραφία με τον Τσάκι Τσαν. :P

Σε ποσο καιρο μπορει να φτασει καποιος σε αυτο το επιπεδο που θελω?

Εξαρτάτε με ποιόν καθηγητή/καθηγήτρια και με πόσους άλλους ταυτόχρονα κάνει κάποιος μάθημα, πόσο τα παίρνει τα γιαπωνέζικα και πόσο διαβάζει. :D

Edited by Yojimbo, 10 March 2010 - 08:12.