Και μια τελευταία ερώτηση με το διδασκαλείο τί παίζει ακριβώς? (Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί είναι? και πώς γίνονται οι εγγραφές εκεί? Κατάλαβα ποιές είναι οι καλές και ποιές όχι)
Arigatou:nod:
Διδασκαλειο του πανεπιστημιου Αθηνων εστι το εξής....
Ενας πολύ οικονομικος τροπος να ξεκινησει καποιος ιαπωνικά. Οι φοιτητές του πανεπιστημιου Αθηνων και οι υπολοιποι φοιτητές εχουν εξεραιτικά χαμηλη τιμή. Η τιμη ειναι επισης πολυ καλη και για οποιονδηποτε πολίτη που δεν ειναι φοιτητής, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Στις αρχες Σεπτεμβριου πατε Ιπποκρατους 7 2ος οροφος και μαθαινετε ποιες ειναι οι ημερομηνιες εγγραφης για καθε γλωσσα. Την ημερα εγγραφής πληρωνετε και το ποσο το οποιο αρκει για εναν χρονο. Επειτα επιλέγετε τμημα και ωρες που σας εξυπηρετούν.
Τα μαθηματα ξεκινουν κατα τον Οκτωβριο.
Στο διδασκαλειο μπορει να γινει καλή δουλεια, εφοσον εσεις δειξετε ενδιαφερον και θεληση και εφοσον σας τυχει καλος καθηγητής. Εγώ τις 3 χρονιες που εκανα στο διδασκαλειο ειχα την τυχη να εχω τους καλυτερους, Κλειώ, Αγγελικη, Osawa Masako.
Την πρωτη χρονια των ιαπωνικών δυστυχως τα τμηματα ειναι πολυμελή, γιατι οι εγγραφες ειναι παρα πολλές. Στα επομενα ετη ο αριθμος μειωνεται δραματικά, καθως αρκετοί διαπιστωνουν οτι τα ιαπωνικα δεν τους ταιριαζουν ή προτιμουν να συνεχισουν με ιδιαιτερα.
Ο ρυθμός προοδου ειναι σαφως πιο αργος απ οτι θα ηταν ο ρυθμος στα ιδιαιτερα. Το διδασκαλειο μπορει να σας φτασει σε επιπεδο γνωσης μεχρι το πτυχιο 3kyu, όχι παραπάνω.