Κούλαρε, δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα(τουλάχιστον έτσι πιστεύω). Όντως είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν πάρει το 2 kyu στη Ελλάδα, πόσο μάλλον το 1. Για το 1 θέλει 6 χρόνια. Γιατί όμως να το σκέφτεσαι αυτό και να απογοητευτείς; Καταρχάς λέγεται ότι ένας σημαντικός παράγοντας που έπαιξε ρόλο στο τόσο μικρό ποσοστό που παίρνει το 2 kyu είναι ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στο 3 και στο 2. Από φέτος θα υπάρχει και 5ο πτυχίο, το νέο 3(κάπως έτσι θα το λένε) που θα είναι σε επίπεδο ανάμεσα στο 3 και στο 2,το οποίο πιστεύω πως θα είναι κάτι σαν αντίστοιχο του lower των Αγγλικών. Μια χαρά θα μπορείς να καταλάβεις την γλώσσα σ' αυτό το επίπεδο. Οπότε σε 3 χρόνια φτάνεις σε ικανοποιητικό για μένα επίπεδο. Τουλάχιστον εγώ αυτό σκέφτομαι. Ας πάρω το καινούργιο 3 ώστε να μπορώ να καταλαβαίνω χωρίς υπότιτλους ή να διαβάζω manga και μετά χωρίς να σκάω ιδιαίτερα αφού θα έχει επιτευχθεί ο στόχος μου, βλέπω τι θα κάνω.
Όσον αφορά αυτό που λες για τον Δεκέμβριο, για το 4 kyu πρέπει να ολοκληρώσεις 150 διδακτικές ώρες. Τον Οκτώβριο ξεκινάει το 1ο τετράμηνο και τον Φεβρουάριο το 2ο. Μεσα σε ένα τετράμηνο ολοκληρώνονται 50+ ώρες περίπου. Οπότε και να μπορούσες να δώσεις καλοκαίρι πάλι δεν θα είχες συμπληρώσει τις απαραίτητες ώρες. Εκτός αν έκανες υπερεντατικά ιδιαίτερα. Δηλαδή το χρονικό διάστημα Οκτώβριος-Μάιος δεν φτάνει για να καλυφτεί η ύλη. Συμπέρασμα: Για να δώσεις του χρόνου το Δεκέμβριο το 4 kyu θα πρέπει να ξεκινήσεις φέτος τον Οκτώβρη. Δεν προλαβαίνεις αλλιώς να βγάλεις την ύλη.
EditΕνημέρωσα το 1ο ποστ. Όποιος έχει υπόψιν του τίποτα άλλα φροντιστήρια ή ιδιαίτερα ας μου πει για να τα προσθέσω.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 01 Σεπτέμβριος 2009 - 00:32