Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μαθήματα Ιαπωνικών στην Ελλάδα: Φροντιστήρια κτλ.
Posted 13 May 2010 - 17:01

Posted 05 June 2010 - 15:56
Posted 06 June 2010 - 11:58

Posted 02 July 2010 - 12:13
εγώ ξεκίνησα ιδιαίτερα με μια φοιτήτρια αρχαιολογίας (γιαπωνέζα).
παίρνει κάπου 15 ευρώ την ώρα στο ιδιαίτερο και αν είσαι με άλλα άτομα λιγότερα.
κάνει μαθήματα στο σπίτι της που είναι στο παγκράτι.
είναι έξι χρόνια στην ελλάδα και μιλάει αρκετά καλά ελληνικά.
αν κάποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει για λεπτομέρειες =]
Posted 02 July 2010 - 14:18
Posted 02 July 2010 - 14:57
Posted 02 July 2010 - 15:08
Posted 02 July 2010 - 16:15
Αυτό που λες είναι πολύ αόριστο. Δλδ, απλά λες ότι θες να μάθεις ιαπωνικά. Δε γίνεται αλλιώς.Από ότι κατάλαβα, θα πας Ιαπωνία μετά τους 9 μήνες;Ας πούμε ναι, κυρίως να μπορώ να καταλαβαίνω ξερωγώ.
Εγώ δεν θα σου δώσω μισά πράγματα.
Remembering The Kana από Heisig για Hiragana και Katakana. Το πρώτο και σημαντικότερο κατ'εμε. Το αλφαβήτικο είναι παπαρούτσα για τα ιαπωνικά. Θα σε μπερδέψει. Έπειτα ξεκίνα το Remembering The Kanji από τον ίδιο συγγραφέα (για τα δυο αυτά βιβλία, googlare και λάβε).
Δεν ξέρω αν το έχει ποστάρει κανείς άλλος εδώ, αλλά: http://www.guidetojapanese.org/learn/grammar/introduction. Πολύ ωραία παραδείγματα και επεγηγήσεις. Μαζί και το All About Particles (δεν θυμαμαι απο ποιον/ποια, αλλά είναι επίσης πολύ καλό). Αυτά από βιλία για γλώσσες ( τα άλλα θεωρώ ότι έχουν μεν να σου προσφέρουν, αλλά είναι πετσοκομμένα γιαπωνέζικα για ξένους, οπότε νο-νο-νο).
Κάτι ακόμα που έκανα εγώ ήταν να κόψω τα υποτιτλισμένα άνιμε με το που ξεκίνησα να μαθαίνω ιαπωνικά μόνος μου. Έπειτα όσο περισσότερη επαφή με την γλώσσα, τόσο το καλύτερο (και όσο λιγότερη με άλλες γλώσσες, ακόμα καλύτερα - δεν λεω απαραίτητα να κόψεις τα ελληνικά. Εκεί εσύ βάλε το μέτρο. Δεν είναι δικιά μου υπόθεση. Αλλά, αγγλικά και λοιπές γλώσσες γιοκ αν θες να μάθεις πιο γρήγορα ιαπωνικά). Μουσική, μανγκα, εκπομπές κλπ.. Δοκίμασε το για 1 μήνα ( μπροστα στους 9, τι ειναι ένας μηνας; Λίγοτερα φράγκα θα χαλάσεις από το να πας σε δάσκαλο

Σε κάθε περίπτα, καλή συνέχεια

Edited by Aiorral, 02 July 2010 - 16:26.
Posted 02 July 2010 - 17:11
Όπως και να'χει, τα βασικά μπορείς να τα μάθεις και μόνος σου, έτσι και αλλιώς και ιδιαίτερα αν κάνεις έτσι θα αρχίσεις, η αρχή όπως λέει και ο Aiorral είναι να μάθεις hiragana και katakana , δεν είναι τόσο δύσκολα όσο μπορεί να σου φαίνονται, φτάνει να το κάνεις μεθοδικά.
Μετά θα έλεγα να πας στις βασικές χαιρετούρες, στους αριθμούς , και να μάθεις πως γράφεται το ιδεόγραμμα του yen. Περισσότερα δύσκολο να μάθεις μέσα σε 9 μήνες, αυτά είναι καλά για να καταλαβαίνεις ορισμένα πράγματα από μόνος σου.
Απ'την άλλη πλευρά θα μπορούσες να πηδήξεις εντελώς το διάβασμα και το γράψιμο και να μάθεις μόνο να μιλάς και να καταλαβαίνεις τι σου λένε κάπως.
Όσων αφορά την φοιτήτρια με τα 15 ευρώ/ώρα της mysticismlover, γνώμη μου είναι πως ότι πληρώνεις παίρνεις σ'αυτές τις περιπτώσεις, και 15 euro είναι λίγα.
Posted 02 July 2010 - 17:27
Δεν ξέρω για πιο λόγο θες να μάθεις τόσο γρήγορα κάποια βασικά γιαπωνέζικα, αλλά αν νομίζεις πως χρειάζεσαι να ξέρεις Ιαπωνικά για να περάσεις καλά σε ένα μικρό ( 1-2 βδομάδες) ταξίδι σου στην Ιαπωνία τότε κάνεις λάθος, αυτό που καλό θα ήταν να έχεις είναι ξεναγό η penpal τον οποίο θα ρωτήσεις αν μπορείς να τον δεις όταν πας Nippon και μάλλον θα προσφερθεί να σε ξεναγήσει & πολύ ψάξιμο για το που θα πας και τι θα κάνεις (ιδιαιτέρως το Tokyo χωρίς ψάξιμο είναι σαν λαβύρινθος), όχι να μάθεις γιαπωνέζικα.
Όπως και να'χει, τα βασικά μπορείς να τα μάθεις και μόνος σου, έτσι και αλλιώς και ιδιαίτερα αν κάνεις έτσι θα αρχίσεις, η αρχή όπως λέει και ο Aiorral είναι να μάθεις hiragana και katakana , δεν είναι τόσο δύσκολα όσο μπορεί να σου φαίνονται, φτάνει να το κάνεις μεθοδικά.
Μετά θα έλεγα να πας στις βασικές χαιρετούρες, στους αριθμούς , και να μάθεις πως γράφεται το ιδεόγραμμα του yen. Περισσότερα δύσκολο να μάθεις μέσα σε 9 μήνες, αυτά είναι καλά για να καταλαβαίνεις ορισμένα πράγματα από μόνος σου.
Απ'την άλλη πλευρά θα μπορούσες να πηδήξεις εντελώς το διάβασμα και το γράψιμο και να μάθεις μόνο να μιλάς και να καταλαβαίνεις τι σου λένε κάπως.
Όσων αφορά την φοιτήτρια με τα 15 ευρώ/ώρα της mysticismlover, γνώμη μου είναι πως ότι πληρώνεις παίρνεις σ'αυτές τις περιπτώσεις, και 15 euro είναι λίγα.
You should hear the dude, First. Btw, παίζει να είμαι πολύ σπάγκος, γιατί εμένα μου φαίνονται από μέτρια και πάνω τα 15 ευρά και, μάλιστα, θα περίμενα ποιοτικό πραγμά

Αν ακόμα θες να μαθεις γιαπωνεζικα, ένα ακόμα πράγμα θα σου πω First. Αν είναι να πας φροντιστήριο και περιμένεις με 1-2 ώρες τη βδομάδα και μερικές ασκήσεις να μάθεις Ιαπωνικά, έχεις χάσει από τώρα το παιχνίδι. Γιατί παιχνίδι είναι. Δεν νομίζω να σε υποχρεώνει κανείς να μάθεις ιαπωνικά, έτσι;

Τελικά, μόνο ένα πράγμα δεν είπα, αλλά τέσπα

Edit: Got way off-topic. Για άλλο λόγο υπάρχει το θρέντ >_<. Μάλλον στο γενικό θρεντ για τα ιαπωνικά πήγαιναν τα σχόλια μου...
Edited by Aiorral, 03 July 2010 - 16:47.
Posted 02 July 2010 - 17:39
Δεν ξέρω για πιο λόγο θες να μάθεις τόσο γρήγορα κάποια βασικά γιαπωνέζικα, αλλά αν νομίζεις πως χρειάζεσαι να ξέρεις Ιαπωνικά για να περάσεις καλά σε ένα μικρό ( 1-2 βδομάδες) ταξίδι σου στην Ιαπωνία τότε κάνεις λάθος, αυτό που καλό θα ήταν να έχεις είναι ξεναγό η penpal τον οποίο θα ρωτήσεις αν μπορείς να τον δεις όταν πας Nippon και μάλλον θα προσφερθεί να σε ξεναγήσει & πολύ ψάξιμο για το που θα πας και τι θα κάνεις (ιδιαιτέρως το Tokyo χωρίς ψάξιμο είναι σαν λαβύρινθος), όχι να μάθεις γιαπωνέζικα.
αυτό δεν ισχύει σε καμια περίπτωση.. υπάρχουν καθηγητές/τριες που περνούν μέχρι και 50 ευρώ την ώρα και από μάθημα τίποτα αφού δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε μια λέξη στα ελληνικά
First@
όπως είπανε και τα παιδιά ποιος είναι ο σκοπός σου; κάποιο ταξίδι; υποθέτω πως ναι για να βάζεις χρονικό όριο
Edited by gogetasjj4, 02 July 2010 - 17:51.
Posted 02 July 2010 - 22:07
Posted 02 July 2010 - 23:49
αυτό δεν ισχύει σε καμια περίπτωση.. υπάρχουν καθηγητές/τριες που περνούν μέχρι και 50 ευρώ την ώρα και από μάθημα τίποτα αφού δεν μπορούν να αρθρώσουν ούτε μια λέξη στα ελληνικά
Έχεις απόλυτο δίκιο, μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως δεν είναι αγγλικά που ο κάθε ένας με ένα proficiency, μια επάρκεια και ένα σεμινάριο μπορεί να τα διδάξει σχετικά καλά. και όταν σου λέει φοιτήτρια με 15 euro την ώρα... :S ...δεν ξέρω.
Βασικά ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό στην Ιαπωνία και στα requirements λέει ότι ο υποψήφιος πρέπει να ξέρει ή να έχει την διάθεση να μάθει Ιαπωνικά.Προφανώς μαθαίνεις εκεί αλλα ρώτησα ενα άτομο που έχει πάει ήδη και με είπε ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι είχαν έστω μια στοιχειώδη γνώση και ότι καλο θα είναι να μην ξεκινήσω από το μηδέν.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα τα τσεκάρω με την πρώτη ευκαιρία Aiorral.
Μπορεί αυτό το "να έχει την διάθεση να μάθει" να είναι αυτό που έχω διαβάσει πως κάνουν super-εντατικά παν-δύσκολα μαθήματα σ'αυτούς που πάνε, όμως δεν είμαι σίγουρος γι'αυτό και δεν μ'αρέσει να γράφω ανακρίβειες.
Όπως και να'χει, το καλύτερο κατά την γνώμη μου στην δικιά σου περίπτωση θα ήταν να μάθεις μόνος σου σχετικά γρήγορα (αλλά όχι πρόχειρα) hiragana και katakana και αμέσως μετά να πας να κάνεις ιδιαίτερα.
Posted 03 July 2010 - 01:36
Posted 07 July 2010 - 10:42

Would someone PLEASE explain to this dragon that there's no such thing as MAGIC?