Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Currently watching doramas - Εντυπωσεις

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#346 LucyBR

LucyBR

宝塚歌劇団の歌姫

• Members
  • 1,559 posts

Posted 19 November 2009 - 21:35

τωρα θέλω να δω το καινουριο του miura haruma : samurai high school !!
αν μπορει κάποιος να μου εκφέρει γνώμη για αυτό θα το εκτιμούσα!!!

αν σου κανει η σεμνη και ταπεινη μου γνωμη, watch it asap =w=
ως drama δεν ειναι τιποτα το συγκλονιστικο (imo it's a total cliche) αλλα αξιζει καργα να το δει κανεις για το Miura Haruma και το Shirota Yuu που δινουν ρεστα και στηριζουν in the best way possible τη σειρα <3
generally it's the kind of series you watch to let steam off :3
i say go for it:gotit:

Posted Image

Spoiler: &#33909

#347 anny_yachiru_chan

anny_yachiru_chan

Anime Amateur

• Members
  • 95 posts

Posted 19 November 2009 - 22:18

αν σου κανει η σεμνη και ταπεινη μου γνωμη, watch it asap =w=
ως drama δεν ειναι τιποτα το συγκλονιστικο (imo it's a total cliche) αλλα αξιζει καργα να το δει κανεις για το Miura Haruma και το Shirota Yuu που δινουν ρεστα και στηριζουν in the best way possible τη σειρα <3
generally it's the kind of series you watch to let steam off :3
i say go for it:gotit:

ok!!! με έπεισες! (ηταν και δύσκολο... :wis:)
βέβαια όταν είδα στο τρέιλερ τον miura ήμουν καπως :terror2:....!!! που πήγε η γλυκιά φατσούλα του?!!! (ως falcon στο bloody monday ήταν πολύ τέλειος...!) και όταν τον είδα τα παιξα! σαν αλβανός ήταν! (οχι πως έχω καποιο πρόβλημα με τους αλβανούς βέβαια...!) αλλά άλλαξε πάρα πολύ! :emptyonexg1: (όπως και ο του akanishi jin έχει αγριέψει πολύ η φλατσα του!!! είμαι απαρηγόρητη...:deadga6:....)

#348 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 23 November 2009 - 17:58

You are beautifull....

η αλλιώς Hana Kmi meets Boys Over Flowers plus Coffe Prince...
εντάξει έχει όλα τα κλισέ για να γίνει επιτυχία και να χτυπήσει ο fungirlισμός μου κόκκινο.
Πάρα πολύ πετυχημένος συνδυασμός είναι σαν να πείραν τα καλύτερα
απο τα τρία σήριαλ και να το έκαναν ένα...
υπέροχοι ηθοποιοί Ι'm lovin it....

#349 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 23 November 2009 - 21:45

αντεεεεεεεεε ρε SARS!!! Δωστε Liar Game 2 στο λαο!

SCREW SARS! i m going for the softsubs

liar game 2 spoiler
Spoiler:

Edited by digitaltracker, 26 November 2009 - 20:43.

Posted Image

#350 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 26 November 2009 - 22:01

Με το samurai highschool απλά ΠΕΘΑΝΑ. Να ψοφήσουν όλες οι βαρετές-μια απ'τα ίδια κωμωδίες *γκουχ*atashinchinodanshi*γκουχ*- ζήτω η παράνοια και το αγνό ταλέντο [aka Miura Haruma *insert&ignore multiple nosebleeds* and Shirota Yu acting their (talented) asses out, all for our lulz' sake] :kill4u:

Κάτι ατάκες όμως...

そなたわっしの子が欲しいか? :hahaha::hahaha::hahaha: ΛΙΩΝΩΩΩΩ

「おのれ奸者」 ってどういう意味ですか? :hahaha::hahaha::hahaha:

και είμαι ακόμα πρώτο επ! πόσο να αντέξω!

ώρα να ξαναθυμηθούμε όλες τις αρχαιολογίες που μας είχε μάθει ο カイエン στο FF6 :frozen:

Posted Image

#351 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 27 November 2009 - 20:40

Ok, μολις ξεκινησα το Tokyo Dogs και νιώθω την αναγκη να πω ότι ο Shun ειναι απολυτα hilarious!:hahaha::hahaha:
Αυτές οι εκφράσεις που παίρνει ώρες ώρες είναι ανεπανάληπτες!

Οσον αφορα το Hiro, ειμαι λιγο dissapointed. Kαλα παντα τοσο ξερακιανος ήταν και δεν το είχα πάρει χαμπάρι? Είναι αηδία πια τόσο αδύνατος, ας παρει 5(μην πω 10) κιλα να γινει ανθρωπος...
Και οι action scene του ειναι εντελως ο,τι να'ναι. Το ξερουμε οτι οι ιαπωνες δεν φημιζονται σε αυτον τον τομεα, αλλα δεν βλαπτει λίγη προσπάθεια.

Περα απο αυτό η σειρά μέχρι τώρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Για να δούμε τα επομενα επεισόδια...

edit: Παίρνω πίσω τα παράπονά μου για το Hiro! Νταξ, κανεις δεν είναι τελειος, αλλα το παιδι εχει πολύ γελιο. :D Μονο αυτο το μουσακι να κοψει γιατι δεν του πάει. Αμα εχεις την εμφανιση teenager, δεν μπορεις να φανεις ωριμος όσο και να το παλευεις. :P

Edited by samurai_pizza_dora, 27 November 2009 - 21:10.

#352 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 28 November 2009 - 02:25

μπορεί απλά να παχύνει είναι χάλια ....
εμεάν μου τη σπάνε που μιλάνε τόσο γρήγορα και δεν προλαβαίνω να διαβάσω τους υποτιτλους...

#353 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 28 November 2009 - 10:28

Είδα και τα υποτιτλισμένα Samurai Highschool με την αδερφή μου και με απογοήτευσε πλήρως η δουλειά των Timeless (why why? you're such a good group where are all the good translators? ;_;). Tην ατάκα-έπος "onore kanbutsu" την είδα και τις 3 φορές που την είπε στα 2 πρώτα επεισόδια μεταφρασμένη με 3 διαφορετικούς τρόπους ήμαρτον Ο_Ο βάλτε έναν proofreader που να μην κοιμάται ρε παιδιά >_>

Για όσους ενδιαφέρονται:

おのれ (onore) ουσιαστικά σημαίνει "φίδι" (己)και το χρησιμοποιούσαν οι σαμουράι ως 'εγώ' αρχικά, για να δείξουν ταπεινότητα. Κυρίως όμως επικράτησε η χρήση του ως 'εσύ', η οποία είναι αντιθέτως, υποτιμητική (σαν να λέμε 'εσύ φίδι'!). Στην διάλεκτο της Όσακα (από πού κρατούσε η σκούφια του Sanada Yukimura είπαμε;...) χρησιμοποιείται και σήμερα ως μη ευγενικό 'εσύ' (δεν είμαι πολύ σίγουρη γι' αυτό ωστόσο, οι γνώσεις μου σε Kansai με εγκαταλείπουν).

かんぶつ (kanbutsu, θα το δείτε ως 姦物 αλλά και ως 奸者) είναι το μεσαιωνικό "παλιάνθρωπε" (ουσιαστικά σημαίνει 'κακός, ύπουλος άνθρωπος'). Στα αγγλικά θα το λέγαμε ίσως villain, scoundrel, hound (ή για πιο εμπνευσμένα πράγματα, unwanted child of mother, plague of plagues, father of leprous children xD medieval insults are SO much fun ^-^*).

Ουσιαστικά το 'onore kanbutsu' θα το μεταφράζαμε ως 'You scoundrel!', αν βρίσκαμε μια πιο σεξπηρική και σπάνια λέξη για το scoundrel ακόμα καλύτερα (στα Ελληνικά μου'ρθε η λέξη...βουρδούλακας; Θέλει ψάξιμο τελοσπάντων!). Οι timeless εδώ το χάσανε τελείως, οι μεταφραστές μάλλον δε συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και βγήκε ό,τι να 'ναι. Αν ξαναακούσετε να το λέει πάντως αυτό εννοεί ο σαμουράης!

Και μερικές αρχαϊζουσες προσωπικές αντωνυμίες που μάζεψα, για να καταλαβαίνετε τι ακούτε (ένα 'thou' στα αγγλικά δεν αρκεί για να παρουσιάσει το εύρος των Ιαπωνικών σε αυτόν τον τομέα, πόσο μάλλον όταν ούτε καν το χρησιμοποιούν στη μετάφραση >_<). Έχω κοκκινίσει αυτά που ακούγονται συνέχεια (τα πιο "σαμουράικα" κ καλά :Ρ)

- asshi あっし I males From the feudal ages.
-sessha せっしゃ 拙者 I males Used by ninja and samurai during the feudal ages. From a Sino-Japanese word meaning "one who is clumsy".
-waga-hai わがはい 我が輩,吾輩 I both Literally "my fellows; my class; my cohort", but used in a somewhat pompous manner as a first-person singular pronoun.
-soregashi それがし I both Ancient form of "watakushi".
-warawa わらわ I both Ancient form of "watakushi".
-yo , I males Archaic first-person singular pronoun.
-chin ちん I males Used only by the emperor, mostly before World War II.
-onore おのれ I or you males The kanji literally means "snake". It is humble when used as a first person pronoun and hostile when used as a second person pronoun. Osaka dialect - not polite
-nanji なんじ , less commonly also you, often translated as "thou" both Spelled as なむち namuti in the most ancient texts and later as なんち nanti or なんぢ nandi. Also jijoじじょ爾汝.
-onushi おぬし 御主 males Used by ninjas and samurais to talk to people of equal or lower rank. Literally means "master".
-sonata そなた 其方 (rarely used) thou both Originally a mesial deictic pronoun meaning "that side; that way; that direction"; used as a lightly respectful second person pronoun in medieval times, but now used when speaking to an inferior in a pompous and old-fashioned tone. (Ο Kotarou το χρησιμοποιεί κυρίως όταν απευθύνεται σε γυναίκες).

-onmi 御身 : Literary honorific form meaning "your body".
-wagahai 我輩 M Has pompous connotations. Famous from Natsume Soseki's book wagahai wa neko de aru "I am a cat".
-sondai そんだい尊台 you (ancient or literary)

Αν βρω κάτι άλλο θα επανέλθω! :wooi2:

Posted Image

Posted Image

#354 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 28 November 2009 - 15:26

μήπως να βάλεις εσύ το αβαταρ του σέλντον?

#355 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 30 November 2009 - 01:13

after watching this CM for the nth time (aw Sho <3),I can't but to finallyyyy start Kisarazu Cats Eye. :3

also episode 3 of Liar Game 2! alksjdl omg so good <3
oh and apparently Jutta Yuki will be appearing in the series too from ep 5 onwards yay~ |D

/rant
where are my 'My Girl' suuuuuuubs? ;www;

Edited by yami, 30 November 2009 - 01:20.

#356 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 30 November 2009 - 01:20

^ I can't believe you haven't watched it yet! You're gonna love it! Η νο1 αγαπημένη μου σειρά!

#357 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 30 November 2009 - 01:27

^ well..I'm slow with dramas.. XD And I barely watch complete series anymore. :P thus missing out tons of good series/movies..まぁぁ~ It can't be helped :P

#358 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 30 November 2009 - 01:43

Καταλαβαίνω. Και γω τελευταία δε βρίσκω χρόνο να δω τίποτα σχεδόν. Ακόμα και τα ongoing έχουν πάει πίσω. *nods* Tough real life. :P

#359 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 01 December 2009 - 19:20

πω πάλι καλά που υπάρχει το dorama section γιατί κάπου πρέπει να τα πω!!
έχω σταματήσει να βλέπω doramas εδώ και καιρό (συνολικά έχω δει 3 so far ~yay me~)
βρήκα λοιπόν σήμερα το πρωί κατά τύχη τα πρώτα επεισόδια από bloody monday και last friends, έβαλα να τα δω μιας και δεν θυμόμουνα καν τι είναι, και.... όπως καταλαβαίνεται έχω μείνει παντελώς μ@λάκας και με το στόμα ανοιχτό!!
και δυστυχώς δεν έχω κατεβάσει ολόκληρες τις σειρές οπότε έχω μείνει με το mouse στο χέρι και κοιτάζω την οθόνη σε φάση "ZETSUBOU SHITAAAA!!!"

εχμ.. οπότε ναι, βλέπω αυτά τα δύο

(τελικά θυμήθηκα ότι το last friends το είχα κατεβάσει μόλις τελείωσα το nodame μόνο κ μόνο επειδή έπαιζε η Juri Ueno...την αγαπάωωωωωωωωωω!!)

Posted Image

#360 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 posts

Posted 01 December 2009 - 19:35

Way to go Anelis! Το Bloody Monday απ'το νόοουζμπληντ το βγάλανε έτσι :nbleed:

Σου προτείνω να δεις: Maou, Hanakimi, Nobuta wo Produce, My Boss My Hero, One Pound Gospel.
Και ψιλιάζομαι ότι αγαπάς Mizushima Hiro και Miura Haruma οπότε πιάσε Mei-chan no Shitsuji, Tokyo Dogs και Samurai High School. Δε γλιτώνεις τον εθισμό εγγυημένα πράματα :himitsu:

Posted Image