Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Casshern Sins
Posted 15 February 2009 - 02:07
Και σημειοτέον ότι ούτε το Mushishi που το συγκρίνουνε μου άρεσε. Και δεν έχω πρόβλημα με dystopian, τα Ergo Proxy και Kaiba τα λάτρεψα. Αλλά εκεί δεν είχα την αίσθηση ότι υπάρχει νεκρός χρόνος ή ότι η ουσία ενός επεισοδίου ήταν μια αράδα.
Α, ναι, και να τονίσω ότι τα πολεμικά ρομπότ κομπάρσοι suck.
Posted 15 February 2009 - 13:48
Μάλλον στο 17 αλλά τέλος πάντων... Απλά αναρωτιέμαι γιατί το βλέπεις αφού δε σου αρέσει σε κανένα τομέα (εξαιρουμένης της ατμόσφαιρας).Μέχρι το 16 είδα. Κάτι διάβασα ότι παίζει φοβερή ανατροπή στο 18 αλλά το κόβω να ήταν πάλι κάποιος μονόλογος των 20 λεπτών. Θα περιμένω να ολοκληρωθεί για να το δω μιας που έχασα το αρχικό μου (μεγάλο) ενδιαφέρον για αυτήν. Ναι, είδα τις όβες του παλιού και ολοφάνερα είναι καλύτερη εκδοχή της αρχικής ιστορίας (τι εκδοχή, μόνο τα ονόματα κρατήσαν ίδια) αλλά και πάλι...
Ξέρεις, το να πει κάποιος "το Τάδε anime/βιβλίο/έργο απλά δε μου έκανε κλικ, δε με τράβηξε, δε μου ταίριαξε, γι' αυτό το παράτησα" είναι απόλυτα κατανοητό. Αλλά ώρες-ώρες μου φαίνεται σα να προσπαθείς να βρεις ανύπαρκτα ελαττώματα, λες και χρειάζεται να δικαιολογήσεις την απόφασή σου.
Lolicondude, απλά δεν παίζεσαι! Νόμιζα ότι τουλάχιστον μπορούσαν όλοι να συμφωνήσουν ότι το Mushishi είναι αντικειμενικά αριστούργημα, ανεξαρτήτως προσωπικών προτιμήσεων... Φαίνεται έκανα λάθος.Και σημειοτέον ότι ούτε το Mushishi που το συγκρίνουνε μου άρεσε. Και δεν έχω πρόβλημα με dystopian, τα Ergo Proxy και Kaiba τα λάτρεψα. Αλλά εκεί δεν είχα την αίσθηση ότι υπάρχει νεκρός χρόνος ή ότι η ουσία ενός επεισοδίου ήταν μια αράδα.
Βέβαια το Mushishi δεν έχει απολύτως κανένα κοινό στοιχείο με το Casshern Sins, πέραν του αργού ρυθμού. Μάλλον ήταν λάθος μου και που το ανέφερα. Όσον αφορά το Ergo Proxy, σε εμένα φάνηκε να έχει μεγαλύτερο ποσοστό νεκρού χρόνου από το Casshern Sins, αλλά είπαμε, περί ορέξεως...
EDIT: Επίσης δε μου είπες τη γνώμη σου για το επεισόδιο 9: Είναι filler ή όχι;
Posted 15 February 2009 - 17:15
Γιατί μου αρέσει ένας τομέας του. Στα περισσότερα ανιμέ δε μου αρέσει τίποτα. Και έχω και μια μικρή περιέργεια να δω που το πάει (αν και δε το κόβω να δείξει κάτι που δε το έχω ήδη προβλέψει)Απλά αναρωτιέμαι γιατί το βλέπεις αφού δε σου αρέσει σε κανένα τομέα (εξαιρουμένης της ατμόσφαιρας).
Δε χρειάζεται να δικαιολογείς τίποτα εσύ;λες και χρειάζεται να δικαιολογήσεις την απόφασή σου.
Ναι, βέβαια, όπως αντικειμενικά είναι αριστουργήματα το Elfen Lied και τα Πόκεμον. Βέβαια, δε γίνεται να μην αρέσει σε κανέναν. Δείξε Μουσίσι στον πατέρα σου και πες μου αν του άρεσε. Και μιλώντας πιο υποκειμενικά, το Μουσίσι ήταν στα μάτια μου ένας τυπάς να μιλάει για έντομα. Τέλος. Τι πνεύματα και αηδίες; Ζουζούνια έβλεπα. Το παρόμοιου ύφους Mononoke μου άρεσε πολύ πάντως. Όπως και το παλιότερο Hundred Stories. Γιατί είχε και δράση και σίγουρα δεν είχε ζουζούνια.το Mushishi είναι αντικειμενικά αριστούργημα, ανεξαρτήτως προσωπικών προτιμήσεων...
Τρίχες που είχε. Σαν φύγανε από την πολη, κάθε επεισόδιο ήταν σαν να πηγαίνανε σε άλλη διάσταση. Στο Κασέρν νοιώθω ότι γίνεται συνέχεια το ίδιο. Μια ερημιά, ένα γκομενάκι να δέχεται επίθεση από κομπάρσους ρομπότ, να σώζεται από τον πρωταγωνιστή, να τον ερωτεύεται και να αραδιάζει την ιστορία της ζωής του. Πολύ επαναλαμβανόμενο. Στο Έργκο δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Και σίγουρα δεν είχε άσκοπο ξύλο με κομπάρσους ρομπότ που δεν έχουν ελπίδα ενάντια στον πρωταγωνιστή.Όσον αφορά το Ergo Proxy, σε εμένα φάνηκε να έχει μεγαλύτερο ποσοστό νεκρού χρόνου από το Casshern Sins
Όχι, το 9 δε μου φάνηκε φίλλερ. Και ήταν μάλιστα από τα καλύτερα επεισόδια που συμπιέσανε το μύνημα σχεδόν όλης της σειράς ως τώρα σε μόλις 20 λεπτά.Επίσης δε μου είπες τη γνώμη σου για το επεισόδιο 9: Είναι filler ή όχι;
Posted 15 February 2009 - 17:18
Γιατί μου αρέσει ένας τομέας του. Στα περισσότερα ανιμέ δε μου αρέσει τίποτα.
Αφου δε σου αρεσουν τα ανιμε, γιατι τα βλεπεις ακομα?
Posted 15 February 2009 - 17:23
To Casshern Sins σπάει την μονοτονία. Δεν το παράτησα αμέσως όπως κάνω με τα περισσότερα. Αυτό συμαίνει ότι του δείχνω εκτίμηση κι ας μη τρελάθηκα. Και είπαμε, θέλω να δω το τέλος. Τα περισότερα ανιμέ είναι μια χαρά και τα σκατώνουνε στο τέλος.
Posted 18 February 2009 - 04:39
Είναι περίπου συνέχεια του 18, με τη διαφορά ότι
————————————————
Λιγότερο on-topic, ακολουθεί μακροσκελέστατο σεντόνι προς roriconfan (και όποιον τυχόν έχει τερατώδη υπομονή):
Υ.Γ.1 Πάλι κατάφερα να γράψω επικών διαστάσεων σεντόνι (ξεπέρασα τον εαυτό μου) και να χάσω μία++ ώρα από το χρόνο μου...
Υ.Γ.2 ...και μάλιστα με όχι και τόσο καθαρό μυαλό, τέτοια ώρα...
Υ.Γ.3 Στα επί της Τέχνης δεν είμαι ειδικός, τα παραπάνω ήταν απλά κάποιες πρόχειρα σημειωμένες σκέψεις μου.
Υ.Γ.4 Δεν κατάφερα να μη γράψω υστερόγραφο... αυτό κατάντησε πλέον insider joke μεταξύ εμού και του εαυτού μου!
Edited by Gaiseric, 22 February 2009 - 00:02.
διόρθωση ενός typo
Posted 18 February 2009 - 11:07
Posted 22 February 2009 - 01:21
Δε θα το έλεγα, μάλιστα ούτε καν θυμόμουν τι ακριβώς έγραφα προχθές (και χρειάστηκε να τα ξανακοιτάξω).Τα εσώψυχά σου έβγαλες ρε συ;
Επιγραμματικά:
Τυχόν συνέχεια σε pm!
Posted 22 February 2009 - 03:22
σαν ιστορία είναι αρκετά τραβηχτική,με τούς ως τώρα χαρακτήρες(Ringo,Casshern) ενδιαφέροντες και με πλοκή γραμμική.είμαι περίεργος να δω και την συνέχεια της ιστορίας.αλλα απο αύριο
καληνύχτα σας
Posted 22 February 2009 - 05:23
Posted 22 February 2009 - 23:07
πολύ μου άρεσε ρε παιδιά τελικά.πάντως η ψυχολογία του casshern είναι και πολύ χάλια ρε παιδιά.τι σου κάνει λίγη αμνησία τελικά .
Posted 22 February 2009 - 23:22
Οι ομοιότητες με την αρχική σειρά είναι μόνο στα ονόματα και το βασικό λουκ του πρωταγωνιστή. Όλα τα άλλα είναι άσχετα. Αν τόσο πια θέλεις να δεις το παλιό, υπάρχουν οι 4 όβες που είναι κάτι σαν σύνοψη της αρχικής σειράς, που δεν νομίζω να την βρεις με σαμπς ούτως ή άλλως. Υπάρχει και η live action που προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από όσο είδα από την σειρά.
Posted 28 February 2009 - 14:08
Το πρώτο επεισόδιο, με προϊδεάζει για ενα anime με παλαβά ρομπότ που παίζουν ξύλο στην επιφάνεια ενός διαλυμένου πλανήτη. Ό,τι πρέπει για τον οπαδό της δράσης! Ανυπομονώ να δω και τα υπόλοιπα επεισόδια(στο loli έχει 21)
Posted 28 February 2009 - 20:58
Τι μπορεί άραγε να γίνει στα υπόλοιπα 3 επεισόδια;

エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death
Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."
Posted 01 March 2009 - 23:41
Δεν είναι συνέχεια, είναι (υποτίθεται) remake. Γιατί "υποτίθεται"; Επειδή όπως είπε και ο roriconfan στην ουσία από το αρχικό σενάριο κρατά μόνο μερικά ονόματα και ένα σκυλί!βλέποντας το 1ο επεισόδιο της σειράς μου δημιουργήθηκαν πολλές απορίες.οι οποίες φυσικα προκύπτουν απο το γεγωνός πως είναι συνέχεια ενος παλαιότερου άνιμε.
Είναι το στυλ της σειράς να μη σου αποκαλύπτει πολλά στην αρχή. Κάποιες απορίες σου (μας) θα λυθούν σιγά σιγά στη συνέχεια...
Μμμμ... Σίγουρα οι σκηνές δράσης είναι καλογυρισμένες, αλλά άποψή μου, όπως έγραψα και στην αρχή, είναι ότι θα βαρεθούν όσοι θελήσουν να το δουν μόνο για αυτό το λόγο. Δες πάντως 4-5 επεισόδια ώστε να μπεις στο κλίμα και να δεις αν σου αρέσει.Ό,τι πρέπει για τον οπαδό της δράσης!
Anyway, επιγραμματικά:
Το σίγουρο είναι ότι με το που θα τελειώσει η σειρά θα πάει κατευθείαν για re-watch!