Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Casshern Sins

• Please log in to reply
117 replies to this topic

Poll: Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες; (25 member(s) have cast votes)

Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες;

1. Casshern (7 votes [28.00%] - View)

Percentage of vote: 28.00%

2. Lyuze (1 votes [4.00%] - View)

Percentage of vote: 4.00%

3. Ringo (2 votes [8.00%] - View)

Percentage of vote: 8.00%

4. Ohji (2 votes [8.00%] - View)

5. Friender (1 votes [4.00%] - View)

6. Luna (1 votes [4.00%] - View)

7. Braiking Boss (3 votes [12.00%] - View)

Percentage of vote: 12.00%

8. Dio (4 votes [16.00%] - View)

Percentage of vote: 16.00%

9. Leda (1 votes [4.00%] - View)

10. Dune (1 votes [4.00%] - View)

11. Akoes (0 votes [0.00%])

Percentage of vote: 0.00%

12. Margo (2 votes [8.00%] - View)

Vote Guests cannot vote

#31 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 15 February 2009 - 02:07

Μέχρι το 16 είδα. Κάτι διάβασα ότι παίζει φοβερή ανατροπή στο 18 αλλά το κόβω να ήταν πάλι κάποιος μονόλογος των 20 λεπτών. Θα περιμένω να ολοκληρωθεί για να το δω μιας που έχασα το αρχικό μου (μεγάλο) ενδιαφέρον για αυτήν. Ναι, είδα τις όβες του παλιού και ολοφάνερα είναι καλύτερη εκδοχή της αρχικής ιστορίας (τι εκδοχή, μόνο τα ονόματα κρατήσαν ίδια) αλλά και πάλι...

Και σημειοτέον ότι ούτε το Mushishi που το συγκρίνουνε μου άρεσε. Και δεν έχω πρόβλημα με dystopian, τα Ergo Proxy και Kaiba τα λάτρεψα. Αλλά εκεί δεν είχα την αίσθηση ότι υπάρχει νεκρός χρόνος ή ότι η ουσία ενός επεισοδίου ήταν μια αράδα.

Α, ναι, και να τονίσω ότι τα πολεμικά ρομπότ κομπάρσοι suck.

#32 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 posts

Posted 15 February 2009 - 13:48

Μέχρι το 16 είδα. Κάτι διάβασα ότι παίζει φοβερή ανατροπή στο 18 αλλά το κόβω να ήταν πάλι κάποιος μονόλογος των 20 λεπτών. Θα περιμένω να ολοκληρωθεί για να το δω μιας που έχασα το αρχικό μου (μεγάλο) ενδιαφέρον για αυτήν. Ναι, είδα τις όβες του παλιού και ολοφάνερα είναι καλύτερη εκδοχή της αρχικής ιστορίας (τι εκδοχή, μόνο τα ονόματα κρατήσαν ίδια) αλλά και πάλι...

Μάλλον στο 17 αλλά τέλος πάντων... Απλά αναρωτιέμαι γιατί το βλέπεις αφού δε σου αρέσει σε κανένα τομέα (εξαιρουμένης της ατμόσφαιρας).

Ξέρεις, το να πει κάποιος "το Τάδε anime/βιβλίο/έργο απλά δε μου έκανε κλικ, δε με τράβηξε, δε μου ταίριαξε, γι' αυτό το παράτησα" είναι απόλυτα κατανοητό. Αλλά ώρες-ώρες μου φαίνεται σα να προσπαθείς να βρεις ανύπαρκτα ελαττώματα, λες και χρειάζεται να δικαιολογήσεις την απόφασή σου.
:smokingg:

Και σημειοτέον ότι ούτε το Mushishi που το συγκρίνουνε μου άρεσε. Και δεν έχω πρόβλημα με dystopian, τα Ergo Proxy και Kaiba τα λάτρεψα. Αλλά εκεί δεν είχα την αίσθηση ότι υπάρχει νεκρός χρόνος ή ότι η ουσία ενός επεισοδίου ήταν μια αράδα.

Lolicondude, απλά δεν παίζεσαι! Νόμιζα ότι τουλάχιστον μπορούσαν όλοι να συμφωνήσουν ότι το Mushishi είναι αντικειμενικά αριστούργημα, ανεξαρτήτως προσωπικών προτιμήσεων... Φαίνεται έκανα λάθος.
:bahhh:

Βέβαια το Mushishi δεν έχει απολύτως κανένα κοινό στοιχείο με το Casshern Sins, πέραν του αργού ρυθμού. Μάλλον ήταν λάθος μου και που το ανέφερα. Όσον αφορά το Ergo Proxy, σε εμένα φάνηκε να έχει μεγαλύτερο ποσοστό νεκρού χρόνου από το Casshern Sins, αλλά είπαμε, περί ορέξεως...

EDIT: Επίσης δε μου είπες τη γνώμη σου για το επεισόδιο 9: Είναι filler ή όχι;

#33 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 15 February 2009 - 17:15

Απλά αναρωτιέμαι γιατί το βλέπεις αφού δε σου αρέσει σε κανένα τομέα (εξαιρουμένης της ατμόσφαιρας).

Γιατί μου αρέσει ένας τομέας του. Στα περισσότερα ανιμέ δε μου αρέσει τίποτα. Και έχω και μια μικρή περιέργεια να δω που το πάει (αν και δε το κόβω να δείξει κάτι που δε το έχω ήδη προβλέψει)

λες και χρειάζεται να δικαιολογήσεις την απόφασή σου.

Δε χρειάζεται να δικαιολογείς τίποτα εσύ;

το Mushishi είναι αντικειμενικά αριστούργημα, ανεξαρτήτως προσωπικών προτιμήσεων...

Ναι, βέβαια, όπως αντικειμενικά είναι αριστουργήματα το Elfen Lied και τα Πόκεμον. Βέβαια, δε γίνεται να μην αρέσει σε κανέναν. Δείξε Μουσίσι στον πατέρα σου και πες μου αν του άρεσε. Και μιλώντας πιο υποκειμενικά, το Μουσίσι ήταν στα μάτια μου ένας τυπάς να μιλάει για έντομα. Τέλος. Τι πνεύματα και αηδίες; Ζουζούνια έβλεπα. Το παρόμοιου ύφους Mononoke μου άρεσε πολύ πάντως. Όπως και το παλιότερο Hundred Stories. Γιατί είχε και δράση και σίγουρα δεν είχε ζουζούνια.

Όσον αφορά το Ergo Proxy, σε εμένα φάνηκε να έχει μεγαλύτερο ποσοστό νεκρού χρόνου από το Casshern Sins

Τρίχες που είχε. Σαν φύγανε από την πολη, κάθε επεισόδιο ήταν σαν να πηγαίνανε σε άλλη διάσταση. Στο Κασέρν νοιώθω ότι γίνεται συνέχεια το ίδιο. Μια ερημιά, ένα γκομενάκι να δέχεται επίθεση από κομπάρσους ρομπότ, να σώζεται από τον πρωταγωνιστή, να τον ερωτεύεται και να αραδιάζει την ιστορία της ζωής του. Πολύ επαναλαμβανόμενο. Στο Έργκο δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Και σίγουρα δεν είχε άσκοπο ξύλο με κομπάρσους ρομπότ που δεν έχουν ελπίδα ενάντια στον πρωταγωνιστή.

Επίσης δε μου είπες τη γνώμη σου για το επεισόδιο 9: Είναι filler ή όχι;

Όχι, το 9 δε μου φάνηκε φίλλερ. Και ήταν μάλιστα από τα καλύτερα επεισόδια που συμπιέσανε το μύνημα σχεδόν όλης της σειράς ως τώρα σε μόλις 20 λεπτά.

#34 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 15 February 2009 - 17:18

Γιατί μου αρέσει ένας τομέας του. Στα περισσότερα ανιμέ δε μου αρέσει τίποτα.

Αφου δε σου αρεσουν τα ανιμε, γιατι τα βλεπεις ακομα?

qzMHWHd.png

#35 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 15 February 2009 - 17:23

Στα περισσότερα λέμε! Εσάς σας αρέσουν όλα πια; Δε γουστάρω χαρέμια, δε γουστάρω slice-of-life, δε γουστάρω generic mecha. Μπα, για δες, σχεδόν όλα έτσι είναι!
To Casshern Sins σπάει την μονοτονία. Δεν το παράτησα αμέσως όπως κάνω με τα περισσότερα. Αυτό συμαίνει ότι του δείχνω εκτίμηση κι ας μη τρελάθηκα. Και είπαμε, θέλω να δω το τέλος. Τα περισότερα ανιμέ είναι μια χαρά και τα σκατώνουνε στο τέλος.

#36 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 posts

Posted 18 February 2009 - 04:39

Καταρχήν, βγήκε από χθες το επεισόδιο 19 (τσιμπήστε το .torrent από εδώ).
Είναι περίπου συνέχεια του 18, με τη διαφορά ότι
Spoiler:
Ο γνωστός τεμπέλικος ρυθμός με τα γνωστά μαγευτικά τοπία, δύο νέοι cameo χαρακτήρες (αλλά πόσο καλοσχεδιασμένοι!) και setup για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν στο 20. Επίσης
Spoiler:

————————————————

Λιγότερο on-topic, ακολουθεί μακροσκελέστατο σεντόνι προς roriconfan (και όποιον τυχόν έχει τερατώδη υπομονή):

Spoiler:

Υ.Γ.1 Πάλι κατάφερα να γράψω επικών διαστάσεων σεντόνι (ξεπέρασα τον εαυτό μου) και να χάσω μία++ ώρα από το χρόνο μου...
Υ.Γ.2 ...και μάλιστα με όχι και τόσο καθαρό μυαλό, τέτοια ώρα...
Υ.Γ.3 Στα επί της Τέχνης δεν είμαι ειδικός, τα παραπάνω ήταν απλά κάποιες πρόχειρα σημειωμένες σκέψεις μου.
Υ.Γ.4 Δεν κατάφερα να μη γράψω υστερόγραφο... αυτό κατάντησε πλέον insider joke μεταξύ εμού και του εαυτού μου! :P

Edited by Gaiseric, 22 February 2009 - 00:02.
διόρθωση ενός typo

#37 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 18 February 2009 - 11:07

Τα εσώψυχά σου έβγαλες ρε συ; Λες και διαφωνούσα καθέτως σε κάτι. Πάρε και το δικό μου κουβερτόνι.

Spoiler:

#38 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 posts

Posted 22 February 2009 - 01:21

Τα εσώψυχά σου έβγαλες ρε συ;

Δε θα το έλεγα, μάλιστα ούτε καν θυμόμουν τι ακριβώς έγραφα προχθές (και χρειάστηκε να τα ξανακοιτάξω). :Blissfull:
Επιγραμματικά:
Spoiler: OFF-TOPIC

Τυχόν συνέχεια σε pm! :byejg9:

#39 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 22 February 2009 - 03:22

βλέποντας το 1ο επεισόδιο της σειράς μου δημιουργήθηκαν πολλές απορίες.οι οποίες φυσικα προκύπτουν απο το γεγωνός πως είναι συνέχεια ενος παλαιότερου άνιμε.άμα δω και το 2ο είμαι σχεδόν σίγουρος πως οι απορίες μου θα συνεχιστουν.
σαν ιστορία είναι αρκετά τραβηχτική,με τούς ως τώρα χαρακτήρες(Ringo,Casshern) ενδιαφέροντες και με πλοκή γραμμική.είμαι περίεργος να δω και την συνέχεια της ιστορίας.αλλα απο αύριο
καληνύχτα σας
:gn2:

#40 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 22 February 2009 - 05:23

εφτασα στο ep 14. Οσο και αν καποιες (λιγες) φορες νιωθω οτι παει υπερβολικα αργα, στο τελος του επισοδειου θελω μανιωδος να βαλω το επομενο. Ringo <3, και βασικα ολοι οι 2ndary χαρακτηρες ειναι πραγματικα ωραιοι και φαινονται 'αληθινοι'.

#41 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 posts

Posted 22 February 2009 - 23:07

βλέποντας μέχρι και το 4 τα κενά στην ιστορία δεν συμπληρώθηκαν.πρέπει οπωσδήποτε να δω και την αρχική σειρά.
πολύ μου άρεσε ρε παιδιά τελικά.πάντως η ψυχολογία του casshern είναι και πολύ χάλια ρε παιδιά.τι σου κάνει λίγη αμνησία τελικά .

#42 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 22 February 2009 - 23:22

@legeon
Οι ομοιότητες με την αρχική σειρά είναι μόνο στα ονόματα και το βασικό λουκ του πρωταγωνιστή. Όλα τα άλλα είναι άσχετα. Αν τόσο πια θέλεις να δεις το παλιό, υπάρχουν οι 4 όβες που είναι κάτι σαν σύνοψη της αρχικής σειράς, που δεν νομίζω να την βρεις με σαμπς ούτως ή άλλως. Υπάρχει και η live action που προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από όσο είδα από την σειρά.

#43 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 28 February 2009 - 14:08

Εδεήθηκα να παρακολουθήσω το πρώτο επεισόδιο εχθές! Το τραγούδι στην εισαγωγή δεν είναι κακό, απλώς δεν ταιριάζει στην ατμόσφαιρα της σειράς. Νομίζω πως κάποιο κομμάτι, απο το μουσικό ιδίωμα της doom metal θα ηταν καταλληλότερο!
Το πρώτο επεισόδιο, με προϊδεάζει για ενα anime με παλαβά ρομπότ που παίζουν ξύλο στην επιφάνεια ενός διαλυμένου πλανήτη. Ό,τι πρέπει για τον οπαδό της δράσης! Ανυπομονώ να δω και τα υπόλοιπα επεισόδια(στο loli έχει 21)

#44 Raziel666

Raziel666

Trolling is srs bzns

• Members
  • 326 posts

Posted 28 February 2009 - 20:58

Πάει και το 21... ;_;
Spoiler:

Τι μπορεί άραγε να γίνει στα υπόλοιπα 3 επεισόδια;
Brighter Death Now
Posted Image
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#45 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 posts

Posted 01 March 2009 - 23:41

βλέποντας το 1ο επεισόδιο της σειράς μου δημιουργήθηκαν πολλές απορίες.οι οποίες φυσικα προκύπτουν απο το γεγωνός πως είναι συνέχεια ενος παλαιότερου άνιμε.

Δεν είναι συνέχεια, είναι (υποτίθεται) remake. Γιατί "υποτίθεται"; Επειδή όπως είπε και ο roriconfan στην ουσία από το αρχικό σενάριο κρατά μόνο μερικά ονόματα και ένα σκυλί!

Είναι το στυλ της σειράς να μη σου αποκαλύπτει πολλά στην αρχή. Κάποιες απορίες σου (μας) θα λυθούν σιγά σιγά στη συνέχεια...
Spoiler:

Ό,τι πρέπει για τον οπαδό της δράσης!

Μμμμ... Σίγουρα οι σκηνές δράσης είναι καλογυρισμένες, αλλά άποψή μου, όπως έγραψα και στην αρχή, είναι ότι θα βαρεθούν όσοι θελήσουν να το δουν μόνο για αυτό το λόγο. Δες πάντως 4-5 επεισόδια ώστε να μπεις στο κλίμα και να δεις αν σου αρέσει. :)

Anyway, επιγραμματικά:
Spoiler: Επεισόδιο 20

Spoiler: Επεισόδιο 21

Το σίγουρο είναι ότι με το που θα τελειώσει η σειρά θα πάει κατευθείαν για re-watch! :drink: