Είχα δει την ταινία και την βρήκα εκπληκτική και λέω: "Δεν βλέπω και την σειρά;" Δυστυχώς έχασα τον χρόνο μου άδικα και είναι από τις λίγες σειρές που διέγραψα από τον σκληρό μου και δεν πρόκειται να τις ξαναδώ ποτέ. Και μερικοί το συγκρίνουν και με το Ergo Proxy; Αν άγγιζε έστω και στο ελάχιστο την ποιότητά του θα το είχα σε εκτίμηση.
Μωρε καλλιτεχνικως , ατμοσφαιρικως και μουσικως ηταν αψογο αλλα το σεναριο του ειναι σουρωτηρι και μαλιστα αδικαιολογητα εσκεμμενα αυτο.Ανεξηγητα του ανεξηγητου και οχι δεν ειναι το κλασσικο ''τροφη για σκεψη απο τη μερια του θεατη''.Αν το τελος ηταν πιο solid και δεν σου αφηνε το 99% του τι παιζοταν σε θεωριες για χερουβειμ και σεραφειμ, ναι θα ηταν αριστο anime.
^^^ Quoted for Truth
Κριτική:Η σειρά κινείται στο
Seinen/Mecha/Adventure/Drama με στοιχεία
Action σε ένα
dystopia/post-apocalyptic setting.
Στο παρακάτω review έχω μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες από τις συνήθεις κριτικές μου γιατί την είδα κάπως πρόσφατα την σειρά και θυμάμαι πράγματα.
Θετικά:- Πολύ προσεγμένο
animation, ίσως από τα πιο αξιόλογα μέρη της σειράς, με σωστά χρώματα άκρως κατάλληλα για το
dystopia setting. - Η
σκηνοθεσία του επίσης πολύ καλή, τα πάντα αποδίδονταν εξαιρετικά από τις μάχες μέχρι τα φοβερά/πανέμορφα τοπία με πολύ προσοχή στις λεπτομέρειες.
- Τo
σχέδιο αν και
retro, θεωρώ ότι είναι ταιριαστό με το όλο setting της σειράς.
- Το
μουσικό κομμάτι εξαιρετικό, κάθε φορά σε κάθε σκηνή έμπαινε κομμάτι που ταίριαζε άψογα στην ατμόσφαιρα - ήταν βέβαια ψιλο-άθλια τα op & end. themes αλλά τέσπα

- Συμπαθητικό
character development ως προς την ανάπτυξη των κεντρικών κατά βάση(!) χαρακτήρων αν και είχαν κάποια κενά.
Αρνητικά:- Τραγικά αργή
πλοκή, πιο αργή και από τον θεό και σαν να μην έφτανε αυτό υπήρχαν και κάτι επεισόδια filler like τα οποία ήταν επεικώς απάλευτα (βλέπε 18 - απλά δημιουργός τάσεων αυτοκτονίας στην ψύχρα χωρίς πολύ σκέψη)
- Το πρώτο μισό της σειράς(βασικά πάνω από το 50% των συνολικών επεισοδίων γύρω στο 60-65%) κούρασε απίστευτα το συνεχώς επαναλαμβανόμενο μοτίβο
- Τo
story imho δεν είχε καμία συνοχή που ακόμη και στο τέλος έμειναν άπειρες απορίες - απλά κόσκινο

- IMHO τουλάχιστον το 50% των συνολικών χαρακτήρων από πρωταγωνιστές μέχρι cameos δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα ύπαρξης.
- Προβλέψιμο τέλος

-
Πάρα πολύ φλου οι μάχες, πολύ βαρετές και κάπως αδιάφορες, σαν να τις βάλανε απλά για να υπάρχουν - να χαμε να λέγαμε ένα πράγμα. Γενικά, την σειρά με αυτά που διάβασα την είδα με σκοπό να δω action σκηνικά και να βγάλω γούστα σε αυτό το ενδιαφέρον
concept/setting αλλά μου βγήκε ένα δράμα.
Για
Mecha/Action fans απλά μακριά - ακόμα και για
drama fans δεν την συνιστώ, απλά απελπιστικά κουραστική
Βαθμολογία 4/10
Edited by The Rock, 13 April 2011 - 21:10.
Addition στο "Αρνητικά"