Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Casshern Sins

• Please log in to reply
117 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες; (25 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες;

1. Casshern (7 ψήφοι [28.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 28.00%

2. Lyuze (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 4.00%

3. Ringo (2 ψήφοι [8.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 8.00%

4. Ohji (2 ψήφοι [8.00%] - Προβολή)

5. Friender (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

6. Luna (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

7. Braiking Boss (3 ψήφοι [12.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 12.00%

8. Dio (4 ψήφοι [16.00%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.00%

9. Leda (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

10. Dune (1 ψήφοι [4.00%] - Προβολή)

11. Akoes (0 ψήφοι [0.00%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 0.00%

12. Margo (2 ψήφοι [8.00%] - Προβολή)

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#16 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1.228 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2009 - 21:18

Με μια άμεση σύγκριση που έκανα μεταξύ releases shs/umai, κατέληξα πως άνετα θα το δω όλο από umai. (shs=deleted)

Προσωπικα δεν μου αρεσουν οι SHS, αλλα στο συγκεκριμενο ανιμε τους προτιμω λογω μεταφρασης. Προσωπικη εκτιμηση.

Οσον αφορα το encoding, σε καποια σημεια διαπιστωσα οτι υπερεχει των umai και σε καποια αλλα (κυριως σε πιο "στατικες" σκηνες) υπερεχει των SHS.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#17 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2009 - 23:14

@gaisaric posted :
"Σε ό,τι αφορά τα releases, εκείνο των Shinsen Subs είναι αξιοπρεπέστατο (υπάρχουν εμφανή compression artifacts αλλά μάλλον φταίει η πηγή)."

Με μια άμεση σύγκριση που έκανα μεταξύ releases shs/umai, κατέληξα πως άνετα θα το δω όλο από umai. (shs=deleted)
Άρα όχι μάλλον δεν έφταιγε η πηγή...

Ε, καλά, όταν μιλώ για "εμφανή compression artifacts" μη φανταστείς ότι βγάζουν και μάτι... μόνο σε σταματημένα καρέ ανοιγμένα στο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας τα πρόσεξα (ένας από τους λόγους που τα screenshots μου είναι χαμηλής ανάλυσης είναι για να φιλτραριστούν αυτά). Είναι απολύτως αναμενόμενα από τη στιγμή που μιλάμε για HDTV και όχι για DVD/BD Rip. Για παράδειγμα, θυμάμαι ότι το release των Shinsen για το Ergo Proxy ήταν πολύ χειρότερο.
[κακία_mode]Ακόμα και οι Shinsen μαθαίνουν...[/κακία_mode]

Από Umai θα κατεβάσω όταν τελειώσουν τη σειρά και βγάλουν batch, οπότε και θα αποφασίσω ποια έκδοση θα κρατήσω για archiving. Προς το παρόν με καλύπτουν οι Shinsen, τουλάχιστον η μετάφρασή τους ρέει άνετα.

#18 Raziel666

Raziel666

Trolling is srs bzns

• Members
  • 326 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Φεβρουάριος 2009 - 11:59

@gaisaric posted :
"Σε ό,τι αφορά τα releases, εκείνο των Shinsen Subs είναι αξιοπρεπέστατο (υπάρχουν εμφανή compression artifacts αλλά μάλλον φταίει η πηγή)."

Άρα όχι μάλλον δεν έφταιγε η πηγή...

Πραγματικά δεν έχω καταφέρει να δω καμιά ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα 2 releases. Μια χαρά release είναι των SHS, ίσως το καλύτερο που έχω δει από αυτούς. Και μάλιστα σε λιγότερο από βδομάδα μετά το airing...

Σε τι ακριβώς συνίσταται η "άμεση σύγκριση";

Για όσους τους ενοχλούν compression artifacts κλπ. (τα οποία αν κάτσεις να το δεις δεν πρόκειται να τα καταλάβεις, εκτός κι αν τραβήξεις screenshot και πας π.χ. στο Photoshop) ας περιμένουν ως τις 25/2 οπότε και θα βγει το 1ο Bluray. Επειδή και τα 2 fansubs έχουν softsubsd κι επειδή δεν χρειάζεται typesetting (πέρα από τους τίτλους επεισοδίων - σιγά το typesetting δηλαδή), αναμείνατε release από τους όλα-τα-σφάζω-όλα-τα-μαχαιρώνω THORA...
Brighter Death Now
Δημοσιευμένη  εικόνα
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#19 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1.228 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 03 Φεβρουάριος 2009 - 12:19

όλα-τα-σφάζω-όλα-τα-μαχαιρώνω THORA...

[offtopic] Πραγματικα ετσι ειναι... Οι ανθρωποι δεν προλαβαινουν ουτε ανακοινωση να κανουν στη σελιδα και ηδη εχουν βγαλει τα releases τους στους trackers και στα bots... Η σελιδα τους ανανεωνεται αρκετα αργοτερα. [/offtopic]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#20 Nadir

Nadir

Starting...

• Members
  • 1 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Φεβρουάριος 2009 - 13:10

Πραγματικα, ειναι μια ξεχωριστη σειρα για το 2008(και οχι μονο), για ολους τους λογους που προαναφερθηκαν. Μονο ψεγαδι, το OP, το οποιο ειναι επιεικως απαραδεκτο(χωρις αυτος να ειναι λογος για να γκρινιαξω για αυτη την σειρα, απλως μου εκανε εντυπωση που δεν αναφερθηκε).

#21 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1.228 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 03 Φεβρουάριος 2009 - 13:31

Πραγματικα, ειναι μια ξεχωριστη σειρα για το 2008(και οχι μονο), για ολους τους λογους που προαναφερθηκαν. Μονο ψεγαδι, το OP, το οποιο ειναι επιεικως απαραδεκτο(χωρις αυτος να ειναι λογος για να γκρινιαξω για αυτη την σειρα, απλως μου εκανε εντυπωση που δεν αναφερθηκε).

Εχει φαει το θαψιμο του στο... αναλογο thread XD!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#22 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2009 - 11:37

Βγήκε το επεισόδιο 18 και είναι με διαφορά το πιο αλλόκοτο της σειράς (μέχρι τώρα)...

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν μου άρεσε, μάλλον θα το ξαναδώ κάποια στιγμή.
Spoiler:

Υ.Γ. Να ευχαριστήσω επίσης την ευγενική ψυχή που έφτιαξε τα tags του thread, καθώς εγώ τείνω να τα χρησιμοποιώ με λίγο περίεργο τρόπο (για αναζήτηση στον browser μου) και ξεχάστηκα. Τώρα είναι πιο πλήρη. Ξαναπρόσθεσα το tag "Casshern" (σκέτο), μια που πρόκειται για ολόκληρο franchise και καλό θα ήταν το tag να μαρκάρει όλα τα σχετικά threads.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gaiseric: 14 Φεβρουάριος 2009 - 15:41
προσθήκη

#23 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Φεβρουάριος 2009 - 04:33

Μιας και καταφερα μετα απο βδομαδες να κανω catch up τα ongoing (viva 1-2 animus per 4-5 days), ξεκινησα και το casshern..

Το πρωτο επισοδειο αν και φανηκε ωραιο, με εκανε να θελω να μαθω τι εχει γινει με το πλανητη κτλπ δε μου τραβηξε τρελα το ενδοιαφερον, παρολαυτα στο τελος καθε επισοδειου i was left wanting for more και ετσι εφτασα στο 3ο!!

Αυτο που πουλαει ειναι το 'δραμα' και εως τωρα εμεινα ικανοποιημενος απο το 2-3
Spoiler:

ps. ειχα εως το 6 απο shs αλλα τα κατεβαζω (και βλεπω) παλι απο umai. Video q μου φαινεται το ιδιο, αλλα ο kenny μου πε οτι εχουν καλυτερη μεταφραση οποτες re dl ftw..

#24 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Φεβρουάριος 2009 - 23:24

Εδώ διαφωνώ.Το τραγούδι είναι θεϊκό:burningbe3:
Εκτός αν μιλάς για το ότι δείχνει στατικές εικόνες και δεν έχει σκηνές με μάχες κτλ που να ταιριάζουν με τη μουσική.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#25 legeon

legeon

Anime Freak

• Members
  • 267 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2009 - 00:01

το παλιομοδίτικο σχέδιο που λες στα δικά μου τα ματάκια μια χαρά φαίνεται.όσο για το βαρετό του θέματος(για ορισμένους) πρόβλημα τους.έτσι και αλλιώς οι χαρακτήρες είναι που μετράνε(για εμένα πάντα).θα το δω και θα επανέλθω.

#26 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2009 - 12:05

Άλλο ένα ανιμέ που το χάλασε η αργή και επαναλαμβανόμενη πλοκή. 12 επεισόδια έπρεπε να είναι και το τραβάνε όσο δε πάει με μάχες που δεν έχουνε σημασία αφού ο πρωταγωνιστής είναι αθάνατος και οι χαρακτήρες βολικά φεύγουνε αντί να τελειώσουνε την μάχη για να πάει η ιστορία όλο και μακρύτερα. Φοβερή ατμόσφαιρα αλλά τι αργή πλοκή Θεέ μου! Και πάλι πετάξανε το κουφέτο της αμνησίας. Πόσο το έχω σκυλοβαρεθεί αυτό, ο πρωταγωνιστής να ξεχνάει τι έκανε τόσο καιρό...

#27 Raziel666

Raziel666

Trolling is srs bzns

• Members
  • 326 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2009 - 13:10

Άλλο ένα ανιμέ που το χάλασε η αργή και επαναλαμβανόμενη πλοκή. 12 επεισόδια έπρεπε να είναι και το τραβάνε όσο δε πάει με μάχες που δεν έχουνε σημασία αφού ο πρωταγωνιστής είναι αθάνατος και οι χαρακτήρες βολικά φεύγουνε αντί να τελειώσουνε την μάχη για να πάει η ιστορία όλο και μακρύτερα. Φοβερή ατμόσφαιρα αλλά τι αργή πλοκή Θεέ μου! Και πάλι πετάξανε το κουφέτο της αμνησίας. Πόσο το έχω σκυλοβαρεθεί αυτό, ο πρωταγωνιστής να ξεχνάει τι έκανε τόσο καιρό...

Ανάπτυξη χαρακτήρων λέγεται...:chigau:
Brighter Death Now
Δημοσιευμένη  εικόνα
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#28 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2009 - 13:42

Ρε παιδιά, άλλο το "ανάπτυξη χαρακτήρων" και άλλο το "παρουσιάζομαι, πετάω έναν μονόλογο, κάνω μια δεκάλεπτη μάχη χωρίς αποτέλεσμα και μετά φεύγω για 10 επεισόδια, καθυστερώντας την κατάληξη". Αφού όλοι φεύγουνε, συνέχεια γίνεται αυτό.

#29 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1.087 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Φεβρουάριος 2009 - 22:38

Κι αυτό στο fast forward το βλέπεις;

Δημοσιευμένη  εικόνα

#30 Gaiseric

Gaiseric

Anime Fan

• Members
  • 132 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Φεβρουάριος 2009 - 00:51

Εδώ διαφωνώ.Το τραγούδι είναι θεϊκό:burningbe3:
Εκτός αν μιλάς για το ότι δείχνει στατικές εικόνες και δεν έχει σκηνές με μάχες κτλ που να ταιριάζουν με τη μουσική.

Προσωπικά το τραγούδι του opening μου φάνηκε φριχτό (επιεικώς).
Αντίθετα με το artwork του opening, όπου οι στατικές εικόνες καθόλου δε με χάλασαν.

Ωστόσο η μουσική της εισαγωγής ελάχιστα βαραίνει στην κρίση μου όταν αξιολογώ ένα anime, καθώς έχω συνηθίσει το 90% των openings να μη μου αρέσουν μουσικά. Απλά στο 10% των περιπτώσεων που μου αρέσουν οι αντίστοιχες σειρές παίρνουν bonus points (π.χ. το κατά τα άλλα μετριότατο Elfen Lied έχει ένα opening αριστούργημα).
:drink:

το παλιομοδίτικο σχέδιο που λες στα δικά μου τα ματάκια μια χαρά φαίνεται.

Αν αναφέρεσαι στο post μου, φυσικά και το "παλιομοδίτικο" (retro) στυλ δεν το θεωρώ κακό (ούτε αφ'εαυτού καλό). Άλλο το στυλ, άλλο η — εδώ αψεγάδιαστη — ποιότητα της εκτέλεσης.

Καταρχήν
Spoiler:
Δεύτερον, η αμνησία, παρ' ότι πράγματι χιλιοχρησιμοποιημένο "plot device", είναι χρήσιμη ως αφορμή για την εκκίνηση του διπλού (κυριολεκτικού και μη) ταξιδιού στον κόσμο της σειράς και στον ψυχισμό του ήρωα. Επίσης δεν αποξενώνει όσους θεατές θα περίμεναν ένα πραγματικό remake, γιατί καταλαβαίνουν ότι η νέα σειρά θέλει να τους εισάγει σε ένα νέο κόσμο και μοιράζεται ελάχιστα με την παλιά.

Μπορεί η αμνησία πράγματι να έχει καταντήσει σεναριακό passepartout για ένα σωρό σύγχρονες σειρές, αλλά έτσι κι αλλιώς προσωπικά την πρωτοτυπία δεν την αποζητώ στον τομέα του σεναρίου, αλλά στους χαρακτήρες, την ατμόσφαιρα, το artwork, τη σκηνοθεσία και το συνδυασμό όλων αυτών. Το σενάριο μού αρκεί να μην είναι πηγμένο στα κλισέ, να μην είναι προβλέψιμο. Πόσα και πόσα σπουδαία έργα άλλωστε δεν πραγματεύονται τα ίδια και τα ίδια βασικά μοτίβα (πέραν των anime)! Τα κάνει αυτό λιγότερο σπουδαία; Όχι, αλλιώς το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" θα το βαθμολογούσαμε με μηδέν.

Ρε παιδιά, άλλο το "ανάπτυξη χαρακτήρων" και άλλο το "παρουσιάζομαι, πετάω έναν μονόλογο, κάνω μια δεκάλεπτη μάχη χωρίς αποτέλεσμα και μετά φεύγω για 10 επεισόδια, καθυστερώντας την κατάληξη".

Για να παραφράσω τον Καβάφη, σε ένα ταξίδι σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός, η "κατάληξη"... Αλλιώς στο "ιδανικό" anime θα έπρεπε να δείχνουν τον πρωταγωνιστή να φτάνει στην Ιθάκη του από το πρώτο κιόλας επεισόδιο και όλες οι "καλές" σειρές θα είχαν μήκος ακριβώς ενός επεισοδίου (και θα έπρεπε να ονομάζονται κάπως αλλιώς αντί για "σειρές")... Βαρετό δε θα ήταν; Και εδώ μιλάμε για ένα anime που καθιστά από την αρχή ξεκάθαρο ότι θα εστιάσει στα συμβάντα του ταξιδιού (στο πρώτο τμήμα του).

Προσωπικά με ενδιαφέρει να μην υπάρχει χαμένος χρόνος σε μια σειρά, χρόνος που δεν αξιοποιείται σωστά. Παράδειγμα το Noir, που θα μπορούσε άνετα να έχει συμπυκνωθεί σε λιγότερα επεισόδια (IMO). Στο Casshern Sins όμως έχουμε ανάπτυξη των χαρακτήρων κάθε δευτερόλεπτο που περνά. Απλά απαιτεί την υπομονή του θεατή, είναι το στυλ του τέτοιο (γι' αυτό και η σύγκριση πριν με το Mushishi).

Και ένα παραδειγματάκι: Το ένατο επεισόδιο είναι σχεδόν ανεξάρτητο της κύριας πλοκής, θα μπορούσες να το πεις και filler (αν πράγματι υπήρχε κύρια πλοκή σε αυτή τη φάση της ιστορίας). Διαφωνεί κανείς όμως ότι ήταν από τα καλύτερα της σειράς σε όλα τα επίπεδα; Και μόνο τα 20 τελευταία δευτερόλεπτα είναι αριστουργηματικά.

Επίτρεψέ μου τέλος μια ερώτηση: Τα παραπάνω τα έγραψες έχοντας δει όλα τα επεισόδια που έχουν βγει μέχρι τώρα; :nosey:

Υ.Γ.1 Να πάρει, πάλι έγραψα πολλά! :bahhh:
Υ.Γ.2 ...και πάλι δεν κατάφερα να γράψω post χωρίς υστερόγραφο.