Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Νεκρος χωρις φταιξιμο 15χρονος μαθητης
Posted 09 December 2008 - 14:44
Και να προσθέσω.
Παιδιά, στον κόσμο σήμερα γίνονται πόλεμοι, υπάρχει πείνα και αδικία. Μακάρι να γινόταν το ίδιο παθιασμένες αντιδράσεις για το κάθε παιδί που πεθαίνει από κάποια βόμβα ή από πείνα σε κάποια χώρα μακρυνή. Και αν πούμε ότι αυτό το γεγονός ήταν "κακιά στιγμή" υπάρχουν περιπτώσεις που μόνο κακιά στιγμή δεν είναι. Ας σκεφτούμε και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας σε τι κόσμο ζούμε. Μακάρι να ήταν μόνο ένας ο νεκρός από τη βία στον κόσμο. Το να πούμε ότι φταίει μόνο η Ελληνική Αστυνομία είναι λάθος γιατί κρύβει όλη την αλήθεια. Πρόσφατα έμαθα ότι σε αγώνα υδατοσφαίρισης έγιναν επεισόδια. Μήπως είναι και αυτό λόγω της αστυνομίας; Οι θάνατοι από ναρκωτικά, από τροχαία, από εργατικά ατυχήματα είναι λόγω της αστυνομίας; Είναι πρόβλημα του κράτους. Και όχι μόνο του κράτους. Εϊναι πρόβλημα όλου το κόσμου.
Καταδικάζω τη βία από όλες τις πλευρές. Καθένας έχει δικαίωμα να ζει. Τηρούμε όμως δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ας μη βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα. Είμαστε όλοι μέρους του κράτους, και μέρος του κόσμου. Ο καθένας μπορεί να αγωνίζεται με τον τρόπο του.
ΥΓ: Το ότι κάποιοι είναι στο εξωτερικό δεν τους κάνει λιγότερο Έλληνες, ούτε σημαίνει ότι δεν πονάνε την πατρίδα τους. Ο καθένας μας προσπαθεί να προσφέρει όσο μπορεί.
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.
Posted 09 December 2008 - 14:46
Εγώ τουλάχιστον θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο ψύχραιμους τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει με αυτή τη κατάσταση και να συνέλθει η χώρα απο αυτή τη κατάσταση?

Posted 09 December 2008 - 14:46
Όταν πρωτοβγήκε η είδηση για το θάνατο του παιδιού, οι γονείς μου είπαν "καλά το έκανε!" θεωρώντας ότι ήταν αναρχικός που τα έσπαγε, ότι είχε απειλήσει τους αστυνομικούς, κτλ. Ήταν ΠΟΛΥ αρχή ακόμα. Με έπιασαν τέτοια νεύρα, που τους έβριζα (πράγμα που δεν κάνω ΠΟΤΕ) και είχα βάλει τα κλάματα.
Όταν αργότερα ηρέμησαν τα πνεύματα, η μητέρα μου είπε: "αυτό είναι ο υλικός κόσμος. Αυτό σου κάνει η ζωή μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Σε κάνει να χαίρεσαι με τον θάνατο του ανθρώπου που σου έκαψε την περιουσία σου." Η φρίκη που ένοιωσα δεν περιγράφεται.
Αλλά συνέχισε: "Εσείς τα παιδιά και οι νέοι, καλά κάνετε και πιστεύετε το αντίθετο. Αλλιώς έτσι θα έμεναν τα πράγματα. Καλά κάνετε και αντιδράτε, γιατί ο κόσμος δε θα γίνει ποτέ ένα καλύτερο μέρος χωρίς εσάς," αναφερόμενη στο ξέσπασμά μου. " Άσε μας εμάς να χαιρόμαστε και εσύ να διεκδικήσεις το δίκιο σου. Αλλά δε φταίει σε τίποτα ο απλός κοσμάκης να πληρώνει τα κακά του άλλου, αυτό να το θυμάσαι."
Το γράφω εδώ μπας και αποκομίσουμε τίποτα.
EDIT: απάντησε, οκέι.
Edited by Teachan, 09 December 2008 - 14:52.
Posted 09 December 2008 - 14:47
Εγω στη Ελλαδα μεγαλωσα και δεν ζω σε Ουτοπια. Και απο τη στιγμη που ειμαι πολιτης και ζω σε αυτη τη χωρα, εχω δικαιωμα σε αποψη.. Και **** το κερατο μου ουτε τον μπατσο δικαιολογησα, ουτε εκανα κατι αλλο εκτος απο το να καταδικασω και να κατακρινω αυτα τα ανηκουστα επεισοδια... Και για τον Αλεξη λυπηθηκα και θυμωσα οπως ολοι... Γιατι με βριζετε καποιοι επειδη δεν παω με τα νερα της "βιας στην βια" λοιπον?
Για τους υπολοιπους που συνεχιζουν να βριζουν τι να πω... Απλα αυτο ειναι το επιπεδο τους...

Posted 09 December 2008 - 14:48
Έχετε ξεχάσει το πραγματικό σκοπό του thread και μου κάνετε αναλύσεις περί ποιος κάθισε Ελλάδα και ποιος σπούδασε έξω.Ποιος είναι πιο πατριώτης και ποιος είναι λιγότερο με προσβλητικά σχόλια και από τις 2 πλευρές επικεντρωθείτε στο ζητούμενο το να φαγωνόμαστε μεταξύ μας μόνο ευημερία δεν φέρνει.Και μόνο να σεβαστούμε ότι το thread έγινε για μια εν ψυχρό δολοφονία ενός 15χρόνου παιδιού και όχι για να βγάλουμε τα κοινωνικά η πολιτικά προβλήματα που έχουμε μη σκυλεύουμε άλλο το θάνατο του παιδιού.

Posted 09 December 2008 - 14:54
Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.
Posted 09 December 2008 - 14:55
ότι και αν έχει κάνει δεν παράτησε ποτέ την πατρίδα του για μια άλλη.
αν ήσουν σωστός πατριώτης θα καθόσουν εδώ
και θα αποδεχόσουν το γεγονός ότι μερικά άτομα δεν είναι για να σπουδάζουν
και οτι μέρικά άτομα θα πρέπει να ανήκουν στην εργατική τάξη
εσένα οι γονείς σου δεν αποδέχτηκαν το γεγονός ότι το παιδί τους δεν ηταν ικανό να σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστίμιο και ότι μάλλον γενήθηκε για μεγάλα πράγματα
και του πλήρωσαν τις σπουδές του σε μια αλλη χώρα, και το παίδί τους πήγε και μεγάλωσε
σε μια άλλη χώρα χωρίς να ζήσει ποτέ στην δική του.
έφυγε απο ενα αποτοξινομένο περιβάλλον σε μια άλλη χώρα και έμαθα να την σέβεται εκείνη τη χώρα. Αν είχες τα ******* θα καθόσουν εδώ και θα έτρωγες όλα τα σκατά που φάγαμε εμείς που δεν σπουδάσαμε έξω. Που αγωνιστήκαμε για τις κολοσχολές μας
που δεν βρήκαμε τίποτα έτιμο στο ΤΕΙ ΜΑΣ και που συμβιβαστήκαμε με το γεγονός
οτι δεν περάσαμε κάπου, ότι περάσαμε κάπου χαμηλά, ότι δεν γεννηθήκαμε όλοι για να γίνουμε διευθυντές.
Στην οικογένεια μου ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την χώρα που μας δόθηκε για δεύτερη πατρίδα. Προτιμήσαμε να μέινουμε πεινασμένοι εδώ και όχι να ζούμε άνετα στο εξωτερικό. Καμία αναγνώριση σε αυτούς που έφυγαν απο την Ελλάδα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον έξω, καθόμαστε εδώ και χτίζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τη χώρα μας και το μέλλον μας, δεν το αγοράζουμε και δεν πάμε σε άλλες χώρες .
Αυτή είναι η χώρα που έγινε απο τα χέρια μας αν δεν την γουστάρεις εσύ και ο αποτοξινομένος κώλος σου τράβα στην αγγλία και κάνε ότι θες.
Προτιμώ μια Ελλάδα ισοπεδωμένη παρά μια ελλάδα με άτομα σαν και εσένα που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα αλλά στην ουσία όλα έτοιμα τα βρήκαν.
θα ήθελα να εβλεπα την μαγκιά σου αν χρειαζόταν να δουλεψεις απο τα 17 σου επειδή ο πατέρας σου δεν έβρισκε δουλειά, θα ήθελα να δω την μαγκιά σου αν δεν είχες πάει να σπουδάσει στην αγγλία.
και έλα να δεις πως τα περνάμε τα μαθήματα στις σχολές μας και μετά έλα να μου πεις
αν θα είχες ποτέ την ικανότητα να τα περάσεις.
και αυτό τα λέει όλα.
άτομα σαν εμένα, σαν τον ayu και σαν εσάς επέτρεψαν να γίνει αυτό που έγινε.
η ευθύνη είναι δική ΜΑΣ.
Μπραβο ρε φιλε.Ετσι συνεχισε.Α και να ξερεις οτι μολις εβρισες εκατομμυρια ελληνων μεταναστων που εφυγαν απο αυτη τη χωρα για να ζησουν.αναμεσα τους ειναι και οι γονεις και εγω.καλυτερα να μασας παρα να μιλας φιλε μου εθνικιστη.

PLACE YOUR BETS PLEASE!
Posted 09 December 2008 - 14:56
EDIT: ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΤΣΙ. ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
Posted 09 December 2008 - 14:57
Λυση δεν υπαρχει οριστικη . Αλλα μεχρι να γινει αναλογο επισοδειο .
ολα εδω κυλησαν λογω ενος λαθους της στιγμης και ολοι οι παραγοντες που ψαχνουν αφορμες να ακουστουν βρηκαν την ευκαιρια τους .
Ο θανατος του παιδιου δεν εχει καμμια , μα καμμια σχεση με αυτην την επακολουθη αντιδραση // θεατρο του παραλογου .

Posted 09 December 2008 - 15:06

Ας δωσω το εναυσμα για να ηρεμησουμε λιγο ολοι... Group Hug..

Εχουμε πολλα κουσουρια ως λαος, αλλα θελω να πιστευω οτι ενα απο τα καλα μας ειναι οτι ακομα και μετα απο τρελο μπινελικωμα μπορουμε να τα βρουμε σαν να μην εχει συμβει τιποτα. Δεν κραταμε κακιες...
Ας ενωθουμε λοιπον κατω απο την αγαπη μας για τα ανιμε, και αμα θελουμε να γραψουμε κατι παραπανω σε αυτο το thread, ας κανουμε αυτο που ειπε ο Πυραμιδας.
Οχι βιαστικα, αλλα κατοπην ωριμης σκεψης ας προτεινει οποιος θελει καποια μετρα που θα μπορουσαν να ληφθουν για να αποφευχθουν παρομοια περιστατικα. Ρεαλιστικα μετρα, που να λαμβανουν υποψην και να σεβονται ολες τις διαφορετικες αποψεις και αξιες που υπαρχουν στη κοινωνια μας...

Posted 09 December 2008 - 15:13
Kαι επειδή περίμενα να παρεξηγηθώ με το παραπάνω ποστ που έκανα ώρα να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. Ήταν πολύ απλά μια "αλλαγμένη" ανακοίνωση της ΕΛΛΑΣ πάνω στο συμβάν , η οποία άλλαξε ώστε να αντικατοπτρίζει το πραματικό νόημά της. Αν παρατηρήσατε ,ο τρόπος είναι γραμμένη (καθαρεύουσα /δημοτική) έγινε για να θυμίσει άλλες εποχές όπου το πολίτευμα δεν ήταν τόσο δημοκρατικό. Επίσης έχω τονίσει μερικά σημεία με bold .Ξαναδιαβάστε τα προσκετικά και θα δείτε τι ήθελα να πω στ αλήθεια . Να ναι καλά η Eri ου στάθηκε στο point μου και ο MLN που κατάλαβε τι εννούσα.
Ειπα κ γω...
komenasai

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.
Για σταθειτε μισο λεπτο... Δεν νομιζω οτι το επαιξα Μαρθα Βουρτση και ειπα οτι εχω τραβηξει τα πανδεινα. Απλα απαντησα σε εκεινο το βλαμμενο που υπονοουσε οτι "αγορασα" το πτυχιο μου... Και η αποφαση να παω Αγγλια ηταν δικη μου. Δεν θα με βγαλεις και βλακα απο πανω, Λιζα... Οτι και καλα δεν τα παιρνω τα γραμματα... Εχεις μια τελειως ρατσιστικη αποψη για ολους οσους εχουμε σπουδασει εξω, λες και ειμαστε και εγω δεν ξερω τι... Και μονο απο το γεγονος οτι γνωριζομαστε και εχουμε πιει μπυρες μαζι θα περιμενα να μου μιλας με καλυτερο τροπο... Ντροπη... Πραγματικα ντροπη... Μπηκες στο κοπο να διαβασεις ολα τα ποστ του thread, η απλα ειδες καυγα και χωθηκες???
δεν είναι θέμα ρατσισμού είναι θέμα πραγματικότητας,
πιστεύω ότι ένα παιδί που σχημάτισε την προσωπικότητα του ζώντας σε μια χώρα του εξωτερικού δεν μπορεί να αντιληφθεί την Ελληνική πραγματικότητα, πάντα φέρνεις σαν παράδειγμα μια χώρα που ποτέ δεν δοκιμάστηκε όσο η δική μας και που ποτέ δεν αντιμέτωπισε τα δικά μας προβλήματα. επιτέθηκες σε ένα άτομο που ξέρω απο κοντά τι περνάει και που ζει καταστάσεις τις οποίες της πέρασα και εγώ, ωστόσο αυτός ειναι πιο δυνατός απο εμένα και αντιμετωπίζει πιο δυναμικά τις καταστάσεις γύρω του.
εμείς που ζούμε στην Θεσσαλονικη έχουμε μια τάση να βλέπουμε πιο ανοξείδοτα τις καταστάσεις γύρω μας, έχοντας πολύ λίγοι δοκιμαστεί με τρόπους ωστε να κατανούμε την σαπίλα . Η θεσσαλονίκη πάντα ήταν το χωριό του παρακράτους και ακόμη είναι
κάποιοι απο εμάς ακόμη ζουν σε αυτόν τον κόσμο και τον συντηρούν.
Εγω στη Ελλαδα μεγαλωσα και δεν ζω σε Ουτοπια. Και απο τη στιγμη που ειμαι πολιτης και ζω σε αυτη τη χωρα, εχω δικαιωμα σε αποψη.. Και **** το κερατο μου ουτε τον μπατσο δικαιολογησα, ουτε εκανα κατι αλλο εκτος απο το να καταδικασω και να κατακρινω αυτα τα ανηκουστα επεισοδια... Και για τον Αλεξη λυπηθηκα και θυμωσα οπως ολοι... Γιατι με βριζετε καποιοι επειδη δεν παω με τα νερα της "βιας στην βια" λοιπον?
Για τους υπολοιπους που συνεχιζουν να βριζουν τι να πω... Απλα αυτο ειναι το επιπεδο τους...
δεν αναγνωρίζω την βία ως λύση προς την βία. αλλά δεν είσαι και απο τα άτομα που θα κάτσει και θα δει και τις δυο πλευρές θέλωντας και μη δεν έζησες κάποια γεγονότα όπως κάποιος άλλος, δεν ήταν δική σου επιλογή και δεν κατηγορώ γι αυτό. Όμως μπορείς να ζεις στην Ελλάδα ωστόσο μιλάς και φέρνεις παραδείγματα για μια χώρα σαν την Αγγλία που δεν ταιριάζουν για μια χώρα με θερμοκέφαλα πλάσματα σαν και εμάς, μια χώρα που όσα χρόνια και αν περάσουν οι πληγές της απο τα τραύματα τής απο την δεξιά και κάθες δεξιάς κυβέρνησης κρυμένη πίσω απο την λέξη σοσιαλισμός και κουμουνισμός δεν την αφήνουν να ησυχάσει.
Σαφώς έχεις το δικαίωμα της άποψης και σαφώς έχω το δικαίωμα να διαφωνώ με την άποψη σου. Επειδή ήπιαμε μπύρες μαζί, μου δίνει το θάρος να σε θεωρώ φίλο μου και όταν διαφωνώ να μαλώνω μαζί σου, δεν σε θεωρώ ηλίθιο άπλά αποτοξινομένο. Νομίζω ότι όοπως εγώ δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική με μερικά πράγματα έτσι και εσύ δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός. Είμαστε οι δύο αντίθετες όψεις ενός νομίσματος εσύ τα βλέπεις απο την μία μερια΄και εγώ απο την άλλη. Απλά δυστυχώς ή ευτυχώς σε αυτή την Ουδετερούπολη που ζούμε και οι δυο τα άτομα που ανήκουν απο την δική σου πλευρά είναι περισσότερα και επιτρέπουν να συμβαίνουν καταστάσεις που οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας δεν της θεωρούν επιτρεπτές.
koala δεν είμαι εθνικίστρια
Edited by Erisadesu, 09 December 2008 - 15:25.
Posted 09 December 2008 - 15:25

Posted 09 December 2008 - 15:31
Άκουσα πράγματα για πορείες τη Τετάρτη. 110% τα πράγματα εκεί θα είναι πολύ χειρότερα απο ότι ήταν χθές και ειλικρινα νιώθω τυχερός που δεν είμαι σε κανά νοσοκομείο. Το λέω για πολύ κόσμο που μπορεί να θέλει να κατέβει, απλά μην το κάνετε. Περιμένετε άλλη διαδήλωση, όχι τη συγκεκριμένη.