Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αγαπημένη κατηγορία ανιμέ
Posted 24 October 2008 - 20:09
Anelis, σου έχω έκπληξη.
Το poll είναι multiple choice!
Δεν χωρίζονται οι σειρές απόλυτα.
Αλλά αν έπρεπε να ψηφίσω μια κατηγορία για το Tenjou Tenge, θα ήταν Δράση/Περιπέτεια. Γιατί αυτό ήταν κυρίως.
Posted 24 October 2008 - 20:12

(Γιατί και τα ανιμε threads θέλουν την επιβράβευση τους!)
Επί του θέματος: Στο παρελθόν προσπάθησα να βάλω σε κάποιες κατηγορίες τα ανιμε που μου αρέσουν( κυρίως για διευκόλυνση εντός παρέας, όταν όλοι έψαχναν να βρουν με ποιους "κολλάνε" τα γούστα τους). Απέτυχα παταγωδώς! Καλώς ή κακώς τα ανιμε που μου αρέσουν έχουν να κάνουν με το σενάριο (πρωτίστως) και το "impact" (δευτερευόντως) που έχουν. Η κατηγορία τους δεν παίζει κανέναν ρόλο.
Πιο εύκολα βγαίνει να σου πω τι ΔΕΝ μου αρέσει! Harem με πρωταγωνιστή loser και καρπαζοεισπράχτορα, δραματικά (βλέπω ανιμε για να μου φτιάχνει το κέφι - όχι για να κόβω φλέβες), ανιμε που συνδέονται ΠΟΛΥ ΑΜΕΣΑ με καρτοπαιχνιδα, shounen με fillers που συνεχίζονται για πάντα, ανιμε που την έλλειψη σεναρίου την μεταφράζουν ως "άποψη - βρείτε τι ήθελα να πω, γιατί εγώ δεν ξέρω", ανιμε κωμωδίας που τα αστεία τους αρχίζουν και τελειώνουν στα (συνεχώς!) εκτεθειμένα pantsu των πρωταγωνιστριών...α,και θα έβαζα και τα αθλητικά μέσα (το μόνιμο μοτίβο της αναρρίχησης από την αφάνεια στην δόξα μέσα από πάμπολλες κακουχίες, αν και ηθικοπλαστικά όμορφο, έχει χτυπήσει τρελό repeat....)

Courtesy of Kenny!
Posted 24 October 2008 - 20:16
ναι φυσικα κ δεν χωριζονται απολυτα,
αλλα μιας και ουτε στην ερωτηση μου απαντησες και φαινεται οτι οχι μονο δεν σε ενδιαφερει, ουτε εχεις προθεση να καταλαβεις αλλα και σε "ενοχλει" αυτο το θεμα, δεν θα κατσω να σου ξανα εξηγησω τι εννοουσα.
δεν ασχολουμε αλλο λοιπον
να εχεις καλη μερα κ εσυ και το poll σου

Posted 24 October 2008 - 20:22

Posted 24 October 2008 - 20:30
dude plz ασε τις ειρωνειες
ναι φυσικα κ δεν χωριζονται απολυτα,
αλλα μιας και ουτε στην ερωτηση μου απαντησες και φαινεται οτι οχι μονο δεν σε ενδιαφερει, ουτε εχεις προθεση να καταλαβεις αλλα και σε "ενοχλει" αυτο το θεμα, δεν θα κατσω να σου ξανα εξηγησω τι εννοουσα.
δεν ασχολουμε αλλο λοιπον
να εχεις καλη μερα κ εσυ και το poll σου
Όχι, όχι, λάθος μου, κόβω την ειρωνία και θα σου απαντήσω.
Στα Ερωτικά κατατάσονται πρακτικά τα 3/4α όλων των ανιμέ.
Εφόσον φυσικά θεωρείς το στοιχείο ecchi ερωτικό και όχι απλως κωμικό. Ή εφόσον θεωρείς το fan service έλξη μέσω του ερωτισμού και όχι απλά φυσιολογική γαρνιτούρα στα ανιμέ.
Γιατί ας πούμε τα shonen ai και shojo ai είναι πάρα πολύ ρομαντικά αλλά βασίζονται πολύ σε ερωτικές σχέσεις που άλλοι θα τις βλέπουνε πικάντικες και άλλοι απλά σαν μέρος της ιστορίας.
Οπότε, στα Ερωτικά κατατάσσονται ΑΝΑΛΟΓΑ με το τι θεωρείς προσωπικά ΕΣΥ ερωτικό όλα τα ανιμέ που ξεφεύγουνε στον τομέα του ecchi ή του fan service.
Για παράδειγμα, σειρές όπως το Sailor Moon ή το Cardcaptor Sakura για κάποιους θα είναι απλώς παιδικές, για άλλες ερωτικά πικάντικες με τις ερωτικές σχέσεις που περιέχουνε.
Σε κάλυψα; Αν όχι, πες.
Posted 24 October 2008 - 23:12
> Dementia με ασυνήθιστο, πυκνό και απρόβλεπτο σενάριο.
> Slice-of-life με στυλ, και καλό character development.
> Κατεστραμμένα comedy.
Τα παραπάνω είναι κατηγορίες με τις οποίες βαράω ενέσεις. Όπως επίσης απεχθάνομαι κάθε είδους ρομάντζου.
Από ένα anime κυρίως ζητάω να έχει ωραία υπόθεση. Αν δεν έχει υπόθεση, ας πέφτει τουλάχιστον πολύ ξύλο και πολύ αίμα, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο

Από εκεί και πέρα περί ορέξεως. Υπάρχουν anime που δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο ούτε κατατάσσονται σε κάποια ιδιαίτερη κατηγορία, όμως με τραβάνε.
Posted 24 October 2008 - 23:33

Posted 31 October 2008 - 13:25
Posted 31 October 2008 - 14:22
αν και δεν θα έλεγα ποτέ όχι σε ένα καλόmecha/drama (δεν είμαι τρελή φαν όμως του είδους γιατί τα περισσότερα προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο)

Posted 31 October 2008 - 17:37
Δράσης - Περιπέτειες
Μυστηρίου
Μεταφυσικά - Ψυχολογικά
Μαρεσουν πολυ τα Slice of Life και τα θα ηθελα πολυ να δω ανιμε τρομου....(αλλα δεν γνωριζω καποιο)??!
Posted 01 November 2008 - 00:40
αναλογα κ με τη διαθεση ερχετε κ το αναλογο ειδος.
γενικα οτι νανε ομως

Posted 01 November 2008 - 17:27
Κοινωνικά
Δράματα - Τραγωδίες
Ρομαντικά - Ελεγειακά
Μυστηρίου
Τρόμου
Μεταφυσικά - Ψυχολογικά
βασικά έχω κάποιες απορίες σχετικά με κάποιες κατηγορίες... τι είναι τα Ελεγειακά?
Επίσης έχω και κάποιες άγνωστες λέξεις όπως τι εννοούμε όταν λέμε ότι ένα anime είναι Dementia?? ή Slice-of-life??? ή seinen??...ααα και όταν λέμε ότι ένα anime έχει fan service τι εννοούμε???
Y.Γ.: Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...αλλά δεν ξέρω την τύφλα μου...

Posted 01 November 2008 - 19:40
Αν διάβαζες το κείμενο που σου έδωσα, θα τα ήξερες όλα αυτά.
Ξέρεις τι, μη το διαβάσεις καν. Κάνε "εύρεση" ότι λέξη δεν καταλαβαίνεις σε αυτό και διάβασε την αράδα εκεί.
Posted 01 November 2008 - 19:52
Μπα, έσκασε μύτη και η Geu! Θαύμα!
Αν διάβαζες το κείμενο που σου έδωσα, θα τα ήξερες όλα αυτά.
Ξέρεις τι, μη το διαβάσεις καν. Κάνε "εύρεση" ότι λέξη δεν καταλαβαίνεις σε αυτό και διάβασε την αράδα εκεί.
Μην με κοροϊδεύεις rori... εντάξει... το παραδέχομαι δεν πρόλαβα να διαβάσω το κείμενο σου (να υποθέσω αναφέρεσαι στο κείμενό σου με τίτλο "Γιατί τα anime είναι έτσι όπως είναι" σωστά???)...έχω μπλέξει με πολλές δουλειές τελευταία...μην είσαι τόσο αυστηρός μαζί μου