Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Φιλοσοφία

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#46 hyuga

hyuga

hey hey ningen sucker

• Members
  • 307 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 12:18

Παιδιά άνοιξε ένα αξιόλογο thread ας μην το ξεφτιλίσουμε ..όποιος δεν θέλει να πει κάτι ή μάλλον δεν έχει κάτι να πει ας μην ποστάρει....Φιλοσοφία:αγάπη για τη σοφία,σοφία=γνώση.:sleepy: Πως να το κάνουμε φιλόσοφοι υπήρχαν από παλιά και υπα΄ρχουν ακόμα και στις μέρες μας ,είπαν κάποια πραματα που στηρίχτηκαν πιο πολύ στους αρχαίους έλληνες φιλόσοφους(Πλάτωνας,Αριστοτέλης,Επίκτητος)
Φιλοσοφώ σημαίνει ότι δεν δέχομαι τα πραγματα οπως ειναι ,τα ψάχνω τα αμφισβητώ,τα αναλύω,γιατι οπως ειναι γεγονός για ενα θέμα υπάρχουν διττές απόψεις ..Και είναι ένα thread που καλεί όσους μπορούν και θέλουν να πουν την δικιά τους φιλοσοφία για τη ζωή...Εδώ τόσα άσχετα θέματα ανοίγουν αυτό σας πείραξε?αμα το πάρετε έτσι και τα ανιμε έχουν την δικιά τους μοναδική φιλοσοφία:blush2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#47 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.517 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 13:03

@ Κάποιον διαχειριστή:

Ο χρήστης EmprIstiS γράφει άσχετα πράγματα και είναι προκλητικός. Υποπτεύομαι ότι μπήκε μόνο για να προκαλεί και πιστεύω πως πρέπει να διαγραφεί. Παρακαλώ να διαγραφούν αυτά που γράφει από το θέμα και καλώ τα υπόλοιπα μέλη να αγνοήσουν ότι γράφει.

O χρήστης έλαβε την προειδοποίησή του, στο χέρι του είναι να αποδείξει πως την κατάλαβε κιόλας.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#48 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 13:20

Kenny-chi είσαι ολίγον υπερβολικός! Αν σε δω ποτέ μπροστά μου θα σε βάλω (με το ζόρι) να μου εξηγήσεις τι σου έκανε ο Πλάτων και τον έχεις τόσο για τα μπάζα! :burningbe3: Κατα τ' άλλα συμφωνούμε σχεδόν

@Glastenen: :hahaha:

Και μια απορία:

χωρίς τους άλλους είμαστε ένα τίποτα....γιατί δεν ανέφερε κανείς τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων ρε παιδιά; Τόση αποξένωση πια; Να τη βράσω τη φιλοσοφία άμα είμαι εγώ κι ο τοίχος μου...:deadga6:

Επί του θέματος τώρα:

Θα παραθέσω την διαδικτυακή μου φιλοσοφία που ταιρίαζει περισσότερο στον τρόπο που συζητάμε.

1. Δεν παριστάνουμε τον cool online, αν από κοντά δε μπορουμε να ανοίξουμε το στόμα μας.

2. Δεν κάνουμε τον έξυπνο online, μονο και μόνο επειδή ξέρουμε να χρησιμοποιούμε το google.

3. Δεν προσβάλλουμε τους συνονλαϊνιαζόμενούς μας παρά μόνο αστειευόμενοι και αν μας έχουν δώσει το ανάλογο θάρρος.

4. Δε φοβόμαστε να παραδεχτούμε το λάθος μας.

:nosey:

#49 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.517 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 13:45

@glastenen, αναφερόμουν στην θέση του kenny περί απαξίωσης όλων των φιλοσοφικών ρευμάτων. Εκεί πάει ο ελιτισμός, όχι στο αν πρέπει να συζητιόνται αυτά τα θέματα στο anime.gr. Το τελευταίο ζήτημα, είναι λυμμένο χρόνια τώρα...XD

1. Δεν παριστάνουμε τον cool online, αν από κοντά δε μπορουμε να ανοίξουμε το στόμα μας.

2. Δεν κάνουμε τον έξυπνο online, μονο και μόνο επειδή ξέρουμε να χρησιμοποιούμε το google.

3. Δεν προσβάλλουμε τους συνονλαϊνιαζόμενούς μας παρά μόνο αστειευόμενοι και αν μας έχουν δώσει το ανάλογο θάρρος.

4. Δε φοβόμαστε να παραδεχτούμε το λάθος μας.

Τι έχεις εναντίον μου ρε, πες μου?...:nanana::deadga6:

Καλά λένε πως όποιος έχει την μύγα τελικά θα......oh shi

....just kidding, carry on

Jh0Lmx3.png

#50 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 14:09

Ως βασική φιλοσοφία της ζωής μας να έχουμε το χιούμορ μετράει;

γιατί αλλιώς πραγματικά δεν έχω καμία φιλοσοφία στη ζωή μου...

#51 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 14:23

Ολα τα δογματα ειναι σχετικα οποτε ποτε δεν υιοθετω κατι συγκεκριμενο και παιρνω λιγο απο ολα. Αλλωστε τιποτα δεν ειναι απολυτο, ουτε και ο διαχωρισμος Δεξιας-Αριστερας. Πιστευω πως η μεταμοντερνα εποχη και η μετα-θεωρια ακομα καλα κρατουν και βρισκομαστε σε μεταβατικο σταδιο. Ειμαι τωρα στο σταδιο κριτικης αναλυσης, αν βεβαια βρω χρονο να διαβασω ολα αυτα τα βιβλια.

εμενα στην αρχη με ενδιεφερε η Σχολη της Φρανκφουρτης και ο γαλλικος στρουκτουραλισμος. Οντως θεωριες που σε βοηθανε να δεις τον κοσμο γυρω σου με αλλο ματι. Αυτο δε σημαινει βεβαια οτι δεχομαι ακριτα τις θεωριες αυτες.

Απλα για να τα αναλυσεις ολα αυτα πρεπει να εχεις πτυχιο και να ασχολεισαι σοβαρα.

Οσοι δεν καταλαβατε γρι απο τα παραπανω μη χαλιεστε. Παρατηστε τα και ασχοληθειτε με αλλα απλουστερα πραγματα. Γιατι αμα μπλεκεις δε ξεμπλεκεις.

Δυστηχως απο ιαπωνικη και ασιατικη γενικοτερα φιλοσοφια δεν εχω γνωσεις. Οποτε τα βλεπω ολα ευρωκεντρικα. Οσοι ιαπωνομαθεις ασχολουνται, ας μας διαφωτισουν.

#52 Namida

Namida

Nihao

• Members
  • 1.107 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 15:15

Και γω δεν μπορώ να πω ότι μελετήσει εις βάθος κάποιο βιβλίο φιλοσοφίας, και ότι γνωρίζω τα διάφορα ρεύματα. Κάποια μαθήματα που κάναμε στη σχολή, με τίποτα δεν κάλυπταν ούτε το φ της φιλοσοφίας, πόσο μάλλον όλο το εύρος της.

Από ανατολική φιλοσοφία κάτι ξέρω, λίγο Ταο και λίγο Ζεν λίγο μπουσίντο. Τα ρεύματα (αν αποκαλούνται ρεύματα) έχουν πολύ βασικές αρχές, που μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή. Ωστόσο, επειδή τα έχω γνωρίσει περισσότερο μέσα από ρήσεις και γνωμικά, και πάλι δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη εικόνα.

Όσο για τις θρησκείες, πιστεύω ότι δεν είναι αυτές καθ αυτές που οδηγούν στη μαζικοποίηση, αλλά οι ερμηνίες τους. Νομίζω ο Αθανασίου ανέφερε ένα παράδειγμα πιο πάνω. Ο χριστιανισμός και ο ιουδαισμός είναι θρησκείες της αγάπης. Ο χριστιανισμός επιπλέον αναφέρεται στην ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Ακόμα και αν κάποιος δεν δέχεται τα διδάγματα, αν τις δει μέσα από ένα φιλοσοφικό πρίσμα (δεν εννοώ να τις ερμηνεύσει φιλοσοφικά ή να αποδείξει την ύπαρξη ή μη του Θεού φιλοσοφικά) μπορεί να αντλίσει πράγματα για τη ζωή του. Νομίζω ότι αρχικός σκοπός της θρησκειάς ήταν να ερμηνεύσει την προέλευση της ζωής, και να απαντήσει στα ερωτήματα περί θανάτου ή να εξηγήσει φαινόμενα, ανεξήγητα για εκείνους τους ανθρώπους.

Τώρα για την επιστήμη. Δεν μπορεί να εξηγήσει τα πάντα, και πολλές φορές καταλήγει σε αντικρουόμενα συμπεράσματα. Κάποιες φορές παραδέχεται τα λάθη της και προχοράει, κάποιες άλλες αρνήται πεισματικά. Αυτό συμβαίνει κυρίως με την ιστορία, την παλαιοντολογία, τη γεωλογία και την ανθρωπολογία. Εκτός αν ανφέρεστε και μόνο σε θετικές επιστήμες, από τις οποίες δεν έχω ιδεά, αλλά και πάλι υπάρχουν φαινόμενα που δεν εξηγούνται από τη φυσική (π.χ. κεραυνοί που φεύγουν προς το διάστημα, και όχι προς τη γη, κρυστάλλινα κρανία κλπ). Όσο ορθολογιστής και να είναι κάποιος, από τη στιγμή που δηλώνει ότι δέχεται μόνο ότι αποδεικνύει η επιστήμη, ενώ γύρω του υπάρχουν ανεξήγητα φαινόμενα, για μένα εθελοτυφλεί.

Μέχρι τώρα δεν είπα ποια φιλοσοφία ακολουθώ ή σε ποια πιστεύω. Δεν ξέρω αν αολουθώ κάποιο ρεύμα. Για μένα σημασία έχει ότι κάνεις, να το κάνεις με την καρδία σου, και να αφιερώνεσαι σε αυτό. Επίσης, έχει σημασία να τολμάς. Ποτέ δεν θα μάθει τι θα γινόταν στην περίπτωση που...., αν δεν το κάνεις. Και γενικά προτιμώ να μετανιώνω για πράγματα που έκανα, παρά για εκείνα που δεν έκανα.

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να τα αποδεκτούμε επειδή έτσι είναι. Δεν τα επιλέξαμε, και πιθανόν δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Δεν το επέλεξα, ούτε μπορώ να το αλλάξω. Και να μεταναστεύσω, το γεγονός αυτό δεν αλλάζει. Όμως αν δεν είμαι ευχαριστημένος με την Ελλάδα, δεν εχει νόημα να κάθομαι και να γκρινίαζω. Ή σηκώνομαι και φεύγω, ή κάνω ότι μπορώ για να αλλάξω την κατάσταση ή την αποδέχομαι και προχοράω.

Θα θέλα να πω αυτό που έλεγα παλίοτερα. Ζήσε κάθε μέρα της ζωής σου, σαν να είναι τελευταία. Αλλά δεν γίνεται. Αν ζούσε ο καθένας την κάθε μέρα του σαν την τελευταία, ο κόσμος θα καταστρεφόταν. Για αυτό λέω ζήσε κάθε μέρα, όσο καλύτερα μπορείς, χωρίς να μετανιώνεις για ότι κάνεις. Όχι όμως να δρας χωρίς σκέψη. Αυτά

#53 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 15:40

Να πώ ότι συμφωνώ με τον Kenny στο θέμα του Πλάτωνα και ότι αρκετές από τις ιδέες του (όπως π.χ. το πως θα πρέπει να φέρονται σε όσους εισάγουν θρησκευτικές ή φιλοσοφικές απόψεις που δεν αρέσουν στους άρχοντες της Πολιτείας, τα προγράμματα ευγονικής, η τιμωρία στη μετα θάνατον ζωή-κάτι ανάλογο με τη δική μας κόλαση και ίσως η προέλευσή της, το μίσος του προς τους καλλιτέχνες που δε θεωρούσε άξιους να επηρρεάσουν τον πολιτισμό της Πολιτείας) είναι κοινές με ή μπορούν να θεωρηθούν προέλευση του ολοκληρωτισμού.

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο πάνω στο θέμα είναι "Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της" του Sir Karl Popper, που ασκεί κριτική στον Πλάτωνα, τον Χέγκελ και το Μάρξ.

In The Open Society and Its Enemies, Popper developed a critique of historicism and a defense of the open society, liberal democracy. The book comes in two volumes, volume one subtitled "The Spell of Plato"[1], and volume two, "The High Tide of Prophecy: Hegel, Marx, and the Aftermath"[2]
The subtitle of the first volume is also its central premise — namely, that most Plato interpreters through the ages have been seduced by his greatness. In so doing, Popper argues, they have taken his political philosophy as a benign idyll, rather than as it should be seen: a horrific totalitarian nightmare of deceit, violence, master-race rhetoric, and eugenics.
Contrary to major Plato scholars of his day, Popper divorced Plato's ideas from those of Socrates, claiming that the former in his later years expressed none of the humanitarian and democratic tendencies of his teacher. In particular, he accuses Plato of betraying Socrates in the Republic, wherein he portrays Socrates sympathizing with totalitarianism (see: Socratic problem).
Popper extols Plato's analysis of social change and discontent, yet rejects his solutions. This is dependent on Popper's reading of the emerging humanitarian ideals of Athenian democracy as the birth pangs of his coveted "open society." In his view, Plato's historicist ideas are driven by a fear of the change that comes with such a liberal worldview. Popper also suggests that Plato was the victim of his own vanity—that he had designs to become the supreme Philosopher King of his vision.
In volume two, Popper moves on to criticise Hegel and Marx, tracing back their ideas to Aristotle, and arguing that the two were at the root of 20th century totalitarianism.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Open_Society_and_Its_Enemies

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Tadaka: 03 Οκτώβριος 2008 - 16:37

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#54 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 15:59

Ο Πλάτωνας με τα λόγια του χαρακτήρισε μία κοινωνικοπολιτική κατάσταση της ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ(δλδ πριν 2.500 χρόνια).ΕΣΕΙΣ!!!!παίρνετε αυτούσιες της ιδεές του και τις κρίνετε ακαταλληλες για την κοινωνία του σήμερα.Μαγκες αράξτε....Οι ιδέες του Πλατωνα όπως και λοιπών φιλοσόφων μας χρησημεύουν σαν οδηγός τελειοποίησης των σκέψεων και ιδεών μας για το ΠΑΡΡΟΝ ΜΑΣ!!!!!!Αν ο Πλάτωνας ατόφιος εμφανιζόταν ΣΗΜΕΡΑ κατά πάσα πιθανότητα θα χλεβαζόταν απο τα ΜΜΕ.

#55 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 Δημοσιεύσεις:
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 16:39

Χμ πάντως παρόμοιες απόψεις εμφανίστηκαν και εφαρμόστηκαν όχι πολύ πριν τη δική μας γενιά. Βλ. Ναζισμός, Μαοϊσμός κτλ.. Και κάποιες ακόμα και σήμερα π.χ. ισλαμικά καθεστώτα.

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#56 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 17:06

Ο καθένας χρησημοποιεί την οποιαδιποτε φιλοσοφία οπως του ρθει.Π.χ ο ναζισμος βασίστηκε στον "υπεράνθρωπο" του Νιτσε.Αυτο δεν σημένει οτι ο Νιτσε είναι ναζιστής και δεν τον κανει λιγότερο σπουδαίο απο ότι είναι.

Απλά ο καθένας πρεπει να μεταφέρει ότι διαβάζει, αρχικα στο σήμερα και κατόπιν στα προσωπικά του βιώματα.Διαφορετικες εποχές διαφορετικές αποψεις.

#57 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 17:38

σιγά μη σε έβγαλαν απ'τα ρούχα σου 2 ατάκες για τον Πλάτωνα (aka ο πιο ασέξουαλ φιλόσοφος έβερ). να έλεγε τπτ για τον Επίκουρο που ήταν αλανιάρης να πω νταξ :hahaha:

κανείς μα κανείς έως τώρα δεν έχει καταλάβει το νόημα της φράσεως. όποιος έχει διαβάσει Πλάτωνα και γενικά φιλοσοφία -μιλάμε για τα πρωτότυπα κείμενα και ακαδημαϊκές τους ερμηνείες- μπορεί να αντιληφθεί με λίγο εγκέφαλο ότι ο Πλάτωνας είναι επιεικώς απαράδεκτος, από πολλές απόψεις.

και προβαίνω (αυθαίρετα) στη δική μου ερμηνεία επ'αυτού: δεν πρόκειται για ελιτισμό, πρόκειται για το "βρισκόμεθα στο αναθεματισμένο φόρουμ για ΑΝΙΜΕ όχι για ελληνική φιλολογία". ο κέννυ το εξέφρασε πιο κόσμια από κάτι άλλους και έφαγε και bashing? wtf ppl :stubborn:

Ah, να ένα παιδί που με καταλαβαίνει. :Blissfull:

Οι υπόλοιποι, ξυδάκι μπαλσάμικο, και περαστικά... Θιχτήκατε που σας έβρισα τον σκυλόσοφο, έλεος.

Dante80, εννοείται ότι δεν απαξιώνω συλήβδην όλα τα σύγχρονα ρεύματα φιλοσοφίας, απλά τα περισσότερα. Αν θες να μιλήσω για σύγχρονους φιλόσοφους που με έχουν κερδίσει, μερικοί είναι οι Bertrand Russell, Ludwig Wittgenstein, Willard Van Orman Quine και Daniel Dennett. Από φιλοσόφους περασμένων αιώνων θεωρώ αξιόλογους μόνο David Hume και Immanuel Kant. Από αρχαίους ξεχωρίζω κι εγώ τον Επίκουρο (του οποίου τα έργα πολεμήθηκαν με μένος από τους πλατωνιστές, με αποτέλεσμα να μας έχουν μείνει μονάχα ψήγματα από το τεράστιο συγγραφικό του έργο).

Αλλά επέτρεψέ μου να επιμείνω στην άποψή μου ότι τα forums (και δη τα anime forums) είναι από τα πιο αφιλόξενα μέσα για να εκφράσεις τις φιλοσοφικές σου ανησυχίες. No elitism, no hard feelings.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#58 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 17:47

Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι το 99% των ανθρώπων δεν έχουνε καν ιδέα τι είναι η φιλοσοφία.

Και το 99% των υπολοίπων έχουνε μια αδρά ιδέα.

Οι αμόρφωτοι / απλοϊκοί άνθρωποι είναι για εμένα πρόβατα που κάθε μορφωμένος / φιλόδοξος μπορεί να τους κάνει ότι θέλει.

Ο Χίτλερ έβγαλε το άχτι του για τους Εβραίους και πήρε σχεδόν με την άδεια των Γερμανών την εξουσία και οδήγησε στον θάνατο 50 εκατομμύρια κόσμο. Γιατί βασίστηκε στο μίσος τους και την αγανάκτηση τους και διαστρέβλωσε το νόημα της φιλοσοφίας του Νίτσε.

Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Ναπολέοντας που στο όνομα της Γαλλικής Επανάστασης έγινε ο απόλυτος ηγέτης της Γαλλίας.

Το ίδιο και ο Ρασπούτιν, που εκμεταλλεύτηκε την αφέλια και την αδιαλλαξία των Τσάρων μέσω της θρησκείας και οδήγησε στην πτώση τους.

Είχανε ιδέα τι κάνανε τόσες δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι που τους ακολουθούσανε τυφλά; Όχι. Θα συνέφερε να τους εξηγήσουνε ποτέ; Όχι.

Η φιλοσοφία είναι ελιτισμός. Όποιος την κατανοεί και εφαρμόζει πάει μπροστά. Οι υπόλοιποι βολοδέρνουνε στο σκοτάδι και τους ακολουθούνε. Σαν πρόβατα.

#59 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.517 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 17:51

Αλλά επέτρεψέ μου να επιμείνω

Posted Image

ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!!!!111 :chigau:

Συμφωνώ απόλυτα για επίκουρο. Επίσης, ο Πλάτωνας πράγματι ήταν λίγο για τα μπάζα, έως εντελώς για τα μπάζα. Εξαρτάται από την ερμηνεία που δίνει κάποιος στην λέξη μπάζο...χμ...κάπου είχαμε ένα σχετικό thread...γκούχ...
:smokingg:

Jh0Lmx3.png

#60 Seirios

Seirios

Έκτακτος νεαρός...

• Members
  • 776 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 18:21

Ah, να ένα παιδί που με καταλαβαίνει. :Blissfull:

Οι υπόλοιποι, ξυδάκι μπαλσάμικο, και περαστικά... Θιχτήκατε που σας έβρισα τον σκυλόσοφο, έλεος.

Dante80, εννοείται ότι δεν απαξιώνω συλήβδην όλα τα σύγχρονα ρεύματα φιλοσοφίας, απλά τα περισσότερα. Αν θες να μιλήσω για σύγχρονους φιλόσοφους που με έχουν κερδίσει, μερικοί είναι οι Bertrand Russell, Ludwig Wittgenstein, Willard Van Orman Quine και Daniel Dennett. Από φιλοσόφους περασμένων αιώνων θεωρώ αξιόλογους μόνο David Hume και Immanuel Kant. Από αρχαίους ξεχωρίζω κι εγώ τον Επίκουρο (του οποίου τα έργα πολεμήθηκαν με μένος από τους πλατωνιστές, με αποτέλεσμα να μας έχουν μείνει μονάχα ψήγματα από το τεράστιο συγγραφικό του έργο).

Αλλά επέτρεψέ μου να επιμείνω στην άποψή μου ότι τα forums (και δη τα anime forums) είναι από τα πιο αφιλόξενα μέσα για να εκφράσεις τις φιλοσοφικές σου ανησυχίες. No elitism, no hard feelings.

Αρχικά και εγω θεωρώ σπουδαίο τους Bertrand Russell και Immanuel Kant. για τους υπόλοιπους θα θέλα να μου πεις που καποια έργα τους γιατι ενδιαφέρομαι. στειλε μου private αν θες.

Ο Immanuel Kant είναι ο ιδρυτής τηε Υ-ΠΕΡ-ΒΑ-ΤΙ-ΚΗΣ ΦΙ-ΛΟ-ΣΟ-ΦΙ-ΑΣ!Είναι ένας απο τους πιο Α-ΝΥ-ΧΤΟ-ΜΥ-Α-ΛΟΥΣ ΦΙ-ΛΟ-ΣΟ-ΦΟΥΣ.Ο ενας που είπε πως πρέπει να βασιζόμαστε στο ότι η πηγή γνώσεων είναι η εμπειρια αλλα αυτη δεν μπόρει να αντιγράψει την πραγματικότητα όσο τη βάζουμε σε καλούπια και δεν σκεφτόμαστε τον χώρο,τον χρόνο με την αιτία και τον σκοπό τους.Υποστήριζε ότι αυτό επιτυγχάνεται μονο με τον ΚΑ-ΘΑ-ΡΟ ΛΟ-ΓΟ!!! και την ικανότητα της κριτικης που προσφέρει ο ΛΟ-ΓΟΣ. Σου φαίνεται αυτος ο άνθρωπος να αμφισβήτησε τον Πλάτωνα μόνο και μόνο επειδή ηταν σε άλλες εποχές???
Πόσα πράγματα απο τα παραπάνω κάνεις???ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!!!

Όσο για τους πλατωνικούς που πολέμησαν τους επικούριους ήταν απλα κλειστόμυαλα και ΔΕΙΣΚΟΙΛΙΑ άτομα που έπαιρναν την ΘΕ-Ω-ΡΙΑ ως δόγμα ακριβός σαν εσένα!!! με αυτά που λες θα τρίζουν τα κόκκαλα του Kant.

Συγγνώμη που είμαι εριστικός αλλα δεν είχα μπαλσάμικο ξυδάκι και ήπια μηλόξυδο και δεν με έπιασε..

@roriconfan

+1