Δεν μπορειες χωρίς fillers γιατι απο την μέση και μετά είναι filler όλαΠαιδια θα ηθελα να δω την παλια σειρα αλλα χωρις fillers.
Μπορει καποιος να μου πει ποια επισοδεια να δω?
Ελπιζω να μην ειμαι πολυ off topic...
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

FullMetal Alchemist Brotherhood (2009-10)
Posted 06 June 2009 - 09:12
Posted 06 June 2009 - 09:36
Ότι είπε και ο olesos.Παιδια θα ηθελα να δω την παλια σειρα αλλα χωρις fillers.
Μπορει καποιος να μου πει ποια επισοδεια να δω?
Ελπιζω να μην ειμαι πολυ off topic...
Η παλιά σειρά ακολουθεί το manga μέχρι το 25 περίπου επεισόδιο(δεν θυμάμαι ακριβώς αριθμό). Από το 1-25 έχει κάπου 6-8 filler επεισόδια και στα υπόλοιπα έχει κάποιες filler σκηνές, αλλά σε λογικά πλαίσια. Δεν έχει νόημα όμως να δεις τα non-filler επεισόδια της παλιάς σειράς, γιατί ήδη η καινούργια έχει φτάσει σχεδόν στο σημείο που άρχισαν τα filler. Σε 2-3 επεισόδια υπολογίζω να μπούμε σε υλικό που δεν έδειξε στην παλιά.
Τώρα, αν θέλεις να δεις την πρώτη μέχρι το σημείο που σταμάτησε να ακολουθεί το manga χωρίς τα 6-8 filler επεισόδια που ανέφερα, πες για να το ψάξουμε.
Posted 06 June 2009 - 11:16
vladx δες ολη τη παλια σειρα, μη τα σκεφτεσαι ως fillers, απο το 25 και μετα το studio τραβηξε δικο του δρομο, με δικο τους σεναριο το οποιο βγηκε παρα πολυ καλο ( μεχρι και ο/η mangaka το βρηκε καλο).
Ασχετα αν η νεα season παει με το manga αγκαλια (που ειναι βεβαια πολυ καλο πραγμα), η παλια ειχε τη δικη της μαγεια και πιστευω οτι αν σου αρεσει το FMA (γενικως), αμα δε δεις τη 1η season θα εχεις χασει.
Posted 06 June 2009 - 12:21
Απλα το θεμα ειναι οτι εχω την εντυπωση, απ'ότι εχετε γραψει εσεις εδω μεσα, πως διαφορες καταστασεις και γεγονοτα τα εχουν περασει ετσι....
Οπως και οτι δεν εχουν προβαλει-αναπτυξει καποιους πολυ αγαπητους σε σας χαρακτηρες οπως θα τους αξιζε, διαβασα τα spoilers...............

Παντως αν καποιος γνωριζει αυτα τα ενδιαμεσα fillers μεχρι το 25 θα το εκτιμουσα αν μου ελεγε....
Posted 06 June 2009 - 13:17
Όπως βλέπεις στους περισσότερους άρεσε και η παλιά. Εμένα πάλι δεν μου είχε αρέσει και τόσο, ειδικά μετά την μέση και να πω ότι όταν την είχα δει δεν ήξερα τι είναι filler. Δεν ήταν ότι ήμουν επηρεασμένη από manga δηλαδή. Απλά δεν με έπεισε το anime original σενάριο. Τώρα ξέρω ότι αυτό που μου άρεσε στην σειρά ήταν ότι είχε σχέση με το manga. Μου είχε αρέσει βέβαια πολύ και η μουσική που δυστυχώς στην 2η είναι πολύ κατώτερη. Δεν μιλάω για τα op/ed αλλά για τα ορχηστρικά. Βέβαια το animation/σχέδιο είναι καλύτερα στην 2η αν και ήταν ικανοποιητικά και στην 1η.
Όσον αφορά την 1η σειρά λοιπόν, εσένα μπορεί να σου αρέσει. Οπότε αποφασίσε μόνος αν και πότε θα την δεις. Ότι και να κάνεις όμως, μην δεις άλλα spoiler.

Posted 06 June 2009 - 13:37
Ότι και να κάνεις όμως, μην δεις άλλα spoiler.

Ευχαριστω πολυ!
Μαλλον λεω να κατσω να τη δω μεχρι το 25.
Posted 06 June 2009 - 15:19

Posted 07 June 2009 - 12:30
Άρα μπορείς να θεωρήσεις το studio original δημιουργούς και την mangaka ότι γράφει το filler story

Δεν είναι ότι υιοθετώ την παραπάνω θέση, αλλά με εκνευρίζει να μιλάμε αρνητικά για το πρώτο anime, το οποίο ήταν πολύ πιο σοβαρό και δίκαια θεωρείτε παντού από τα κορυφαία anime όλων των εποχών.
Μακάρι η νέα σειρά να το φτάσει σε ποιότητα.
Είναι 2 διαφορετικά anime πάντως, τόσο στην ιστορία όσο και στο ύφος.
Ως εκ τούτου, είναι λάθος να δει κάποιος μόνο το ένα πιστεύοντας ότι τον έχει καλύψει.
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.
Posted 07 June 2009 - 14:08
Κι έτσι για να ανάψω την συζήτηση, θεωρητικά, η νέα ιστορία είναι αυτή του manga αφού η ιστορία του anime προϋπάρχει. (Ή τεσπα ολοκληρώθηκε πολύ πολύ νωρίτερα)
Άρα μπορείς να θεωρήσεις το studio original δημιουργούς και την mangaka ότι γράφει το filler story:D
........
Ε? ?
Οχι το manga ειναι πιο παλιο και απο τη s1 και ειχε προχωρησει πιο μπροστα απο οτι δειχνανε, απλως στο 25 αλλαξε πορεια γτ ετσι ζητησε ο/η mangaka, αφου φοβοταν οτι θα προλαβουν το manga ( εκανε research πανω στην αλχημια οποτε ειτε μπηκε σε hiatus ειτε τα εγραφε πιο αργα, αυτο δε το ξερω στα σιγουρα). Παρακολουθουσε το τι εγραφε το studio, τους εδινε καποια στοιχεια του πως συνεχιζει η σειρα αλλα δε συμμετειχε στο γραψιμο.
Το manga αρχισε να βγαινει 2 χρονια + πριν το ανιμε.
Posted 07 June 2009 - 15:10

Άρα η ολοκληρωμένη προγενέστερη ιστορία είναι αυτή του studio

Τραβηγμένο αλλά ενδιαφέρον, ε;
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.
Posted 07 June 2009 - 15:48
Κι έτσι για να ανάψω την συζήτηση, θεωρητικά, η νέα ιστορία είναι αυτή του manga αφού η ιστορία του anime προϋπάρχει. (Ή τεσπα ολοκληρώθηκε πολύ πολύ νωρίτερα)
Άρα μπορείς να θεωρήσεις το studio original δημιουργούς και την mangaka ότι γράφει το filler story:D
Δεν είναι ότι υιοθετώ την παραπάνω θέση, αλλά με εκνευρίζει να μιλάμε αρνητικά για το πρώτο anime, το οποίο ήταν πολύ πιο σοβαρό και δίκαια θεωρείτε παντού από τα κορυφαία anime όλων των εποχών.
Μακάρι η νέα σειρά να το φτάσει σε ποιότητα.
Είναι 2 διαφορετικά anime πάντως, τόσο στην ιστορία όσο και στο ύφος.
Ως εκ τούτου, είναι λάθος να δει κάποιος μόνο το ένα πιστεύοντας ότι τον έχει καλύψει.
οκ ας μην λέμε ασυναρτησίες. το οτι το studio δημιούργησε την ιστορία γιατί δεν είχε τελειώσει το manga αυτόματα κάνει την ιστορία αυτή να είναι filler και όχι το αντίθετο. Δεν έχει σημασία αν τελείωσε πιο νωρίς απο το manga. Αν συνέχιζαν την ιστορία περιμένοντας να τελειώσει το manga για να δώσουν τέλος, αφ ενός θα στέρευαν απο ιδέες και θα τα κάναν αχταρμά αφ ετέρου θα είχαμε φτάσει τα 300 επ
Επίσης το ότι το manga υπήρχε κάνα 2 χρονιά πριν τη σειρά σημαίνει ότι αυτό είναι το κανονικό. Εάν το manga ξεκινούσε μετά τη σειρά, τότε ναι θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι το original.
Επίσης με αυτή τη λογική(ακόμα κι αν δεν την υιοθετείς δεκτό) βγάζεις όλες τις σειρές που έχουν filler τέλη η τις τελειώνουν στη μέση οτι είναι το original work και το manga filler. Υπάρχουν ένα σωρό ανιμε στα οποία συμβαίνει αυτό. Τι δηλαδή? Πρέπει να θεωρήσουμε το manga στο οποίο βασίστηκαν και προϋπήρχε filler και τα filler original δουλειά?
Posted 07 June 2009 - 15:49
Συν οτι οταν τελειωσε η s1 το manga ηταν ηδη πολυ πιο μπροστα απο τα γεγονοτα του anime, οποτε μπορει να ηταν completed αλλα σε (πολυ) γενικα πλαισια βασιζοταν σε κατι που ηταν ηδη γραμμενο ενω επισης οτι ειχε βγει απο το manga αν και διαφορετικο υπερκαλυπτε χρονικα τα του ανιμε.
Γενικοτερα ασχετα αν το studio προσθεσε διαφορα πραγματα και αλλαξε αλλα, μονο το γεγονος οτι για το γενικο καλουπι της ιστοριας βασιζονταν σε οτι τους ελεγε ο mangaka .....
Posted 07 June 2009 - 17:47
Αυτό που θέλω να ρωτήσω, αν και διαβάζοντας τις προηγούμενες 33 σελίδες πάνω κάτω αποφασισα, είναι το εξής: Να δω πρώτα το παλιό και μετά το καινούριο(να προλάβει να τελειώσει κιόλας), το ανάποδο, ή να μη δω καθόλου το παλιό?
Εγώ σκεφτόμουνα να ακολουθήσω την πρώτη εναλλακτική, καθώς διαβάζω πολύ καλά λόγια επί το πλείστον για τη σειρά, αλλά δεν είμαι και σίγουρη... Με τα fillers δεν έχω και τρελό πρόβλημα,έχουμε επιβιώσει Naruto, εδώ θα κολλήσουμε?
Θα ήθελα να ακούσω και την άποψή σας που τα βλέπετε και τα 2.
Posted 07 June 2009 - 18:08
εχεις χρονο? δες το παλιο και μετα το καινουργιο η και παραλληλα δε χανεις τπτ.
Δεν ειναι ακριβως fillers και γενικως ειναι πολυ καλοφτιαγμενο. Watch it, Profit.
Posted 07 June 2009 - 20:16
Για να το τραβήξω κι άλλο, το manga δεν προυπήρχε ολοκληρωμένο.Πρέπει να θεωρήσουμε το manga στο οποίο βασίστηκαν και προϋπήρχε filler και τα filler original δουλειά?
Η ιστορία του ολοκληρώνεται κάμποσα χρόνια μετά από αυτή του anime.
Αν θες την σοβαρή προσωπική μου άποψη, το alternate ending δεν είναι filler,
πόσο μάλλον όταν έχουμε ουσιαστικά... alternate story, αφού οι αλλαγές αφορούν το μισό+ anime

Η τραβηγμένη σκέψη λέει κάτι προφανές, αφού χρονικά η ιστορία του anime εξελίχθηκε χρόνια νωρίτερα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το original story αυτό του studio και το spinoff/alternate η ιστορία τhs mangaka

Στο σοβαρό κομμάτι, είναι λάθος να μην δει κάποιος την πρώτη σειρά επειδή πιστεύει ότι τον καλύπτει η δεύτερη.
Είναι διαφορετικά και σε ύφος και σε ιστορία, και αναμφισβήτητα η πρώτη παραγωγή έχει αποδείξει την αξία της.
Μένει να κάνει και το ίδιο και η δεύτερη.
Δείτε και τις 2.
Χωρίς Παλέρμο,
δεν έχει υπογραφή.