Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Easy Cosplay!


  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#16 Ajairisu

Ajairisu

    To weeb is to weep

  • Members
  • 39 posts

Posted 28 August 2008 - 13:45

Μια καλή και εύκολη λύση cosplay είναι του αγαπητού μας Monkey. D. Luffy(ΝτΡεΙκ για το Ελλάντα) Απορώ πως και δεν το έχει δημοσιεύσει κανείς μέχρι τώρα. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο: Χρειάζεται 1 ψάθινο καπελο με μια κόκκινη κορδέλα, ένα κοντό τζίν , ένα ζευγάρι σανδάλια (όχι παντόφλες, όπος το παλλικάρι από κάτω..) και ένα αμάνικο κόκκινο πουκάμισο.
Spoiler:

Αγνοήστε το ψώνιο στο βάθος... :uhh:
Έβαλα την εικόνα σε tags επειδή είναι κάπως μεγαλούτσικη...

rsz_33fc60d6783c6659351654eb9c9f95bc_zps
"When life gives you internetz, make memes."


#17 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 29 August 2008 - 08:56

Ο Tseng είναι επίσης μια καλή επιλογή για crossPlay (δηλαδή να τον κάνει καποιο κορίτσι).


me wants :blingeye2::blingeye2::blingeye2:

Posted Image


#18 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 04 September 2008 - 02:22

Άλλο ένα easy cosplay είναι το Nodame Cantabile!
Πολλοί χαρακτήρες, πολλά στυλ για να κάνετε αλλά ας πούμε απλά για τους 2 πρωταγωνιστές για τώρα!
Δημοσιευμένη  εικόνα
Η Nodame
Φαρδουλά φουστανάκια, λίγο ατσούμπαλα βαλμένα. κλασσικό αποτελεί το γκρί με την καρφίτσα κερασάκια!

Αξεσουάρ που θα το αναδείξουν
Η ζώνη του Chiaki και η τσάντα -πιάνο!
Δημοσιευμένη  εικόνα

Για γενναίους/εες: Το μαλλί μες τη λίγδα και απαίσιο..

Εναλλακτικά γίνεται και η Nodame-seksi version. Το προτείνω ειδικά για αγόρια!:hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα

O Chiaki
Άσπρο πουκάμισο-μαύρο παντελόνι
Αξεσουάρ που θα το αναδείξουν
Βιβλία μουσικής και το μαλλί στο πλάι και πάντα τέλειο!



#19 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 04 September 2008 - 12:32

Καλή ιδέα :thatsit: !

Ο βαθμός δυσκολίας όμως, βρίσκεται στο ότι το Nodame Cantabile είναι μια slice of life σειρά (συνυφασμένη με την απλή πραγματικότητα), που θα πει ότι ενας μεμονομένος χαρακτήρας δεν θα είναι αναγνωρίσημος, αμα δεν του βάλεις από δίπλα άλλον έναν.

Το Nodame Cantabile είναι μια θαυμασια ιδέα για group cosplay! Φανταστείτε 4-5 ατομα ντυμένα όπως στη σειρά. Μια group photo από αυτό, θα κάνει μπαμ από ποια σειρά είναι. Φανταστείτε τον Chiaki δίπλα στη Nodame. Και δίπλα τους, τον τυμπανιστή με το άφρο και τα φραμπαλά-πουκάμισα, τον μεταλά-βιολιστή και τον ανεπανάλληπτο μαέστρο Milch.....

Αν το αναλάβει κάποιο group, θα σκίσει! (άσε...μου μπαίνουνε ιδέες.... :hehehe: )

Nodame & Chiaki μπορεί άνετα να κάνει κάποιο ζευγάρι. Χρειάζεται ένα φράκο (προαιρετικό το ψαλιδόκωλο) και μια μπαγκέτα ο Chiaki. H Nodame χρειάζεται απλώς λίγη εμφαση στο μαλλί (ειδικά αν η κοπέλα εχει το ίδιο μήκος μαλλιών). Με λίγο τζελ θα γίνει σουπερ! Η τσαντα-πιάνο είναι πανέυκολη, φτιάχνεται και στο χερι, καθώς και μια μελόντικα.

Τα ρούχα των πρωταγωνιστών (εκτός από του Chiaki) είναι "η χαρά του παίρνω σβάρνα το μοναστηράκι και τα Εξάρχεια να βρώ μαγαζιά-τρύπες με second-hand ρούχα". Το concept είναι απλούστατο: ό,τι να ναι & ατσούμπαλο!

Στο ζευγάρι Nodame-Chiaki δεν υπάρχουν περιορισμοί στο φυζίκ. Αν ο αγόρι φοράει επίσημο κοστούμι και κρατάει μπαγκέτα μαέστρου και το κορίτσι εχει απεριποίητο μαλλί, ατσούμπαλα ρούχα, τσάντα-πιάνο και μελόντικα και βρίσκεται πάντα...ζβερκωμένη επάνω στο αγόρι, το θέμα θα κάνει μπαμ: θα είναι....Nodame Cantabile!!

Edited by Tomodachi2, 04 September 2008 - 12:38.


#20 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 04 September 2008 - 21:24

Ο βαθμός δυσκολίας όμως, βρίσκεται στο ότι το Nodame Cantabile είναι μια slice of life σειρά (συνυφασμένη με την απλή πραγματικότητα), που θα πει ότι ενας μεμονομένος χαρακτήρας δεν θα είναι αναγνωρίσημος, αμα δεν του βάλεις από δίπλα άλλον έναν.

Πανω σε αυτο θα ηθελα να αναφερθω, Tomodachi2. Η προκληση δεν ειναι να βρεις απλα ευκολο cosplay, αλλα να ειναι και αναγνωρισιμο. Η φωτογραφια που ποσταρες πριν ειναι κλασικο παραδειγμα του τι θα πρεπει να προσεξει καποιος να μην φορεσει.

*Love Hina

Δημοσιευμένη  εικόνα
Οι περισσότεροι από τους χαρακτήρες έχουν απλό ντυσιμο. Urashima Keitaro: Ο,τι ευκολότερο για οποιονδήποτε γυαλάκια μπορεί να πάρει ύφος-loser!

Ναι ο καθενας μπορει να ντυθει Keitaro, αλλα ποιος θα τον δει και θα τον αναγνωρισει ως χαρακτηρα; Μαλλον κανενας γιατι δεν εχει τιποτα το χαρακτηριστικο πανω του, θα νομιζουν οτι απλα ετσι ντυνεται. Ακομα και η Naru ισως θα περνιοταν για κανονικο ντυσιμο χωρις τη χελωνα της. Και εχω δει αρκετα παιδια να εχουν ντυθει, και καλα, καποιος χαρακτηρας ανιμε τα οποια οσοι τα βλεπουν νομιζουν οτι ηρθαν ντυμενοι με τα κανονικα τους ρουχα:fromabove:. Ειδικα με τη Misa απο το Death Note ειναι αρκετα συχνο φαινομενο.


Γι'αυτο θα παρακαλεσω να προτεινουμε μονο ευκολα cosplay τα οποια εχουν καποιο στοιχειο πανω τους που να δειχνει οτι ειναι cosplay και οχι καθημερινα ρουχα:congrats:
Posted Image

#21 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 04 September 2008 - 23:38

Όταν είχα ντυθεί Haruka (Love Hina) στο BioS, 2-3 άτομα με αναγνώρισαν μόνο! Φορούσα ό,τι ακριβώς και ο χαρακτήρας, αλλά γιατί με αναγνώρισαν τόσοι λίγοι? Γιατί τόσοι λίγοι είχαν δει Love Hina (κάτι που μ' άφησε έκπληκτη-δεν το περίμενα!)

Τα απλά καθημερινά ρούχα στο cosplay δεν είναι ο σημαντικότερος λόγος ωστε να μη σ' αναγνωρίσουν. Ο σημαντικότερος θα είναι, το ότι δεν εχουν δει καθόλου τη σειρά.

Όπως ανεφερα και παραπάνω, στο πόστ σχετικά με το Nodame cosplay, υπάρχουν χαρακτήρες με τόσο καθημερινή εμφάνιση, που πάρα πολύ δύσκολα αναγνωρίζονται, αν εμφανιστούν μόνοι τους σ' ενα cosplay party. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν και καποιοι χαρακτήρες του Love Hina (Keitaro, Narusegawa κ.α) Σ' αυτή την περίπτωση, καλύτερα το cosplay να γίνει σε "ζευγάρια" ή σε group.

To θέμα "ευκολο cosplay" απασχολεί τον περισσότερο κόσμο. Αλλωστε, εδώ στην Ελλάδα κάνουμε cosplay για να διασκεδάσουμε σε κάποιο πάρτυ και όχι για να συμμετάσχουμε σε conventions διεκδικώντας διακρίσεις. Το θέμα "ποσο αναγνωρίσημος θα είμαι", δεν απασχολεί και τόσο. Αν ήταν έτσι, θα ντυνόμασταν όλοι Chii από Chobits και Shogoku που τους αναγνωρίζουν και οι πέτρες.
Ας περάσουμε καλά και ας δημιουργήσουμε!


*Και τώρα, η πρόταση της ημέρας* :thatsit:

"Great teacher ONIZUKA"


Δημοσιευμένη  εικόνα

Υπερ-αγαπημένος χαρακτήρας ανάμεσα στην αρσενική πλειοψηφία του φόρουμ!

Εμφαση σε: μαλλιά. Απαραιτήτως κοντοκουρεμένα και ξανθά. Υπάρχουν προσωρινές βαφές που κρατάνε πολύ λίγο (ρωτήστε στα κομμωτήρια). Σκουλαρίκι στ' αυτί, τσιγάρο. Πολύ σημαντικό: οι πόζες που θα παίρνετε στις φωτό! Μια λάθος πόζα και το onizuka-project θα μετατραπεί σε....πόρτα σε μασατζίδικο....

Να και μερικές φωτό από αυτό το cosplay να παίρνετε ιδέες...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#22 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 05 September 2008 - 01:43

Συγνωμη αν θα βγω οff-topic τωρα αλλα αναγκαζομαι αφου παρερμηνευσες σε μεγαλο βαθμο τα λογια μου...

Προφανως λεγοντας αναγνωρισιμο cosplay δεν εννοω να ειναι απο γνωστα ανιμε, και οπως θα δεις αν διαβασεις το ποστ μου, δεν λεω οτι πρεπει να αναγνωρισει ο αλλος απο ποιο ανιμε ειμαστε. Αυτο που ειναι απαραιτητο ειναι να καταλαβει οτι εχουμε ντυθει cosplay ασχετως το αν θα καταλαβει απο ποιο ανιμε ειμαστε ή οχι. Εκεινο εξαρταται καθαρα απο το ποσοι εχουν δει το ανιμε και προφανως δεν ειναι κριτηριο αυτο στο τι cosplay θα επιλεξουμε.

Οταν ομως ντυνεσαι χαρακτηρας απο ανιμε που εχουν δει ατομα που ειναι παροντες, και εκεινοι σε βλεπουν και παλι δεν καταλαβαινουν οτι εχεις ντυθει cosplay (και νομιζουν οτι ετσι ντυνεσαι κανονικα), ε τοτε κατι δεν παει καλα. Και αυτο συμβαινει συνηθως οταν υπερτιμαμε το "easy cosplay" και νομιζουμε οτι αρκει το καθημερινο ντυσιμο του χαρακτηρα για να μας καταλαβει ο αλλος, αποψη που ειναι λανθασμενη. Οσο απλο κι αν ειναι το cosplay μας, πρεπει να φαινεται οτι ειναι anime cosplay. Αν πχ ερθει μια κοπελα ντυμενη Misa (Death Note) ή Nana (Nana), αν δεν εχει κατι χαρακτηριστικο πανω της (οπως πχ ενα Death Note ή μια κιθαρα) οι πιο πολλοι θα νομιζουν απλα οτι στην cosplayer αρεσκεται στο να ντυνεται σαν gothic lolita στην πραγματικη της ζωη, και οχι οτι κανει cosplay καποιο ανιμε, κι ας εχει δει τα προαναφερομενα.

Γι'αυτο επαναλαμβανω, ευκολα cosplay μεν, να τηρουν καποιες ελαχιστες προϋποθεσεις δε.
Posted Image

#23 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 05 September 2008 - 07:48

Αυτό έχει τονιστεί πολλές φορές μέσα και σ'αυτό το thread αλλά και μέσα στο cosplay forum γενικά! Το cosplay δεν είναι θέμα γκαρνταρόμπας μόνο, να βάλεις τα ρούχα και είσαι έτοιμος! Είναι να γίνεις για λίγο ο χαρακτήρας όσο πιο καλά μπορείς, να πάρεις τις πόζες του και τα χαρακτηριστικά του. Αυτό συζητάμε και εδώ http://www.anime.gr/forums/cosplay/5444-%CA%EF%F3%F4%EF%FD%EC%E9-%F6%F5%E6%DF%EA-%F0%FC%E6%E1-%DC%EB%EB%E1-%F3%E7%EC%E5%DF%E1-%EA%EB%E5%E9%E4%E9%DC.html αν θες να συνεχίσουμε την κουβέντα χωρίς να αποσπόμαστε από το θέμα αυτού του thread!

#24 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 05 September 2008 - 14:15

Εγώ έχω την τσάντα της Nodame αυθεντική από το μαγαζί που την προμηθεύτηκαν οι παραγωγοί της σειράς. Την πήρα στην Ιαπωνία και έχω και κάτι φορέματα που μοιάζουν με της Nodame αλλά δεν έχω το σωστό φυσίκ... Damn!
Η αδερφή μου πάντω είναι πολύ πετυχημένη Misa! Για την ακρίβεια γύρισα σήμερα από την τράπεζα και τη βρήκα ντυμένη έτσι (she's a cosplay fanatic):
Spoiler:


Δεν είναι δύσκολο να ντυθείς Misa αλλά θες το κατάλληλο κούρεμα και άσπρο δέρμα. Γκόθικ ρούχα βρίσκεις και εδώ. Πάντως η φούστα είναι από την Ιαπωνία και από ένα μαγαζί στη Harajuku για την ακρίβεια το οποίο πουλούσε κάτι απίστευτα ρούχα (όχι μόνο γκόθικ αλλά και Takarazuka style). Της την έκανα δώρο γιατί ξέρω πόσο της αρέσει να ντύνεται με στολές και τέτοιου είδους ρούχα.

#25 N-TG

N-TG

    OBJECTION

  • Members
  • 185 posts

Posted 05 September 2008 - 14:44

Συγνωμη αν θα βγω οff-topic τωρα αλλα αναγκαζομαι αφου παρερμηνευσες σε μεγαλο βαθμο τα λογια μου...

Προφανως λεγοντας αναγνωρισιμο cosplay δεν εννοω να ειναι απο γνωστα ανιμε, και οπως θα δεις αν διαβασεις το ποστ μου, δεν λεω οτι πρεπει να αναγνωρισει ο αλλος απο ποιο ανιμε ειμαστε. Αυτο που ειναι απαραιτητο ειναι να καταλαβει οτι εχουμε ντυθει cosplay ασχετως το αν θα καταλαβει απο ποιο ανιμε ειμαστε ή οχι. Εκεινο εξαρταται καθαρα απο το ποσοι εχουν δει το ανιμε και προφανως δεν ειναι κριτηριο αυτο στο τι cosplay θα επιλεξουμε.

Οταν ομως ντυνεσαι χαρακτηρας απο ανιμε που εχουν δει ατομα που ειναι παροντες, και εκεινοι σε βλεπουν και παλι δεν καταλαβαινουν οτι εχεις ντυθει cosplay (και νομιζουν οτι ετσι ντυνεσαι κανονικα), ε τοτε κατι δεν παει καλα. Και αυτο συμβαινει συνηθως οταν υπερτιμαμε το "easy cosplay" και νομιζουμε οτι αρκει το καθημερινο ντυσιμο του χαρακτηρα για να μας καταλαβει ο αλλος, αποψη που ειναι λανθασμενη. Οσο απλο κι αν ειναι το cosplay μας, πρεπει να φαινεται οτι ειναι anime cosplay. Αν πχ ερθει μια κοπελα ντυμενη Misa (Death Note) ή Nana (Nana), αν δεν εχει κατι χαρακτηριστικο πανω της (οπως πχ ενα Death Note ή μια κιθαρα) οι πιο πολλοι θα νομιζουν απλα οτι στην cosplayer αρεσκεται στο να ντυνεται σαν gothic lolita στην πραγματικη της ζωη, και οχι οτι κανει cosplay καποιο ανιμε, κι ας εχει δει τα προαναφερομενα.

Γι'αυτο επαναλαμβανω, ευκολα cosplay μεν, να τηρουν καποιες ελαχιστες προϋποθεσεις δε.


Σωστά αυτά που λέει ο αγαπητός Adventurer...
Ακόμα θυμάμαι που είχα ντυθεί Sanji μόνο όσοι τον ήξεραν με αναγνώριζαν (βέβαια δεν είχα τα μαλλιά αλλά το υπόλοιπό ήταν ίδιο... Το κανονικό μου ντύσιμο θα τους προκαλούσε περισσότερη εντύπωση - το εννοώ γιατί έγινε αυτό - )
Για αυτό και είπα να κάνω και τον Hollow Ichigo... εκεί όλοι με κατάλαβαν:hahaha:
Posted Image

#26 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 05 September 2008 - 15:15

Εγώ έχω την τσάντα της Nodame αυθεντική από το μαγαζί που την προμηθεύτηκαν οι παραγωγοί της σειράς. Την πήρα στην Ιαπωνία και έχω και κάτι φορέματα που μοιάζουν με της Nodame αλλά δεν έχω το σωστό φυσίκ... Damn!


....δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις το φυζίκ για το Nodame cosplay. Οποιαδήποτε κοπέλα μπορεί να το κάνει καλά, αρκεί να φτιάξει σωστά το μαλλί, να διαλέξει τα σωστά ρούχα (από αποψη στυλ. Δεν είναι ανάγκη να είναι ολόιδια με της Nodame) και να κρατάει κανα-δυο αξεσουάρ που παραπέμπουν στο χαρακτήρα. Αφού έχεις την τσάντα, βρες και μια μελλόντικα και βουρ για Καβάτζα το Σαββατο...!

Κάτι μου λεει πως δε θα χεις πρόβλημα με το φυζίκ.
Νομίζεις πως εγώ έχω σωστό φυζίκ για να κάνω Hagu-chan (Honey & Clover)....κοτζάμ γομάρα?
Αλλά θα το κάνω αύριο στην Καβάτζα, έτσι, γιατί είναι ευκολο και λατρευω το χαρακτήρα.

#27 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 05 September 2008 - 15:57

Μέσα στην εξεταστική δε μπορώ να τρέχω σε πάρτι αλλά κάτι μου λεει ότι από τον Οκτώβριο μαι μετά εγώ και η αδερφή μου θα εντρυφύσουμε στην τέχνη του cosplay. Μας αρέσει πολύ και χαίρομαι που υπάρχουν και άλλα άτομα στην Ελλάδα που το κάνουν και μάλιστα πετυχημένα. Καλή τύχη με το Hagu cosplay σου Tomodachi2! Και μπορεί σε κανά μήνα να μας δείτε σε κανά πάρτι. Θα φέρω την αδερφή μου ντυμένη Misa και γω μπορεί να έρθω σα Nodame! Gyabo!!! Αν και πιστεύω ότι σε cosplay μου πάει πιο πολύ Tsunade ή Rangiku Matsumoto... Για πιο εξειδικευμένα cosplay, θα ψάξω για έτοιμη στολή πάντως γιατί ούτε κλωστή σε βελόνα δε μπορώ να περάσω! (αν και μικρή είχα επιχειρήσει να μάθω να πλέκω!) :hahaha:

#28 MitHuNa

MitHuNa

    Annie-maki

  • Members
  • 327 posts

Posted 17 October 2008 - 23:50

οκ.. ένα εύκολο cosplay το οποίο κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να κάνω ειναι η Lil απο Ergo Proxy Δημοσιευμένη  εικόνα

ok άμα δεν βρείτε το κοστούμι στην Ελλάδα (που στανταρ δε θα βρείτε) η το παραγγείλετε και σας έρθει 8 νούμερα μικρότερο αναδεικνύοντας τρομακτικά κάθε χιλιοστό κυτταρίτιδας που έχετε μην αγχώνεστε!!
όσες είστε μελαχρινες μια χαρά όσες είστε ξανθές καντε cosplay την Μίσα!!! άντε τωρα!!!
πέρνετε ένα κολάν ένα μαυρο ζιβάνγκο και ένα αεροβόλο όπλο! φοράτε τις μπότες σας(εεελαα καθε κοπέλα που σέβεται τον εαυτό της έχει μαυρες μπότες!!!!)
προαιρετικά για πιο ελιτ εμφάνιση μια καμπαρτίνα, πράσινοι σκούροι φακοί και κάτι σαν κορσέ
ΜUST!! NA βάψετε τα μάτια σας με μαυρη η μπλέ σκιά (απο αυτό θα καταλάβουν τι ντυθήκατε)


Ιδεα νουμερό 2!!
Τι πιο ευκολο και χαριτωμένο απο school girl? ευτυχώς μπήκε και στην Ελλάδα η μόδα της καρό φούστας και της φούστας με πιέτες!! γιουπιιι!!
βάλε λοιπόν την φούστα σου, φόρα εκεί ενα τοπ (πουκάμισο κατα προτίμηση) βάλε μακρίες καλτσες μέχρι το γόνατο(η και πιο πάνω) κάνε και δυο τρελά κοτσίδα
ορίστε!!
να 'μαι σε school girl φάση ευκολό ε?

και είναι πάντα πετυχημένο μετά θα έχετε ενα fun club!! αμέ αμέ Δημοσιευμένη  εικόνα

Υ.Γ. η φωτό είναι επίτηδες θολή για να νομίζεται οτι είμαι όμορφη!
άντε και καλά κρασία
Υ.Γ. 2 αυτό ειναι το πρώτο μεγάλο ποστ που γράφω... νομίζω έχω πυρετό
Posted Image


Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:

#29 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 20 October 2008 - 11:06

MitHuNa....

Lil (Ergo Proxy)! Καταπληκτική ιδέα! Κοντινό στο "real type" (ενοόντας, ότι δεν είναι ιδιέταιρα απαιτητικό κοστούμι) και-το σημαντικότερο για μένα: μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου! :thatsit: Τα βασικότερα parts του κοστουμιού μπορείς να τα βρεις στην πόλη (με λίγο προσεχτικό ψάξιμο). Τις πιο εντυπωσιακές λεπτομέριες, μπορείς να τις κατασκευάσεις (πχ. τις προσθήκες στα μανίκια. Δεν είναι, παρά μαύρο, λεπτό ύφασμα, κατάλληλο να δίνει "κίνηση", κομμένο και ραμμένο σωστά).

Το χτένισμα (της περούκας-αν καταφύγεις εκεί ή του φυσικού μαλλιού) καθώς και το μακιγιάζ είναι κατά τη γνώμη μου τα ευκολότερα.

MitHuNa, φτίαξε το μόνη σου! Πίστεψέ, θα διασκεδάσεις πολύ με τη διαδικασία!

Αν χρειαστείς βοήθεια/συμβουλές, εδώ είμαστε! :thatsit:

#30 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 20 October 2008 - 12:04

Kimura sensei - Azumanga Daioh
Ένα σχετικά απλό cosplay είναι και αυτό.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Δεν απαιτεί κάτι περίπλοκο.
- Ένα φθηνό κοστούμι γκρι χρώματος (ή άλλο χρώμα, αλλά καλύτερα προς το γκρι). Μην φορέσετε κάτι καλό ή ακριβό. Ακόμα καλύτερα να είναι και λίγο τσαλακωμένο.
- Λευκό κοντομάνικο πουκάμισο, με τα πάνω κουμπιά ανοικτά
- Μαύρη γραβάτα, πολύ χαλαρά δεμένη
- Ένα ζευγάρι γυαλιά σαν της φωτογραφίας. Τα μάτια δεν πρέπει να φαίνονται, για αυτό μπορείτε να πάρετε με πλαστικούς φακούς, και να τα περάσετε με ένα πολύ απαλό γκρίζο ακρυλικό. Μόνο την έξω μεριά! Αραιώστε αρκετά το ακρυλικό, για να μπορείτε να βλέπετε κι όλας!
- Ατημέλητα μαλλιά

Επιπλέον αξεσουάρ (προαιρετικά)
- Λουλούδι (ψεύτικο καλύτερα) για να μπείτε καλύτερα στο ρόλο
[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:Z726y3D6kYE9DM:http://auanime.files.wordpress.com/2006/09/kimura3.jpg[/IMG]

- Otosan Boshi, το καπέλο που είχαν φτιάξει οι κοπέλες σε κάποιο επεισόδιο
[IMG]http://www.jasms.de/anime/azumanga/folgen/1602.jpg[/IMG]
Είναι κάτι σαν σκουφάκι, και μοιάζει σε αυτό. Φοριέται πάνω στο κεφάλι, όμως στην περίπτωση του Kimura, πρέπει να μπορεί να καλύψει και τα μάτια
http://www.youtube.com/watch?v=xZWrkeNTakE&feature=related

- Γυναικείο καπέλο παραλίας. Αν έχετε γενέθλια είναι απαραίτητο
YouTube - Azumanga Daioh - The best of Kimura

-Kaorin Η κοπέλα που "κυνηγάει" ο Kimura
[IMG]http://www.jasms.de/anime/azumanga/folgen/0701.jpg[/IMG]
Αν έχετε μια φίλη πρόθυμη να ντυθεί, η στολή της Kaorin δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Από στολή αυτά. Τα προαιρετικά απλός δίνου ένα +

Όμως το βασικό στοιχείο αυτού το cosplay είναι η πόζα. Βλέμμα απλανές, κρεμασμένοι ώμοι, ανοικτό στόμα, αργές κινήσεις. Αν έχετε δει το άνιμε ξέρετε τι ενοώ

Edited by Namida, 21 October 2008 - 15:25.