Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Οικονομικό & χειροποίητο cosplay: κατασκευές και αγορά υλικών

tutorial iron man foam

  • Please log in to reply
321 replies to this topic

#16 Atridis

Atridis

    Anime Fan

  • Members
  • 172 posts

Posted 21 April 2009 - 01:12

gia ego ime plai telika to goku den m vgike gt den evriska pouthena portokali padeloni:if: kai esti apofasisa na kano cosplay ton kiba apo naruto,,exo vri ola ta aparetita adikimena gia afto to cosplay to mono p m lipi ine mia gri zaketa me koukoula mipos tha mporouses na m pis p tha evriska mai kapos ikomoki???:nod2::erk:

#17 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 21 April 2009 - 12:11

Στα φτηνομάγαζα με ρούχα στο κέντρο. Στα μαγαζιά με κινέζικα ρούχα και μάλλον στα Sprider-stores.
Θα σου φαει κάμποση ώρα περπάτημα-ψάξιμο, αλλα αποκλείεται να μη βρείς...

Α και κάτι άλλο. Στο φόρουμ δε χρησιμοποιούμε greeklish. Προσπάθησε να ποστάρεις στα ελληνικά... :thatsit:

#18 Atridis

Atridis

    Anime Fan

  • Members
  • 172 posts

Posted 22 April 2009 - 23:18

thanks gia tis simvoules s ,telika omos den tha kano ton goku gt den evriska pouthena portokali padeloni gia afto tha prospathiso na kano ton kiba apo naruto:):)kai pali efxaristo kai tha xaro poli na se do sto anime-cosplay party p tha gini stis 25 tou mina sto dasein sta eksarxia,,elpizo mexri tote na exo kataferi na kano ena cosplay:P:P:P ta leme..

#19 Atridis

Atridis

    Anime Fan

  • Members
  • 172 posts

Posted 22 April 2009 - 23:21

ααα και συγνωμή για τα greeklish....

#20 MisaYoshiko

MisaYoshiko

    Anime Professional

  • Members
  • 792 posts

Posted 22 April 2009 - 23:30

double posting..gomen gomen

#21 MisaYoshiko

MisaYoshiko

    Anime Professional

  • Members
  • 792 posts

Posted 22 April 2009 - 23:32

καλησπερα..επισκεφτηκα το μαγαζι με τις περουκες για μια περουκιτσα για την μακα αλλα προς μεγαλη μου απογοητευση (και μη εχοντας ξαναφορεσει περουκα!) θα κανω το κος χωρις το ξανθο μαλλακι... αγορασα περουκα 30 ευρω η οποια 1. δεν γινεται να την κανω κοτσιδακια γιατι φαινεται το φιλε, 2. εχει ενα απιστευτα σφιχτο λαστιχο που στα 5 πρωτα λεπτα με πιασε πονοκεφαλος, 3. φαινεται το μαλλι μ απο κατω γτ ειναι μαυρο και 4. οταν την βαζω πολυ πισω φαινεται η ριζα του μαλλιου μου στο μετωπο ενω οταν την βαλω μπροστα πεφτει κανονικα και καλυπτει ολο μου το προσωπο..(ισως να μην ειναι απαραιτητα κακο αυτο:Ρ) δε πειραζει ομως...
αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν υπαρχει καμια ιδεα για το οπλο της maka (soul eater).. εχω σκεφτει να χρησιμοποιησω μακετοχαρτο 1cm και κοκκινο-μαυρο σπρει(τα εχω παρει ηδη) και ισως σκουποξυλο μεταλιζε(?)?? αυτο π δεν εχω σκεφτει ομως ειναι τι να κανω με την ενωση αυτων των 2. καμια ιδεα? πως θα στεκεται το οπλο?

#22 Atridis

Atridis

    Anime Fan

  • Members
  • 172 posts

Posted 23 April 2009 - 13:59

θα μπορουσες να πας σε ενα μαγαζι με παιχνιδια και αποκριατικα και να παρεις ενα αποκριατικο δρεπανι και να το βαψης στα σωστα χρωματα..

#23 MisaYoshiko

MisaYoshiko

    Anime Professional

  • Members
  • 792 posts

Posted 23 April 2009 - 16:21

η λυση βρεθηκε..:Ρ

το δυσκολο με τα αποκριατικα μαγαζια ειναι οτι δεν ειναι ολο το χρονο:Ρ

#24 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 24 April 2009 - 21:04

Misa Yoshiko...

Αυτό εδώ θέλεις να κάνεις??

Posted Image

Το δρεπάνι φαίνεται ευκολη κατασκευή. Το μακετόχαρτο (απαραιτήτως λεπτό) μας κάνει καλή δουλειά. Μπορεί να γίνει όμως και με απλό σκληρό χαρτόνι (από αυτά που πουλάνε στο Πλαίσιο). Χρειάζεται προσοχή στα εξής σημεία.

*Περίγραμμα και κόψιμο. Πρεπει να είσαι προσεχτική στις αναλλογίες, ωστε να μη σου βγει ούτε μεγαλύτερο ούτε μικρότερο σε σχεση με τις δικές σου σωματικές αναλλογίες. Για το βαψιμο όλων των μερών θα χρησιμοποιήσεις μεταλιζέ-σπρέυ. Πουλάνε στο Πλαίσιο και είναι εξαιρετικά (τα εχω χρησιμοποιήσει).

Με τα ρούχα αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα? Για τις απαραίτητες μετατροπές μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από καποια μοδίστρα της γειτονιάς σου. Το κόστος είναι πάρα πολύ μικρό.

#25 MisaYoshiko

MisaYoshiko

    Anime Professional

  • Members
  • 792 posts

Posted 24 April 2009 - 21:24

λια ευχαριστω το τελειωσα χθες τελικα. με τις αναλογιες ειχα καποιο προβλημα γιατι σε καθε φωτο ειναι και ψιλοδιαφορετικο το οπλο σε σχεση με το σωμα. τελικα εκανα την δικη μου εκδοχη:Ρ για την στολη οσα κομματια δεν βρηκα ετοιμα εκατσα και τα φτιαξα μονη μου και ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενη.(οχι την στολη της φωτο σου, την κανονικη στολη της μακα)

#26 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 01 May 2009 - 11:44

Κατασκευή καλυμμάτων για μπότες.

Ενας τρόπος είναι αυτός. Δηλαδή να το κάνουμε με τον τρόπο των ιαπώνων, βασιζόμενοι στις οδηγίες της ιαπωνικής εκδοσης του περιοδικού για cosplay CosMode. Εχω scannάρει τις εικόνες από εκεί.

Ο τρόπος δε διαφέρει ιδιέταιρα από το να φτιάξεις κοστούμι! Με την εννοια ότι και εδώ θα χρειαστεί να δουλέψετε με πατρόν. Τα βήματα της πρώτης σελίδας (εικόνα 1) μας δείχνουν πώς να κόψουμε το πατρόν, χρησιμοποιώντας ως οδηγό τη μπότα που πρέπει να ντύσουμε. Για πατρόν θα χρειαστούμε ενα απλό κομματι ύφασμα, μαλακό, καρφίτσες και μαρκαδόρο για το μαρκάρισμα. Στο μαρκάρισμα υπολογίζουμε πάντα ενα περιθώριο κανα 2-3 εκατοστά, ώστε να γινει μετά επάνω στο περιθώριο το πέρασμα του λάστιχου, το ραψιμο ή το γάζωμα των κομματιών.

Το πάνινο πατρον θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για να μαρκάρουμε και να κόψουμε το τελικό ύφασμα που θα γίνει κάλυμμα. Γι αυτό ας είμαστε προσεχτικοί στους υπολογισμούς και το μαρκάρισμα. Λάθος στο πατρόν σημαίνει λάθος και στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστούμε φερμουάρ. Παντως σίγουρα θα χρειαστούμε λάστιχο και να που χρησιμεύουν τα περιθώρια που αφήνουμε στο πατρόν.

Πριν τρομοκρατηθείτε κοιτάζοντας τις εικόνες, να πω πως αν δεν εχετε ιδιέταιρη εμπιστοσύνη στα χέρια σας, μπορείτε να τις δείξετε σε μια μοδίστρα κι εκεινη στη συνεχεια θα σας βγάλει το σωστό αποτέλεσμα.

Posted Image

Posted Image

#27 Atridis

Atridis

    Anime Fan

  • Members
  • 172 posts

Posted 25 May 2009 - 20:31

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:hahaha:,,,ΑΦΤΙΝ ΤΙΝ ΦΟΡΑ ΣΚΕΦΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ COSPLAY ΤΟΝ SASUKE(ΑΠΟ NARUTO) ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΟΥΚΑ,,ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΤΟΙΣ ΠΕΡΟΥΚΕΣ ΤΟ ΘΥΜΑΜΕ ΑΠΟ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΗ ΕΡΟΤΙΣΗ Π ΙΧΑ ΚΑΝΙ ΑΦΤΟ Π ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΙΝΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΘΑ Μ ΣΤΙΧΗΣΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΠΕΡΟΥΚΑ ΜΕ ΨΕΦΤΙΚΟ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΠΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΙΝ ΤΡΟΠΟΠΙΟΙΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΤΟΥ SASUKE:orly::erk:

#28 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 26 May 2009 - 21:59

Atridis....

Μη γράφεις με κεφαλαία! Είναι σα να γκαρίζεις...!

Λοιπόν, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Κάνιγγος υπάρχει ενα μαγαζάκι με τρύκ για ταχυδαχτυλουργούς. Λεγεται ΤΡΥΚ. Αυτό που δεν ήξερα τόσο καιρό, είναι πως μπορεί να σου φέρει κατά παραγγελία ο,τι αποκριάτικη περούκα θέλεις με μόνο 15 ευρώ.

Πολύ καλό spot! Και όχι μόνο για περούκες, αλλά και για αξεσουάρ που κανονικά θα βρίσκαμε μόνο τις απόκριες, αλλά και για είδη μακιγιάζ...

#29 Atridis

Atridis

    Anime Fan

  • Members
  • 172 posts

Posted 26 May 2009 - 23:21

ποοοο κριμα το μαγαζακι το ηξερα αλλα δεν ηξερα οτι εχει και περουκες,αλλα δεν πειραζι θα το ξερω για αλλο cosplay,, και ετσι πιγα σημερα το απογευμα και πιρα περουκα απο το wings ((το περιεργο ειναι οτι μεσα στον καταλογο με τοις περουκες τους ιχαν και μια του sasuke αλλα διστηχος ιχε τελιοσει και ετσι πιρα μια απλη)) το θεμα ινε πως θα την φτιακσω τωρα??? σκεφτικα να τις βαλω κερι για τα μαλλια αλλα θα κρατισι??? μιπος να τις εβαζα κολα???:erk:

#30 MisaYoshiko

MisaYoshiko

    Anime Professional

  • Members
  • 792 posts

Posted 26 May 2009 - 23:39

χαχα οταν ειδα οτι ειπες στο προηγουμενο ποστ οτι θες να κανεις sasuke ηθελα να σου πω ακριβως αυτο....που μου το παιζε η πωλητρια παντογνωστης και εκανε μοστρα με την περουκα απο τα "Μικυ Μαους", τον περιβοητο "ΣΑΣΚΕ"