Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Οικονομικό & χειροποίητο cosplay: κατασκευές και αγορά υλικών
Καταχωρήθηκε 21 Απρίλιος 2009 - 01:12
Καταχωρήθηκε 21 Απρίλιος 2009 - 12:11
Θα σου φαει κάμποση ώρα περπάτημα-ψάξιμο, αλλα αποκλείεται να μη βρείς...
Α και κάτι άλλο. Στο φόρουμ δε χρησιμοποιούμε greeklish. Προσπάθησε να ποστάρεις στα ελληνικά...
Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2009 - 23:18
Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2009 - 23:21
Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2009 - 23:30
Καταχωρήθηκε 22 Απρίλιος 2009 - 23:32
αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν υπαρχει καμια ιδεα για το οπλο της maka (soul eater).. εχω σκεφτει να χρησιμοποιησω μακετοχαρτο 1cm και κοκκινο-μαυρο σπρει(τα εχω παρει ηδη) και ισως σκουποξυλο μεταλιζε(?)?? αυτο π δεν εχω σκεφτει ομως ειναι τι να κανω με την ενωση αυτων των 2. καμια ιδεα? πως θα στεκεται το οπλο?
Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2009 - 13:59
Καταχωρήθηκε 23 Απρίλιος 2009 - 16:21
το δυσκολο με τα αποκριατικα μαγαζια ειναι οτι δεν ειναι ολο το χρονο:Ρ
Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2009 - 21:04
Αυτό εδώ θέλεις να κάνεις??

Το δρεπάνι φαίνεται ευκολη κατασκευή. Το μακετόχαρτο (απαραιτήτως λεπτό) μας κάνει καλή δουλειά. Μπορεί να γίνει όμως και με απλό σκληρό χαρτόνι (από αυτά που πουλάνε στο Πλαίσιο). Χρειάζεται προσοχή στα εξής σημεία.
*Περίγραμμα και κόψιμο. Πρεπει να είσαι προσεχτική στις αναλλογίες, ωστε να μη σου βγει ούτε μεγαλύτερο ούτε μικρότερο σε σχεση με τις δικές σου σωματικές αναλλογίες. Για το βαψιμο όλων των μερών θα χρησιμοποιήσεις μεταλιζέ-σπρέυ. Πουλάνε στο Πλαίσιο και είναι εξαιρετικά (τα εχω χρησιμοποιήσει).
Με τα ρούχα αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα? Για τις απαραίτητες μετατροπές μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από καποια μοδίστρα της γειτονιάς σου. Το κόστος είναι πάρα πολύ μικρό.
Καταχωρήθηκε 24 Απρίλιος 2009 - 21:24
Καταχωρήθηκε 01 Μάιος 2009 - 11:44
Ενας τρόπος είναι αυτός. Δηλαδή να το κάνουμε με τον τρόπο των ιαπώνων, βασιζόμενοι στις οδηγίες της ιαπωνικής εκδοσης του περιοδικού για cosplay CosMode. Εχω scannάρει τις εικόνες από εκεί.
Ο τρόπος δε διαφέρει ιδιέταιρα από το να φτιάξεις κοστούμι! Με την εννοια ότι και εδώ θα χρειαστεί να δουλέψετε με πατρόν. Τα βήματα της πρώτης σελίδας (εικόνα 1) μας δείχνουν πώς να κόψουμε το πατρόν, χρησιμοποιώντας ως οδηγό τη μπότα που πρέπει να ντύσουμε. Για πατρόν θα χρειαστούμε ενα απλό κομματι ύφασμα, μαλακό, καρφίτσες και μαρκαδόρο για το μαρκάρισμα. Στο μαρκάρισμα υπολογίζουμε πάντα ενα περιθώριο κανα 2-3 εκατοστά, ώστε να γινει μετά επάνω στο περιθώριο το πέρασμα του λάστιχου, το ραψιμο ή το γάζωμα των κομματιών.
Το πάνινο πατρον θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για να μαρκάρουμε και να κόψουμε το τελικό ύφασμα που θα γίνει κάλυμμα. Γι αυτό ας είμαστε προσεχτικοί στους υπολογισμούς και το μαρκάρισμα. Λάθος στο πατρόν σημαίνει λάθος και στο τελικό αποτέλεσμα.
Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστούμε φερμουάρ. Παντως σίγουρα θα χρειαστούμε λάστιχο και να που χρησιμεύουν τα περιθώρια που αφήνουμε στο πατρόν.
Πριν τρομοκρατηθείτε κοιτάζοντας τις εικόνες, να πω πως αν δεν εχετε ιδιέταιρη εμπιστοσύνη στα χέρια σας, μπορείτε να τις δείξετε σε μια μοδίστρα κι εκεινη στη συνεχεια θα σας βγάλει το σωστό αποτέλεσμα.

Καταχωρήθηκε 25 Μάιος 2009 - 20:31
Καταχωρήθηκε 26 Μάιος 2009 - 21:59
Μη γράφεις με κεφαλαία! Είναι σα να γκαρίζεις...!
Λοιπόν, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Κάνιγγος υπάρχει ενα μαγαζάκι με τρύκ για ταχυδαχτυλουργούς. Λεγεται ΤΡΥΚ. Αυτό που δεν ήξερα τόσο καιρό, είναι πως μπορεί να σου φέρει κατά παραγγελία ο,τι αποκριάτικη περούκα θέλεις με μόνο 15 ευρώ.
Πολύ καλό spot! Και όχι μόνο για περούκες, αλλά και για αξεσουάρ που κανονικά θα βρίσκαμε μόνο τις απόκριες, αλλά και για είδη μακιγιάζ...
Καταχωρήθηκε 26 Μάιος 2009 - 23:21
Καταχωρήθηκε 26 Μάιος 2009 - 23:39